چگونه سازه ماكاروني را بهينه كنيم ؟
براي بهينه كردن سازه بايد يك تابع هدف تعريف كنيم .
تابع هدف در مورد سازه هاي ماكاروني دو چيز است :
- وزن سازه .
- خمش موجود در اعضاء.
سازه مورد نظر را بايد طوري طراحي نماييم ، كه در قبال كمترين وزن بيشترين ركورد را بدست آوريم .
همچنين سازه بايد به گونه اي طراحي گردد ، كه خمش موجود در اعضاي آن به حداقل ممكن برسد . چراكه همانطور كه گفته شد ، ماكاروني در برابر خمش بسيار ضعيف مي باشد .
براي اينكه خمش موجود در اعضاء را به حداقل برسانيم بايد از روش تخم مرغ استفاده نماييم . در تخم مرغ وقتي آن را از بالا و پايين فشار مي دهيم نمي شكند . علت اين امر اين است ، كه نيروي فشاري وارد به خاطر انحناي موجود در تخم مرغ ، قسمت اعظم آن به صورت فشار انتقال پيدا مي كند و قسمت كمي از آن تبديل به خمش مي شود . كه همين اصل در واقعيت باعث بوجود آمدن پل هاي قوسي شده است .
از آنجا كه تخم مرغ نيز مانند ماكاروني يك جسم ترد است، بنابراين مي توان با بوجود آوردن همين حالت در ماكاروني از بوجود آمدن خمش تا حد امكان در آن جلوگيري كرد.
اگر همانند شكل 1 ، نيرو را به اعضاء انتقال دهيم ، قسمت اعظم آن به شكل نيروي فشاري انتقال مي يابد و فقط كمي از ان توسط خمش انتقال مي يابد ، در حالي كه در شكل 2 ، انتقال تمام نيرو توسط خمش مي باشد .
بنابراين ، با توجه به توضيحات بالا شكل 1 ، مورد تائيد است .
از طرف ديگر سازه بايد به گونه اي طراحي گردد ، كه تقريبا تمام اعضاي اصلي با تمام ظرفيت خود كار كنند . يعني اينكه در هنگام شكست سازه تمام اعضاي اصلي به حداكثر مقاومت خود رسيده باشند و تقريبا خراب شدن سازه در اثر شكست همزمان تمام اعضاي اصلي صورت گيرد . در اين صورت مي توان گفت كه، از تمام اعضاء به نحو احسن استفاده شده است .
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)