دوری از آفتاب و کمبود شدید ویتامین دی ،احتمال ابتلا به سرطان سینه را تا هشت برابر افزایش می دهد


کشف ارتباط میان فقر ویتامین دی و ابتلا به سرطان سینه
محققین می گویند نتایج تحقیقات نشان می دهد که ۶۰ درصد از زنان سیاهپوست مبتلا به سرطان سینه در امریکا، به فقر شدید ویتامین دی دچار هستند .




به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، مطالعات بر روی زنان مبتلا به سرطان سینه نشان داده است سطح ویتامین دی در بدن ۶۰ درصد از زنان سیاهپوست مبتلا به سرطان سینه پایین است، در حالیکه تنها ۱۵ درصد از زنان سفید پوست مبتلا به این بیماری دچار فقر شدید ویتامین دی هستند .

به گفته دانشمندان بررسیها ثابت کرده است که احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که دچار فقر شدید ویتامین دی هستند ، تا هشت برابر افزایش می یابد .

دکتر سوزان استاک از دانشگاه کارولینای جنوبی در کلمبیا اعلام کرد:هنگامی که فرد در معرض تابش نور افتاب قرا می گیرد، رنگدانه ها در پوستهای تیره تر، به مثابه مانعی در تولید ویتامین دی عمل می کند .

دکتر استاک و همکارانش در این تحقیق به مدت پنج سال ، سطح ویتامین دی را در خون ۱۰۷ زن مبتلا به سرطان سینه اندازه گیری کردند .۶۰ درصد این زنان سیاه پوست و ۴۰ درصد سفید پوست بودند

ویتامین دی به رشد و استحکام استخوان‏ها و عضلات از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر یاری میرساند . این ویتامین را از غلات و ماهی هایی چون ساردین و نیز شیر و نور آفتاب میتوان دریافت نمود . قرار گرفتن در زیر نور آفتاب به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه ، احتیاج روزانه بدن به این ویتامین را تامین می‏کند .

ویتامین دی و کلسیم باعث افزایش قدرت عضلات در اشخاص بزرگسال می‏شود و همچنین موجب پیشگیری از بروز بیماری‏هایی چون پوکی استخوان در سالمندان و نبز راشیتیسم در کودکان میگردد . پوکی استخوان ، یک مشکل مشترک بین مردم ، به ویژه زنان و افراد سالمند است.
در پی مطالعات انجام شده در سال های اخیر ، محققان به این نتیجه رسیده است که ویتامین دی ممکن است که مزایای دیگری نیز داشته باشد . مطالعات نشان داده اند که سطح پایین ویتامین d ممکن است خطر حملات قلبی و از سویی بروز سرطان ها را افزایش دهد.

ساده ترین راه برای دریافت ویتامین d نور خورشید است. توسط اشعه ماوراء بنفش در سلولهای پوستی واکنشهایی برای تولید آن رخ میدهد . اما از سویی بسیاری از مردم در مورد سرطان پوست و آسیب پوستی از نور خورشید نگران میباشند.
ارگانیزم تیره پوستان نسبت به افراد روشن پوست به میزان کمتری ویتامین d تولید میکند . همچنین تولید ویتامین d در سالمندان و افرادی که در مناطق کم نور زندگی میکنند نیز کم می باشد .
بسیاری از غذاها در حد مورد نیاز حاوی ویتامین d نیستند . از سویی پاره ای از خوراکی ها دارای سطح بالایی از این ویتامین هستند چنان : ماهی های روغنی مانند ماهی آزاد ، ماهی تن و ماهی اسقومری و همچنین روغن کبد ماهی . مقدار کمی از این ویتامین در کبد گاو ، پنیر و زرده تخم مرغ یافت می شود . در بین برخی از مردم بکار گیری مکمل های غذایی که حاوی ویتامین دی است نیز رایج میباشد . در بعضی از کشورها ، مردم از غذاهایی استفاده میکنند که به شکل تصنعی به آن ویتامین دی افزوده شده است مثل شیر محتوی ویتامین .
امروزه پزشکان تست ویتامین دی را تجویز میکنند و برخی استعمال ویتامین دی را صلاح میدانند . اما برخی از کارشناسان نگران هستند که اگر مردم بیش از حد این ویتامین را مصرق کنند ، ممکن است این ویتامین چنان سم عمل کند. از سویی پزشکان پوست هشدار می دهند که مردم در ارتباط باقرار گرفتن در معرض آفتاب احتیاط کنند .