صفحه 2 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 20 , از مجموع 40

موضوع: دانستنی های تغذیه

  1. #11
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    تاثیر مفید چای‌های گیاهی اساس علمی دارد؟ 95149
    این ایده كه چای‌های گیاهی در زمینه‌های مختلف برای سلامتی انسان مفید هستند ، درست است یا نادرست ؟

    كارشناسان علوم تغذیه و سلامت تاكید كردند: این ایده كه چای‌های گیاهی در زمینه‌های مختلف برای سلامتی انسان مفید هستند و خواص متنوعی دارند، تنها یك باور عمومی نیست بلكه این ادعا اساس علمی دارد.

    به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، دیان مك كای و جفری بلومبرگ دو متخصص مركز مطالعات تغذیه انسانی در سالمندان جین مایر USDA در یك تلاش تازه به جستجوی شواهد علمی ثابت كننده خواص مفید سه نوع از پرمصرف ترین چای‌های گیاهی در آمریكا پرداختند.

    به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این متخصصان در آزمایشات خود روی چای‌های گیاهی مختلف به نتایج عملی جالبی دست یافتند. آنها دریافتند كه چای بابونه فعالیت ملایم ضد میكروبی و تاثیر فوق‌العاده زیاد ضد تجمع پلاكتی دارد.

    آنها همچنین روی فعالیت زیستی چای نعناع نیز بررسی كرده و دریافتند: این گیاه خاصیت بسیار بالای ضد میكروبی و ضد ویروسی و تاثیر آنتی اكسیدانی، ضد سرطانی و نیز ضد آلرژیك در برخی موارد دارد.

    این آزمایشات هم چنین نشان داد كه چای بامیه هم در پایین آوردن فشارخون نقش به سزایی دارد.
    این یافته‌ها در مجله تحقیقات كشاورزی منتشر شده است.

  2. #12
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    چند توصیه غذایی برای کاهش کلسترول و چربی خون
    مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خراسان رضوی گفت: مصرف بیش از حد آجیل، چربی خون را افزایش می‌دهد.

    دکتر زهرا اباصلتی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: بهتر است به جای طبخ غذا با روغن‌های جامد و کره حیوانی و مارگارین از روغن‌های مایع مخصوصا روغن زیتون و کانولا (کلزا) در برنامه غذایی خود استفاده کنید.

    وی با اشاره به مزیت مصرف لبنیات خیلی کم چرب تصریح کرد: لازم است مصرف غذاهای چرب و آغشته به روغن را کاهش داده و از خوردن سوسیس و کالباس، شیرینی‌های پرچربی و پرخامه، سس‌ها و کباب‌های کوبیده که پر از چربی است و همچنین آبگوشت پرچربی پرهیز کرد.

    وی با تاکید بر اینکه باید در پخت غذاهای خانگی از حداقل روغن استفاده کرده و به هیچ عنوان از روغن‌های جامد استفاده نکنیم، افزود: میزان چربی خون خود را به طور مرتب کنترل کنید، قبل از پخت، چربی‌های قابل رویت گوشت و مرغ را جدا نموده و از سرخ کردن مواد غذایی خودداری کنید. حتی الامکان بهتر است از غذاهای آب پز، بخارپز و کبابی استفاده شود.

    اباصلتی عنوان کرد: افرادی که دارای چربی خون هستند گوشت قرمز را فقط 3 بار در هفته به میزان کم، مصرف نمایند. همچنین مصرف ماهی به دلیل داشتن چربی مفید امگا 3 به صورت دو بار در هفته توصیه می‌شود.

    وی ادامه داد: مصرف میگو به دلیل داشتن مقداری کلسترول به صورت مداوم چندان مطلوب نیست و بهتر است مصرف تخم مرغ به 3 عدد در هفته محدود شود.

