پل گاومیشان - کوهدشت در خاور سیمره، نزدیک محلی که آب رود کشگان و سیمره به هم می پیوندد پایه های پلی بزرگ باقی مانده است.


این پل از آن*جا که در مسیر باستان شناسان یا جهانگردان واقع نشده بود جز در چند مورد نامی از آن به میان نیامده و معرفی نشده است زیرا از سیمره راهی نزدیک تر به طرهان می رفت و کاروانیان بیش تر از آن راه سفر می کردند. اکنون تمام رود سیمره از بستر میان دو پایه پل عبور می کند که تاق ان نیز شکسته است. سایر چشمه های پل سالم مانده اند. بستر رود سیمره هشت متر پایین تر از کف چشمه های پل قرار دارد که طی چند قرن به وجود آمده است. نزدیک به 200 سال پیش، این پل را والی پشتکوه مرمت کرده بود.


قلعه رکی - خرم آباد این قلعه در خاور دهستان «تشکن» از توابع بخش دوره چگنی خرم آباد بر بالای قله ای به نام «رکی» در ارتفاع 1000 متری کوه «برآفتاب» قرار گرفته است.



سطح قلعه با تخته سنگ های بزرگ فرش شده است و نشان می دهد که در داخل قلعه روزگاری قصری وجود داشته است. دیوارهای این دژ خشتی است، ولی ستون های آن سنگی است. این دژ بر تمام جلگه تشکن تسلط دارد و راه های دو سوی کوه و دره های شمالی آن را زیر نظر می گیرد.

قلعه رزه - خرم آباد قلعه رزه از جمله قلعه های تاریخی استان لرستان است که منزلگاه کاروانیان جاده خرم* آباد به دزفول بوده است و اکنو نیز جاده سراسری خوزستان از کنار آن می گذرد.


بنای قلعه روی تپه ای سنگی نهاده شده است. سراسر دیوار جنوبی آن بر دره ای مشرف است که عمق تقریبی ان 15 متر و بلندی دیوار آن در بعضی قسمت ها، هشت متر است. برای ورود و خروج از قلعه، تنها یک در وجود داشته است. قلعه دارای 13 اتاق بزرگ و چند اتاق کوچک است که در جهات مختلف ساخته شده اند.نمای کلی دیوارها و اتاق های قلعه نشان می دهد که در ترکیب معماری ان تغییراتی داده شده است. این قلعه، به هنگام تصرف لرستان به دست قوای دولتی رضاشاه، اهمیت نظامی فراوان داشته و یکی از قرارگاه های مهم جلوگیری از شورش، یاغی گری و غارت به شمار می رفته است. قلعه با گچ و سنگ قلوه ساخته شده است. در شمال این قلعه یک بنای دو طبقه کوچک تر نیز وجود دارد که به حسینیه یا قلعه حسینی مشهور است.

قلعه زاخه یا زاغه - خرم آباد در دو کیلومتری خاور تپه باستانی و روستای چغابل خرم آباد، آثاری از یک دژ که از سنگ ساخته شده باقی مانده است.



بیشتر تاق های آن از زیر خاک سر برآورده اند. بیش تر بخش های این دژ هنوز در زیر خاک پنهان است و به شکل تپه خودنمایی می کند. دهانه برخی از تاق ها به پنج متر می رسد و چند اتاقی که از خاک بیرون آمده اند به هم مربوط و متصل هستند. در بعضی از اتاق ها به سوی شمال و برخی دیگر به جانب جنوب باز می*شوند.به احتمال زیاد، بنایی که در جنوب خاوری آن واقع شده یک آتشکده قدیمی بوده است. بیش تر سنگ های به کار رفته در این بنا، یا حجاری شده اند و یا قلوه*ای هستند. کیفیت ساخت و ظاهر بنا نیز به آثار دوران ساسانی شباهت زیادی دارد. مرمت و بازسازی این قلعه آن را به یک اثر جالب توجه تاریخی تبدیل خواهد کرد.

قلعه سیله - کوهدشت این قلعه در قله «سیله» از کوه «هیزم آباد» کوهدشت واقع شده است


آثار آن نشان می دهد که مصالح ساخت این قلعه بزرگ از سنگ تراش خورده و ملاط بوده است. سکه هایی که از این قلعه به دست آمده اند به دوره اشکانی تعلق دارند.