ارتقاي تکنولوژي، تهديد يا فرصت اشتغال؟ واژه توليد همواره رابطه مستقيمي با اشتغال دارد و گستردگي بخش توليد در هر کشور منجر به اشتغالزايي بيشتر در آن مي شود.
به گزارش خبرنگار موج، امروزه توليد با واژه ديگري به نام تکنولوژي نيز اجين شده و دنيا در حال حرکت در مسيري است که توليد فارغ از تکنولوژي مورد استقبال قرار نمي گيرد.
به عقيده برخي ارتقاي تکنولوژي و مکانيزه شدن صنايع منجر به حذف نيروي انساني در پروسه توليد و ماشيني شدن مراحل آن مي شود و اين امر تهديدي براي اشتغال در کشورهاي در حال توسعه به شمار مي رود.
اين در حالي است که کشورهاي توسعه يافته اي چون چين که با انبوه جمعيت نيز مواجهند، اين مشکل را حل کرده و دغدغه اي از اين بابت به خود راه نمي دهند.

کاهش تاثيرمکانيزه شدن صنايع بر اشتغال با مديريت صحيح
مخبر کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي در اين باره مي گويد: تغيير روش هاي سنتي به صنعتي و دخالت اتوماسيون در صنايع مي تواند موجب کاهش اشتغالزايي شود، اما در صورت وجود مديريت صحيح اين تاثير کم مي شود.
علي اصغر يوسف نژاد ادامه مي دهد: در صورتي که استفاده از تکنولوژي هاي جديد بر توليد تاثير مثبت داشته باشد، نگراني از کاهش اشتغال زايي بي مورد است.
وي مي افزايد: ادغام تکنولوژي و مديريت بر منابع صحيح موجب افزايش توليد و بهره وري و کاهش سرمايه مورد نياز، ضايعات و قيمت تمام شده مي شود.
نماينده مردم ساري در خانه ملت با بيان اينکه مديريت بر منابع صحيح بايد هم در بخش خدمات و هم در بخش توليد باشد، تصريح مي کند: اين امر موجب استفاده بهينه از سرمايه هاي محدود و کاهش دور ريز منابع و در نتيجه افزايش اشتغال مي شود.
وي عقيده دارد، با نگاه کارشناسانه به اين موضوع در مي يابيم که استفاده از تکنولوژي جديد در صنايع به همراه مديريت منابع صحيح افزايش اشتغال و ايجاد بهره وري مناسب با توجه به سرمايه گذاري صورت گرفته را در پي دارد.

توليد انبوه موجب افزايش اشتغال در کشور مي شود
رييس خانه صنعت و معدن تهران نيز در مورد رابطه اشتغال و بخش توليد ابراز مي کند: توليد انبوه موجب افزايش اشتغال در کشور مي شود و در اين زمان بايد با هدايت مصرف به سمت توليدات داخل و ايجاد فضاي رقابتي قيمت محصولات نيز اصلاح گردد.
وي اضافه مي کند: اشتغال در بيشترين شرايط وابسته به توليد است حتي اشتغال در خدمات، چرا که خدمات زماني مورد نياز واقع مي شود که توليد وجود داشته باشد.
رييس خانه صنعت و معدن تهران در مورد اينکه ورود تکنولوژي به کشور موجب کاهش اشتغال مي شود، بيان کرد: تکنولوژي هميشه براي مکانيزه کرده صنايع نيست و اين ديدگاه صحيح نيست، اما به هر حال واحد تحقيق و توسعه در صنايع جديد بايد به گونه اي عمل کند که کشور صاحب تکنولوژي شود نه وارد کننده آن.

ارتقاء تکنولوژي، کاهش نياز به نيروي انساني غير متخصص را در پي دارد
همچنين نايب رييس انجمن صنايع نساجي ايران در اين باره مي گويد: ارتقاء تکنولوژي موجب کاهش نياز به نيروي انسايغير متخصص مي شود، اما همزمان با اين امر ميزان توليد افزايش مي يابد.
عليرضا حايري بيان مي کند: افزايش ميزان توليد سبب مي شود که بخش هاي جانبي، خدماتي و تجاري به جذب نيرو پرداخته و در مجموع اين کاهش اشتغال جبران شود.
وي در مورد تاثير بخش خدمات بر اشتغال زايي در کشور عنوان مي کند: در صورتي که خدمات منحصر به واردات باشد موجب بيکاري مي شود، اما چنانچه خدمات مربوط به توليد داخل باشد در زمان ارتقاي تکنولوژي و همراه با افزايش توليد، افزايش بهره وري و کاهش قيمت تمام شده کالاها را شاهد خواهيم بود.
وي با اشاره به اينکه بخش هاي توليد و خدمات مکمل هم هستند، توضيح مي دهد: توليد نيمه کاره قيمت تمام شده را بالا مي برد و موجب افزايش بيکاري در جامعه مي شود.

با توجه به نقطه نظرات بالا ارتقاء تکنولوژي نه تنها تهديدي براي اشتغال در کشور محسوب نمي شود، بلکه با به وجود آوردن مشاغل جديد مي توان از آن به عنوان راهي براي پيشرفت بخش صنعت و معدن کشور استفاده کرد.