588 شهرک صنعتی به بخش خصوصی واگذار میشود
به گزارش شبکه ایران، با اعلام 12 راهبرد جدید از سوی وزیر صنایع و معادن به سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، این سازمان وارد گود تازهای از فعالیتهای خود طی سالهای اخیر شده است.
به گفته روانبخش، معاون پشتیبانی و منابع انسانی سازمان صنایع کوچک، 800 شهرک و ناحیه صنعتی در کشور ایجاد شده که 588 شهرک در حال واگذاری به بخش خصوصی است.
وی با اشاره به روند کنونی خصوصیسازی، بر این باور است که شیوه اجرای اصل 44 باید تغییر کرده و کاستیهای قانونی موجود برای پیادهسازی آن، برطرف شود. در این میان، دولت و مجلس نیز باید برای پیادهسازی هرچه بهتر آن وارد گود شوند و هرجا نیاز باشد، مصوباتی را از نظر بگذرانند.
به گفته روانبخش، در قانون مشخص شده که شرکتهای صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی استانها، باید واگذار شود؛ درحالی که در یک شهرک صنعتی، زمین با سند به صنعتگران واگذار میشود. در این مورد، قانونگذار تکلیف را مشخص نکرده که آیا در واگذاری اصل 44، زمینی که در اختیار صنعتگران قرار گرفته، میتوان دوباره واگذار کرد یا خیر.
روانبخش، در همایش مدیران عامل شرکت شهرکهای صنعتی سراسر کشور با بیان اینکه 60 هزار هکتار فاز عملیاتی و 34 هزار هکتار زمین صنعتی در اختیار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی است، بر شناخت دقیق و کامل مدیران از تواناییها، مشتریان، رقبای بازارهای داخلی و بینالمللی، شناسایی حوزههای ملی و استانی و ارتقای کیفی شهرکهای صنعتی تاکید کرد.
معاون پشتیبانی و منابع انسانی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی را برای سازمان صنایع کوچک و شهرک صنعتی یک فرصت بسیار عالی دانست و افزود: باید با واگذاری بخشهایی از این سازمان و چابک تر کردن آن، کارآیی و نقش آفرینی را در توسعه شهرکهای صنعتی افزایش دهیم.
وی به غفلت از صنایع کوچک در سالهای اخیر اشاره و خاطرنشانکرد: دومین نکته که از آن در سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی غافل بودهایم، صنایع کوچک است. آنچه که در سیاستگذاریهای کلان، در دولت، مجلس و سازمان در سالهای گذشته دنبال شده، توجه به واگذاری زمین، نحوه واگذاری آن و شیوه دریافت پول از صنعتگران است درحالی که در صنایع کوچک، هیچ رویکردی حاکم نبوده است.
وی تاکید کرد:در حال حاضر، وظایفی که برای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی در نظر گرفته شده، با اختیاراتی که وجود دارد، در تضاد بوده و همپوشانی لازم را ندارند. بر همین اساس، بازنگری در اساسنامه سازمان صورت خواهد گرفت و ماموریتها و اختیاراتی که باید از دولت و مجلس در این رابطه اخذ شود، مورد پیگیری قرار میگیرد.
روانبخش درباره حذف شدن قیمت زمین در شهرکهای صنعتی گفت: در بودجه 89 حتما باید نوع نگاه به بحث فروش زمین در شهرکهای صنعتی، تغییر کرده و به دنبال کسب منابع جدید درآمدی باشیم، البته سیاستی که وزیر صنایع برای حذف قیمت زمین اعلام کرده، در یک سال قابل پیادهسازی نیست، بنابراین باید با سازوکار مناسب تری این موضوع را دنبال کرد.
وی با تاکید بر اینکه رکودی در شهرکهای صنعتی وجود ندارد، تصریحکرد: در بحث واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی، حدود 16درصد تعطیل هستند و بقیه، با ظرفیت کار نمیکنند، البته باید در شهرکهای صنعتی، سیاست و نوع مطالعه را تغییر داد. ممکن است در یک منطقه ضرورت داشته باشد که 3 شهرک جدید ایجاد شود تا بتوان صنایع مزاحم و پراکنده را که در حاشیه شهرهای بزرگ مستقر هستند، در جایی که تولیدکننده و سرمایهگذار راغب است، مستقر کنیم.
روانبخش همچنین از طرحهای حمایتی برای مقابله با آثار تورمی هدفمند کردن یارانهها خبر داد و گفت: واقعیت این است که صنایع کوچک، آسیبپذیری بیشتری نسبت به صنایع بزرگ و متوسط دارند. در حالیکه تا به حال، به این صنایع توجه کمتری شده است.
وی عمدهترین مشکل صنایع کوچک را نقدینگی دانست و خاطرنشان کرد: مشکل دیگر، عدم توجه کافی بانکها به صنایع کوچک است. در این راستا باید ارتباط این دسته از صنایع را با بانکها تقویت و از بحث سرمایه در گردش بانکها برای تقویت آنها، استفاده کرد. موسسههای مالی و اعتباری کشور نیز باید فضای بهرهبرداری از منابع را برای صنایع کوچک، فراهم کنند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)