اگر پولتان زیاد است، در این ساعت مصرف کنید! در کشورهای پیشرفته صنعتی، ساعات پیک مصرف عموماً در روز اتفاق میافتد در حالی که ساعات پیک کشور ما در تابستان بین ساعات 19 تا 23 و در زمستان بین ساعات 18 تا 22 است.
به گزارش شبکه ایران، ساعت پیک بار کشور اکنون از ساعت 19 تا 23 بود که از سال آینده این زمان به 11 تا 15 بعدازظهر و نحوه محاسبه میزان مصرف نیز براین اساس تغییر خواهد کرد.
"سعید مهذبترابی"، مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران، در دومین سمینار مدیریت افزود: در زمان پیک بار مصرف انرژی، نرخ محاسبه مصرف 5/2 تا چهار برابر ساعات غیر پیک بار مصرف محاسبه خواهد شد.
کاهش مصرف ادارات دولتی از مهمترین هدفی است که این طرح دنبال میکند. به گفته مهذبترابی این طرح باعث میشود ادارههای دولتی راههای بهینهسازی را بکار گیرند تا بهای کمتری در ازای مصرف انرژی پرداخت کنند.
به ساعتهایی که مصرف برق در کل کشور زیاد است، ساعت اوج مصرف یا پیک مصرف میگویند. در ساعات اوج مصرف برق که در اواخر روز است، وسایل روشنایی نیز به جمع مصرفکنندگان برق میپیوندد و این در حالی است که مصرفکنندگان ثابتی نظیر یخچال و فریزر و ... از قبل در مدار بودهاند. در این صورت است که مصرف انرژی الکتریکی به حداکثر میزان خود میرسد و اصطلاحاً به آن پیک مصرف برق میگوئیم.
در کشورهای پیشرفته صنعتی، ساعات پیک مصرف عموماً در روز اتفاق میافتد. در حالی که ساعات پیک کشور ما همانطور که گفته شد در تابستان بین ساعات 19 تا 23 و در زمستان بین ساعات 18 تا 22 است همچنین در بعضی از فصلهای سال مصرف برق نسبت به سایر فصول سال بیشتر است مثلاً در ساعات پیک مصرف کارخانجات نیز بسته به نوع محصولات و فرآیندهای تولید، متفاوت است. اما متأسفانه وجود ساعات اوج مصرف برق در کشور ما، به دلیل استفادة بیرویه مصرفکنندگان بخشهای خانگی و تجاری است نه بخش صنعت.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ پیشنهاد کرد تا در یک برنامه زمانبندی سه ساله تمام تجهیزات اداری دولتی در قالب فاینانس که برای دولت نیز بار مالی را نداشته باشد تبدیل به تجهیزات جدید با برچسب انرژی شود.
به گفته وی، در تهران 45 درصد کل مصرف به بخش خانگی تعلق دارد که معادل 34 درصد کل کشور است. 27 درصد کل مصرف انرژی مربوط به بخش عمومی است که هفت درصد از کل مصرف کشور را تشکیل میدهد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ همچنین 18 درصد کل مصرف انرژی را مربوط به اصناف و بخش تجاری برشمرد که در کل کشور هفت درصد مصرف را شامل میشود.
به گفته مهذبترابی، رشد پیک بار مصرف از شب به روز تغییر یافته و بیشتر این مصرف مربوط به بخش اداری و تجاری است.
وی افزود: 15 تا 25 درصد مصرف انرژی ادارات مربوط به روشنایی و 35 تا 50 درصد مربوط به تجهیزات اداری و مابقی مصرف مربوط به سیستمهای گرمایشی و سرمایشی است
میزان مصرف برق تهران 13 درصد مصرف برق کشور است
در این نشست همچنین معاون خدمات مشترکان و بازاریابی شرکت توزیع برق تهران، میزان مصرف برق تهران بزرگ را 13 درصد مصرف کل کشور ذکر کرد و گفت: 600 مشترک 20 درصد برق را در تهران مصرف میکنند.
"عبدالامیر یاقوتی" با اشاره به مصرف بیش از سه هزار و 600 مگاواتی این پنج بخش، ادامه داد: از این میزان، بخش خانگی 45 درصد، بخش عمومی 25 درصد، بخش صنعت 10 درصد و بخش تجاری 20 درصد مصرف را به خود اختصاص میدهند.
یاقوتی، فرهنگسازی مصرف برق، توزیع لامپهای کم مصرف و استفاده از تکنولوژی نوین را در کاهش رشد مصرف موثر دانست و گفت: رشد متوسط مصرف برق کشور هشت درصد بود که از سال 1382 تا هشت ماهه سال 88 به 35/4 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به تغییر پیک بار مصرف برای بخش عمومی و تجاری از 19 تا 23 به 11 صبح تا 15 بدنبال جابه جایی ساعات اوج مصرف پیک بار، آگاه سازی ادارات و سازمانهای دولتی و کنترل مصرف برق در ساعات پیک بار هستیم.
به گفته یک کارشناس شرکت توزیع برق، برای تأمین نیروی برق مورد نیاز در ساعات پیک (اوج مصرف برق) نیاز به سرمایهگذاریهای کلان برای احداث نیروگاههای جدید است که تنها چند ساعت در شبانهروز به تولید برق بپردازند.
بنابراین برق تولید شده توسط این نیروگاهها بسیار گران تمام میشود. مثلاً در ساعات پیک سال 1372، 2000 مگاوات برق تنها در یک درصد از طول زمانی سال به مصرف رسیده که این رقم معادل حدود 2 میلیارد دلار سرمایهگذاری برای احداث نیروگاههای جدید بوده است .
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)