ماسولهاي در غربگفتيم در مسير خود از تهران به سمت سنندج از كامياران عبور خواهيد كرد. كامياران از شهرستانهاي استان كردستان است. مهمترين جاذبههاي گردشگري اين شهرستان بقعه پير عكاشه، مقبره شيخ عباس كومايين، نقش برجسته اورامان مربوط به دوره آشوريان و روستا و قلعه پالنگان است. روستاي پالنگان در دامنه كوه و در دو طرف دره قرار گرفته و خانههاي آن با سنگ و عموما به حالت پلكاني ساخته شده و پشت بام منزل پايين ، حياط منزل بالاست. اين روستا علاوه بر داشتن معماري زيبا داراي چشمهها، آبشارها و طبيعتي منحصر به فردي در استان كردستان است و در كنار رودخانهاي قرار گرفته كه به رودخانه سيروان ميپيوندد. بقاياي قلعه پالنگان، از دوره سلجوقيان در مجاورت روستا و بالاي كوه قرار گرفته است.
در منطقه كامياران سري هم به اورامان، به معني سرزمين اهورايي و جايگاه اهورامزدا بزنيد. اين منطقه يكي از مناطق بسيار زيباي كشور و داراي كوهستانهايي با پوشش جنگلي است. رودخانه بزرگ سيروان از اين منطقه و دره اورامان عبور ميكند و اگر مايليد يكي از جلوههاي زيباي معماري در كوهستان را ببينيد، تماشاي روستاي اورامانات تخت، در جنوب غربي سروآباد را از دست ندهيد. خانههاي اين روستا كه به طور كلي از سنگ و اغلب به صورت خشكه چين (بدون استفاده از ملات) و به شيوه پلكاني ساخته شده، بسيار ديدني است و ديدار با مردم مهماننواز و مهربان آن، خاطرهاي خوش براي شما خواهد بود.
تابلويي براي نگران شدندر جاي جاي استان كردستان و از جمله در مسير سنندج به مريوان، تابلوهاي وزارت جهاد كشاورزي در زمينه مشخصات طرحهاي واگذاري اراضي ملي و دولتي اين نگراني را به وجود ميآورد كه نكند بلايي كه بر سر منابع طبيعي شمال كشور آمد، در اينجا نيز تكرار شود؛ تغيير كاربري منابع طبيعي و تبديل آنها به كارخانه و كارگاه و منازل مسكوني. نكند روزي بيايد كه ببينيم كار از كار گذشته و زمينهاي بكر اين استان نيز همانند گيلان، گلستان و مازندران جاي خود را به كارخانهها، كارگاهها و منازل مسكوني دادهاند و تيتر رسانه نيز در اين مورد روز به روز كمرنگتر و سرانجام همه چيز به فراموشي سپرده شود.
يك روز به ياد ماندنييكي از جاذبههاي مهم استان كردستان كه اين روزها به دليل تبليغات غيررسمي و دهان به دهان رونق زيادي يافته، بازار بانه است. براي رسيدن به اين شهر ميتوانيد مسير مريوان، سقز، بانه يا ديواندره، سقز، بانه را برگزينيد و در طول مسير از جاذبههاي ديدني شهرهاي بين راه ديدن كنيد.
شهرستان سقز در شمال غربي سنندج و هممرز با استان آذربايجان غربي است. ريشه كلمه سقز (ساكز) است كه به قوم سكاها نسبت داده ميشود. پيش از رسيدن به اين شهر ميتوانيد از درياچه سد قشلاق نيز ديدن كنيد. اين درياچه محل مناسبي براي ورزشهاي آبي است و جزو جاذبههاي طبيعي سنندج به شمار ميرود.
قلعه باستاني زيويه نيز در 55 كيلومتري جنوب شرقي سقز روي تپهاي نسبتا مرتفع كه به محيط اطراف اشراف كامل دارد، بنا شده است. از حفاريهاي اين منطقه كه اكثرا به صورت غيرمجاز بوده، اشيايي مربوط به هزاره اول پيش از ميلاد به دست آمده است.
شهرستان ديواندره نيز در فاصله 100 كيلومتري شمال سنندج قرار دارد. در فاصله 60 كيلومتري از شمال ديواندره ميتوانيد از غار كرفتو كه از غارهاي طبيعي و آهكي است ديدن كنيد. اين غار در ادوار مختلف براي استفاده و سكونت تغيير حالت داده است. مهمترين ويژگي غار، معماري صخرهاي آن است كه در 4 طبقه در دل كوه حفر شده است.
كتيبهاي يوناني بر سر در يكي از اتاقهاي طبقه سوم وجود دارد كه از اين غار به عنوان معبد هراكلس نام برده است. در معماري اين غار علاوه بر ايجاد اتاقها و راهروهاي عبوري، سعي شده اتاقها با هم مرتبط باشند و نورگيرهايي به سمت بيرون تعبيه شده و بر ديوارهاي غار در بعضي اتاقها نقوشي به صورت تجريدي از حيوانات، انسان و گياه حجاري شده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)