صفحه 3 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 21 تا 30 , از مجموع 35

موضوع: مکان های دیدنی لرستان

  1. #21
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    بقعه جابر - خرم آباد در روستای «بابازید» خرم آباد مقبره ای قرار دارد که گنبد آن شبیه گنبد دانیال نبی در شوش است


    طایفه*ای از ساکنان «بدره» معتقدند که فرزندان جابر (صاحب مقبره) اند و طوماری به عنوان شجره نامه، با مهرهای فراوان درست کرده و مدعی هستند که در این بقعه جابربن عبدالله انصاری خفته است و فرزندان وی می توانند «مال الله» و زکات مسلمانان و برخی حقوق دینی را دریافت دارند و موقوفات مقبره نیز باید زیر نظر آن*ها اداره شود. این ادعا بی گمان باطل است زیرا مسلم است جابربن عبدالله انصاری در مدینه فوت کرد و همان جا هم مدفون شد. از این رو گروهی احتمال می دهند که صاحب قبر جابربن حنان باشد. در گچ بری های داخل مقبره جز نام پیغمبر اسلام (ص) و چند کلمه دیگر چیزی دیگر نوشته نشده است. تاریخ بنای بقعه مشخص نیست ولی از لحاظ سبک بنا و معماری بنای مشابه آن در لرستان وجود ندارد.

    مسجد جامع - خرم آباد مسجد جامع خرم آباد در سال 970 هجری قمری به دستور شاه پرور سلطان دختر آغوز بیک (همسر شاه رستم از اتابکان لر کوچک) ساخته شد.



    این مسجد در سال 1110 هجری قمری به دستور شاه سلطان حسین صفوی تعمیر شد و سنگ نوشته مربوط به این فرمان هم اکنون در بخش سنگ نوشته های تاریخی «دژ شاه پور خواست» نگه*داری می*شود. در سال*های بعد نیز مسجد دوبار تعمیر شده است یک بار توسط خدایی خان حسنوند (جد اعلای طایفه حسنوند) و بار دوم به وصیت ملا محمد تقی خرم آبادی در دوره کریم خان زند و توسط شخصی به نام زکی خان.بیش از نیم قرن پیش هنگام خیابان کشی، قسمتی از مسجد قدیمی ویران شد. بنای مسجد کنونی خرم آباد که روی خرابه های قبلی ساخته شده است چندان هم قدیمی نیست و در ساختمان آن ریزه کاری های هنری چشم*گیر دیده نمی*شود. این بنا تا پس از جنگ جهانی دوم رونقی نداشت. در سال 1322 هجری شمسی گروهی از اهالی منطقه ان را ترمیم کرده و در شمال و جنوب آن حجره هایی ساختند و آ‎ن را به حوزه علمیه تبدیل کردند گویا در گذشته نیز حوزه درس طلاب دینی بوده و از قدیم به نام مدرسه اشتهار داشته داست در رواق خاوری مسجد، کتاب*خانه ای با کتاب های اهدایی مرحوم آیت الله کمالوند وجود دارد

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  2. #22
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    مسجد جامع - بروجرد این مسجد قدیمی در خاور بروجرد واقع شده و از بناهای تاریخی و جالب توجه شهر بروجرد است. تاریخ ساخت بنای مسجد براساس کتیبه موجود سال 1068 هجری قمری است.



    درب ورودی مسجد دو لنگه است و در سال 1092 هجری قمری به دستور شخصی به نام سلطان محمد ساخته شده است. بنای اولیه مسجد فاقد گلدسته بوده و دو گلدسته موجود به دستور شخصی به نام تقی*خان رازانی در سال 1209 هجری قمری ساخته شده است. زیباترین قسمت مسجد، منبر 9 پله ای آن است که در 1068 هجری قمری از جنس چوب ساخته شده و حاوی دو بیت شعر ماده تاریخ ساخت مسجد است. در قسمت شمالی صحن مسجد، شبستانی است بزرگ و کهن با ستون های متعدد که دربی چوبی با نقش های برجسته دارد. بر روی درب ورودی باختر مسجد کنده کاری های زیبا حک شده است. بر بالای این در، سنگ نبشته ای به طول 38×25 سانتی متر نصب شده که به زمان شاه عباس اول مربوط است.

