دستورالعمل حمایت از انجام پروژه های دانشجویی(مرکز تحقیقات مخابرات ایران)
هوالعلیم
دستورالعمل حمایت از انجام پروژه های دانشجویی
کارشناسی ارشد و دکتری
1. مقدمه
نظر به تحولات رو به رشد در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات (ict) در سطح جهان و ضرورت همگام شدن با این تحولات، مرکز تحقیقات مخابرات ایران به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور جهت دادن فعالیت های علمی و تحقیقاتی دانشگاه ها به سمت نیازهای کشور، شرکت ها و سازمان های وابسته به وزارت در زمینه ict و تقویت بنیه علمی و تحقیقاتی دانشگاه ها و شکل گیری هسته های تحقیقاتی در دانشگاه ها، پروژه های دانشجویی کارشناسی ارشد و دکتری مرتبط با ict را مطابق مفاد این دستورالعمل مورد حمایت قرار می دهد.
2. ویژگی های پروژه های دانشجویی
· پروژه باید در یکی از زمینه های مورد نیاز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ها، مراکز و سازمان های وابسته و منطبق با محورهای تحقیقاتی اعلام شده توسط مرکز تحقیقات مخابرات باشد.
· پروژه قبلاً انجام نشده باشد. تشخیص این موضوع به عهده مرکز مطابق بند 4 این دستورالعمل است.
· پروژه ها باید در جهت توسعه دانش ارتباطات و فناوری اطلاعات و پست و رفع نیازهای برنامه توسعه بخش بوده و هدایت دانشگاه ها در این زمینه به عهده مرکز می باشد.
· پروژه هایی که موافقت کتبی شرکت های ict را همراه داشته باشد اولویت دارند.
3. نحوه حمایت
3-1. پروژه های دانشجویی کارشناسی ارشد
مرکز تحقیقات مخابرات ایران به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پروژه های کارشناسی ارشد مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات را به شرح زیر حمایت می نماید.
· پروژه های فنی و مهندسی
تا سقف 30 میلیون ریال برای پروژه های فنی و مهندسی مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات که مبلغ 25 میلیون ریال برای اجرای پروژه و تا سقف مبلغ 5 میلیون ریال جهت چاپ مقالات در نشریات علمی و پژوهشی معتبر یا مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی معتبر براساس تبصره 1 بند 3 به شرح زیر پرداخت می شود:
* مبلغ پنج میلیون ریال به ازای چاپ هر مقاله در نشریات علمی و پژوهشی معتبر.
* مبلغ دو میلیون و پانصد هزار ریال به ازای چاپ هر مقاله در مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی معتبر.
· پروژه های غیرفنی و مهندسی
تا سقف 25 میلیون ریال برای پروژه های غیرفنی و مهندسی مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات که مبلغ 21 میلیون ریال برای اجرای پروژه و تا سقف مبلغ 4 میلیون ریال جهت چاپ مقالات در نشریات علمی و پژوهشی معتبر یا مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی معتبر براساس تبصره 1 بند 3 به شرح زیر پرداخت می شود:
* مبلغ چهار میلیون ریال به ازای چاپ هر مقاله در نشریات علمی و پژوهشی معتبر.
* مبلغ دو میلیون ریال به ازای چاپ هر مقاله در مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی معتبر.
3-2. پروژه های دانشجویی دکتری
مرکز تحقیقات مخابرات ایران به نمایندگی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پروژه های دکتری مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات را به شرح زیر حمایت می نماید.
پروژه های فنی و مهندسی
تا سقف 75 میلیون ریال برای پروژه های فنی و مهندسی مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات که مبلغ 60 میلیون ریال برای اجرای پروژه و تا سقف مبلغ 15 میلیون ریال جهت چاپ مقالات در نشریات علمی و پژوهشی معتبر یا مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی معتبر براساس تبصره 1 بند 3 به شرح زیر پرداخت می شود:
* مبلغ هفت میلیون و پانصد هزار ریال به ازای چاپ هر مقاله در نشریات علمی و پژوهشی معتبر که دارای نمایه isi باشند.
