گلایههای تند و تیز «روزبه نعمت اللهی» درباره ممنوعیت پخش قطعات «ایران» و «خلیج فارس»اش در تلویزیون
تلویزیون موسیقی ارزشی را جایگزین مافیای خوانندهها و موسیقیهای تیتراژ سریالهای تلویزیونی کند
موسیقی ما : روزبه نعمت اللهی را شاید بشود بیحاشیهترین خواننده بازار موسیقی کشور نامید. جوان خوش اخلاقی که همیشه و در همه حال به اخلاقیات پایبند بوده و از این حیث میتوان او را جزو هنرمندانی دانست که هرگز دچار حاشیههای رنگ و وارنگ نشده و همیشه راهاش را درست انتخاب نموده است. او که این روزها به شدت درگیر آلبوم چهارماش است، درباره دلایل عدم پخش آثار ملی – میهنیاش از رسانه ملی گلایههای تند و تیزی داشت. در آستانه روز ملی خلیج فارس که پیش بینی میشد قطعه پر سر وصدای این خواننده «خلیج همیشه فارس» به صورت گستردهای از رسانه ملی پخش شود، آثار او در لیست سیاه صدا و سیما قرار گرفته و خود این خواننده هم ضمن تائید این اتفاق، دلایل نامفهوم را در اتخاذ این تصمیم تاثیرگذار میداند.
- قطعه «خلیج همیشه فارس» با صدای تو امسال هم حوالی روز ملی خلیج فارس در لیست سیاه صدا و سیما قرار دارد. خودت در جریان دلایل این تصمیم هستی؟
انرژی فراوانی را برای تولید این قطعه صرف کرده بودم ولی با این دید که تلویزیون از آن استقبال خواهد کرد، همه آن سختیها را تحمل کردم. به هر حال عرقی به وطن بوده و ادای دینی. ولی این روزها متوجه شدهام که این قطعه هم مثل قطعه «ایران» دچار ممنوعیت پخش از رسانه ملی شده. نمیدانم چه سیاستی پشت این اتفاق است. باور کنید هیچ توضیحی به خود من هم داده نشده است.
- با توجه به اینکه قطعه ایران هم «پخش» نمیشود، ظاهرا مشکلات در مورد خودت است نه آثارت.
تا کنون نه با من تماسی گرفته شده و نه مستقیما ارتباطی برقرار شده است. دوستان تهیه کننده با من تماس میگیرند و از من برای حضور در برنامهشان دعوت میکنند و با اصرار رضایت من را میگیرند. بعد که من رضایت میدهم و قبول میکنم، آنها برای گرفتن استعلام اقدام میکنند و بعد زنگ میزنند و خبر از ممنوعیت پخش آثار من میدهند. به من میگویند میدانی پخش قطعه «ایران» تو از صدا و سیما ممنوع است؟! من هم در جوابشان فقط میگویم: «نمیدانستم خواندن برای کشورم جرم است!». البته این اتفاق یک نکته مثبت هم دارد و آن عدم قرار گرفتن موسیقی و آثار من در کنار آثار بیمحتوا و بیهویت این روزهای تلویزیون است. از این بابت خوشحالم. حتی شاید برایتان جالب باشد که یکی از قطعات من که با شعری از مولاناست هم در این لیست است و با این اوصاف من دیگر هیچ هیچ صحبتی در این باره ندارم.
- دلایلی هم به تو گفته شده؟
نه اصلا. ماجرا این است که دوستان باید برای تغییر ذائقه سطحی پسند مخاطب، سراغ آثاری چون آثار من و علیرضا عصار و فرمان فتحعلیان بروند. باید از پخش آثار بیمحتوایی که فقط توهین به مخاطب است جلوگیری کنند و موسیقی ارزشی را جایگزین مافیای خوانندهها و موسیقیهای تیتراژ سریالهای تلویزیونی کنند. موسیقی امروز در رسانه ملی هر لحظه بیشتر به سمت آه و ناله در حال حرکت است و این در حالی ست که تاریخ ما نشان میهد همیشه موسیقی ایرانی سرشار از شور و شعف و انرژی مثبت بوده. ما در حال مجادلهای تاریخی با تاریخ هستیم. حواستان هست؟ من هر وقت از فرهاد مهراد و فریدون فروغی قطعاتی غمگین هم میشنوم با غرور از این غم لذت میبرم. با غرور به آنها نگاه میکنم. ولی موسیقی این روزهای ما نه غروری دارد و نه هویتی.
- سکوت و «هوچی» نبودن زیاد از حد تو باعث گسترش تصمیمات این چنین علیه تو نبوده؟
یادت باشد تو همیشه در کارهایت باید یک امیدواری و عشقی داشته باشی. من به مردم و کشورم عشق دارم. همین باعث میشود از کنار این مشکلات مقطعی بگذرم و به اعمال سلایق شخصی بعضیها بخندم. بخاطر همین است که الان در چشمهای تو نگاه میکنم و با قدرت میگویم: از این سکوت راضیام. چون نه قطعهای را سفارشی خواندهام و نه کاری را با سفارش جایی انجام دادهام. همیشه مستقل بودهام و این برای من افتخار است. اینکه برای کشورم خواندهام و برای مردم. نه به سفارش خاص ارگانی و نه به خواست شخصی یک نفر.
- پخش چندین باره این اثر از برخی شبکههای ماهوارهای دلیل این تصمیم گرفته شده نیست به نظرت؟
خوب اینکه دیگر دست من نیست. هر چند خود تو هم شاهدی که هر روز بسیاری از کلیپهای پخش شده از این شبکههای ماهوارهای با تصویر خود آقایون خواننده داخلی در حال پخش است ولی یک ماه به یک ماه دوستان در همین تهران به اجرای برنامه زنده و کنسرت میپردازند. تو دیگر این حرف را نزن.
- با این اوصاف اگر باز هم قرار باشد از این دست آثار ملی – میهنی تولید کنی، باز هم برای تولیدشان انگیزه داری؟
من همین الان که دارم با تو حرف میزنم در حال تولید یک کار دیگر برای کشورم هستم. راستش را بخواهی از این رفتارهای شخصی و سلیقهای گلایهای ندارم. بیشتر برایم خنده دار است. من که نه خطایی کردهام و نه جایی بودهام و نه به طیفهای سیاسی وابسته بودهام، چرا باید ممنوع باشم؟ الان که با تو در حال صحبت هستم بالای ۸۰ درصد از آثار من برای تلویزیون در لیست سیاه قرار دارد. خوب تو فکر میکنی این اتفاقات من را از اعتقاداتم بیانگیزه میکند. نه... اتفاقا علاقه من به کشورم بیشتر میشود و کاری میسازم که اگر تلویزیون هم آنرا پخش نکرد، در همه جا مردم خودشان به سمت این حس خوب میهن پرستانه بروند.
- بگذریم. آلبوم جدید چه خبر؟
دو سال است که قرار است مجوزاش اعطا شود و منتشر شود. امیدوارم یک روز منتشر شود. شما هم برایش دعا کنید.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)