پیشتر و به بهانههای متفاوت گفتهام که بهدلایلی با خرید دسکتاپ مخالف هستم، اما برای کاربریهای خاص، خرید دسکتاپ را ضروری میدانم. بهطور مثال پردازندههای لپتاپ را برای پشتیبانی از بازیها ضعیف میدانم و از اساس خرید لپتاپ برای انجام بازی را توصیه نمیکنم. با آن دو میلیون تومانی که قرار است صرف خرید لپتاپ مخصوص بازی شود میتوان دسکتاپی سرهمبندی کرد در حد تیم ملی. از اینرو؛ بهطور عام و حتی با صرف هزینه بیشتر، خرید لپتاپ را توصیه میکنم. اما کم نیستند دوستانی که کار ویژهای با کامپیوترجماعت ندارند و کماکان دلشان با لپتاپها هم نیست. پس چه باید کرد؟ خرید دسکتاپ خانگی را تا اطلاع ثانوی توصیه نمیکنم چرا که… دسکتاپهای خانگی ارزانقیمت و حتی سیستمهای میانقیمت لاجرم باید از محصولات ای.ام.دی استفاده کنند. یعنی صرفه و صلاح خریدار در استفاده از محصولات ای.ام.دی است. اما بدانید ای.ام.دی خود را برای دوران گذار مهیا میکند و خرید در این شرایط توصیه نمیشود. از قرار معلوم پردازندههای فیوژنی ای.ام.دی برای دسکتاپها از هفته دوم اردیبهشت سال آینده روانه بازار خواهند شد. چیپستهای نسل نهم ای.ام.دی نیز در اختیار سازندگان مادربرد قرار گرفته و عنقریب است که مادربردهای جدید که از سوکت AM3+ پشتیبانی میکنند روانه بازار شوند. بر این نکته تاکید میکنم که سیاست ای.ام.دی، پشتیبانی از سیستمهای قبلی است و خیالتان آسوده باشد که سوکتهای جدید همچنان از پردازندههای AM3 پشتیبانی خواهند کرد، همانگونه که مادربردهای کنونی از سوکت خانواده AM2 پشتیبانی میکنند. اما بدانید که وضعیت بازار اعم از قیمتها و فراوانی دچار تغییر خواهد شد. پردازندههای فیوژنی، گونه جدیدی از پردازندهها با رویکردی نوین به دنیای پردازش هستند. پردازندههای فیوژنی بیشک بهترین گزینه برای تهیه سیستمهای ارزانقیمت و میانقیمت هستند و بهتصورم میانههای تابستان زمان مناسبی برای تهیه دسکتاپ با پردازندههای فیوژنی است. خرید دسکتاپ خانگی را تا اطلاع ثانوی توصیه نمیکنم چرا که… نوع پردازش در دسکتاپهای خانگی ارزانقیمت و حتی سیستمهای میانقیمت در شرف تغییر است. درباره حذف کارتهای گرافیک ارزانقیمت از بازار به تفضیل صحبت کردهام و اشارهای کوتاه برای یادآوری میکنم که چیپسیتسازان بزرگ اعم از اینتل و ای.ام.دی و انودیا هزینههای بسیاری را صرف توسعه امکانات و ارتقا کیفی چیپستهای IGP کردهاند که یک فقره موتور گرافیکی فرد اعلا در درونشان تعبیه میشود. در رویکرد جدید موتور گرافیکی از بطن چیپستها خارج شده و در کنار هستههای پردازنده قرار گرفتهاند. پردازندههای فیوژنی شاکله فنی جالبی دارند، بهگونهای که پردازنده از دو گونه هسته پردازش عمومی (CPU) و پردازش گرافیکی (GPU) تشکیل میشود. هستههای پردازشی اینقبیل پردازندهها بهبیان غیردقیق میتوانند از قابلیتهای یکدیگر استفاده کنند که موجب ارتقای کیفی امر پردازش خواهد شد. شش ماه دیگر میتوانید از خدمات پردازندههای فیوژنی بهرهمند شوید و شک نکنید که متضرر نخواهید شد. تفاوت اصلی پردازندههای فیوژنی نه در اجرای سریعتر برنامهها که، در اجرای روانتر و یکنواخت برنامههاست. اینتلیها تاکید بسیاری بر اجرای سریع برنامهها دارند. الگوریتم پردازشی پردازندههای اینتل بهگونهای طراحی شده است که برنامهها را سریعتر اجرا میکند، اما گیر و گور هم زیاد دارد و گاه برای اجرای برخی فرمانهای ساده، اعصاب کاربر را رنده کرده و مدتها وقت صرف میکند. ای.ام.دی در طراحی الگوریتم پردازشی پردازندههای فیوژنی بر اجرای روان برنامهها تاکید دارد و سعی بر حذف و کاهش وقفهها دارد. اینکه کدام را ترجیح میدهید به خودتان بستگی دارد، اما صادقانه بگویم که اجرای روان برنامههای برای دسکتاپهای ارزانقیمت و حتی میانقیمت مناسبتر است! خرید دسکتاپ خانگی را توصیه میکنم اگر … در خرید لپتاپ با نگارنده همنظر نیستید و چارهای جز تهیه کامپیوتر ندارید. این را هم بگویم که اسفندماه بهطور کلی زمان مناسبی برای خرید دسکتاپ محسوب نمیشود، حال خود دانید. اگر کارهای عجیب و غریب از دسکتاپ انتظار ندارید توصیه میکنم بین ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان برای مادربرد کنار بگذارید. میتوانید از چیپستهای AMD 785G استفاده کنید، هر چند توصیه میکنم بیست سی هزار تومان بیشتر هزینه کنید و از چیپست AMD 880G استفاده کنید تا اگر قصد ارتقا پردازنده را داشتید با مشکل مواجه نشوید. از منظر کیفی راستش این دو چیپست تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند، اما خرید مدل دومی در واقع نگاه به آینده است! برای خرید پردازنده توصیه میکنم مطالب پیشین همین صفحات را در باب خرید پردازنده ارزانقیمت و میانقیمت بخوانید. این مقالهها را میتوانید در وبسایتهای itnewsway.ir و itbaz.ir کشف و مطالعه کنید! ذکر این نکته را از خاطر بردم که چیپست مادربردهای فوقالذکر از نوع IGP است و اولی از موتور گرافیکی HD 4200 و دومی از HD 4250 استفاده میکنند و اگر روزی روزگاری قصد ارتقای گرافیکی دسکتاپ را داشتید میتوانید بهطور همزمان از موتور گرافیکی داخل چیپست همراه با کارت گرافیکی مستقل استفاده کنید و حالش را ببرید! درباره حافظه RAM نکته خاصی ندارم. پس از انتخاب مادربرد و پردازنده از یکی از برندهای معتبر خرید کنید. بهتر آن است که فرکانس حافظه منطبق بر فرکانس پیشفرض مادربرد باشد. به قطعات دیگری که انتخاب میکنید کاری ندارم، اما التماس میکنم که از بهترین منبعتغذیه موجود در بازار استفاده کنید. به همین اکتفا میکنم که توان منبعتغذیهای که انتخاب میکنید باید بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از توان مصرفی مجموع قطعات دسکتاپ بیشتر باشد و حداقل نشان ۸۰+ را کسب کرده باشد!
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)