فکر ميکنيم که فقط فستفودها و غذاهاي حاضري سرشار از روغن هستند و اسيدهاي چرب اشباع دارند و ميتوانند براي سلامتيمان مضر باشند. اما در اين مقاله با ليستي از محصولات غذايي حاوي چربيهاي اشباع آشنا ميشويد که متاسفانه توليدکنندگان آنها براي بهبود طعم محصولشان، روغنهاي هيدروژنه را به آنها اضافه يا اصلا آنها را با روغنهايي که حرارت بالايي ديدهاند، تهيه ميکنند و همين مساله ميتواند تهديدي جدي براي هريك از ما محسوب شود.
1.کره بادامزميني
کره بادامزميني، يکي از خوشمزهترين و پرطرفدارترين محصولات غذايي است که خيليها براي کاهش انرژي دريافتي روزانهشان، آن را جايگزين کره و مربا يا خامه و عسل صبحانه ميکنند و از طرفي هم، با خريد انواع کرههاي بادامزميني که عبارت all-natural يا همان کاملا طبيعي رويشان درج شده، خيالشان جمع است که يک محصول صددرصد طبيعي و سالم را در اختيار دارند. در صورتيکه اصلا اينطور نيست. اگر روي بستهبندي کره بادامزميني شما عبارت no-stir all-natural نوشته شده بود، بايد به سلامت کامل آن شک کنيد و برچسب کالا را بخوانيد. اگر بين مواد تشکيلدهنده آن محصول، کلمه palm oil هم درج شده بود، بهتر است که از خير خوردن اين محصول بگذريد و محصولي با مارک ديگر را انتخاب کنيد. چون برخي توليدکنندگان براي جدا نشدن روغن بادامزميني از کره آن، مقداري روغن پالم (که مملو از اسيدهاي چرب اشباع است) را به آن اضافه ميکنند.
2.غلات صبحانه
به دليل اينکه برخي از توليدکنندگان غلات صبحانه، مواد اوليه محصولشان را با روغنهاي حرارتديده و مضر تهيه ميکنند، پس بهتر است که هميشه غلات صبحانه با مارکهاي معروف و معتبر را بخريد تا از اين نظر مشکلي برايتان پيش نيايد. البته ناگفته نماند که در هر يک پيمانه غلات کامل صبحانه با مارک و نشانهاي معروف و پرطرفدار هم 3 گرم چربي اشباع وجود دارد پس آن را در كل برنامه غذاييتان محاسبه كنيد.
3.شيريني، کيک، کلوچه
برخي از شيريني، کيک يا کلوچهها از روغنهاي هيدروژنه حرارتديده بسيار مضر و روغن پالم و روغن هسته خرما تهيه ميشوند که همين مساله باعث افزايش ميزان روغنهاي اشباع در آنها و پايين آمدن سطح سلامتيشان ميشود. بد نيست بدانيد که هر يک عدد از اين گروه شيرينيها، 11 گرم چربي اشباع دارند و اين در حالي است که هر عدد ساندويچ چيزبرگر داراي 9 گرم چربي اشباع است. البته منظور ما اين نيست که شما دور انواع شيرينيها را خط بکشيد، بلکه ميخواهيم به شما بگوييم که سعي کنيد بهترين و سالمترين نوع شيريني را براي خود و خانوادهتان تهيه کنيد و اصلا اگر ميتوانيد خودتان در خانه کيک و شيريني بپزيد.
4.چيپس و کرانچي
روغن پالم در برابر گرما و حرارت بسيار مقاوم است و معمولا خيلي طول ميکشد تا تغيير طعم يا بو بدهد. بنابراين بسياري از توليدکنندگان انواع اسنکها از آن براي سرخ کردن محصولاتشان استفاده ميکنند و با اين کار ضريب سلامت کالايشان را پايين ميآورند. پس بهتر است که هنگام خريد اسنکهاي نمکين به برچسب مواد تشکيلدهندهشان نگاهي بيندازيد تا انواع سالمي که با روغن کانولا تهيه شدهاند را در سبد خريدتان قرار دهيد.
5.نودلهاي آماده
انواع نودلهاي آماده فوري موجود در بازار، طرفداران زيادي بين دانشجويان و کارمندان دارند، چون خيلي سريع و بدون دردسر آماده ميشوند. اما آيا ميدانيد که يک فنجان نودل فوري، بيشتر از يک واحد سيبزميني سرخ کرده (6 تا 7 عدد خلال سيب زميني) چربي اشباع دارد؟ نمک فراوان موجود در نودلهاي فوري هم يکي ديگر از معايب آنها محسوب ميشود. بنابراين، بهتر است که نودلهاي معمولي که براي پخت به کمي آب در حال جوش نياز دارند را جايگزين نودلهاي آماده فوري کنيد.
6.پاپکورنهاي مايکروفري
پاپکورن يکي از سالمترين و مغذيترين تنقلات محسوب ميشود، البته به شرطي که در توليدشان از روغن پالم استفاده نشده باشد.
بيشتر انواع پاپکورنهايي که بايد آنها را با بستهبنديشان داخل مايکروفر قرار دهيم تا آماده خوردن شوند، سرشار از روغنهاي حرارتديده و اسيدهاي چرب اشباع هستند. بنابراين بهتر است که خودتان دانههاي ذرت بدون نمک را از مغازه بخريد و در يک ظرف در بسته با مقدار کمي نمک بو بدهيد تا يک ميان وعده سالم و بدون چربي اشباع در اختيار داشته باشيد.
7.قهوه فوري
خيليها پودرهاي قهوه nondairy يا همان فاقد لبنيات را به بهانه چرب نبودنشان ميخرند و تا دلشان ميخواهد هم آنها را ميخورند و تازه فکر ميکنند که مشکلي سلامتيشان را تهديد نميکند. در صورتيکه پودر قهوه بدون لبنيات مساوي با محصولي بدون چربي نيست. اين محصولات هم در هر يک فنجان خود، 5/0 گرم چربي اشباع دارند. بنابراين، بهتر است که خودتان پودر قهوه را با شير کمچرب يا آب جوش مخلوط کنيد و يک نوشيدني سالم را همراه عصرانهتان بخوريد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)