    وی بیان کرد: انواع مربا، کره، خامه و سرشیر را کمتر مصرف کنید، مصرف مواد غذایی حیوانی که دارای کلسترول بالا می‌باشند مانند مغز گوسفند، جگر مرغ، کلیه گوسفند، قلب، امحاء و احشاء و میگو را باید محدود کنید، قندهای ساده مثل شکر، قند و شیرینی را کمتر مصرف کنید و با انجام آزمایش خون دوره‌ای میزان کلسترول خون خود را کنترل کرده و از میزان کلسترول بد و کلسترول خوب خود آگاه شوید.


    منبع : همشهری آنلاین

  3. #13
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    .:: 21 نکته مفید تغذیه ای برای فصل زمستان ::.

    05
    زمستان زمانی از سال است که دوست دارید بیشتر داخل منزل بمانید چون در این ماه‌ها انواع و اقسام ویروس‌های شبه آنفولانزا و سرماخوردگی همه جا وجود دارد. اما وقتی تصمیم می‌گیرید با این میکروب‌های بیماری‌زا مقابله کنید، استفاده از موادمغذی خوب در رژیم غذاییتان فواید بسیار مثبتی بر سلامتتان خواهد داشت. زمستان نه تنها سرما را همراه خود می‌آورد و خانه‌نشینتان می‌کند، بلکه این خانه‌نشستن‌ها پرخوری‌های بیشتر و احتمالاً اضافه‌وزن را هم به دنبال خواهد داشت. به‌همین‌دلیل، در زیر لیستی از 21 نکته عالی برای تغذیه زمستانی برایتان گردآورده‌ایم که امیدواریم برایتان مفید باشد.

    1. غذا و فعالیت جسمی

    اضافه کردن یکی دو کیلو وزن در طول زمستان چندان هم بد نیست. اما برای خیلی‌ها این اضافه کردن وزن سال به سال بیشتر می‌شود و کنار آمدن با آن معمولاً دشوار است. پس در کنار عادات غذایی سالم، فعالیت جسمی را فراموش نکنید.

    2. آب

    در ماه‌های زمستان مغزتان کمتر پیام تشنگی صادر می‌کند اما حتماً از تامین آب مورد نیاز بدنتان مطمئن شوید چون زمستان هوا فقط سرد نیست، بلکه خشک هم هست.

    3. سایر مایعات

    مراقب آنچه می‌نوشید باشید. به‌جز آب، مایعاتی مثل آبمیوه‌های طبیعی یا آب سبزیجات بسیار خوب هستند. اما سعی کنید از آبمیوه‌ها و کوکتل‌های مصنوعی و شکردار که گاهی مملو از خامه هم هستند و میزان بالایی کالری وارد بدنتان می‌کنند دوری کنید.

    4. الکل

    از نوشیدن الکل به هر صورت و در هر فصلی خودداری کنید چون یک سم مهلک است.

    5. تغذیه

    غذاهای مهمانی‌ها و جشن‌ها معمولاً حاوی مقدار کمی موادمغذی است. اما با کمی تلاش و برنامه‌ریزی می‌توانید بسیاری از دستورغذاهای هوس‌انگیز را با موادمغذی بیشتری درست کنید. درصورت نیاز روش پخت‌و‌پزتان را تغییر دهید. مثلاً به جای سرخ کردن از روش‌هایی مثل کباب کردن و بخارپز کردن استفاده کنید تا موادمغذی آن حفظ شود.

    6. ماهی

    ممکن است در طول ماه‌های زمستان که نور خوشید کمتر می‌شود با کمبود ویتامین D روبه‌رو شوید. ماهی منبع بسیار خوبی از این ویتامین و همچنین اسیدهای چرب امگا3 می‌باشد که به شما کمک می‌کند هرگونه اختلالات روحیه را با بالا بردن سطح سروتونین در بدنتان از بین ببرید.

    7. شکلات
    خیلی‌ها نمی‌توانند هوس شکلات خوردن خود را ترک کنند، مخصوصاً در جشن‌ها و مهمانی‌ها. اما بهتر است در این زمینه هم انتخاب عاقلانه داشته باشید: انواع تیره‌تر شکلات با محتوی کاکائو بالا آنتی‌اکسیدان بسیار بالایی داشته و انتخاب بسیار خوبی به‌شمار می‌رود.

