آنالیز صابون بحث شود.


صابون ها نمک های سدیم وپتاسیم اسید های چرب به ویژه استئاریک، پالمیتیک واولئیک اسید هستند . روغن هاوچربی های حیوانی که صابون ازآن هاتهیه می شوند شامل گلیسریل استرهای این اسیدها هستند.
درتولید صابون نخست چربی ها یا روغن را با NaOHرقیق ( گاهی اوقات با KOH) دردیگ های بزرگی می پزند .پس از کامل شدن آبکافت ، صابون نمکزنی می شود .یعنی با افزودن NaCl به محلول صابون به صورت توده جامدی ازآن جدا می شود .درمرحله بعدی برحسب نوع فراورده ئ مورد نظر به آن عطر ورنگ و غیره می افزایند وبه صورت قالب در می آورند.
صابون زیتون رااز روغن زیتون و صابون شفاف راازچربیهای زنگزدایی شده وصابون سبز مایع را نیز از KOH وروغن های نباتی تولید تهیه می کنند.
وگاهی صابون ها رابا برجای گذاشتن مقداری اسید چرب آزاد درآنها به صورت سیرشده ازچربی تهیه می کنند .صابونهای سایر فلزها نظیر Li،Al ، Ca ، Co ، Pb ، Zn نیز کاربرد های گوناگونی دارند.
منابع :
شیمی عمومی مورتیمر جلد 1
شیمی عمومی هیات مولفان جلد 1
فزه فرهنگ شیمی دیوید ویلیام ارتور شارپ