گزارش برگزاري سومين نشست تبادل فناوري کشور با موضوع
فناوريهاي مطرح در حوزه مخابرات و ارتباطات
سومين نشست تبادل فناوري کشور با موضوع مخابرات و ارتباطات، 24 مردادماه در پارک فناوري پرديس برگزار گرديد. در اين نشست که توسط پارک فناوري پرديس و با همکاري و مشارکت وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران و دفتر همکاريهاي فناوري رياست جمهوري برگزار گرديد، بيش از 200 نفر از صاحبان فناوريهاي منتخب در حوزه مخابرات و ارتباطات، اساتيد دانشگاهها، نمايندگان مراكز بهرهبردار تجهيزات مخابراتي، سرمايهگذاران، مسؤولين نظام و صاحبنظران داخلي و خارجي حضور داشتند.
اهم موضوعات مطرح شده
برنامه با سخنراني دکتر محامدپور معاون آموزش، پژوهش و امور بين الملل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات آغاز گرديد. ايشان با اشاره به نقش پارک فناوري و مراکز رشد در حمايت از توسعه فناوري و ايجاد ارتباط بين صنعت، دانشگاه و دولت ابراز اميدواري کردند که حمايت از اين پارکها و نيز تداوم برگزاري نشستهاي تبادل فناوري توأم با ايجاد ساختار ذهني مناسب در پژوهشگران و مديران ارشد کشور، بتواند نقش مؤثري در زمينه حمايت از فناوري و توجه به آن به عنوان ابزار رقابتي کشور ايفا نمايد.
ايشان با اشاره به ماده 47 قانون برنامه چهارم توسعه به اهميت پارکها و مراکز رشد در قانون اشاره نموده اضافه کردند: يکي از راهکارهاي مناسب براي اجرايي شدن اين قانون و به طور کلي حمايت دولت، پيشنهاد راهکارهاي مناسب از سوي بخش خصوصي و مراکز تعاوني خصوصي و دولتي است که به اين قوانين نياز دارند. ايشان همچنين با اشاره به ارتباط بين دانشگاه و صنعت بعنوان مهمترين ضرورت توسعه افزودند: در اين راستا توجه به 3 راهکار عمده ضروري به نظر ميرسد: اول، اينکه حداقل بخشي از سهم پژوهش در دانشگاهها، کاربردي و مبتني بر نياز صنعت باشد، مورد دوم استفاده از ساختار پارکهاي فناوري در مراکز رشد براي ساماندهي به بخش مهمي از تحقيقات که توسط فارغالتحصيلان دانشگاهي انجام ميشود، ميباشد و مورد سوم شکوفاسازي کارآفريني و توجه به آن به عنوان فرآيندي است که آغازگر آن مراکز پژوهشي و دانشگاهها هستند و پارکهاي فناوري ميتوانند به عنوان هدايتکننده و سازماندهنده به اين فرآيند عمل نمايند.
ايشان در ادامه به تلاشهايي که در راستاي تخصيص اعتبارات در بخش پژوهش انجام شده اشاره نموده و اضافه کردند: ميزان اعتبارات پژوهشي در سال 86 تقريباً به دوبرابر سال 85 افزايش يافته است (09/1 توليد ناخالص داخلي در سال 86 در برابر 54/0 توليد ناخالص داخلي در سال 85) و رقم آن بر 260 ميليارد ريال افزايش يافته است. در خصوص اعتبارات پژوهشي نکته قابل توجه اينکه در سال 86 سرفصل اعتبارات قابل ارائه متمرکز شدهاند. سرفصلهاي مرتبط با پارکهاي فناوري و مراکز رشد (حمايت از مراکز علم و فناوري، حمايت از تحقيق و توسعه تجاري و صنعتي، توسعه کارآفريني، حمايت از تحقيقات کاربردي علمي و فناوري تقاضامحور)، 506 ميليارد ريال از اين اعتبارات را به خود اختصاص دادهاند.