    8. آجیل
    وقتی گرسنه‌تان شد، به آجیل حمله نکنید، فقط یک مشت از آن کافی است. تقریباً همه آجیل‌ها منبع بسیار خوبی از سلنیوم هستند که برای سلامت ذهن و جلوگیری از افسردگی مفید است.

    9. دانه‌ها و غلات کامل
    فیبر موجود در گندم، جو، نان‌های دانه کامل، و برنج تاثیری محافظتی برای سلامت قلب و سیستم گوارش بدن دارند. از خوردن غلات و دانه‌های فراوری‌شده خودداری کنید زیرا قسمت اعظم موادمغذی موجود در آنها در مراحل مختلف فراوری از بین می‌روند.

    10. ماست طبیعی
    ماست حاوی کشت باکتری‌های فعال است که به شما برای تقویت سیستم ایمنی بدنتان در زمستان کمک می‌کند. به‌جای ماست‌های مصنوعی یا طعم‌دار، ماست ساده کم‌چرب را انتخاب کنید. برای خوشمزه‌تر شدن آن می‌توانید انواع میوه‌های تازه را هم خرد کرده و داخل آن بریزید.

    11. مرکبات
    نارنگی، پرتقال، کیوی، گریپ‌فروت، انگور قرمز و لیمو سالم‌ترین میوه‌هایی هستند که می‌توانند در تمام طول سال بدنتان را تقویت کنند. ویتامین C موجود در همه مرکبات برای تقویت سیستم ایمنی بدن در فصل زمستان اهمیت ویژه‌ای دارد.

    12. سبزیجات
    حتماً در طول روز یک وعده سبزیجات در رژیم غذاییتان استفاده کنید.

    13. فیبر
    برای از بین بردن یبوست در زمستان، رژیم‌غذاییتان را با انبوهی از فیبر پر کنید. کمی خلاقیت به خرج دهید و برای سالادتان از انواع مختلف میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید. اما دقت کنید که بعوان چاشنی سالاد از سس‌های چاق‌کننده و پرکالری دوری کنید.

    14. قند میوه
    زایلیتول یا سایر قندهای طبیعی که در میوه‌ها و گیاهان یافت می‌شوند می‌توانند انتخاب بسیار خوبی برای جایگزین کردن قندهای مصنوعی باشند.

    15. تنقلات
    وقتی گرسنه می‌شوید، به جای اینکه به تنقلات پناه ببرید، یک بشقاب سالاد یا میوه یا یک مشت آجیل میل کنید.

    16. تنوع
    به خاطر داشته باشید که هیچ ماده‌غذایی خاصی وجود ندارد که همه موادمغذی را در خود داشته باشد، از اینرو در رژیم‌غذاییتان از انواع و اقسام گروه‌های مختلف موادغذایی استفاده کنید.

    17. تعادل
    در موقع خوردن غذا، به سهم‌های غذایی خود دقت داشته باشید. اگر یک تکه کوچک از یک ماده‌غذایی خوشمزه بخورید هم از طعم لذیذ آن لذت خواهید برد. سعی کنید تا می‌توانید کمتر از قند، نمک، چربی و تنقلات استفاده کنید.

    18. جایگزین‌ها
    دنبال جایگزین‌های سالم باشید، مثلاً یک ظرف میوه تازه در مقایسه با سالاد میوه با خامه و شکر بسیار سالم‌تر و مغذی‌تر است.

    19. گرسنگی نکشید
    از نخوردن برای ساعات طولانی خودداری کنید چون بدنتان را به حالت گرسنگی کشیدن می‌برد و باعث می‌شود وزنتان بالا رود.

    20. ورزش

    برای سوزاندن کالری‌های اضافی که از غذاهای پرکالری مصرف کرده‌اید، باید فعالیت فیزیکی خود را بالا ببرید.

    21. حفظ وزن
    اگر کم کردن وزن در طول زمستان برایتان سخت است، افسرده نشوید و نترسید. در عوض سعی کنید همین وزن را حفظ کنید و وزن بیشتری اضافه نکنید.