    معبد مهری - خرم آباد در جنوب باختری خرم آباد به فاصله 8 کیلومتری جاده خرم آباد کوهدشت در دره بابا عباس که اکنون منطقه ممنوعه نظامی است دخمه ای در دل کوه کنده شده است


    در اطراف این دخمه چند ستون و چهار دیوار سنگ چین وجود دارد. در باختر دخمه و بر بلندای تیغه کوه، از طریق پله های سنگ چین شده میتوان به سطحی نسبتا باز رسید که شباهت فراوانی به قربانگاه دارد. بلندی این نقطه تا دامنه دخمه 20 متر است. ظاهرا این دخمه و مجموعه آن به اعتقادات و ائین مهرپرستی مربوط میشود و معبدی برای پرستش مهربوده است. در دره بابا عباس مزار دیگری وجود دارد که ظاهرا باید مدفن «ماما جلاله» مادر «شاه خوشین» پیشوای بزرگ اهل حق باشد.

    کوه تمندر - الیگودرز رشته کوه تمندر در نواحی بریرود و زلفی شهرستان الیگودرز واقع شده است و دارای چهار رشته شمالی، جنوبی، خاوری و مرکزی است.



    رشته شمالی دو قله از ناو دره سر را در بر می گیرد که به ترتیب 3200 و 3500 متر ارتفاع دارند. رشته مرکزی دارای شش قله به نام های قله مرکزی تمندر، هما، قله شمالی، خاوری و جنوبی تمندر و قله جنوبی دره سر است که همه آن ها بیش از 3500 متر ارتفاع دارند. قله مرکزی تمندر 3900 متر ارتفاع دارد. رشته شمالی تمندر دو قله فرسش و قله جنوبی را شامل می شود که به ترتیب 3600 و 3850 متر ارتفاع دارند. رشته جنوبی تمندر نیز شامل یک خط الراس 15 کیلومتری است که در انتهای باختری آن قله مخروبه قدیمی به نام قلعه دختر قرار دارد.کوهستان تمندر یکی از بزرگ*ترین شکار گاه های شهرستان الیگودرز است. زنجیره به هم پیوسته کوه ها و قله*های استان لرستان نه تنها می تواند به یکی از کانون های توسعه ورزش کوه نوردی و صخره نوردی تبدیل شود، بلکه* به علت برف*گیری و وجود شیب*های مناسب درپاره*ای از مناطق، قابلیت ایجاد و توسعه ورزش اسکی را نیز دارند. علاوه بر آن ناحیه زیبا و کوهستانی لرستان که ارتفاعات زاگرس مرکزی در آن جای گرفته است، از زیبایی کم نظیری برخوردار است و دیدار از آن به ویژه در بهار و تابستان تجربه ای فراموش نشدنی است.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  3. #23
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    کتیبه ها و تپه های باستانی - ازنا در اطراف ازنا قلعه و یا روستاهای بسیار قدیمی وجود داشته که متعلق به قبل از ظهور اسلام بوده و در طی قرن های متمادی مخروب و به صورت تپه در آمده*اند در اصطلاح محلی به این تپه*ها چغا گفته می شود.



    آثار باستانی که در ازنا دیده می شود عبارتند از: تپه*ای معروف به قلعه خرابه در خیابان پیروزی ازنا، چغا آقونی در 1 کیلومتری جنوب، تپه قائد محمد تقی (کامدتقی) یا تپه ازنا در 1 کیلومتری غرب و تپه فتح الله در 5 کیلومتری جنوب خاوری ازنا.

    کتیبه* دره حوض موسی - خرم آباد در نزدیکی های خاور شهر خرم آباد، دره ای بن بست گونه وجود دارد که به «حوض موسی» معروف است. این نام از حوض و سنگ نوشته*ای به همین نام گرفته شده است.



