رییس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه این سازمان امسال بر روی تهدیدات سایبری متمرکز میشود، گفت: پیگیری، شناسایی و ایمن سازی زیرساختهای کشور برای مقابله با تهدیدات سایبری جزو اولویتهای یک ما به شمار میآید و در این راستا ممکن است رزمایش هم پیشبینی کنیم تا اشکالات احتمالی را پیدا کنیم. بنا بر این تولید آمادگی و افزایش ارتقای سامانه دفاع سایبری در حوزه زیرساختهای کشور جزو اولویتهای ما به شمار میآید.
غلامرضا جلالی با بیان اینکه توسعه آموزش از راه دور و یکی از مهمترین اهداف این سازمان است، افزود: آموزشهای خود را پنج دسته کردهایم از آموزش عمومی تا آموزش تخصصی.
تولید انیمیشن توسط سازمان
وی در مورد فرهنگسازی این حوزه گفت: این کار را شروع کردهایم و تفاهمنامههایی را برای ساخت برنامه با شرکتهای مختلف به امضا رسانده ایم و هم اکنون بخشی از انیمیشنها را تولید کردهایم و بخش دیگر هم در دست اقدام است.
جلالی افزود: در حوزه دفاع سایبری هم شاید ما تاکنون بیش از ۲۰ برنامه تولید و پخش کرده ایم، ولی با وجود این آنطور که میخواهیم هنوز مفهوم پدافند غیرعامل نهادینه نشده ، چون مفهوم خیلی گسترده است. در موضوعات دیگر هم کارهایی درحال انجام است. البته تفاهمنامه ما با صدا و سیما ۳ هزار دقیقه برنامه در حوزههای مختلف است که بخشی از آن در سال گذشته پخش شده است و بخشی دیگر هم در سال جاری پخش خواهد شد.
زیرساختهای دفاع سایبری تشکیل شده است
وی در مورد دفاع سایبری گفت: زیرساخت این موضوع تشکیل شده و اعتبارات خوبی هم برای آن در نظر گرفته شده است، البته بخشی از این برنامهها را در مرکز فاوا تولید کرده بودیم و هماکنون مشغول هماهنگ کردن موضوع هستیم که آنها همین مسیر را ادامه دهند و کار موازی با ما را انجام ندهند، خوشبختانه مجموعه کاملا هماهنگ است و مشکلی از این نظر وجود ندارد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه اگر هماکنون اینترنت ما را قطع کنند ما هیچ ارتباطی در کشور نخواهیم داشت، گفت: در صورتی که ما میتوانیم موتور جستوجوگر داشته باشیم، سیستم عامل داشته باشیم. دیتاسنتر، شبکه ملی اطلاعات و اینترانت ملی داشته باشیم که اینها از جمله ابزارهای اولیه استقلال در حوزه فضای مجازی است وگرنه ما یک شبهجزیرهای هستیم از فضای مجازی که تمام خطوط اصلیش دست افراد دیگر است و آنها میتوانند از همان نقطه در تمام قسمتهای ما دخالت کنند.
افزایش سرعت اینترنت هیچ مشکلی برای ما نخواهد داشت
وی با بیان اینکه افزایش سرعت اینترنت برای کشور مشکلساز نخواهد بود، گفت: ما نسبت به آن احساس تهدید نمیکنیم، اگر زیرساختهای ما به سمت بومی شدن برود، افزایش سرعت اینترنت هیچ مشکلی برای ما نخواهد داشت و حتی قابلیت بیشتری به ما میدهد که مردم بهتر و سریعتر از اینترنت استفاده کنند. ولی اگر وضعیت ناپایدار باشد تخریب ما با سرعت بیشتری انجام میشود. یعنی اگردشمن به بعضی از نقاط ما که ایمنی ندارد وارد شود سرعت موجب آسیبپذیری بیشتر ما خواهد شد ولی اگر پایدارسازی صورت گیرد سرعت بیشتر به نفع ما خواهد بود.
وی افزود: در حقیقت ما سرعت را با امنیت و پایداری میسنجیم اگر امنیت و پایداری ما برقرار شود، سرعت اینترنت هیچ خطری ندارد. البته در این رابطه باید متناسب با تکنولوژی و فناوری روز دنیا جلو برویم. به نظر میرسد که اگر زیرساختهای امنیتی خود را ارتقا دهیم سرعت اینترنت هیچ ضرری برای ما نخواهد داشت.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)