  4. #14
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    20 غذایی که دشمن دیابت است
    اگر مبتلا به دیابت هستید جالب است بدانید آن چه در دهان می ‌گذارید، می‌ تواند سبب بالارفتن یا پایین آمدن قند خون تان شود.


    به گزارش سلامت نیوزدر اینجا 20 نوع ماده غذایی را به شما معرفی می ‌کنیم که می‌ تواند جلوی بالا رفتن قند خون تان را بگیرد.

    سیب

    اکثر متخصصان تغذیه توصیه می‌ کنند حتما در رژیم غذایی خود سیب را بگنجانید زیرا سیب کالری پایینی دارد و فیبر آن بسیار بالا است و جلوی گرسنگی را می ‌گیرد.
    سیب همچنین دشمن کلسترول بد است و میزان قند خون را کاهش می ‌دهد.

    آووکادو

    آووکادو غنی از اسیدهای چرب مونوی غیر اشباع است که سبب کند شدن هضم و پیشگیری از افزایش قند خون بعد از صرف غذا می ‌شود.

    جو

    می‌ توانید جو را جایگزین برنج سفید کنید تا میزان قند خون تان بعد از صرف غذا حدود 70 درصد کاهش یابد و تا ساعت‌ ها ثابت بماند.

    فیبرهای حلال جو هضم را کند کرده و سبب جذب تدریجی قند می ‌شود.

    سبزیجات

    فیبر حلال تمامی سبزیجات می‌ تواند قند خون بالا را مهار کند.

    گوشت گاو


    می ‌توانید قسمت‌ های کم چرب گوشت گاو را انتخاب کنید و یک ‌چهارم بشقاب ‌تان را در هر وعده غذایی به آن اختصاص دهید. رساندن به اندازه ی پروتئین به بدن باعث می ‌شود مدت طولانی‌ تری سیر بمانید و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهیچه ‌ای ‌تان کاهش نیابد. در ضمن مصرف پروتئین به افزایش متابولیسم کمک می‌ کند.

    میوه‌ های گوشت ‌دار دانه‌ دار

    انواع میوه‌ های گوشتی حاوی یک یا چند دانه که به رنگ ‌های قرمز یا بنفش موجود است مانند انواع انگور حاوی ترکیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند. محققان می ‌گویند این دانه‌ های رنگی می ‌تواند سبب کاهش قند خون شده و در عین حال محرک تولید انسولین در بدن باشند.

    بروکلی

    بروکلی غنی از کروم بوده که در درازمدت نقشی اساسی و مهم برای تنظیم قند خون دارد.

    هویج

    هویج یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتن است که می ‌تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و قند خون را تنظیم کند.

    گوشت مرغ


    گوشت سینه مرغ در مقایسه با ران یا سایر قسمت‌ ها چربی کمتری دارد. توصیه ی ما به شما این است که در هر شرایطی به هیچ عنوان پوست مرغ را به خاطر چربی بالایی که دارد نخورید.

    تخم مرغ

    برخی از محققان معتقد هستند که خوردن یک عدد تخم ‌مرغ در روز کلسترول خون تان را بالا نمی ‌برد و در عوض ساعت ‌ها شما را سیر نگه می‌ دارد.

    ماهی

    یکی از دلایل فوت مبتلایان به دیابت ابتلا به ناراحتی ‌های قلبی – عروقی است. مصرف یک یا دو بار ماهی در هفته می ‌تواند این احتمال را حداقل 40 درصد کاهش دهد.

    از سوی دیگر اسیدهای چرب موجود در ماهی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را که از جمله فاکتورهای اصلی ابتلا به ناراحتی‌ های قلبی – عروقی است کاهش می ‌دهد.

    دانه کتان


    دانه‌ های کتان غنی از پروتئین، فیبر، چربی ‌های خوب از نوعی که در ماهی موجود است و منیزیم است.

    این مواد قند خون را تنظیم کرده و به سلول‌ ها در جذب انسولین کمک می ‌کنند.