    روی سطح صخره ای دره حوضی کنده شده است که در زمستان پرآب می*شود. در قسمت شمالی آن به فاصله سه متر کتیبه ای دیگر کنده شده که طول و عرض آن 32×42 سانتی متر و نوشته های آن در پنج سطر است و این کتیبه به عهد سلطنت ناصرالدین شاه قاجار مربوط است. این محل در گذشته یکی از گردشگاه*های مردم خرم آباد بود. در جنوب این دره، گورستان «جی» یا «کلیمیان» خرم آباد واقع شده است.


    گنبد ابوالوفا - کوهدشت این مقبره در 25 کیلومتری باختر شهر کوهدشت، بر دامنه کوهی به نام «بره کاظم» واقع شده و تمام ساکنان آن محل پیرو «اهل حق» اند.



    این مقبره مدفن سید ابوالوفا یکی از هفت نفری است که جزو دسته دوم پیشوایان اهل حق بوده اند و وی از یاران برجسته سلطان اسحاق ملقب به صاحب کرم است که نسبت اش به حضرت امام موسی کاظم (ع) می رسد و رهبری این فرقه را بر عهده داشته است. کلمه «سید» نزد «اهل*حق» تنها به مرشد و پیشوا گفته می*شود. ابوالوفا در اواخر سده هفتم یا در نیمه اول سده هشتم می زیسته است.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  4. #24
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    گنبد شاه محمد - کوهدشت در انتهای شمالی طرهان، بر دامنه کوههای «تت» و «درامار» کنار رود سیمره گنبد و مقبره شاه محمد واقع شده که زیارتگاه مردم لرستان و کرمانشاه است.


    سبک ساختمان مقبره شبیه تاق مسجد جامع بروجرد است. اصل بنا چهار گوش است که در بالا به هشت ضلعی تبدیل شده است. دیوار هر ضلع با کاشی های مشبک زینت داده شده است گنبد آن درگذشته دو جداره بوده که امروزه تنها گنبد زیرین آن باقی مانده است.گلدسته ها، استوانه ای شکل اند که در انتهای هر یک از آنها، تزییناتی با آجر به صورت زیک زاک ایجاد شده است. تاریخ بنای آن 1322 هجری قمری است که این تاریخ بر سنگی در دیواره خاوری مقبره نوشته و نصب شده است. در اصلی مقبره به سوی شمال باز می*شود و اندازه هر لنگه در 60×110 سانتی متر است. هر دو لنگه در روکشی از نقره دارند که آیات و اشعاری با خط نستعلیق بر آن*ها حک شده و در فاصله*های خطوط نقش هایی منظم و ریزه کاری*های بسیار جالب توجه وجود دارند. بر حاشیه آن*ها چند بیت از مرثیه مشهور محتشم کاشانی با خط نستعلیق نوشته شده است. قبر ضریحی از ورشو به طول و عرض 2×2 متر دارد. گنبد مقبره از آجر ملاط و کاشی ساخته شده است. در فاصله 5/5 متری دیوار حرم، چهار اتاق برای سکونت زایران بنا شده است.

    گرداب سنگی - خرم آباد در شمال باختری شهر خرم آباد و بر دامنه کوه کور، چشمه آب «گرداب سنگی» سر برآورده است.



