” آكريلاميد ” موجود در چيپس سيب زمينی و غذاهای سرخ كرده خطر بروز بيماريهای قلبی را افزايش مي‌دهد


چيپس و غذاهاي سرخ كرده تهديد جدي براي سلامت قلب هستند
محققان لهستاني هشدار دادند: چيپس سيب زميني و غذاهاي سرخ كرده به طور مستقيم روي قلب اثر نامطلوب و بيماري زا دارند. اين محققان تاكيد كردند: آكريلاميد حاصل از اين قبيل مواد غذايي خطر بروز بيماريهاي قلبي را افزايش مي‌دهد.



ماريك ناروسويك،‌ محقق انجمن تحقيقاتي تصلب شرائين در لهستان و دستياران وي دريافته‌اند كه آكريلاميد با خطر بروز اختلالات در سيستم عصبي و احتمالا بروز سرطان در ارتباط است.

شركت كنندگان در اين پژوهش مقادير زيادي چيپس سيب زميني مصرف كردند.

بر اساس نتايج آزمايشات؛ پس از هضم اين مقدار چيپس، حدود ۱۵۷ ميكروگرم آكريلاميد به طرز روزانه و به مدت چهار هفته تكرار اين رژيم غذايي،‌ در بدن اين افراد توليد شد.

بررسي‌ها نشان داد كه وجود اين ميزان آكريلاميد در بدن تغييرات مضر و جبران ناپذيري در كلسترول بد اكسيد شده (ldl)، ‌نشانگرهاي التهاب آور و نيز آنتي اكسيدانها بروز كرد.

به گفته پژوهشگران؛ آنتي اكسيدانها به حذف آكريلاميد در بدن كمك مي‌كنند و بروز اين تغييرات همگي خطر ابتلا به بيماري قلب را تشديد مي‌نمايد.

پژوهشگران خاطرنشان كردند: در اين زمينه انجام مطالعات بيشتري مورد نياز است تا معلوم شود كه در بلندمدت مصرف مقدار معمول آكريلاميد كه به طور متوسط حدود ۲۰ تا ۳۰ ميكروگرم است،‌چه تاثيري روي افراد خواهد داشت.

ماري آن جانسون، سخنگوي انجمن تغذيه آمريكا نيز با توجه به نتايج اين پژوهش در بيانيه‌اي تصريح كرد: مصرف كنندگان مي‌توانند با محدود كردن ميزان مصرف چيپس و غذاهاي سرخ كرده كمتر در معرض آكريلاميد قرار بگيرد و در عوض ميوه‌ها، سبزيجات، غلات سبوس دار،‌ گوشت كم چرب و لبنيات كم چرب را جايگزين آنها نمايند. هم چنين سيگار يك منبع مهم آكريلاميد است.

اين پژوهش در مجله آمريكايي «تغذيه كلينيكي» منتشر شده است.