ايشان در ادامه کمبود قانون و مقررات در راستاي حمايت از پارکها و مراکز رشد، ضعيف بودن ارتباط پارکها و مراکز رشد با دستگاههاي اجرايي بهلحاظ ساز و کارهاي قانوني و حمايتهاي مالي و قانونمند را موانع توسعه پارکها و مراکز رشد در راستاي حمايت از توسعه فناوري داشته و اضافه کردند در راستاي حمايت از پارکها و مراکز اقداماتي در وزارت ICT انجام شده است که برخي از آنها عبارتند از: حمايت از بخش صنعت در قالب وام وجوه اداره شده که تا پايان تيرماه 86 پانصد و ده ميليارد ريال به 1400 پروژه با توزيع مناسب در سراسر کشور در اين رابطه، اختصاص داده شده است. ايشان با توجه به افزايش سقف اعتبار سال 86 ابراز اميداوري کردند که مراکز مستقر در پارکها بتوانند از طريق پارکها به اين منابع با سهولت بيشتر دسترسي پيدا کنند. حمايت از راهاندازي آزمايشگاههاي تخصصي و نيز ايجاد مراکز رشد تخصصي در کنار دانشگاهها از ساير برنامههاي وزارتخانه است که در راستاي جذب فارغ التحصيلان دانشگاهي انجام خواهد شد.
فناوريهاي ارائهشده
فناوريهاي ارائه شده در اين نشست، حاصل 3 دوره فراخوان به بيش از 500 مركز فعال در حوزه مخابرات در طول بيش از 3 ماه ميباشد. اين مراكز شامل دانشگاهها، مراكز پژوهشي، سازمانها و نهادهاي دولتي مرتبط، شركتهاي مخابراتي خصوصي و دولتي و بهطور كلي ارائهدهندگان فناوري و بهرهبرداران و متقاضيان فناوري در سراسر كشور ميباشد. فراخوان مذكور در خارج از كشور نيز از طريق وابستههاي علمي و سفارتخانههاي 9 كشور آلمان، اتريش، كانادا، روسيه، هند، چين، مالزي، كرهجنوبي و اوكراين با هدف شناسايي و دعوت سرمايهگذاران و صاحبان فناوري در اين كشورها بهاطلاع مراكز هدف رسيد كه ماحصل آن ارائه 15 فناوري از كشورهاي چين، مالزي و هند در اين نشست بود. تعدادي از فناوريهاي ارائه شده در نشست عبارتند از:
1- فناوري Point to point PDH radio in 15 GHz frequency band (راديو نقطهبهنقطه 16E1 )، ارائه شده توسط شركت فناوري موج خاور
شرکت فناوري موج خاور از جمله شرکتهاي عضو پارک فناوري پرديس است که در زمينه توليد فرستندهها فعاليت دارد. اين شرکت که توسط اساتيد و اعضاي هيئت علمي دانشگاه صنعتي شريف تأسيس گرديده است، باسابقهاي 8 ساله، در حدود سي و پنج ميليون دلار گردش مالي دارد. گروه شرکتهاي فناوري موج خاور مشتمل بر 7 شرکت است که در حوزههاي مختلف فعاليت ميکنند.
حوزه فعاليت اين شركت شامل: Microwave Communication, Data broadcasting RF و ساير سيستمهاي مخابراتي ميباشد. فناوري راديوي نقطه به نقطه 16E1 از جمله فناوريهايي است که تمامي مراحل ايجاد و توسعه آن در داخل انجام شده است. در طراحي اين فناوري، استانداردهاي موجود و رايج راديوها در نظر گرفته شده است و از فناوريهاي روز دنيا در ساخت آن استفاده شده است. نکته قابل ذکر در مورد اين فناوري کاربردهاي مختلفي است که تنها با يک سخت افزار قابل پيادهسازي است. مهمترين كاربرد اين فناوري ارتباط بين BTS ها با BSC ها در شبكه مخابرات سيار است كه كاربرد گستردهاي در سازمانهاي دولتي و خصوصي دارد. اين شركت آماده "سرمايهگذاري مشترك" براي انتقال دانشفني مذكور است. همچنين تيم CRM اين شركت، آماده ارائه هرگونه خدمات و نيز آموزش به مشتريان اين فناوري است.