    چشمه ای که از نیمه دوم اسفند تا میانه تابستان پرآب است و در دیگر ماه های سال خشک و خاموش است. گرداگرد آن دیوار دایره ای شکلی به پهنای سه متر از سنگ هایی به ابعاد 1×1 متر ساخته شده است که در قسمت خاوری آن دریچه ای به بلندی و پهنای 90×160 سانتی متر دیده می*شود. این دریچه با یک وسیله کشو مانند بسته می*شده و آب را به جوی کناره باختری گرداب، سرازیر می کرده است. آب «گرداب سنگی» را به وسیله همین جوی که از لبه باختر خرم آباد و در دامنه کوه کشیده شده و با سنگ و ملاط ساخته شده بود به دره ای که امروز «بابا عباس» نامیده می شود؛ هدایت می کردند.فاصله مبدا تا مقصد این آب نزدیک به 12 کیلومتر است. در این محل آثار یک آسیاب شبیه آسیاب شهر قدیمی «شاپور خواست» بر جای مانده که آب آن از گرداب سنگی تامین می*شده است. مصالح این بنا مانند سنگ و ملاط پل شاپوری است.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  5. #25
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    پل گاومیشان - کوهدشت در خاور سیمره، نزدیک محلی که آب رود کشگان و سیمره به هم می پیوندد پایه های پلی بزرگ باقی مانده است.


    این پل از آن*جا که در مسیر باستان شناسان یا جهانگردان واقع نشده بود جز در چند مورد نامی از آن به میان نیامده و معرفی نشده است زیرا از سیمره راهی نزدیک تر به طرهان می رفت و کاروانیان بیش تر از آن راه سفر می کردند. اکنون تمام رود سیمره از بستر میان دو پایه پل عبور می کند که تاق ان نیز شکسته است. سایر چشمه های پل سالم مانده اند. بستر رود سیمره هشت متر پایین تر از کف چشمه های پل قرار دارد که طی چند قرن به وجود آمده است. نزدیک به 200 سال پیش، این پل را والی پشتکوه مرمت کرده بود.


    قلعه رکی - خرم آباد این قلعه در خاور دهستان «تشکن» از توابع بخش دوره چگنی خرم آباد بر بالای قله ای به نام «رکی» در ارتفاع 1000 متری کوه «برآفتاب» قرار گرفته است.



    سطح قلعه با تخته سنگ های بزرگ فرش شده است و نشان می دهد که در داخل قلعه روزگاری قصری وجود داشته است. دیوارهای این دژ خشتی است، ولی ستون های آن سنگی است. این دژ بر تمام جلگه تشکن تسلط دارد و راه های دو سوی کوه و دره های شمالی آن را زیر نظر می گیرد.

    قلعه رزه - خرم آباد قلعه رزه از جمله قلعه های تاریخی استان لرستان است که منزلگاه کاروانیان جاده خرم* آباد به دزفول بوده است و اکنو نیز جاده سراسری خوزستان از کنار آن می گذرد.


    بنای قلعه روی تپه ای سنگی نهاده شده است. سراسر دیوار جنوبی آن بر دره ای مشرف است که عمق تقریبی ان 15 متر و بلندی دیوار آن در بعضی قسمت ها، هشت متر است. برای ورود و خروج از قلعه، تنها یک در وجود داشته است. قلعه دارای 13 اتاق بزرگ و چند اتاق کوچک است که در جهات مختلف ساخته شده اند.نمای کلی دیوارها و اتاق های قلعه نشان می دهد که در ترکیب معماری ان تغییراتی داده شده است. این قلعه، به هنگام تصرف لرستان به دست قوای دولتی رضاشاه، اهمیت نظامی فراوان داشته و یکی از قرارگاه های مهم جلوگیری از شورش، یاغی گری و غارت به شمار می رفته است. قلعه با گچ و سنگ قلوه ساخته شده است. در شمال این قلعه یک بنای دو طبقه کوچک تر نیز وجود دارد که به حسینیه یا قلعه حسینی مشهور است.

    قلعه زاخه یا زاغه - خرم آباد در دو کیلومتری خاور تپه باستانی و روستای چغابل خرم آباد، آثاری از یک دژ که از سنگ ساخته شده باقی مانده است.



