نیروگاههای تولید برق اطلاعات اوليه براي احداث نيروگاه بادي بينالود توسط ايستگاه هواشناسيحسين آباد آغاز گرديد و كارهاي مقدماتي آن از سال 74 شروع شد. اطلاعاتبدست آمده از ايستگاه در اختيار مهندسين قرار داده شد و پس از مطالعاتفراوان سر انجام محل فعلي براي احداث انتخاب گرديد.
تونل بادي كه در اين منطقه وجود دارد از امام تقي آغاز و تا كوير سبزوارادامه دارد و محل احداث نيروگاه در دهانه اين تونل است و بيشترين بهرهبرداري را از نيروي باد ميكند.
نكته مهم بعدي پس از انتخاب محل نحوه چيدمان واحدها است تا بتوان حداكثراستفاده را از نيروي باد كرد. از چندين طرح ارائه شده سرانجام چيدمان 10×6انخاب گرديد.
در فاز اول 43 واحد از 60 واحد با يستي به بهره برداري برسد. قدرت هر واحد 660 ولت است. از 43 واحد فوق 5 واحد از خرداد 83 به بهره برداري رسيده ومابقي در حال نصب و راه اندازي است. واحدها با مشاركت ايران و چند كشورخارجي از جمله آلمان و دانمارك به بهره برداري رسيده به طوري كه 60 درصدتوليد داخل و 40 درصد توليد خارج است.
كل برق توليد شده توسط واحها توسط كابل به پست (132/20) برده ميشود و توسط آن به شبكه اصلي منتقل ميگردد.
خروجي هر واحد 600 وتوسط ترانسفورماتورهاي مجزا به 20000 تبديل ميگردد.
در سطح سايتهاي شناخته شده در سطح جهان دو سايت متمايز وجود دارد: سايتآلتامونت پاس كاليفرنيا كه بيش از 7000 توربين دارد و حدود 2 مگا ولتانرژي توليد ميكند و ديگري سايت بينالود. وجه تمايز اين دو سايت در ايناست كه در تابستان بيشتر باد مي آيد و در نتيجه توليدي اين دو سايت درتابستان كه پيك مصرف است پيك توليد هم است.
يك واحد خود از 4 قسمت اصلي تشكيل شده است:
1-
امبيدر سيلندر (سيلندر مدنون)
2-
برج (تهتاني و فوقاني)
3-
نافل (ماشين فونه)
4-
نويز كون (دماغه)
ژنراتور نيروگاههاي بادي از نوع آسنكرون ميباشند.
در ژنراتور آسنكرون بر خلاف سنكرون لغزش ميتواند بين 3 تا 5 درصد باشد و در كار ژنراتور اختلالي بوجود نياورد.
ولي نكته مهم در اينجا انژي بسيار متغيير باد است كه دائما در حال تغييراست و متناسب با آن دور تغيير ميكند. لغزش مجاز اين ژنراتورها 10 درصد است.
براي كارآيي بهتر لازم است تا ولتاژ القايي در روتور ثابت نگه داشته شودبراي اين كار از سه مقومت متغيير 1 اهمي استفاده ميشود به طوري كه اينمقومتها روي هر فاز قرار ميگيرند و توسط يك مدار كنترلي بطور اتومات تغييرميكنند.
براي انتقال انرژي باد به ژنراتور از مين گيربكس استفاده ميگردد.
عموما توربين هاي بادي از لحاظ دور به سه دسته تقسيم ميشوند:
1-
دور ثابت
2-
دور متغيير
3-
دو دوره
توربين هاي اين نيروگاه از نوع دور ثابت هستند.
دور پره 28 دور در دقيقه و دور ژنراتور 1600 دور در دقيقه است. گيربكسطوري طراحي گرديده است كه ورودي آن متغيير ولي خروجي آن ثابت باشد.
اگر باد از مقدار معيني بيشتر گردد توليد برق بطور اتومات قطع ميگرددبطوري كه اگر سرعت باد 5 متر در ثانيه باشد توليد شروع ميگردد و در 16 متربر ثانيه توليد حداكثر است و نهايتا در 25 متر در ثانيه توليد بطور اتوماتقطع ميگردد تا به اجزا واحد آسيب نرسد.
البته شرايط بالا با شرط ايزو ميباشند (فشار 1 اتمسفر و دماي 25 درجه) ودر جوي سايت بينالود ( 1550 متر ارتفاع از سطح دريا) فول توليد در سرعت 14متر در ثانيه بدست مي آيد.
شرايط راه اندازي و توليد:
در زمان راه اندازي ژنراتور ابتدا بصورت موتور به را مي افتد و تا زمانيكه سرعت آن به سنكرون برسد ادامه دارد. در اين زمان تغذيه موتور قطعميگردد و به صورت ژنراتور به كار خود ادامه ميدهد.