طرز تهیه زیتون پرورده
خیلی ها ” چه شمالی و چه غیر شمالی ” با اون آشنایی داشته و معمولاً کمتر کسی رو پیدا می کنید که از خوردنش لذت نبرده . بار از روش من برای تهیه زیتون پرورده استفاده کنید قول میدهم بعد از تهیه زیتون پروده به روشی که خواهم گفت و خوردنش توسط شوهر گرامی تون ، هوس آوردن یک زن کمکی برای تهیه غذا به شما هیچوقت به سرش خطور نکنه !
مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده :
زیتون ماری : یک کیلو
مغز گردو : 250 گرم
سیر ساییده شده : به اندازه کافی
انار ترش : به اندازه کافی
چوچچاق ساییده شده : یک الی دو قاشق غذا خوری
نمک و فلفل : به اندازه کافی
و
قتی که هسته زیتون ماری رو جدا کردید خوب آن را شسته و بعد در یک سبد ریخته تا آب آن خوب گرفته شود. 250 گرم مغز گردو را با مولینکس و یا با نیمیار ” نوعی ظرف سفالی ” بسایید که بعد از خوب ساییده شدن، آب انار و چوچاق و سیر و نمک و فلفل را به آن اضافه و خوب هم بزنید و قبل از اینکه آن را با زیتونی که آب آن خوب گرفته شده،مخلوط کنیم،مایع مخلوط بدست آمده رو چشیده تا با ذائقه تون سازگاری داشته ” مقدار کمی و یا زیادی نمک و فلفل و.. ” سپس زیتون رو به این مخلوط خوب هم زده بیافزایید و دوباره خوب هم بزنید. حالا شما یه زیتون پرورده تقریباً تقریباً خوشمزه دارید که برای اینکه مزه اون به 100% برسه لازم است که به مدت حداقل چند ساعت در یک ظرف در بسته ” شیشه ای بهتره ” و در یخچال نگهداری شود.
پ . ن اگر زمانی به بندرانزلی تشریف بردید چوقاق و انار ترش را می توانید از خانوم های دستفروشی که روبروی اداره آموزش پرورش و یا اداره برق بساط خود را پهن کرده اند ، تهیه نمایید.
پ . ن اصطلاحات بکار برده شده ” چوچاق یا نیمیار ” مربوط به مردم انزلی بوده که شاید در شهرهای دیگر استان گیلان گویش آن متفاوت می باشد.
پ . ن با هر نوع زیتونی نمی توان زیتون پرورده ای خوشمزه درست کرد، زیرا بعضی از زیتون ها این مواد تهیه شده رو در خود جذب نمی کنند.
__________________
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)