چشمه علی - دامغان چشمه علی هم چنین نام چشمه ای نیز است که در 35 کیلومتری شمال دامغان قرار دارد و از روزگاران گذشته یکی از نقاط پر جاذبه بوده است.



چشمه علی سبب به وجود آمدن طبیعت زیبا و منحصر به فردی در اطراف خود شده است. این محل با صفا در گذشته گردشگاه فرمان روایان و سلاطین بوده و توجه پادشاهان وقت را به خود معطوف کرده بود. به همین جهت آغا محمد خان و فتح علی شاه قاجار در محل چشمه، ساختمان های زیبایی بنا کردند که توضیحات معماری آن ها در عمارت های دامغان آمده است. به هر روی چشمه علی و عمارت زیبای آن تلفیق جاذبه های طبیعی و تاریخی است که همواره مورد توجه بوده است.

مقبره درویش محمد - سمنان در روستای مؤمن*آباد و در 11 کیلومتری شمال غربی سمنان، بین راه شوسه سمنان به فیروزکوه، مقبره*ای به نام درویش محمد وجود دارد.



به طوری که گفته شده، این مقبره مدفن یکی از عارفان قرن هشتم و از پیروان عارف جلیل*القدر شیخ علاءالدوله سمنانی بود. برخی نیز احتمال می*دهند که مقبره تقی*الدین علی دوستی سمنانی شاگرد معروف شیخ باشد. درویش محمد به علت وارستگی و کرامتی که داشت مورد توجه و احترام مردم سمنان و نواحی اطراف آن بود و به همین جهت، درویش مؤمن آباد نیز نامیده شده است.ساختمان مقبره درویش محمد در محوطه بزرگ و مربع شکلی به ضلع 60/8 متر واقع شده که در چهارطرف آن چهار درگاه بلند با قوس جناغی مربع شکل آن هفت متر است که در وسط آن، ضریح فلزی زیبا و ارزشمندی وجود دارد که در سال 1369 به همت هیأت امناء ساخته شده است. تزیینات حرم منحصر به ازاره کاشی*کاری آن است که با کاشی خشت*های سفید که دارای گل*های لاجوردی است, انجام شده است. گنبد عظیم بقعه که بر بالای حرم و روی چهار فیل*پوش استوار است، پیازی شکل است و نمای خارجی آن را از کاشی*های فیروزه*ای پوشانده*اند.این بقعه در حال حاضر محل دفن شهدای سمنان است و در طول سال و در ایام مختلف، انبوهی مراجعه*کننده و زایر از دور و نزدیک به این محل می*آیند.

مقبره پیر نجم*الدین - سمنان مقبره پیر نجم*الدین منسوب به پیر نجم*الدین دادبخش یا تاج* بخش در گورستانی به همین نام در سمنان واقع شده است و مربوط به دوره مغول است.


از شجره*نامه مدفون این آرامگاه اطلاع صحیحی در دست نیست، ولی عده*ای وی را یکی از سرداران ملی سمنان در حمله * مغول می*دانند.احتمالاً می*توان شیخ نجم*الدین دادبخش را یکی از شاگردان شیخ نجم*الدین خوارزمی به حساب آورد که به دستور وی برای مقابله با سپاه مغول به وطن و زادگاه خود سمنان آمد. مقبره پیر نجم*الدین که یکی از آثار دوره * مغول است، شامل ایوان، حرم و گنبد است و به علت این که قبلاً در وسط گورستان قرار داشته و اکنون در خیابان قرار گرفته، فاقد صحن است. ایوان؛ رو به جنوب و متصل به بقعه ساخته شده و هفت متر ارتفاع و 5/3 متر دهنه دارد. در ایوان دو در چوبین ساده به چشم می*خورد. کف اتاق بقعه، تقریباً 30 سانتی*متر از سطح ایوان پایین*تر است و قبر ساده گچی در وسط آن و در زیر گنبد قرار دارد. پوشش روی مرقد را صندوق مشبک و چوبین به طول 60/2 متر، عرض 35/1 متر و ارتفاع 3/1 متر تشکیل می*دهد. روبه روی آرامگاه دو ستون خشتی بسیار بزرگ از خشت خام قرار دارد که برخی از مردم آن را مقبره فرزندان امیر تیمور گورگانی می*دانند.