* مبلغ پنج میلیون ریال به ازای چاپ هر مقاله در نشریات علمی و پژوهشی معتبر.
* مبلغ دو میلیون و پانصد هزار ریال به ازای چاپ هر مقاله در مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی معتبر.
پروژه های غیرفنی و مهندسی
تا سقف 60 میلیون ریال برای پروژه های غیرفنی و مهندسی مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات که مبلغ 50 میلیون ریال برای اجرای پروژه و تا سقف مبلغ 10 میلیون ریال جهت چاپ مقالات در نشریات علمی و پژوهشی معتبر یا مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی معتبر براساس تبصره 1 به شرح زیر پرداخت می شود:
* مبلغ شش میلیون ریال به ازای چاپ هر مقاله در نشریات علمی و پژوهشی معتبر که دارای نمایه isi باشند.
* مبلغ چهار میلیون ریال به ازای چاپ هر مقاله در نشریات علمی و پژوهشی معتبر.
* مبلغ دو میلیون ریال به ازای چاپ هر مقاله در مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی معتبر.
تبصره 1: اعتبار کنفرانس در کمیته تخصصی مرکز تحقیقات مخابرات ایران بررسی و مبلغ متعلقه تعیین و تخصیص می یابد.
تبصره 2: مبلغ مربوط به چاپ مقالات در مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی معتبر تا 3 ماه پس از دفاع پایان نامه و مبلغ مربوط به چاپ مقالات در نشریات علمی و پژوهشی معتبر تا 6 ماه پس از دفاع پایان نامه و با ارائه مدارک معتبر مبنی بر چاپ، قابل پرداخت می باشد.
4. نحوه درخواست و بررسی حمایت از پروژه ها
دانشگاه پس از تصویب پروژه ها در گروه، بخش و دانشکده مربوطه، یک نسخه از مشخصات پروژه های مصوب خود را همراه با مدارک مورد نیاز (فرم شناسنامه، فرم تصویب پروژه توسط کمیته تحصیلات تکمیلی دانشکده و...) ضمیمه و در دو مقطع از سال تا پایان اردیبهشت و تا پایان آذرماه رسماً به مرکز تحقیقات مخابرات ایران ارسال می نماید. مدارک براساس نمودار گردش کار فرم شماره (1) توسط کمیته تخصصی در مرکز تحقیقات مخابرات ایران بررسی و در صورت انطباق موضوع پروژه با زمینه های مورد نیاز بخش ict اعلام شده از طرف مرکز تحقیقات مخابرات ایران، موافقت خود را حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ دریافت اعلام می دارد.
تبصره 1: مراحل تصویب و اجرای پایان نامه طبق ضوابط دانشگاه انجام می گیرد.
تبصره 2: برای پروژه های دانشجویی کارشناسی ارشد، درخواست دانشگاه و مدارک مربوطه جهت بررسی باید در فاصله زمانی حداکثر 3 ماه از تاریخ تصویب پروژه در کمیته تحصیلات تکمیلی دانشگاه، به مرکز تحقیقات مخابرات ایران ارائه شود.
تبصره 3: برای پروژه های دانشجویی دکتری، درخواست دانشگاه و مدارک مربوطه جهت بررسی باید در فاصله زمانی حداکثر 6 ماه از تاریخ تصویب پروژه در کمیته تحصیلات تکمیلی دانشگاه، به مرکز تحقیقات مخابرات ایران ارائه شود.
تبصره 4: حداکثر تعداد پروژه های دانشجویی کارشناسی ارشد و دکتری که برای هر یک از اساتید راهنما سالانه به طور همزمان می تواند مورد حمایت قرار گیرد، 4 پروژه کارشناسی ارشد و 2 پروژه دکتری است که هر رساله دکتری می تواند به دو پروژه کارشناسی ارشد جایگزین شود.