    بیشتر تاق های آن از زیر خاک سر برآورده اند. بیش تر بخش های این دژ هنوز در زیر خاک پنهان است و به شکل تپه خودنمایی می کند. دهانه برخی از تاق ها به پنج متر می رسد و چند اتاقی که از خاک بیرون آمده اند به هم مربوط و متصل هستند. در بعضی از اتاق ها به سوی شمال و برخی دیگر به جانب جنوب باز می*شوند.به احتمال زیاد، بنایی که در جنوب خاوری آن واقع شده یک آتشکده قدیمی بوده است. بیش تر سنگ های به کار رفته در این بنا، یا حجاری شده اند و یا قلوه*ای هستند. کیفیت ساخت و ظاهر بنا نیز به آثار دوران ساسانی شباهت زیادی دارد. مرمت و بازسازی این قلعه آن را به یک اثر جالب توجه تاریخی تبدیل خواهد کرد.

    قلعه سیله - کوهدشت این قلعه در قله «سیله» از کوه «هیزم آباد» کوهدشت واقع شده است


    آثار آن نشان می دهد که مصالح ساخت این قلعه بزرگ از سنگ تراش خورده و ملاط بوده است. سکه هایی که از این قلعه به دست آمده اند به دوره اشکانی تعلق دارند.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  6. #26
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    قلعه شهنشاه (گوشه) - خرم آباد در روستای گوشه خرم آباد و در کنار گنبد شهنشاه، قلعه ای قدیمی وجود دارد که از سنگ و گچ ساخته شده است.



    صحن این قلعه 12×25 متر است و پانزده رواق و اتاق نشیمن دارد. هر اتاق را دیواری به دو قسمت تقسیم می کند که برای نگاه*داری چارپایان و استراحت کاروانیان ساخته شده است.بلندی دیوار قلعه پنج متر است. در گوشه جنوب باختری، پله هایی سنگی برای دسترسی به پشت بام ساخته شده است. این قلعه که بر سر راه خرم آباد به خوزستان بنا شده، اولین منزل به سوی دزفول و آخرین منزل به جانب خرم آباد بوده است.


    مقبره داوود رش - کوهدشت در شمال خاوری کوهدشت و بر دامنه یک کوه، مقبره*ای قرار دارد که به «داوود رش» مشهور است


    مقبره مربع شکل است و اضلاعی به طول هفت متر دارد. از هر گوشه در داخل مقبره، دو یال در جهت تاق گنبد به طرفین باز می*شود. تاق برحسب هشت قسمت اصلی بنا شده و ارتفاع گنبد که نزدیک به 9 متر است از سنگ و گچ ساخته شده است.این مقبره نیز از جمله زیارتگاه*های «علی الهی» ها است که ظاهرا به داوود از یاران سلطان اسحاق که در قرن هفتم می زیسته است تعلق دارد. در اطراف مقبره یک گورستان کهنه و قدیمی است که بر سنگ یکی از قبرهای آن تاریخ 1118 هجری با تصاویری مبهم کنده کاری شده است.

    مقبره سید جمال الدین واعظ اصفهانی (صدرالمحققین) - بروجرد سید جمال الدین معروف به صدرالواعظیم فرزند عیسی بن محمد علی موسوی عاملی که نسبت ایشان به سادات جبل عامل می رسد یکی از مجاهدین و رهبران نهضت مشروطیت و پدر نویسنده صاحب نام سید محمد علی جمال زاده است.



    وی پس از به توپ بسته شدن مجلس شورای ملی به امر محمد علی شاه مخفیانه قصد عتبات کرد ولی در همدان گرفتار و او را به بروجرد فرستادند و به دستور امیرافخم همدانی حاکم وقت لرستان و بروجرد به شهادت رسید و در مزاری در همین شهر مدفون شد که محل به احترام قبر او به جمالیه مشهور شد. این مدفن در جنوب ساختمان شهرداری بروجرد بین ساختمان شهرداری و محلی که قبلا شهربانی بود واقع شده، سنگ قبر وی به اندازه 72×120 سانتی*متر و در تاریخ 1317 هجری شمسی تجدید شده است. بعدها از آن جا که این سنگ به علت فرسایش در معرض نابودی قرار داشت به همت انجمن آثار ملی (سابق) مدفن سید با کیفیتی در خور شان او و با سنگ مرمر مشکی مرمت شد

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  7. #27
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    منار خرم آباد در کنار آثار شهر قدیمی شاپور خواست مناره ای آجری و استوانه ای شکل بر جای مانده است که به قرن پنجم هجری تعلق دارد



    ممکن است برای هدایت کاروانیانی که از باختر و راه های دیگر به شاپور خواست می آمده اند، مورد استفاده قرار می گرفته است . این مناره که امروزه به مناره خرم آباد نیز معروف است در جنوب خاوری خرم آباد قرار دارد و پیرامون آن به پارک شهر تبدیل شده است.

