پروتيين ccn۲ نقش مهمی در بروز سرطان لوزالمعده دارد
محققان دانشکده علوم پزشکي دانشگاه استانفورد پروتئيني را شناسايي کردند که داراي نقشي مهم در بروز سرطان لوزالمعده است.
به گفته آنها، حين آزمايشها، ممانعت از بروز اين پروتئين، رشد تومور لوزالمعده را کاهش داده و حتي مانع از رشد آن در موش شد و سلولهاي سرطاني را در مقابل شرايط کمبود اکسيژن که در تومورهاي بزرگ رخ مي دهد آسيب پذير كرد.
آماتو گياسيا، بيولوژيست سرطان در اين زمينه معتقد است: اين تحقيق به وضوح نشان مي دهد که محدود کردن اين پروتيين باعث محدوديت توانايي رشد تومور مي شود و در نهايت مايل هستيم تا از بروز اين پروتيين در تومورهاي لوزالمعده جلوگيري کنيم، اما هم اکنون چيز زيادي براي ارائه به بيماراني که از اين سرطان رنج ميبرند، نداريم.
هنگامي که سلولهاي سرطان لوزالمعده انساني به زير پوست موش تزريق شد، سطح بالايي از رشد اين نوع پروتئين را که به نام ccn۲ موسوم است نشان داد. در واقع در تومورهاي پيشرفته، اين سلولها ديگر سلولهايي را که داراي سطح پايين تري از پروتئين بودند از دايره رقابت خارج کردند که نتيجه معکوس آن اين واقعيت بود که سلولهاي سرطان لوزالمعده که در آنها بروز پروتيين ccn۲ سرکوب شده بود قادر به ايجاد تومور سرطاني در موش نبودند.
سرطان لوزلمعده يکي از بيماريهاي مهلکي است که به مرگ سالانه ۳۰ هزار نفر در آمريکا منجر مي شود و روشهاي درماني اخير در زمينه معالجه اين بيماري نيز تأثير چنداني نداشته است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)