غار عالی آباد - کوهدشت این غار در منطقه کوهدشت واقع شده و یکی از محل های سکونت انسان های پیش از تاریخ بوده است.
غار پس از یک فرود 6 متری تا عمق 420 متری ادامه می یابد. برای بازدید کامل از این غار، وسایل فنی کامل مورد نیاز است.
دره سرطرهان - کوهدشت دره ای طولانی و وسیع است که در باختر بخش کونانی کوهدشت واقع شده است.
این دره، از جنوب به کوه «گور» که مانند دیواری آن را احاطه کرده است، محدود می شود. در این دره، دو طایفه به نام های «کوشکی» و «کراوند» زندگی می کنند. قسمت باختری سرطرهان به رودخانه سیمره منتهی می شود. منطقه باختری سرطرهان کوهستانی و راه های آن مال رو است. در دره سرطرهان، انبوهی تپه باستانی دیده می شود. از جمله اشیای به دست آمده از سرطرهان، یک بت سنگی است که شاید به دوره ایلامی ها مربوط باشد.
دره شهنشاه (گوشه) - خرم آباد در جنوب خرم آباد، یک دره مصفا وجود دارد که از باغ های انار و انگور پوشیده شده و به دره گوشه یا شهنشاه معروف است.
بقعه شجاع الدین خورشید، نخستین اتابک «لر کوچک» نیز در این محل قرار دارد و به همین علت نیز «شهنشاه» نامیده می شود. این گردشگاه در حدود 20 کیلومتری خرم آباد قرار دارد و بر سینه کوه «هشتاد پهلو» قرار گرفته است و چشم انداز های وسیع دشت «کره گاه» و «دره خرم آباد» و پیچ و خم های رودخانه و دامنه های «سفید کوه» و «کوه یافته» جلوه های زیبای شگفت آوری به آن بخشیده اند.
ه شوی - دورود دره زیبای شوی در حاشیه خاوری رودخانه سزار در باختر کوه سالن قرار گرفته و یکی از مناطق تاریخی استان به شمار می رود.
آبشار شوی که زیباترین آبشار ایران محسوب می شود؛ در این دره جاری است. این دره غار تاریخی، زیارتگاه محلی، قلعه و دیگر آثار تاریخی را همراه با روستای تاریخی شوی در خود جای داده است.
دریا چه گهر (گل گهر) - دورود علاوه بر همه زیبایی های اشتران*کوه دریاچه*ی گهر گوهر دیگری است که در زمره*ی دریاچه های کوهستانی و مرتفع این منطقه به شمار می آید.
در دامنه اشترانکوه، دریاچه های دایمی*و شیرین «گهر بالا» و «گهر پایین» گسترده شده اند. این دریاچه از ذوب برف های اشتران*کوه، و انباشت آب آن در پشت سد یا آب بندی که از ریزش کوه پدید آمده، به وجود آمده است.فراوانی نسبی آب های ورودی به این دریاچه باعث می شود، سرزیر آب به دریاچه پایینی (بزرگ) بریزد. درازای دریاچه اصلی گهر را 5/1 کیلومتر و پهنای متوسط آن را 600 متر بر آورده کرده اند. بیش ترین عمق دریاچه 28 متر و مساحت آن در حدود 100 هکتار است. دریاچه گهر مانند آبگیری است که از چشمه ها، آبشارها و سراب های اشتران*کوه پرشده و آب آن در تابستان و زمستان ثابت است. بیش تر سطح دریاچه گهر در زمستان یخ می بندد. انواع بوته*ها، درختان تنومند بید، گیاهان و گل های زیبای پیرامونی، اطراف دریاچه را به صورت یک پارک طبیعی شگفت*انگیز در آورده است. زیبایی خیره کننده و چشم انداز های بدیع دریاچه سبب شده است هر ساله، با وجود سختی راه، انبوهی از مردم لرستان، استان های اطراف و دیگر نقاط کشور، با پای پیاده یا سواره به دیدن دریاچه و زیبایی های آن بروند و چند روزی از اوقات فراغت خود را درآن جا سپری کنند.
دریاچه کیو (کی یو) - خرم آباد دریاچه کیو در کنار پارکی در خرم آباد واقع شده است و آب آن از چشمه تامین می شود.
این دریاچه، زیبایی خاصی به شهر بخشیده است. مساحت آن هفت هکتار و عمق آن بین سه تا هفت متر است. این دریاچه از ارزش های گردشگری درون شهری برخوردار است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)