در پست فبلي با يك مثال در رابطه با اينكه چگونه يك فايل را كرك كنيم تا ديگر نيازي به پچ و سريال و غيره
نباشد، مختصري توضيح دادم.
در اين مثال گفتم كه ... مراحل نصب و اكتيو شدن برنامه توسط شماره سريال را مطالعه كردم....
اين جمله بدان معني نيست كه بنده هر سوراخ و سنبه اي را بگردم تا بدانم چه تغييراتي انجام شده است.
اصلا" اين كار بهيچوجه قابل اجرا توسط كاربر نيست.
براي اينكه بدانيد فرضا" در حين نصب يك برنامه چه تغييراتي در سيستم بوجود آمده، حتما" بايستي از يك
نرم افزار كه كارش اين هست استفاده كنيد. و اين نرم افزار هست كه بسته به توانائي هايش ميتواند به شما
بگويد كه چه تغييراتي حاصل شده است.
تعدادي نرم افزار وجود دارند كه ميتوانند اين كار را انجام بدهند.ولي اكثر اين برنامه ها كارشان در محدوده
بخصوصي انجام ميشود. براي مثال برنامه RegFromApp برنامه اي است كه فقط ميتواند بگويد كه در اثر
نصب يك برنامه چه تغييراتي در رجستري انجام شده است ولي نميتواند بگويد چه فايل هائي اضافه شده،
چه پوشه هائي ايجاد شده ووو...........
در بين اين برنامه ها برنامه Total Uninstall برنامه دلخواه بنده هست. اين برنامه ميتواند تمام تغييرات حاصله
در اثر نصب يك برنامه را بصورت فايل هاي متني و غيره در احتيار شما مي گذارد.
اين برنامه ميتو.اند موارد رير را در رابطه با نصب يك برنامه به شما اطلاع دهد:
_ نام و آدرس پوشه هاي ساحته شده و يا ديليت شده.
_ نام و آدرس فايل هاي اضافه شده ، ديليت شده و يا دستكاري شده.
_ آدرس كامل تغييرات انجام يافته در رجستري ( اينكه كدام نقاط حذف شده، اضافه شده، تغيير پيدا كرده)
_و........
بنا بر اين در مثال مذكور هم ، بنده با استفاده ار اين برنامه توانستم تغييرات را بدانم.
مطالب بالا را عرض كردم چون ديدم شما برداشت ديگري از مسئله داريد.
آقاي صميمي، شما كاري را شروع كرده ايد كه نياز به تجربه هاي زيادي داشته و شما اجبارا" بايستي با تعدادي
از يزنامه هاي ويژه آشنا بوده و بتوانيد با اين برنامه ها كار كنيد.
بنابراين حالا كه شروع كردي، بيشتر بكوش و بيشتر ياد بگير و عجول هم نباش و فدم به قدم جلو برو.
من گرچه در حال حاظر چيري از برنامه wpi در حاطرم نيست ولي با اين برنامه و ديگر برنامه هاي مشابه سال ها
قبل آشنا شده و با همه آن ها كار كرده ام
ولي بنده دوست ندارم كه كار هايم را صد در صد در اختيار برنامه هاي اينگونه بگذارم. من سعي ميكنم در حد امكان
همه كار هاي لازم را خودم انجام بدهم.
بگذريم. برويم سراغ بحث كار با فونت ها.
در رابطه با فونت ها اول نظر خودم را عرض كرده و سپس دستورات لازم براي نصب فونت ها را توضيح خواهم
داد.
استفاده از فونت هاي اضافه در ويندوز، بهيچ عنوان نظر خوبي نبوده و ميتواند بمقدار زيادي سرعت كار ويندوز
را پائين بياورد.
با اين جمله ميخواهم اين را بگويم كه از نظر بنده اينكه شما ميخواهيد تعداد 4200 فونت به ويندوز اضافه كنيد
اصلا" كار درستي نيست.
