قليه ماهي




مواد لازم:


يك كيلو( شوريده- سنگسر- هامور)
ماهي پوست گرفته و پاك شده

يك بوته
سير

300 گرم
سبزي( گشنيز و شنبليله)

يك بسته
تمرهندي

يك عدد متوسط
پياز

به قدر دلخواه
زردچوبه و نمك

يك قاشق چايخوري
پودر فلفل قرمز

يك قاشق غذا خوري و يا يك فنجان آب گوجه فرنگي
رب گوجه فرنگي









طرز تهيه :

ماهي را به اندازه ي تكه هاي 4أ—4 سانتي متر خُرد كرده و مي شوييم .

ماهي كه براي قليه ماهي استفاده مي كنيم بايستي بدون استخوان باشد.

به همين دليل ماهي هاي : شوريده- سنگسر- هامور و حلوا سياه براي تهيه اين غذا مناسب هستند.

سبزي اين خورشت شامل شنبليله و گشنيز، هر كدام يه ميزان 150 گرم مي باشد.

پياز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوري روغن، كمي تفت مي دهيم.

سپس سير و شنبليله و گشنيز خرد شده، را با آن كمي تفت مي دهيم.

ماهي را با كمي زردچوبه و نمك، به همراه سبزي ها تفت مي دهيم.

بعد شيره تمرهندي و رب گوجه فرنگي را اضافه كرده و قليه ماهي را با شعله ملايم به مدت 30 دقيقه مي پزيم. غذا آماده ي سرو است.

نكات تغذيه اي :

اين خورشت ، يك غذاي محلي خوشمزه و براي نواحي خوزستان است.

به علت دارا بودن سبزي و سير، غذاي خوش طعم و خوش رنگي است. ترشي اين غذا بوسيله تمرهندي تأمين مي شود.

همچنين در تهيه اين خورش به جاي گوشت قرمز از ماهي استفاده شده است

كه نه تنها ضرري ندارد ، بلكه داراي فوايد بسياري است. كساني كه داراي چربي خون بالا و يا ناراحتي قلبي هستند،

مي توانند از اين خورشت استفاده كنند ولي به شرط آنكه مواد با مقدار كمي روغن و براي مدت كوتاهي تفت داده شوند.