    مسجد قلعه - بروجرد مسجد قلعه یکی از مساجد قدیمی بروجرد است که در کوی دو دانگه واقع شده و به مناسبت قرار گرفتن در کنار حصار و قلعه سابق شهر به این نام مشهور شده است


    این مسجد از آثار قرن 14 هجری است که در سال 1310 ه. ق شبستان و در سال 1311 ه. ق ایوان آن به اتمام رسیده و در همین رابطه یکی از شعرای بروجرد متخلص به سراج؛ قطعه*ای در تاریخ اتمام شبستان و قطعه*ای نیز در تاریخ اتمام ایوان این مسجد سروده که در سنگی بر بالای درب جنوبی مسجد نصب است.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  8. #28
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    مسجد جامع - خرم آباد مسجد جامع خرم آباد در سال 970 هجری قمری به دستور شاه پرور سلطان دختر آغوز بیک (همسر شاه رستم از اتابکان لر کوچک) ساخته شد.



    این مسجد در سال 1110 هجری قمری به دستور شاه سلطان حسین صفوی تعمیر شد و سنگ نوشته مربوط به این فرمان هم اکنون در بخش سنگ نوشته های تاریخی «دژ شاه پور خواست» نگه*داری می*شود. در سال*های بعد نیز مسجد دوبار تعمیر شده است یک بار توسط خدایی خان حسنوند (جد اعلای طایفه حسنوند) و بار دوم به وصیت ملا محمد تقی خرم آبادی در دوره کریم خان زند و توسط شخصی به نام زکی خان.بیش از نیم قرن پیش هنگام خیابان کشی، قسمتی از مسجد قدیمی ویران شد. بنای مسجد کنونی خرم آباد که روی خرابه های قبلی ساخته شده است چندان هم قدیمی نیست و در ساختمان آن ریزه کاری های هنری چشم*گیر دیده نمی*شود. این بنا تا پس از جنگ جهانی دوم رونقی نداشت. در سال 1322 هجری شمسی گروهی از اهالی منطقه ان را ترمیم کرده و در شمال و جنوب آن حجره هایی ساختند و آ‎ن را به حوزه علمیه تبدیل کردند گویا در گذشته نیز حوزه درس طلاب دینی بوده و از قدیم به نام مدرسه اشتهار داشته داست در رواق خاوری مسجد، کتاب*خانه ای با کتاب های اهدایی مرحوم آیت الله کمالوند وجود دارد


    قلعه بهرام - خرم آباد در جنوب روستای «جلگه خلج» خرم آباد تنگه ای است که رود «کشگان» و جاده سراسری از کنار آن می گذرند. در قسمت خاوری دره، بین دو تیغه کوه از دامنه تا بالا، آثار دژ و حصاری قدیمی دیده می*شود.



    دهانه دره با دیواری از سنگ و ملاط محصور شده و فقط یک در داشته است. ساختمان دژ به طور پراکنده و در سطح دره یا نزدیک به دیواره کوه و بالای بعضی از تیغه های آن شکل گرفته است. بالای دره نیز، چند دیوار دیده می*شود. دیوار حصار دو متر پهنا دارد که با سنگ و گچ ساخته شده است. این قلعه به نام «بهرام» مشهور است و موقعیت استثنایی دارد و از جهات مختلف بر گذرگاه و تمامی تنگه کشگان تسلط کامل دارد. این قلعه را می توان در شمار قلعه*های مهم دوران باستانی ایران به شمار آورد که از ارزش های جهانگردی قابل توجهی برخوردار است.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  9. #29
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    قلعه گم ور - کوهدشت این قلعه روی قله*ای به نام «گم ور» در کوهدشت بنا شده و مشخصات آن تقریبا مشابه قلعه های «دوشه» است.



