حرف های وابسته به فعل
در زبان ژاپنی ، دو دسته حرف داریم . حرف هایی که در انتهای جمله ها می آیند و به کل جمله معنا می دهند که به Gobi معروف شده اند . دسته دوم حروفی هستند که به صورت درون جمله ای ایفای نقش می کنند .
در این جا می خواهم که چند مورد از حروف فعلی رو که ضروری و پرکاربرد هستند توضیح بدم .
قبل از شروع باید بگم که ساختار جمله بندی ژاپنی ها به گونه ای است که همیشه فعل آخر می آید . البته حرف های GOBI در صورت وجود ، آخرین عضو هستند .
حرف を wo :
تلفظش همون o هست ولی به صورت نوشتاری و گرامری を .
نشانه مفعول مستقیم یک فعل هست . البته اگه قبل از افعال حرکتی بیاد معنی اون فرق می کنه . بیشتر مثل قید مکان می شه منتها با این تفاوت که گویا حرکت در امتداد کل مکان صورت گرفته . مثال بزنم متوجه می شید .
さかなをたべる
まち を あるく
مثال اول یعنی : او/من/تو ماهی را می خورد . همون طور که قبلا گفتم ، فعل های ژاپنی شناسه ندارند . الان موضوع بحث مشخص نیست ، برای همین نمی دونیم که فاعل کی هست .
مثال دوم : در امتداد شهر / از میان شهر قدم زدن . ( شهر را قدم زدن .) من خودم نمی دونم جمله توی پرانتز در فارسی کاربرد داره یا نه .
دوتا مطلب رو دقت داشته باشید . اول اینکه در ژاپنی بین کلمات فاصله ای داده نمی شه .
دوم این که فکر نکنید هرچی توی فارسی مفعول واقع شد در ژاپنی هم مفعول واقم می شه . به استعمال های خود اهل زبان باید دقت کنید .
حرف に
بیان کننده مقصد و غایت فعل هست . در افعال حرکتی کاملا معلومه که چی منظوره . اما در مورد افعال غیر حرکتی ، یه کمی کار سخت تر هست . مثلا در مورد فعل ある ARU یا همون وجود داشتن ، این حرف مکانی رو که مسند ما در اون قرار داره رو بیان می کنه . البته در ژاپنی برای اشیاء جاندار از فعل いる IRU به معنای بودن استفاده می شه .
یا مثلا فعل تبدیل شدن ، حالت نهایی رو با این حرف مشخص می کنند .
いえ に いK(خانه رفت)
いしゃ に なった (پزشک شد)
いぬ は へや に います (سگ در اتاق است. مؤدبانه استفاده کردم ها!)
حرف へ:
وقتی به عنوان حرف استفاده می شه ، E خونده می شه .
جهت فعل رو نشون می ده . فرقش هم با حرف に واضح است چرا که に مقصد رو بیان می کنه ولی へ فقط جهت رو بیان می کنه . می تونه مقصد نباشه .
حرف で DE:
برای بیان کردن انواع قید ها . وسیله / مکان و ... .
レストラン で ひるごはん を 食べた (ناهار را در رستوران خورد )
دسته دیگه ای از حروف درون جمله ای وجود داره که در پست بعدی می گم . اون ها بیشتر مربوط به مسند و بیان موضوع جمله هستند .
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)