يك ارتباط مستقيم بين اختلالات روانی و سيگار كشيدن با افزايش خطر بروز بيماريهاي قلبي وجود دارد
بين افسردگي، مصرف سيگار و بروز بيماري قلبي ارتباط مستقيم وجود دارد
پژوهشگران انگليسي به تازگي دريافتهاند كه يك ارتباط مستقيم بين اختلالات رواني مانند افسردگي و هم چنين سيگار كشيدن و افزايش خطر بروز بيماريهاي قلبي وجود دارد. پژوهشگران تاكيد كردند كه بخش عمده اين ارتباط به سيگار كشيدن مربوط ميشود.
در تحقيق فوق كه شرح آن در مجله كالج آمريكايي كارديولوژي منتشر شده، ۶ هزار و ۵۷۶ مرد و زن شركت كننده در «پژوهش سلامت اسكاتلنديها» مورد مطالعه قرار گرفتند.
اين پژوهش مدت هفت سال بطول انجاميده است. محققان خاطرنشان كردند كه پس از در نظر گرفتن فاكتورهايي چون سن و جنسيت، افرادي كه با اختلالات و پريشانيهاي رواني از قبيل اضطراب و ا فسردگي دست به گريبان هستند در مقايسه با افراد شاد، بيش از ۵۰ درصد در معرض ابتلا به بيماريهاي قلبي قرار دارند كه در نتيجه آن خطر مرگ و مير ناشي از بيماري قلب و عروقي نيز در بين اين اشخاص افزايش مييابد.
از سوي ديگر، وقتي پژوهشگران رفتارهاي ناسالم را در اين تحقيق مورد تجزيه و تحليل قرار دادند دريافتند كه استعمال دخانيات و فقدان تحرك بدني به تنهايي تقريبا ۶۳ درصد احتمال بروز مشكلات قلبي عروقي را تشديد ميكند.
مارك هامر، پژوهشگر دانشگاه لندن كه اين مطالعات را مديريت كرده است، ميگويد: پژوهشگران معتقدند؛ افرادي كه به مرور زمان اختلالات رواني را تجربه ميكنند به مراتب بيشتر از افراد سالم به رفتارهاي ناسالم و عادتهاي نامطلوب سلامت مانند كشيدن سيگار و بي تحركي گرايش دارند.
وي تاكيد كرد: با توجه به اين ارتباطات، تشخيص زودهنگام اختلالات رواني و اقدام براي درمان آنها از سوي پزشكان بسيار حائز اهميت است كه در كنار آن نيز رفتارها و فاكتورهاي خطرزاي مربوط به آن نيز بايد مورد توجه قرار گيرد
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)