    در جنوب قلعه گم ور، دو بنا ساخته شده است. حصار و آثار به جای مانده از این قلعه بیش تر و بزرگ تر از قلعه «دوشه» است. در باختر قلعه نیز قناتی حفر شده که آب مورد نیاز قلعه نشینان را تامین می کرده است

    istta.ir

    قلعه کورگان - کوهدشت بر فراز قله های «دوشه» (دو شاه) در کوهدشت دو قلعه به همین نام ساخته شده است.


    اولی قلعه*ای نسبتا بزرگ است که قسمتی از دیواره شمالی ان بر تیغه کوه باقی مانده و آثار دیوارهای دیگر آن نیز پیداست. درب ورودی قلعه که تنها راه ورودی آن است در دیوار جنوبی قلعه ساخته شده است. در داخل قلعه سه حوض بزرگ برای ذخیره آب در هنگام نبرد و محاصره کنده شده است.دومین قلعه نیز از لحاظ سبک ساختمان مانند قلعه اولی است و در خاور آن ساخته شده است. ساختمان هر دو قلعه از سنگ و ملاط است و چون در هر یک از آن*ها شاهی زندگی می کرده است به «قلعه دوشه» مشهور شده اند.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



  10. #30
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    قلعه قلاجق - خرم آباد این قلعه بر بالای یکی از قله های «سیاه کمر» در جنوب خاوری خرم آباد از سنگ و گچ ساخته شده و ممکن است از آثار پیش از اسلام باشد.



    دیوارهای این قلعه ویران شده است. اتاق های ان به هم پیوسته و مرتبط بوده اند. اندازه هر اتاق 20/3×20/4 متر است. در اطراف و داخل قلعه، سفال هایی شبیه سفال های دوران پارتی نیز وجود دارد. این قلعه ممکن است در دوره های اسلامی هم مورد استفاده قرار گرفته باشد.

    قلعه نصیر - خرم آباد ین قلعه روی تپه ای قرار دارد که از باختر به کوه «مین او» و از خاور به کوه «کوچیل» محدود شده است.


    اندازه حصار قلعه 30×30 متر است و چهار برج دارد که هر یک از آنها 15 متر ارتفاع دارند و بلندی دیوار قلعه 10 متر و پهنای آن 5/1 متر است. برج های قلعه دو طبقه اند که در اطراف طبقه بالای هر برج، محلی برای دیده بانی یا تیراندازی ساخته شده است. این قلعه فقط یک در بزرگ دارد. آب آن از چاهی که درون قلعه کنده شده، تهیه می*شده است. ساختمان قلعه از سنگ و گچ است.


    قلعه چشمک - خرم آباد در «پشت تنگ» خرم آباد و بر دامنه کوه «شخسک» در میاه دره، قلعه ای وجود دارد که طول و عرض باروی آن 44×48 متر و از لحاظ استحکام و طرز ساخت جالب توجه است.


    در ورودی قلعه به سوی جنوب باز می شود. بعد از این در، باید از دری دیگر گذشت تا وارد صحن قلعه شد. طول راهرو از در اول تا صحن، 17 متر و عرض ان 5/2 متر است. در دوسوی این راهرو، دو حیاط مشابه با چهار اتاق و دو اصطبل ساخته شده است که از هر نظر شبیه به هم*دیگرند.این دومین منزل از خرم آباد به سوی دزفول است و تا قلعه شهنشاه، پنج فرسنگ راه دارد.قلعه با سنگ و آجر و گچ بنا شده و ناودان های آن از سنگ است. با روی کنگره دار قلعه به اطراف مشرف است و مورد استفاده اهالی بومی روستا نیز قرار گرفته است.

    در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت



صفحه 3 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/