کيک ساده



شناخت مواد اوليه قنادي:

هميشه از مرغوب ترين مواد اوليه قنادي استفاده کنيد تا در تهيه شيريني به کيفيت مطلوب تري دست يابيد . تخم مرغ مثل بقيه مواد ، از جمله آرد و کره نقش مهمي در کيفيت شيريني دارد و هميشه بايد آن را به صورت تازه تهيه و مصرف کرد .

تخم مرغ براي هوا دهي به شيريني ، بيسکويت و کيک به کار مي رود زيرا پس از به هم زدن شديد ، قدرت نگهداري هوا را در خود دارد ، براي مثال در مواردي که به شدت زده شود ، کف ايجاد مي کند و باعث پف مناسب کيک مي شود . قدرت هوا دهي تخم مرغ مربوط به سفيده آن است و زرده هنگام زدن ، کف نمي کند زيرا داراي چربي نسبتاً زيادي است . زرده باعث ايجاد رنگ ، طعم و ترد شدن شيريني مي شود . هر عدد تخم مرغ کامل قادر است که مقداري آرد را برابر وزن خود هوادهي کند اما چنانچه مقدار آرد بيش از وزن تخم مرغ باشد بايد از هوادهنده هاي شيميايي مثل بکينگ پودر کمک گرفت .

تخم مرغ به دو صورت خشک و تازه در دسترس است که در اين مبحث وارد بحث تخم مرغ خشک نمي شويم . مي توان اجزاي تخم مرغ را به کامل، زرده و سفيده آن تقسيم کرد که هر کدام کاربرد متفاوتي در شيريني پزي دارند . درجه حرارت ، يکي از نکات مهم کاربرد تخم مرغ در شيريني پزي است يعني تخم مرغ اضافه شده به خمير نبايد خيلي سرد باشد زيرا باعث بسته شدن روغن شده و زمان به هم زدن خمير و يا کرم را بالا مي برد .

درهواي گرم مي توان از تخم مرغ سرد استفاده کرد زيرا حرارت خميررا تنظيم کرده واجازه نمي دهد که از26 درجه سانتي گراد تجاوز کند اما در هواي سرد زمستان بايد درجه حرارت تخم مرغ را تا درجه گرماي اتاق افزايش دهيد .

روش فرم دهي سفيده تخم مرغ:

هم زدن سفيده به خاطر آن است که حجم آن زياد شده و داخل آن حباب هاي هوا ايجاد شود و در نهايت شيريني را حجيم و پوک کند . پس براي آن که سفيده کاملاً صحيح زده شود بايد نکات زير را رعايت کنيد :

سفيده بايد تازه و خنک باشد( در يخچال باشد) . سفيده نبايد حاوي ذره اي از زرده باشد . وسايلي که سفيده را با آن مي زنيد بايد تميز و فاقد چربي باشند . سرعت هم زدن زياد باشد زيرا در غير اين صورت آب مي اندازد . فاصله ميان زدن سفيده و مصرف آن بايد کم باشد درغير اين صورت آب مي اندازد . براي سفيده از ظرف آلومينيومي استفاده نکنيد چون رنگ آن را تيره مي کند .

در مواردي که شکر به سفيده اضافه مي شود بايد بعد ازاين که کمي سفيده را زديم و سفت شد ؛ شکررا قاشق، قاشق اضافه کنيم .سفيده زده شده ، وقتي آماده است که اگر با نوک چاقو روي آن خط بياندازيم آن خط تا چند دقيقه باقي بماند .

روش فرم دهي زرده تخم مرغ:

هم زدن زرده ، به خاطرآن است که حجم آن زياد شده و داخل آن حباب هاي هوا ايجاد شود که در نتيجه شيريني را سبک مي کند ، براي اين کار بايد نکات زير را مورد توجه قرار داد . زرده بايد تازه و خنک باشد . زرده بايد با سرعت زيادي زده شود . در زرده نبايد سفيده وجود داشته باشد .

براي شروع کارکيک پزي بهتراست با ساده ترين نوع کيک شروع کنيد، خصوصاً خانمهاي جواني که مي خواهند هنر شيريني پزي را بياموزند ، اين کيک را امتحان کنند ، مطمئناً پشيمان نخواهد شد . اگر درابتدا ، پختن اين کيک به نظرتان سخت آمد يا آنچه را توقع داشتيد به دست نياورديد ، نااميد نشويد. مطمئنا با چند بارتمرين ، نتيجه دلخواهتان حاصل خواهد شد .

مواد لازم براي تهيه کيک ساده:
4عدد
تخم مرغ

250 گرم
آرد

250 گم
شکر

يک دومپيمانه
روغن مايع

يک دومپيمانه
آب نيم گرم

2 قاشق مرباخوري
بکينگ پودر

کمي
وانيل



طرز تهيه:

زرده و سفيده تخم مرغها را از هم جدا مي کنيم . اول زرده ها را مقداري زده و سپس وانيل و آب گرم را اضافه کرده ، مي زنيم . تا خوب کف کند و سفيد رنگ شود ، شکر را به زرده اضافه کرده و قدري ديگر مي زنيم ، سفيده را جداگانه مي زنيم و بعد مقداري شکر به روي آن مي ريزيم و مي زنيم تا خوب سفيد و سفت شود ، روغن را به زرده و شکر اضافه کرده و با سفيده زده شده مخلوط مي کنيم، درآخر کار آرد و بکينگ پودر را در مايه کيک ريخته و به هم مي زنيم . قالب گرد ساده اي را انتخاب کرده ، ته آن را چرب مي کنيم و مايه کيک را در قالب کيک ريخته ، به مدت 40 دقيقه در حرارت 350 درجه فارنهايت در پنجره پائين فر قرار مي دهيم ؛ بعد ازاين مدت ، کيک را از فر خارج و پس از سرد شدن با کرم يا خامه روي کيک و اطراف آنرا تزئين مي کنيم.

نکات تغذيه اي:

در صورت پخت اين کيک با همين ميزان مواد ، کل آن داراي 2600 کالري است که اگر به 8 قسمت مساوي تقسيم شود هر قسمت آن 320 کالري دارد.