کاهش سهم دولت در اقتصاد کشور به 45 درصد
به گزارش شبکه ایران از خبرگزاریها،"غلامرضا حیدری کردزنگنه" امروز روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، با بیان آنکه به نیمه راه خصوصیسازی رسیدهایم، افزود: تاکنون 50 درصد از برنامههای خصوصیسازی در کشور اجرایی شده است.
وی درباره عملکرد سازمان خصوصیسازی در سال جاری، اظهار داشت: 11 هزار و 208 میلیارد تومان در قالب 50 شرکت از سال 1384 تاکنون به بخش خصوصی واگذار و 63 هزار میلیارد تومان از این محل درآمد حاصل شده که 20 هزار و 605 میلیارد تومان از آن متعلق به بخش خصوصی، هشت هزار و 154 میلیارد تومان بابت رد دیون و 34 هزار و 210 میلیارد تومان به بخش تعاون اختصاص داشته است.
کردزنگنه، به واگذاری 275 شرکت تاکنون اشاره کرد و گفت: 900 میلیارد تومان سهام ترجیحی نیز تاکنون به کارگران عرضه شده است.
بازده مثبت 103 درصدی واگذاریها
وی تصریحکرد: سازمان خصوصیسازی عملکرد 14 شرکت بزرگ و مهم واگذار شده را از سال 1385 تا مهر 1388 بررسی کرده که براین اساس این شرکتها 103 درصد بازده مثبت داشتهاند.
به گفته کردزنگنه، شرکت مپنا با 499 درصد بازده در این مدت بالاترین بازده و شرکت پتروشیمی فناوران با 9 درصد کمترین بازده را پس از واگذاری داشتهاند.
واگذاری 56 شرکت در قالب سهام عدالت
رئیس سازمان خصوصیسازی گفت: سهام 56 شرکت در فرآیند سهام عدالت واگذار و تاکنون نیز 12 میلیون و 471 هزار و 338 نفر در قالب سه مرحله سود خود را دریافت کردهاند. ضمن آنکه در این راستا 97 درصد از مددجویان تحت پوشش نهادهای مختلف، 97/7 درصد روستاییان و عشایر و 85 درصداز کارکنان و بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش سود سهام عدالت دریافت کردهاند.
به گفته وی، 5/94 درصد از سود عملکرد سال 1386 در بخش سهام عدالت به این سه گروه پرداخت شده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تاکنون 41 میلیون و 77 هزار و 338 نفر برای دریافت سهام عدالت شناسایی شدهاند و 39 میلیون و 9 هزار و 892 نفر در تعاونیها ثبت نام کرده که این میزان معادل 1/90 درصد است.
موانع و مشکلات خصوصیسازی
این مقام مسئول در ادامه به موانع و مشکلات خصوصیسازی اشاره کرد و گفت: شرایط بازار سرمایه، وضعیت اقتصاد جهانی، آزاد نبودن برخی از قیمتها، مشکلات داخلی برخی از بنگاهها برای پذیرش در بورس، برخوردهای دوگانه نهادهای مختلف، جذاب نبودن شرکتهای مشمول واگذاری برای سرمایهگذاران خارجی و عمق بازار سرمایه از مهمترین مشکلات برای واگذاری سهام شرکتهای دولتی است.
کردزنگنه اظهار داشت: به عنوان مثال برای واگذاری نیروگاهها بدلیل استمهال بدهی به سیستم بانکی باید مصوباتی را از شورای پول و اعتبار و همچنین شورای اقتصاد دریافت کند.
وی با بیان آنکه 70 تا 80 درصد از منابع نیروگاهها از طریق تسهیلات بانکی تامین شده است، افزود: این امر سبب شده تا واگذاری سهام آنها با مشکلاتی مواجه شود.
به گفته وی، واگذاری شرکتهای توزیع برق نیز به دلیل تفکیک نبودن بخش حاکمیتی شبکهها و نیاز به تغییر ساختار مقرراتی و تعیین تکلیف نیروی انسانی با مشکلاتی مواجه شده است.
کردزنگنه درباره واگذاری شهرکهای صنعتی نیز افزود: هرچند واگذاری شهرکهایی که نزدیک به مراکز استانها هستند با مشکلی مواجه نیست اما بخش خصوصی برای شهرکهای در محدود مناطق محروم و دور از مراکز استانی تمایلی نشان نمیدهد.
رئیس سازمان خصوصیسازی ادامه داد: از آنجا که هیات عالی واگذاری هلدینگ پتروشیمی را با 12 شرکت تصویب کرده باید 100 درصد سهام آنها واگذار شود.
نظارتهای بعد از واگذاری
رئیس سازمان خصوصیسازی به ارزیابی 33 شرکت توسط سازمان خصوصیسازی در هفت ماهه گذشته، نیز اشاره کرد و گفت: برهمین اساس، 85 درصد از شرکتها پس از واگذاری روندی مثبت داشتهاند.
وی، شاخصهای مالی و بورس، اقتصاد و بهرهوری، مدیریت فرآیند، آموزش و یادگیری، نوآوری و تحقیق و توسعه، اشتغالزایی و مشتری و مسئولیتهای اجتماعی را از شاخصهای مورد بررسی شرکتها اعلام کرد.
کردزنگنه همچنین از تصویب آئیننامه شرایط عموم بیمه مجریان در بیمه مرکزی خبر داد و گفت: بر همین اساس بیمه مسئولیت مجریان واگذاری ایجاد میشود.
تغییر اساسنامه سازمان خصوصیسازی
این مقام مسئول به تصویب تغییر اساسنامه سازمان خصوصیسازی در هیات دولت نیز اشاره کرد و گفت: بر این اساس ماموریتهای جدیدی به سازمان خصوصیسازی واگذار شده است.
به گفته کردزنگنه، اساسنامه جدید سازمان خصوصی سازی براساس قانون اصل 44 است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)