مصرف مكمل های ویتامینی در پیشگیری از سقط جنین و مسمومیت حاملگی موثر است


سودمندی مكمل های ویتامینی در پیشگیری از سقط و مسمومیت حاملگی یا در اصطلاح پزشكی پری اكلامپشیا
پژوهشگران از سودمندی مصرف مكمل های ویتامینی در پیشگیری از سقط جنین خبر می دهند . آنان می گویند زنانی كه پیرامون زمان لقاح از مكمل های مولتی ویتامین استفاده می كنند ، كمتر از دیگران در خطر ابتلا به عارضه مسمومیت حاملگی قرار دارند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، به نوشته نشریه پزشكی اپیدمیولوژی امریکا ( American Journal of Epidemiology ) مصرف مكمل های ویتامینی قبل از بارداری و در ماه های نخست بارداری ، خطر ابتلا به سقط جنین را در مادران باردار كاهش می دهد.
پژوهشگران دانشگاه پزشكی كارولینای شمالی با بررسی ۴۷۵۲ زن در سه ماهه نخست بارداری بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ به این نتیجه رسیدند: خطر بروز سقط جنین در زنانی كه قبل از بارداری یا در ۳ ماهه نخست بارداری مكمل های ویتامینی نظیر مولتی ویتامین مصرف می كنند ، ۵۹ درصد كمتر از دیگران است.
پژوهشگران با بررسی تعدادی زن باردار متوجه شدند، احتمال ابتلا به عارضه مسمومیت حاملگی نیز در زنانی كه پیش از لقاح مولتی ویتامین مصرف می كنند ۱۷ درصد كمتر و این احتمال در افرادی كه پس از لقاح تا ۱۲ هفته مولتی ویتامین مصرف می كنند ۲۲ درصد كمتر از زنانی است كه مكمل ویتامینی مصرف نمی كنند.
به گفته محققان: تاثیر مصرف مولتی ویتامین به ویژه پس از لقاح در زنانی كه وزن طبیعی دارند یا به عبارت دیگر شاخص توده بدنی آنان كمتر از ۲۵ است مشاهده می شود.
مسمومیت حاملگی یا پری اكلامپشیا از عوارض خطرناك دوره بارداری است كه با افزایش فشارخون و ورم اندام ها تظاهر می كند و درصورتی كه به موقع درمان نشود سلامت مادر و جنین را به خطر می اندازد.

پیش از این نیز بررسی ها تاثیر مكمل های ویتامینی را در كاهش آمار سقط جنین نشان داده بود.
لازم به ذکر است گرچه هر ویتامینی به مقدار بسیار اندکی برای رفع نیاز بدن کافی است، ولی باید گفت که نگرانی مردم از کمبود ویتامین، چندان هم بی‌پایه نیست. غذایی که می‌خوریم اگر متنوع باشد، ویتامین‌های ضروری را به بدنمان می‌رساند اما اشکال این است که بسیاری از مردم در انتخاب خوراک خود، تنوع غذایی را رعایت نمی‌کنند . همچنین از غذاهای اساسی و مهمی که ویتامین‌ها را برایشان تأمین کند، غافلند. به چنین افرادی باید مقداری ویتامین اضافی بخورانیم تا جبران کمبودشان بشود.
بسیاری از ویتامین‌ها قابل ذخیره شدن در بدن نیستند؛ از این‌رو می‌توان گفت که بدن ویتامین‌های افزون‌ بر نیاز خود را به راحتی دفع می‌کند. با این وصف اگر بخواهیم پیوسته یک یا چند ویتامین خاص را به افراط وارد بدن بکنیم، کاری زیان‌بخش خواهد بود. این گفته به ویژه درباره ویتامین( آ ) A و ویتامین ( د ) D کاملاً صحت دارد.
پس نباید دایما از کپسول یا شربت ویتامین آ و ویتامین د استفاده کرد. چه غذاهایی چه ویتامین‌هایی را فراهم می‌آورند؟ اکنون نگاهی سریع به خواص ویتامین‌ها و غذاهایی که آن‌ها را برایمان تأمین می‌کنند، خواهیم افکند.
ویتامین «آ» A برای سلامت چشم، پوست، دندان و استخوان‌ها مفید است. آن را می‌توان از تره‌بار سبز و برگ‌دار، تره‌بار زرد، میوه‌ها، تخم‌مرغ، جگر و کره به‌دست آورد. ویتامین
«ب ـ ۱» B۱ برای دستگاه گوارش و اعصاب مفید است و مانع پیدایش برخی بیماری‌ها می‌شود. آن را در نان کامل، جبوبات و جگر خواهید یافت.
ویتامین «ب ـ ۲» B۲ در شیر، تخم‌مرغ، سبزیجات و گوشت بی‌چربی یافت می‌شود.
ویتامین «ث» C مدد بخش بافت‌ها، استخوان‌ها و دندان‌هاست و در میوه‌های ترش، گوجه‌فرنگی و کدوی خام وجود دارد.