    شیر و ماست

    این ها مواد غذایی غنی از پروتئین و کلسیم هستند و می ‌توانند به کاهش وزن کمک کنند. البته حتما این را می دانید که باید از نوع کم چرب شان استفاده نمایید.

    از سوی دیگر این مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین می ‌برند.

    گردو


    گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و سوخت کندی دارد که به تدریج به قند تبدیل می ‌شود.

    از سوی دیگر غنی از چربی‌ های مونوی غیر اشباع است که برای سلامت مفید هستند.

    دانه‌ ها

    تمامی انواع دانه ‌ها غنی از چربی‌ های خوب، پروتئین و فیبر هستند که می‌ توانند قند خون را پایین نگه داشته و از ابتلا به ناراحتی‌ های قلبی – عروقی پیشگیری کنند.
    در ضمن این مواد منابع طبیعی استرول است که چربی خون را کاهش می ‌دهد.

    جوی دو سر

    جوی دوسر حاوی فیبرهای حلالی است که در آب محلول بوده و یک خمیر را تشکیل می‌ دهد.

    مصرف آن باعث می‌ شود بین آنزیم‌ های هضم ‌کننده در معده و مولکول‌ های آمیدون(نشاسته) غذا، یک سد چسبناک به وجود بیاید. در نتیجه دستگاه گوارش مدت طولانی ‌تری غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدریج وارد خون می ‌شوند.

    روغن زیتون

    روغن زیتون طلای مایع نامیده می‌ شود زیرا حاوی ترکیبات ضد التهابی و قوی است که محققان آن را با آسپیرین مقایسه می‌ کنند.

    افرادی که رژیم مدیترانه ‌ای دارند و روغن زیتون، میوه و سبزیجات، غلات و گوشت کم‌ چرب می ‌خورند کمتر به دیابت و ناراحتی های قلبی و عروقی دچار می ‌شوند. هر دوی این بیماری‌ ها در پی التهاب در بدن به وجود می ‌آیند.

    بر خلاف کره، چربی خوب روغن زیتون سبب افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین نشده و حتی این مقاومت را کاهش می ‌دهد.

    روغن زیتون همچنین کند کننده ی هضم غذا است و باعث وارد شدن تدریجی قند به خون می شود.

    کره ی بادام زمینی

    تحقیقات اخیر نشان داده است مصرف کره ی بادام زمینی می ‌تواند اشتها را کور کرده و سبب سیری بیشتر فرد در مقایسه با زمانی شود که مواد قندی کم فیبر مصرف می ‌کند.
    در ضمن کره بادام زمینی غنی از چربی‌ های مونوی غیراشباع است که می ‌تواند قند خون را تنظیم کند.


    نان سبوس ‌دار

    مصرف زیاد نان سفید می ‌تواند حساسیت بدن به انسولین را کاهش داده و سبب افزایش قند خون شود در صورتی که نان سبوس ‌دار دقیقا برعکس عمل می ‌کند.

    سیب ‌زمینی شیرین

    یک سیب‌ زمینی شیرین که در اجاق کبابی شده 30 درصد کمتر از سیب ‌زمینی معمولی قند خون را افزایش می ‌دهد زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذی‌ هایی است که 40 درصد آن ها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندی هضم غذا می ‌شوند.

    در ضمن سیب ‌زمینی شیرین غنی از کاروتنوئید و رنگ‌ دانه ‌های زرد و نارنجی است که به ارگانیسم‌ ها اجازه عکس ‌العمل در برابر انسولین را می‌ دهد. سیب ‌زمینی شیرین همچنین غنی از اسید کوروژنیک((chorogenic acid است. این ترکیب گیاهی طبیعی می ‌تواند به کاهش مقاومت در برابر انسولین کمک کند.