در رابطه با فونت ها سعي كنيد فقط تعداد خيلي محدودي را به ويندوز اضافه نمائيد كه واقعا" نياز داريد. چون
زياد شدن تعداد فونت ها نه تنها سيستم عامل ويندور بلكه سيستم عامل هاي Mac OS X و نيز Linux را هم
كند خواهد كرد.
بهر حال بنده مخالفم ولي تصميم با شماست.
توجه داشته باشيد كه فقط با اضافه كردن فونت به پوشه fonts داخل ويندوز، فونت نصب نشده و قابل استفاده
نخواهد بود.
براي اينكه يك فونت در ويندوز نصب شود، بايد دو تا كار انجام گردد:
1. كپي كردن فونت مورد نظر به داخل پوشه Windows\Fonts
2. رجستر كردن فونت، يعني وارد كردن مشخصه هاي فونت به رجستري.
بعد از انجام دو تا كار بالا فونت نصب و قابل استفاده خواهد شد.
براي درك بيشتر و بهتر مطلب وارد رجستري شده و به آدرس زير برويد:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts
خواهيد ديد كه در اين محل نام و مشخصه تمام فونت هاي موجود در ويندوز شما وجود دارد.براي مثال در رابطه
با فونت Arial مشخصه زير را خواهيد ديد:
کد:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]
"Arial (TrueType)"="arial.ttf"
در كل براي اينكه يك فونت در ويندوز قابل استفاده باشد اول بايد فونت مورد نظر را به پوشه Windows\Fonts
كپي كرده و سپس بايستي نام و مشخصه هاي آن را در محل گفته شده مثل مثال بالا وارد كرده و بعد سيستم
را ري استارت كنيم.
در جهت رفع نياز شما، (البته اگر بعد از توضيحات بالا مايل به انجام باشيد)، من خودم تجربه نصب فونت با
استفاده از خط فرمان را ندارم ولي در جا هاي مختلف دستورات متفاوتي را در اين رابطه ديده ام كه يكي از آن ها
را در زير مشاهده ميكنيد:
در رابطه با دستور زير لازم ميدانم كه نكته اي را توضيح دهم. من خودم اطلاعات زيادي در مورد فونت ها ندارم ولي
ميدانم كه فونت انواع مختلفي دارد از جمله نوع TrueType و نوع OpenType كه البته من نميدانم فرق انواع فونت
در كجاست.
آنچه لازم است در رابطه با دستور زير بدانيد اين است كه بنا به گفته سايتي كه دستور زير را گذاشته، فايل
Batch زير ميتواند هر دو نوع فونت اشاره شده در بالا را نصب نمائد
نويسنده ميگويد كه فايل Batch با محتواي زير را داخل پوشه اي كه فونت ها وجود دارند گذاشته و اجرا كنيد.
(در حالت عادي با اجازه كاربري ادمين)
بهر حال من خودم دستور زير را تائيد نميكنم و شما هم بهتر است اول در ماشين مجازي امتحان نموده و بعد
از اطمينان استفاده نمائيد.
کد HTML:
ECHO OFF
TITLE Adding Fonts..
IF NOT "%*"=="" SET SRC=%*
ECHO.
ECHO Adding Fonts..
ECHO.
FOR /F %%i in ('dir /b "%SRC%*.*tf"') DO CALL :FONT %%i
REM OPTIONAL REBOOT
REM shutdown -r -f -t 10 -c "Reboot required for Fonts installation"
ECHO.
ECHO Done!
PAUSE
EXIT
:FONT
ECHO.
REM ECHO FILE=%~f1
SET FFILE=%~n1%~x1
SET FNAME=%~n1
SET FNAME=%FNAME:-= %
IF "%~x1"==".otf" SET FTYPE=(OpenType)
IF "%~x1"==".ttf" SET FTYPE=(TrueType)
ECHO FILE=%FFILE%
ECHO NAME=%FNAME%
ECHO TYPE=%FTYPE%
COPY /Y "%SRC%%~n1%~x1" "%SystemRoot%\Fonts"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts" /v "%FNAME% %FTYPE%" /t REG_SZ /d "%FFILE%" /f
GOTO :EOF
موفق باشيد
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)