آمریکا تعرفه واردات فولاد از چین را افزایش داد
به گزارش شبکه ایران از خبرگزاریها، دولت آمریکا اعلام کرد، تصمیم این کشور برای افزایش 15درصدی تعرفه واردات لولههای فولادی از چین نهایی شده است.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی، دلیل امریکا برای این کار را پراخت یارانههای غیرقانونی چین به تولیدکنندگان لولههای فولادی این کشور عنوان و تصریح کرده که با توجه به این مساله، واشنگتن تصمیم گرفته تا تعرفه واردات این لولهها از چین را بیش از 36/10 تا 78/15 درصد افزایش دهد.
بر اساس این گزارش، میزان واردات لولههای فولادی آمریکا از چین طی سالهای 2006 تا 2008 بیش از 203 درصد افزایش داشته است. این رقم سال گذشته به بیش از 6/2 میلیارد دلار رسیده است.
گفته میشود اعمال تعرفههای جدید از سوی آمریکا ناعادلانه و تبعیضآمیز است و این مساله زیان زیادی به صادرات محصولات فولادی چین وارد خواهد کرد.
اتحادیه کارگران صنعت فولاد آمریکا نیز اعلام کرد، پرداخت یارانه غیرقانونی و ناعادلانه از سوی دولت چین به شرکتهای فولادی، تاکنون هزاران نفر را در آمریکا بیکار کرده است.
دولت چین نیز در برابر این اقدام امریکا تهدید کرد، از این اقدام غیرقانونی به سازمان تجارت جهانی شکایت خواهد کرد.
قیمت فولاد در حال حاضر دارای افت سریعتری از رکوردهای قبلی خود بوده است. در آمریکا قیمت کلاف فولادی که در صنایع خودروسازی و لوازم خانگی مورد استفاده قرار میگیرد، از ماه می تاکنون رکود 20 درصدی را تجربه کرده است.
از سوی دیگر، قیمت شمشهای فولادی که در بورس فلزات لندن داد و ستد میشود، از ماه می تاکنون افت 70 درصدی را پشت سر گذاشته است. با این حال، صاحبان صنایع و همچنین شرکتهای چینی و روسی تولید خود را متوقف کردهاند.
اگر چه واردات سنگآهن چین در 9 ماه اول سال گذشته دارای یک رشد 22 درصدی بود، اما بین شرکتهای معدنی استرالیا همواره این وحشت وجود دارد که توقف در تولید فولاد چین میتواند خبر از یک وقفه در جهش اقتصادی این کشور باشد.
از طرفی قیمت مس، نیکل و روی نیز در سال جاری به نصف یا حتی کمتر از نصف کاهش یافتهاند و بهای آلومینیوم تا یک سوم تنزل پیداه کرده است. این سقوط دسته جمعی قیمتها، منجر به از بین رفتن ارزش سهام شرکتهای معدنی شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک تاجر اروپایی با بیان اینکه این نوع خرید و فروش جای تعجب دارد و همانند فروش قبل از ورشکستگی است، معتقد است بازار کاملا مرده است و به سختی معاملهای انجام میشود؛ این در حالی است که همه از این وضع میترسند و برای برگشت اطمینان به بازار به زمان طولانی نیاز است.
منابع بازار معتقدند تا وقتی که اقتصاد جهانی به ثبات نرسد شرایط بازار بهبود نخواهد یافت. هم اکنون برخی از فروشندگان با ضرر مواجه شده، بعضی از قراردادها لغو شده و به اجبار قیمتها کاهش یافته است.
وضعیت بازار به گونهای است که بیشتر شرکتها بسته شده یا نیمه تعطیل هستند، بقیه رو به ورشکستگی رفته و کارگزاران زیادی از کار اخراج شدهاند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)