قليه ماهي
مواد لازم:
يك كيلو( شوريده- سنگسر- هامور)
ماهي پوست گرفته و پاك شده
يك بوته
سير
300 گرم
سبزي( گشنيز و شنبليله)
يك بسته
تمرهندي
يك عدد متوسط
پياز
به قدر دلخواه
زردچوبه و نمك
يك قاشق چايخوري
پودر فلفل قرمز
يك قاشق غذا خوري و يا يك فنجان آب گوجه فرنگي
رب گوجه فرنگي
طرز تهيه :
ماهي را به اندازه ي تكه هاي 4أ—4 سانتي متر خُرد كرده و مي شوييم .
ماهي كه براي قليه ماهي استفاده مي كنيم بايستي بدون استخوان باشد.
به همين دليل ماهي هاي : شوريده- سنگسر- هامور و حلوا سياه براي تهيه اين غذا مناسب هستند.
سبزي اين خورشت شامل شنبليله و گشنيز، هر كدام يه ميزان 150 گرم مي باشد.
پياز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوري روغن، كمي تفت مي دهيم.
سپس سير و شنبليله و گشنيز خرد شده، را با آن كمي تفت مي دهيم.
ماهي را با كمي زردچوبه و نمك، به همراه سبزي ها تفت مي دهيم.
بعد شيره تمرهندي و رب گوجه فرنگي را اضافه كرده و قليه ماهي را با شعله ملايم به مدت 30 دقيقه مي پزيم. غذا آماده ي سرو است.
نكات تغذيه اي :
اين خورشت ، يك غذاي محلي خوشمزه و براي نواحي خوزستان است.
به علت دارا بودن سبزي و سير، غذاي خوش طعم و خوش رنگي است. ترشي اين غذا بوسيله تمرهندي تأمين مي شود.
همچنين در تهيه اين خورش به جاي گوشت قرمز از ماهي استفاده شده است
كه نه تنها ضرري ندارد ، بلكه داراي فوايد بسياري است. كساني كه داراي چربي خون بالا و يا ناراحتي قلبي هستند،
مي توانند از اين خورشت استفاده كنند ولي به شرط آنكه مواد با مقدار كمي روغن و براي مدت كوتاهي تفت داده شوند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)