2- فناوري ساخت BSS Equipment ، ارائه شده توسط شرکت فنون ارتباطات سيار
شرکت فنون ارتباطات سيار از شركتهاي عضو پارك فناوري پرديس و يکي از بزرگترين شرکتهاي سازنده BTS هاي تلفن همراه است. BTS Equipment ، عنوان فناوري ارائه شده از سوي اين شرکت است که طراحي و توليد آن در داخل کشور انجام شده و توسعه آن طي 10 سال و با هزينهاي بالغ بر ده ميليون دلار صورت گرفته است که عمده آن توسط بخش خصوصي سرمايهگذاري شده است. فرآيند ورود به بازار اين فناوري 3 سال به طول انجاميده است و شرکت مخابرات ايران و شرکت ارتباطات سيار در حال حاضر از مشتريان اين BTS محسوب ميگردند. با حمايت وزارت صنايع از طرح مذکور در قالب حمايتهاي اعطايي از سوي مرکز صنايع در سال 82، فناوري مذکور وارد فاز جديدي از توليد شد به طوريکه از آن تاريخ به بعد تمامي هزينههاي R&D بهمنظور توسعه فناوري، با استفاده از درآمد فروش قابل پوشش بوده است. از مهمترين پروژههاي مشترک اين شرکت با دولت، قرارداد ساخت تجهيزات BTS براي اضافه نمودن شش ميليون تلفن همراه به شبکه ارتباطات سيار کشور بوده است. تضمين امنيت در برقراري ارتباطات، بهكارگيري استانداردهاي بينالمللي با توجه به شرايط منطقهاي، فراهم آوردن تمامي خدمات پس از فروش و ايجاد فرصتهاي شغلي، از مزيتهاي بهكارگيري اين فناوري ملي ميباشند.
3- فناوري ساخت تجهيزات Digital Video Broadcasting ، ارائه شده توسط شركت فناوري موج خاور
شرکت فناوري موج خاور از سال 81، کار تحقيقاتي خود را در حوزه DVB آغاز نموده و در سال 83 نمونه اوليه آن ساخته شده است . اين فناوري در سال 84 وارد فاز توليد شده و در حال حاضر 80% بازار کشور را به خود اختصاص داده است. اين فناوري با ارسال اطلاعات از طريق به کارگيري هرچه بيشتر پهناي باند، امکان برقراري تماس تصويري را فراهم ميسازد. در حال حاضر اين فناوري در صدا و سيما مورد استفاده قرار گرفته است. فناوري DVB توليد اين شرکت مطابق با استانداردهاي روز دنيا بوده و امکان حضور محصول را در بازار بينالمللي فراهم ميآورد به طوريکه قيمت محصول نسبت به نمونه مشابه خارجي 30% پايينتربوده و داراي حاشيه سود قابل قبولي ميباشد. در حال حاضر نسخه دوم اين محصول در بازار وجود دارد که با توجه به نوآوريهايي که در چرخه طراحي و ساخت آن لحاظ شده است از کارايي بالاتر و قيمت پايينتري برخوردار است. فناوري مذکور تا بتوجه به جايگزيني فرستندههاي تلويزيوني ديجيتال به جاي آنالوگ تا سال 2015 (طبق دستورالعمل ITU براي کشورهاي عضو) از بازار خوبي برخوردار است. اين شرکت نمونه اوليه فناوري DVBH خود را در پاييز امسال عرضه خواهد نمود. اين شركت آماده "سرمايهگذاري مشترك" براي انتقال دانشفني مذكور است. همچنين تيم CRM اين شركت، آماده ارائه هرگونه خدمات و نيز آموزش به مشتريان اين فناوري است.
4- فناوري پردازش و بازشناسي گفتار، ارائه شده توسط شرکت عصر گويش پرداز
فناوري ارائه شده از سوي اين شرکت فناوري تحليل و پردازش گفتار فارسي و تبديل آن به متن است. اين فناوري در دنيا در مورد زبانهاي انگليسي و بعضي از زبانهاي لاتين وجود دارد، اما تا قبل از ارائه اين فناوري در مورد زبان فارسي، اقدامي صورت نپذيرفته بود. شرکت عصر گويشپرداز با حمايت مرکز صنايع نوين در سال 2002 تأسيس شده است، اما سابقه تحقيقات آن به 15 سال پيش برميگردد. نکته مهم در مورد اين فناوري، دقت در پردازش سيگنالهاي زبان است که براي ورود به بازار بايد دقتي حداقل 90% داشته باشد که با توجه به مطالعات گستردهاي که در مورد زبان فارسي، لغات، گرامر، پيوستگي و ... انجام شده است، فناوري مذکور دقتي در حدود 95% دارد و در مورد کاربردهاي خاص قابليت سفارشي شدن را نيز داراست. منشي خودکار تلفني، سرويس ترجمه گفتاري، نويسيار و ... از دستاوردهاي ديگر اين شرکت هستند که در حال حاضر واحد R&D در حال تحقيق بر روي آن ميباشد.
