مصرف ميوه و سبزي از سرطان‌هاي دستگاه گوارش پيشگيري مي‌كند كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت در گفت‌و‌گو با فارس:
مصرف ميوه و سبزي از سرطان‌هاي دستگاه گوارش پيشگيري مي‌كند


خبرگزاري فارس: كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: افزايش مصرف ميوه‌ها و سبزي‌ها در كاهش ابتلا به بعضي از انواع سرطان مانند سرطان‌هاي حفره دهان، مري، معده، كولون، ركتوم و مثانه مؤثر است.

A0606965


زهرا عبداللهي در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: بررسي‌ها نشان مي‌دهد با تغيير رژيم غذايي، كنترل وزن، فعاليت بدني و عدم استفاده از سيگار و دخانيات مي‌توان از بروز و شيوع سرطان پيشگيري كرد.

وي گفت: تحقيقات در زمينه رابطه رژيم غذايي و سرطان ارتباط تنگاتنگي بين شيوع سرطان و مصرف مواد مغذي را نشان مي‌دهد. عوامل غذايي علت حدود 30 درصد از موارد ابتلا به سرطان در كشورهاي غربي هستند. از اين رو رژيم غذايي بعد از دخانيات دومين عامل پيشگيري از سرطان به شمار مي‌رود.

كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: چاقي و كم تحركي با افزايش خطر سرطان سينه بعد از يائسگي همراه است. در تعدادي از مطالعات ورزش منظم بيانگر كاهش خطر ايجاد سرطان پستان و كولون بوده است.

عبداللهي گفت: همچنين، افزايش مصرف چربي (چربي كل و چربي حيواني) در افزايش خطر ابتلا به سرطان سينه مؤثر شناخته شده است.از سوي ديگر، افزايش مصرف فيبر در رژيم غذايي در پيشگيري از سرطان كولون و بعضي ديگر از انواع سرطان‌ها مؤثر شناخته شده است.

وي اضافه كرد: افزايش مصرف ميوه‌ها و سبزي‌ها نيز در كاهش ابتلا به بعضي از انواع سرطان مانند سرطان‌هاي حفره دهان، مري، معده، كولون، ركتوم و مثانه مؤثر بوده است.

كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: افزايش مصرف ميوه و سبزي‌هاي تازه به خصوص سبزي‌هاي برگ سبز، كلم بروكلي، كاهو و هويج در برنامه غذايي براي پيشگيري از ابتلا به سرطان توصيه مي‌شود.

عبداللهي افزود: مصرف زياد گوشت قرمز و فرآيند شده خطر ابتلا به سرطان سينه را افزايش مي‌دهد و مصرف نوشيدني‌هاي خيلي داغ نيز با افزايش خطر ابتلا به سرطان مري مرتبط است.

وي اضافه كرد: نحوه طبخ غذا نيز در ايجاد عوامل سرطان زا نقش دارد، استفاده از حرارت‌هاي بالا براي طبخ غذا نيز موجب توليد مواد سرطان زا مي‌شود. مصرف ميوه و سبزي اثر محافظتي نسبت به سموم تشكيل شده بر اثر روش‌هاي نامناسب طبخ ايجاد مي‌كند.