تبصره 5: مرکز تحقیقات مخابرات ایران می تواند با رعایت ضوابط تعیین مشاور پایان نامه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مشاور پایان نامه را از اعضای هیأت علمی رسمی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشنهاد نماید.
تبصره 6: مرکز تحقیقات مخابرات ایران به صورت دوره ای، محورهای پروژه های مورد نیاز بخش ict کشور را با جزئیات مورد نیاز اعلام می نماید.
5. مراحل و نحوه تخصیص مبلغ حمایت
5-1. مراحل پرداخت به شرح ذیل است:
مرحل اول: پس از انعقاد و مبادله قرارداد به درخواست دانشگاه.
مرحله دوم: پس از دفاع از پروژه و تحویل پایان نامه تائید شده توسط دانشگاه.
مرحله سوم: پس از ارائه مقالات چاپ شده در مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی یا نشریات علمی پژوهشی معتبر.
تبصره : مبلغ مربوط به چاپ مقالات در مجموعه مقالات کنفرانسهای علمی معتبر تا 3 ماه پس از دفاع پایان نامه و مبلغ مربوط به چاپ مقالات در نشریات علمی و پژوهشی معتبر تا 6 ماه پس از دفاع پایان نامه و با ارائه مدارک معتبر مبنی بر چاپ، قابل پرداخت می باشد.
5-2. مبالغ مراحل مختلف مطابق جدول ذیل می باشد (کلیه مبالغ به ریال است):
نوع قراردادمرحله اولمرحله دوممرحله سومکارشناسی ارشد غیرفنی7.000.00014.000.0004.000.000کارشناسی ارشد فنی8.000.00017.000.0005.000.000دکتری غیرفنی17.000.00033.000.00010.000.000دکتری فنی20.000.00040.000.00015.000.000
5-3. نحوه تخصیص مبلغ حمایت:
الف: کل مبلغ مرحله اول در دانشگاه، صرف تأمین تجهیزات مربوط به پروژه های موضوع قرارداد.
ب: حداقل 30% مبلغ مراحل دوم و سوم قرارداد سهم دانشجو.
ج: مابقی مبلغ مراحل دوم و سوم قرارداد سهم استاد راهنما.
5-4. مراحل اجرای پروژه های دانشجویی طی قرارداد مستقل ما بین مرکز تحقیقات مخابرات ایران و دانشگاه یا دانشکده با رعایت مقررات هر دو طرف انجام می گیرد.
5-5. مبالغ مراحل مختلف قرارداد ذکر شده در بند 5-1 از طرف مرکز به حساب قانونیکه از طرف دانشگاه اعلام شده واریز می گردد.
5-6. مسئولیت اجرای صحیح مفاد قرارداد به عهده مسئولین دانشگاه بوده و در صورت عدم اجرای صحیح آن مرکز مرکز از انعقاد قراردادهای بعدی معذور خواهد بود.
6. مالکیت معنوی ناشی از اجرای پروژه
6-1. دانشگاه ضمن درج نام مرکز تحقیقات مخابرات ایران به عنوان حمایت کننده در پایان نامه و مقالات علمی حاصل از نتایج آن، یک نسخه از آن ها را همراه cd حاوی فایل های مربوطه به مرکز تحویل می دهد.
6-2. تمام حقوق و امتیازات مادی حاصل از اجرای این قرارداد چه در زمان اجرا و چه پس از آن متعلق به طرفین قرارداد است و هر یک از طرفین با کسب موافقت طرف دیگر مجاز به استفاده از آن می باشد.
جهت تخصیص اعتبارات مالی و پرداختهای مربوط به حمایت از پایان نامه و چاپ مقاله می بایست حتماً نام مرکز تحقیقات مخابرات در پایان نامه و مقاله ذکر شود.
درج این موضوع در قالب جمله بندی ذیل و در بخش تقدیر و تشکر پایان نامه به شرح زیر پیشنهاد می گردد:
این پایان نامه تحت قرارداد همکاری پژوهشی شماره ............ مورخ...............از حمایت مالی و معنوی مرکز تحقیقات و مخابرات ایران بهره مند گردیده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)