5- فناوري Messaging Systems in Telecom Network ، ارائه از شركت پيامافزار پيكآسا
شرکت پيکآسا، در سال 1381 در دانشگاه صنعتي شريف در قالب يک پروژه ارتباط صنعت و دانشگاه تشکيل شد. در حال حاضر عملکرد اصلي اين شرکت طراحي سيستمهاي Mission Critical و طراحي مؤلفههاي نرمافزاري براي استفاده در محصولات نهايي و نرمافزارها ميباشد. از اقدامات ديگر اين شرکت طراحي SMS Center براي شبکه تلفن همراه است. واحد R&D اين شرکت توانايي سفارشي کردن خدمات و محصولات را بر اساس نياز مشتري دارد. در مورد فناوري Mission Center ، اين فناوري از ابتدا در داخل کشور طراحي و توسعه داده شده است. اين شركت موفق شده است با طراحي و توسعه فناوري فوق دو محصول خارجي را در ليست ممنوعيت خريد از خارج از كشور قرار دهد.
فناوريهاي ارائه شده توسط شركت AJV مالزي
گروه شرکتهاي AVJ ، هولدينگي مالزيايي است که در زمينههاي مخابرات و ارتباطات فعاليت ميکند. يکي از خدمات عمده اين شرکت ارائه خدمات و محصولات مبتني بر VIOP است. اين شرکت در سال 1994 با سرمايه يک ميليون دلاري تأسيس شده است و دفتر اصلي آن در شهر سايبرجاياي مالزي واقع است. فناوري هاي ارائه شده از سوي اين شركت عبارتند از:
1- فناوري ساخت Payphone Multimedia System
فناوري ساخت تلفن عمومي رسانهاي (Multimedia Payphone) ، از سوي شرکت AJV ارائه گرديد. محصول اين فناوري، قادر است دسترسي کاربر به طيف وسيعي از خدمات واطلاعات مورد نياز را فراهم سازد. اين خدمات شامل اينترنت، EFTPOS ، کارت اعتباري و ساير کارتهاي هوشمند، خدمات ارتباطي و ... ميباشد و کاربرد آن به منظور اطلاع رساني بيشتر در مکانهاي عمومي است. نمونههاي اين محصول در حال حاضر در فرودگاه کوالالامپور مورد استفاده واقع شدهاند. کاربرد ديگر اين محصول در زمينه بانکداري الکترونيکي ميباشد. فناوري مذکور در كشور مالزي پتنت شده است و امکان انتقال آن از طريق سرمايهگذاري مشترک وجود دارد.
2- فناوري ساخت Digital Bracelet
فناوري ارائه شده از سوي اين مرکز، فناوري ساخت دستبند ديجيتالي است که يک نمونه کاربرد آن در سفر حج و براي حاجيان است که تمام اطلاعات مورد نياز در مورد وي را ميتواند به صورت ديجيتال به همراه داشته باشد. همچنين در مواردي که لازم است افرادي در جامعه مورد شناسايي واقع شوند، اين دستبند داراي كاربرد است. اين کار با استفاده از يک چيپ انجام ميشود.
3- فناوري Optical Fiber Channel Doublers
تشديدکننده کانال فيبر نوري (OFCD) ، فناوري ديگر ارائه شده است از سوي اين شرکت ميباشد. از خصوصيات اين تشديدکننده، بينيازي به جريان برق و Passive بودن آن است. اين دستگاه بيشتر در مخابرات و ISP ها کاربرد دارد. با استفاده از اين دستگاه مقدار مصرف و کاربري قابل افزايش به 2 برابر است و بدو ن استفاده از جريان برق، کاربرد زيادي در فيبرنوريها براي انتقال Data دارد. اين محصول در حال حاضر در Telecom مالزي در حال استفاده ميباشد و پتنت آن در مالزي ثبت شده است. اين شرکت در مورد سرمايهگذاري مشترک براي انتقال فناوري و يا پياده سازي آن در ايران اعلام آمادگي نمود.
