: کاربردهای لیزر در سلاح های اینده : مزایا و معایب قسمت دوم و پایانی ماموریت افندی :

از انجایی که لیزرها در مقایسه با جنگ افزارهای رایج انرژی نسبتا کمتری را به هدف وارد می کنند بنابراین ماموریت افندی سلاح های لیزری بیشتر مختص ماموریتهایی که در انها ویژگی های دیگری ( مانند سرعت عمل – دقت و دفعات بالای درگیری ) به غیر از قدرت تخریب مورد نظر باشند.

عملیات های هوایی :

رابطه ای جدید در ماموریت های ضد تروریستی در جنگهای نا منظم :

سیستم های لیزری می توانند توان قابل ملاحظه ای را در ماموریتهای هوا به هوا به هواپیماهای بی سرنشین و با سرنشین اعطا نمایند . چون بیم شلیک کننده لیزر با سرعتی در حد سرعت نور حرکت می کنند بنابراین زمان پروازی ندارد و به سرعت می توانند ماموریتهای خود را به اتمام برساند . لیزرهای حالت جامد دارای مخازن انرژی بالایی هستند بدین معنی که این سیستم ها تا زمانی که بتوانند مجددا شارژ و خنک گردند بواسطه تمام شدن مهمات از کار نمی افتند . همین مسئله هواپیمای مسلح به سیستم های لیزری را برای ماموریتهای هوا به هوا در بالای یک منطقه محافظت شده ایده ال می سشازد . مثلا یک هواپیمای جنگی بدون سرنشین ( ucav ) مجهز شده به سلاح های لیزری می توانند یک گشت هوایی در یک منطقه وسیعی از خاک دشمن در یک زمان طولانی را انجام دهد . و ماموریت گشت هوایی از شمالی ترین نقطه عراق تا جنوبی ترین نقطه ان تبدیل به یک عملیات کاملا با صرفه اقتصادی می شود .

سیستم های لیزری توان قابل ملاحظه ای را در مقابل موشکهای زمین به هوا و هوا به هوا و هواپیما بوجود می اورند و حتی می توان از ان بر علیه اهداف سطحی نیز استفاده کرد . در نتیجه این سلاح ها یک توان هوا به سطح قایل توجهی را فراهم می اورند . با ترکیب سکوهای هوایی و حسگرهای موجود و نسل جدید انها با یکدیگر سلاح های لیزری افزایش قابل ملاحظه ای را در کاربردهای بسیار دقیق و موثر از طریق نیروی هوایی بوجود خواهند اورد .

سیستم های لیزری با ویژگی هایی چون دقت برد و انطباق می توانند دقت اثرات مخرب خود را افزایش دهند . این سلاح ها می توانند منطقه اسیب پذیر را از چند متر مربع به چندین سانتی متر مربع در مقابل بمب هایی با قطر کوچک کاهش دهند . همین مسئله باعث می شود تا بتوان از این سلاح ها در برابر اهداف کوچک و نقطه ای نیز استفاده کرد . چنین دقتی این اجازه را می دهد تا با عناصر اهداف خاص و بحرانی مانند ایستگاه های رادیو ( آنتن آن ) و نیروگاههای تولید برق را مورد هدف قرار داد بدون انکه نیازی به نابودی کل این اهداف باشد .

امروزه یکی از عوامل محدود کننده هواپیماهای تهاجمی مقدار مهماتی است که هواپیماها می توانند حمل کنند . این مسئله مخصوصا در مورد هواپیماهای جنگده بمب افکن که امروزه بیشترین توان هجومی را فراهم می کنند صدق می کنند . حتی هواپیماهای پیشرفته ای همچون f/a-22 و f-35 jsf در بهترین حالت می توانند 8 فروند موشک هوا به هوا و یا بمب های قطر کوچک
( نسل جدید بمب ها ) را حمل نمایند و زمانی که این مهمات را مصرف می کنند باید جهت لود مجدد مهمات به پایگاه برگردند حتی اگر سوختشان هنوز تمام نشده باشد . بنابراین مقدار این مهمات و نیاز به لود دوباره انها باعث می شود که برقراری یک حضور ثابت در میدان جنگ به همراه تعداد مشخصی از هواپیماها دچار مشکل گردد.

