قسمت شانزدهم: نماز
آیا نماز تشکر از خداست؟ دقت کنید این جمله اشتباست. درست آن به این صورت است." نماز تشکر از خدا هم هست."
حقیقت نماز گونه ای عشقبازی است. درست همانطور که در برابر معشوق زمینی همانگونه که او میخواهد عشق ورزی میکنیم ؛ معشوق آسمانی برای عشقبازی نماز را توصیه کرده است.
امام صادق در لحظات آخر عمرشان فرمودند: شفاعت من به کسانی که نماز را سبک میشمارند نمیرسد.
چرا نماز را به عربی میخوانیم؟
بر اساس تحقیقات متخصصین زبان شناسی در دانشگاه هاروارد ثابت شده کاملترین و بی نقص ترین زبان دنیا عربی و بعد از آن فرانسه است. پس ما نماز را به زبانی میخوانیم که کاملترین زبان دنیاست. مثلا فرض کنیم که میخواهید نماز را به زبان فارسی بخوانید.! مثلا به جای "بسم الله ارحمن الرحیم" چه میخواهید بگویید؟ میخواهید بگویید :" به نام خداوند بخشنده مهربان" ؟! . این کاملا اشتباه است. این فقط معنای ظاهریه این جمله است. زیرا الله یک اسم خاص است و هیچ معادل فارسی برای این کلمه نیست!
یا مثلا الرحمن به معنای بخشنده هم هست. اما تنها معنیه آن این نیست. شاید همین یک کلمه به اندازه یک صفحه معنی داشته باشد.
یا مثلا رب العالمین: به جای کلمه رب چه بگوییم؟ پروردگار؟ در صورتی که این تنها یکی از معانیه رب است. همین یک کلمه دارای معانی بسیار زیاد و عمیقی است.
بهتر نیست به جای ترجمه آن همه معانی آن را همانگونه که هست بخوانیم؟
در نتیجه نمیتوان آنچه را خدا خواسته تا آنگونه در نماز خطابش کنیم به فارسی ترجمه کرد.
برخی میگویند: انسان باید خوب باشد ؛ سالم باشد ؛ خیر کند... دیگر نیازی به نماز نیست!
در صورتی که خدا فرموده شرط قبولیه همه اعمال نماز است. مثلا فرض کنید در رانندگی خطایی کردید و از شما گواهینامه میخواهند. آیا میشود به جای آن مدرک تحصیلی یا کارت ملی یا کارت خدمت سربازی را نشان داد؟ خیر. درست است که اینها مدرک های معتبر و خوبی اند اما مجوز عبور شما گواهینامه است. نماز هم گواهینامه قبولی و عبور شماست.
چرا نمازهای ما بی اثر است؟1) بسیاری از نمازهای ما از روی عادت و بدون معرفت است 2) گاهی برای گول زدن دیگران و ریا نماز میخوانیم 3)درگیر لفظ هستیم. همه حواسمان را میدهیم تا درست تلفظ کنیم 4) حواسمان سر نماز به همه جا هست جز خدا
اگر میخواهید نمازی عالی بخوانید بمیرید! (موتوا قبل ان تموت.... بمیرید قبل از آنکه شما را بمیرانند) مرده یعنی تسلیم محض- بی اراده- آرام- ساکت- مثل مرده باید نماز خواند
3 بدهی که باید دائما بپردازیم: 1. به خدا مثل نماز و روزه و ... 2. به مردم 3. به خودمان
کسی که شروع به جبران حق من بکند و از دنیا برود من حق او را جبران شده میدانم.(در مورد نماز و روزه های قضا شده)
نکته: رسم عاشقی سروقت بودن است. نماز را سروقت بخوانید.