4- فناوري System (FMAS) Fiber Monitoring Alert
فناوري مونيتورينگ فيبرنوري، براي يافتن هرگونه شکست و نقص (Fail) در سيستم فيبرنوري به کار ميرود و ميتواند محل وقوع مشکل و نحوه شناسايي آن را مشخص سازد. بهبود وضعيت شبکه، عدم نياز آن به جريان برق، هزينه کم و مقرون به صرفه استفاده از اين فناوري، از جمله نکاتي است که اين فناوري را منحصر بفرد و رقابتپذير نموده است. سيستم مذکور در مالزي پتنت شده است و امکان سرمايهگذاري مشترک براي انتقال فناوري و نيز پيادهسازي آن در ايران وجود دارد.
فناوري Octave band digital microwave radio ، ارائه شده توسط شرکت IT Waves مالزي
شرکت IT Waves ، شرکت مالزيايي است که توسط دکتر عامري که يکي از ايرانيان مقيم مالزي است در سال 2005 تأسيس گرديده است. همکار ايراني اين شرکت، شرکت Ameri Tech است که در سال 79 در تهران تأسيس شده است و تا به حال در زمينههاي مختلف مخابراتي، فروش پتنت داشته است.
ميزگرد بهرهداران و متقاضيان فناوري
برنامه با اعلام آمادگي متقاضيان و بهرهبرداران فناوري در راستاي طرح نيازهاي فناورانه و نيز اعلام آمادگي براي سرمايهگذاري و مشاركت در راستاي تجاريسازي فناوريهاي مطرح شده در نشست ادامه يافت. در اين ميزگرد كه نمايندگان سازمان گسترش و نوسازي صنايع، سازمان توسعه تجارت، سنديكاي صنعت مخابرات و مركز تحقيقات نيروي انتظامي حضور داشتند، امكانات و فرصتهاي قابل ارائه براي فناوريهاي اشاره مورد بررسي قرار گرفت كه در ادامه به گزيدهاي از آن اشاره شده است:
مهندس وکيليفر، معاون توسعه صنايع پيشرفته سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران،
هدف اين سازمان، گسترش و نوسازي صنايع کشور در راستاي کمک به حضور و ابقا در بازار جهاني است. در سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران اقدامات گوناگوني براي توسعه صنايع هايتک (صنايع داراي فناوري پشرفته) انجام شده است که از جمله آنها ميتوان به مديريت توسعه و ايجاد طرحها (انجام تحقيقات کاربردي، تدوين دانش فني، بررسي بازار و کمک به رسيدن به مرحله نيمه صنعتي)، سرمايه گذاري و ايجاد شرکتها با مشارکت بخش خصوصي و سازماندهي و ايجاد شرکتهاي تخصصي و SME ها ميباشد. برنامههايي که براي توسعه صنايع هايتک در نظر گرفته شده عبارتند از: توسعه نوآوري و حمايت از افراد حقيقي و حقوقي که صاحب دانش فني قابل ورود به بازار هستند، ارتقاي تحقيق و توسعه، توسعه کارآفريني و توسعه مراکز کسب و کار کوچک. يکي از مدلهاي حمايتي سازمان براي تجاريسازي ايدههاي کاربردي، تشکيل شرکتهايي مشترک است به اينصورت که آورده فرد نوآور دانش فني وي است و آورده سازمان، حمايت مالي است که سهم سازمان طبق قانون از 49% تجاوز نميکند.
سرهنگ زارعيان، مدير مرکز تحقيقات فاوا- ناجا،
حوزههاي اصلي تخصصي فاوا- ناجا عبارتند از:
1- ارتباطات زيرساخت و شبکه (تأمين ارتباط بين يگانها و مقرها در سراسر کشور)، طرح امين از جمله طرحهايي است که در اين حوزه انجام شده است، 2- حوزه ارتباطات راديويي سيار، 3- حوزه فناوري اطلاعات که در زمينه اتوماسيون سامانههاي خدماتي فعاليت ميکند و نمونه پروژههاي اجرايي آن در پليس+10 مشهود است و 4- حوزه مراقبت الکترونيکي که وظيفه آن استفاده از حسگرها و ابزارهاي ديدهباني و کسب اطلاعات از حوزههاي استحفاظي است.
