گزارش سفر به استان سرسبز كردستان
هم فال و هم تماشا
جام جم آنلاين: صحبت از سفر و مسافرت در فصل سرد زمستان شايد براي بعضي چندان لطفي نداشته باشد. بويژه اگر مقصد يكي از مناطق سردسير و برفگير كشور باشد. با اين حال امروز سري به استان كردستان ميزنيم، حتي اگر قصد مسافرت نداريد يا اهل مسافرتهاي زمستاني و اسكي روي برف و ساير تفريحات زمستاني نيستيد، بد نيست اين گزارش را بخوانيد، شايد در تصميمگيري و برنامهريزي شما براي سفرهاي آينده تاثيرگذار باشد.
روي نقشه كه نگاه كنيد استان كردستان را در غرب كشور و بين استانهاي آذربايجان غربي، زنجان، همدان، كرمانشاه و از سمت غرب همجوار كشور عراق و استان كردنشين سليمانيه ميبينيد. اين استان از لحاظ اقليمي و طبيعي منطقهاي كوهستاني با دشتهاي مرتفع و درههاي پهن است. كوه شاهو با ارتفاع 3300 متر بلندترين و منطقه آلوت در بانه با ارتفاع حدود 900 متر كمارتفاعترين نقطه استان كردستان است. اگر چندان اهل مسافرتهاي زمستاني نيستيد، از اواسط ارديبهشت تا اواسط مهرماه زمان خوبي براي بازديد از اين منطقه غربي كشور است. براي آن دسته از گردشگراني كه طبيعت باراني آنان را سر ذوق ميآورد، فروردين و ارديبهشت ماه را به علت بارندگيهاي زياد و در نتيجه سرسبزي منطقه پيشنهاد ميكنيم. كساني كه به ورزشهاي زمستانه بويژه اسكي علاقه دارند نيز بد نيست بدانند در فصل زمستان با توجه به سردي هوا و طول دوره يخبندان و با در نظر گرفتن شرايط خاص جغرافيايي و ارتفاع زياد شهرهاي استان و وجود ارتفاعات بلند، بارشهاي جوي زمستانه اغلب به صورت برف است كه در نتيجه زمينههاي بسيار مناسبي براي اين دسته از گردشگران وجود دارد.
منطقهاي بكر با فرهنگي متفاوت
اين كه ميگويند جهانديده به ز جهانخورده است، به اين دليل است كه مسافر در سفرهاي مكرر خود گذشته از كوه و دشت و طبيعت و شهرها و روستاهاي متفاوت، با مردم، فرهنگها و آداب و سنن متفاوتي آشنا ميشود و از بسياري از آنها سرمشق ميگيرد. ما در سفر به كردستان ، گذشته از اقليم زيباي منطقه، هموطنان مهرباني را ديديم كه پوشش يكدست آنان بويژه در مورد آقايان بسيار جالب و قابل توجه بود.
كودكان و نوجوانان پسري كه دسته دسته با لباس محلي راهي مدرسه بودند، منظرهاي ديدني و در عين حال دلگرمكننده ايجاد ميكرد. ميديديم مردم اين منطقه هنوز به سنتهاي خود پايبندند و موج آرايههاي مركزنشيني كه شبانهروز از تلويزيون به نمايش درميآيد اگرچه در شهرهاي بزرگتر و بويژه در سنندج كمابيش نفوذ كرده است در ساير مناطق استان رواج چنداني ندارد. اما مشاهده دانشآموزان دختري كه با مانتو و مقنعه راهي مدرسه بودند، اين سوال را در ذهن ما ايجاد كرد كه آيا اين امكان وجود ندارد براي ارزش گذاشتن و حفظ آداب و رسوم محلي پوشش خاص هر منطقه را چه در مورد آقايان و چه در مورد خانمها به عنوان اونيفورم رسمي معرفي كرد؟
ساير جاذبههاي فرهنگي استان از جمله زبان، موسيقي، رقص، جشنها و مراسم خاص و صنايع دستي متنوع و زيباي آن باعث شد كردستان را ديار فرهنگ و هنر بناميم.
در كنار همه اينها ديدار با هموطنان خونگرم اهل تسنن تجربه سفري متفاوت را براي ما رقم زد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)