لیزرهای حالت جامد برای شلیک کردن بیم خود به یک ژنراتور الکتریکی ( که معمولا شفت ان توسط هواپیما گردانده می شود ) نیاز دارند . این مسئله بدین معنی است که حتی هواپیماهای کوچک تهاجمی نیز می توانند هزاران شلیک لیزری را انجام دهند ( البته با توجه به زمان شارژ مجدد و خنک شدن لیزر در میان دفعات شلیک ها ) .

بنابراین اگر یک هواپیما بتواند عملیات سوختگیری هوایی را انجام دهد می توانند حضور ثابتی را در میدان جنگ فراهم نماید که تنها محدودیت ان فرسایش نیروی انسانی و مقدار قابلیت اعتماد به سیستم های الکترو – مکانیکی می باشد . این مسئله به ترکیب و ادغامی ایده ال بین لیزرهای حالت جامد و سکوهای هوایی با مداومت پروازی بالا همچون ucav اشاره می کند .

عملیات زمینی :

سلاحی ایده آل برای ماموریت های مخفی :

به خاطر اندازه و نداشتن تجهیزات ضد زره سنگین - توان نفوذ بسیار بالا – کاربردهای تهاجمی سلاح های لیزری در جنگهای زمینی احتمالا به ماموریتهای تخصیص داده شده اند که در انها اهدافی چون دقت – سرعت بسیار بالا – زمان درگیری و انطباق پذیری مد نظر می باشد . بعنوان مثال درماموریتهای مقابله با تک تیراندازها به همراه جفتی از حسگرهای صوتی و اپتیکی می توانند با تعقیب کردن یک گلوله پی به محل اختفای تک تیرانداز ببرند و قبل از اینکه تک تیرانداز پوششی برای خود پیدا کند با او درگیر شوند .

خاصیت پنهانکاری و خفیه کردن سلاح های لیزری یکی دیگر از مواردی است که سلاح را برای ماموریت های مختلف ایده ال ساخته است . بر خلاف انچه که فیلم های هالیوودی نشان داده اند سلاح های لیزری واقعی دارای بیم قابل رویت نیستند و هیچ صدا و خروجی دیگری نیز ندارند .
در اغلب شرایط جوی تنها راهی که باعث می شود تا دشمن پی به درگیر شدن با سلاح های لیزری ببرند اثراتی است که این سیستم ها بر روی اهداف خود بوجود می اورند . این سلاح ها از یک لیزر توان پایین برای تثبیت نقطه هدفگیری شده استفاده می کند تا انرژی اصلی را به ان بتاباند . به محض تثبیت شدن هدف اپراتور فقط برای از بین بردن هدف انرژی اصلی لیزر را به سمت ان روانه می سازد . همچون شعار تک تیراندازها : یک تیر – یک کشته .

از سلاح های لیزری به خاطر دقت و انطباق پذیری بالامی توان در ماموریتهای پشتیبانی زمینی نیز استفاده کرد . به عنوان مثال می توان با نصب انها در روی uav ها و یا هلی کوپترها منطقه وسیعی را در سطح زمین تحت پوشش حملات پشتیبانی قرار داد .

عملیات های دریایی :

پیدا کردن یک جایگاه ویژه :

مواردی که باعث محدودیت نقش هجومی سلاح های لیزری در ماموریتهای زمینی می گردد برای عملیاتهای دریایی نیز صدق می کند . با این وجود سلاح های لیزری می توانند یک جایگاه ویژه ای را در عملیات های دریاپایه که دقت و پنهان کاری از قدرت تخریب انها بسیار مهمتر است – پیدا کنند . جایگاه مناسب دیگر برای لیزر در عملیاتهای زیر دریا می باشد . با اضافه کردن یک ترکیب از یک دماغه و سر لیزری با یک پریسکوپ بسیار عمیق و طولانی به زیر دریایی ها انها نیز می توانند با اهداف سطحی در روی اب درگیر گردند . این مسئله باعث می شود که زیر دریایی ها بتوانند بدون استفاده از اژدر و یا موشک با ناوچه های جنگی درگیر گردند و قبل از کشف حضور انها در منطقه از مهلکه بگریزند .

ادامه دارد...