ايشان پس از معرفي، به نيازهاي فناوري مرکز اشاره کرده و افزودند: در حال حاضر مرکز تحقيقات نيروي انتظامي به راه حلي براي يکپارچهسازي مخابرات سيار و مخابرات ثابت نياز دارد. همچنين در مورد ارتباطات بيسيم در کلان شهرها، حتماً بايد از فناوريهاي جديد "ترانک" و "بيسيم" استفاده شود. ايشان اضافه کردند در حوزههاي مذکور مرکز تحقيقات فاوا از همکاري با صنعتگران داخلي به منظور بوميسازي اين فناوري و استفاده از توانمندي آنان، استقبال ميکند. ايشان ادامه دادند فناوريهايي که مورد نياز نيروي انتظامي هستند بايد داراي خصوصياتي باشند كه تعدادي از آنها عبارتند از: 1- امنيت اطلاعات و رمزنگاري، 2- قابليت اطمينان شبکه و سرعت و 3- خوداتکايي و استفاده از فناوريهاي داخلي.
مهندس ايزديان، مدير دفتر برنامهريزي تجاري سازمان توسعه تجارت،
ايشان در ابتدا به اهميت صادرات محصولات هايتک و نقش آن در رقابتپذيري شرکتها اشاره نمودند و افزودند تا پايان برنامه چهارم توسعه، 15% از صادرات غيرنفتي بايد متعلق به صنايع هايتک باشد و اين ميزان تا پايان برنامه هفتم توسعه به 50% افزايش خواهد يافت. ايشان همچنين به اقدامات انجام شده از سوي سازمان توسعه تجارت در راستاي گسترش صادرات محصولات مذكور و نيز خدمات فني و مهندسي اشاره نموده و از شرکتهاي حاضر در نشست درخواست کردند تا پيشنهادات خود را براي اجرايي شدن هرچه بهتر در زمينههاي مربوط به مشوقهاي صادراتي و نيز ورود نهادهها به کشور، به سازمان منعکس کند. ايشان همچنين به حمايت سازمان از شرکتهايي که در زمينه صادرات محصولات فعال هستند اشاره نموده و از آنها براي حضور در اين طرح، دعوت به عمل آورد.
دکتر شيباني، رئيس سنديكاي صنعت مخابرات،
ايشان صحبت خود را با مشکلاتي که در چند سال اخير گريبانگير صنعت مخابرات بوده است، شروع نمودند و گفتند: در اين سالها سياستهاي حمايتي مناسب براي حمايت از صنايع داخلي اعمال نشده است و قوانين و سياستهاي موجود نيز بدرستي اعمال نشده است. همچنين خريدهاي خارجي به درستي و با تدبير مناسب صورت نگرفته است. بهگونهاي که به عنوان مثال براي به روزآوري سيستمهايي که قبلاً خريداري شده است معمولاً بايد هزينه گزافي که معمولاً از هزينه اوليه بيشتر است پرداخت گردد. اين موضوعات باعث شده است شرکتها با مشکلات متعددي در زمينه كسب و حفظ سهم بازار و نيز صادرات و ورود به بازارهاي جهاني، روبرو شوند. البته ايشان اضافه کردند در چند ماهه اخير پروژههايي از سوي دولت به بخش خصوصي واگذار شده و يا در حال واگذاري است که اميدوار کننده بهنظر ميرسد. ايشان ابراز اميدواري كردند دولت با كلاننگري و اعمال مقررات درست و همهجانبه نهتنها مشكلات حاضر را مرتفع نمايد، بلكه بتواند زمينه مناسبي براي توسعه بازار اين محصولات و نيز صادرات آن فراهم نمايد.
دستاوردهاي اين نشست
از تعداد چهل فناوري ارائه شده در زمينه مخابرات و ارتباطات به دبيرخانه نشست، تعداد بيستوپنج فناوري از كشورمان و پانزده فناوري ديگر از كشورهاي چين، هند و مالزي ارسال شدند. نظر به محدوديت زماني نشست و لزوم انتخاب فناوريهاي برترکميته ارزيابي فناوريها که متشکل از نمايندگان وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، سازمان صدا و سيماي ج.ا. ايران، دفتر همکاريهاي فناوري و جمعي از صاحبنظران اين حوزه بود از بين فناوريهاي داخلي و خارجي ارسال شده به دبيرخانه نشست، 5 فناوري داخلي و 4 فناوري خارجي را با توجه به ويژگيهايي از قبيل کاربردها، بازار، مزاياي رقابتي، قابليت استراتژيک، داشتن نمونه اوليه و نزديک بودن به مرحله تجاريسازي، انتخاب نمود. اين فناوريها –كه در صفحات قبل بدانها اشاره شد-در برنامه صبح و بعد از ظهر نشست ارائه شدند و بقيه فناوريها از طريق فضاي نمايشگاهي كه بهموازات برنامه اصلي و بهمين منظور تدارك ديده شده بود، ارائه شدند.
سخنراني دکتر سليماني وزير محترم ارتباطات و فناوري اطلاعات
دكتر سليماني در ابتدا به نقش پارکهاي فناوري و مراکز رشد در حمايت از توسعه علم و فناوري اشاره نموده و بر ضرورت برگزاري اين نشستها با هدف معرفي فناوريهاي جديد و کاربرد آنها تأکيد كردند. ايشان در ادامه به اهميت جذب سرمايه بعنوان موتور محرک صنعت و فناوري به خارج از کشور اشاره نموده و ادامه دادند در زمينه فناوري اطلاعات و ارتباطات بايد زمينهاي ايجاد شود تا بتوان شرکتهاي بزرگ در دنيا را جذب نمود. ساماندهي اقتصادي در زمان کوتاه، بدون فناوري اطلاعات امکانپذير نيست و اين اهميت اين بخش و لزوم توجه به آن را نشان ميدهد. ايشان به مصوباتي که در 2 سال گذشته در هيئت دولت به تصويب رسيده است اشاره کردند و افزودند اميد است با اجرايي شدن اين مصوبات، اصلاح ساختارها، تدوين قوانين موجود در کشور و فراهم کردن و تقويت زمينه تعامل و همکاري بخش خصوصي و دولتي، زمينه را براي شکوفايي هرچه بيشتر اين بخش در کشور، فراهم کنيم.
مراسم اهداي جايزه فناوري سال
يكي از اقداماتي كه پارك فناوري پرديس (فنبازار ملي ايران) در دستور كار قرار داده است، اعطاي جايزه فناوري سال به بهترين فناوريهاي ارائه شده در نشستهاي تبادل فناوري است. نظر به اينكه ارائه فناوريها از طريق فراخوان عمومي و در سطح كشور انجام ميپذيرد، تقدير از فناوريهاي برگزيده در قالب جايزه ملي فناوري سال صورت ميگيرد. پايان بخش نشست سوم نيز، تقدير از طرحهاي برگزيده و اعطاي جايزه فناوري سال بود که باحضور دکترسليماني، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و مهندس صفارينيا، مدير پارک فناوري پرديس برگزار گرديد. طبق نظر کميته ارزيابي فناوريها -که قبلاً به ساختار آن اشاره شد- از بين 40 فناوري داخلي و خارجي ارسال شده به دبيرخانه نشست، 3 فناوري داخلي را با توجه به کاربردها، بازار، مزاياي رقابتي، قابليت استراتژيک، داشتن نمونه اوليه و نزديک بودن به مرحله تجاريسازي، انتخاب شد که صاحبان اين فناوريها علاوه بر ارائه فناوري خود در نشست، نامزد دريافت جايزه فناوري نيز شدند. عناوين اين فناوريها همانطوري كه قبلاً نيز بدانها اشاره شد، عبارتند از:
1- فناوري Digital Video Broadcasting ، ارائه شده از سوي شرکت فناوري موج خاور.
2- فناوري ساخت تجهيزات BSS ، شرکت فنون ارتباطات سيار .
3- فناوري پردازش و بازشناسي گفتار فارسي، ارائه شده از سوي شرکت عصر گويشپرداز.
جايزه فناوري سال با هدف ايجاد انگيزه برای محققين و پژوهشگران، پشتيبانی از طرحهای ملی و ترويج فرهنگ تبادل فناوری، سالانه به بهترين فناوریهاي عرضه شده در نشستهاي تبادل فناوري تعلق می گيرد
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)