    منبع:سلامتیران

  5. #15
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    چرا رنگ شیر سفید است؟
    چرا رنگ شیر سفید است؟

    شیر یکی از مهمترین مواد مورد نیاز بدن است که به سبب وجود کلسیم در آن، می‌تواند نقش مهمی در سلامت دندان‌ها و استخوان‌های ما ایفا کند و در واقع عامل مهمی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان و پوکی استخوان به شمار می‌آید؛ اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که چرا رنگ این نوشیدنی مفید، سفید است؟

    دلیل اصلی این رنگ، وجود نوعی پروتئین در ترکیبات سازنده شیر است. این پروتئین که کاسئین نام دارد، در کنار چربی موجود در شیر، رنگ سفید به آن می‌بخشد.

  6. #16
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    آنچه خانمها باید در مورد خوردن ماهی بدانند 77396
    مصرف ماهی بسیار سودمند است. ماهی دارای پروتئین بالا و چربی پایینی است، اما مانند بسیاری از مواد غذایی مفید، ماهی نیز می‌تواند برای مصرف كننده مضراتی داشته باشد.
    " تمامی گونه‌های ماهیان در بدن خود انواعی از مواد آلوده كننده را دارند و وجود مواد آلوده كننده باعث اثراتی بر مصرف كننده‌گان می گذارد. یكی از این نوع مواد آلوده كننده متیل‌جیوه است.

    متیل‌جیوه شكل سمی جیوه است كه در اثر آلودگی‌های صنایع ابتدا به‌صورت جیوه آزاد شده و پس از ورود به منابع آبی به‌صورت متیل‌جیوه در می‌آید.

    در محیط آبی، متیل جیوه وارد بدن آبزیان از جمله ماهیان می‌شود. تقریبا" تمامی ماهیان دارای مقدار كمی جیوه در بدن خود می‌باشند. مقدار بسیار كم متیل‌جیوه، تاثیری بر انسان ندارد اما در صورتی كه مقدار آن در بدن افزایش یابد، باعث اثرات بسیار بدی بر انسان و بخصوص كودكان خواهد بود.

    خوردن مقدار زیادی ماهی حاوی جیوه می‌تواند اثرات بسیار بدی بر سلامت مادران باردار و فرزند آنها داشته باشد. متاسفانه وجود مواد آلوده‌كننده، دارای اثرات كوتاه مدت قابل مشاهد‌ه‌ای نیست و اثر خود را در دراز مدت بر فرد می‌گذارد.

    مقدار كم جیوه، بر سیستم مغزی نوزادانی كه در رحم مادر در حال شكل‌گیری هستند اثر منفی می‌گذارد. مقدار زیادتری از جیوه باعث اثرات شدیدی در رفتار كودكان می‌گردد و باعث اختلال در یادگیری آنها در سالهای بعد خواهد شد.

    وزارت دارو و تغذیه ایالات متحده‌ آمریكا توصیه كرده كه مادرانی كه در یك سال آینده قصد بچه‌دار شدن را دارند، مادران حامله، مادرانی كه در حال شیر دهی می‌باشند و كودكان زیر شش سال از مصرف ماهیان دارای مقدار زیادی متیل‌جیوه پرهیز كنند.

    چگونه می‌توان خود را در برابر اثرات منفی خورد ماهی آلوده حفاظت كرد:
    1. از ماهیان كوچكتر و جوانتر استفاده كنید. زیرا ماهیان جوانتر و كوچكتر احتمال وجود جیوه درآنها كمتر است.

    2. از ماهیان لاغرتری استفاده نمایید. ماهیان چاق‌تر و با دارا بودن بافت چربی بیشتر امكان ذخیره جیوه در بدن آنها بیشتر است.

    3. از ماهیان گوشتخوار نظیر كوسه‌ماهیان استفاده نكنید. این ماهیان در مقایسه با ماهیانی كه از منابع گیاهی تغذیه می‌كنند، دارای منابع بیشتری جیوه می‌باشند.

  7. #17
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    كمبود ويتامين B3 موجب آشفتگي‌هاي روحي و اضطراب مي‌شود خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: كمبود ويتامين B3 موجب كاهش حافظه، آشفتگي‌هاي روحي، افسردگي و اضطراب مي‌شود.
    A0768705

    احمدرضا درستي مطلق در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: كمبود ويتامين B3 موجب علائم جسي و روحي مي‌شود كه مهمترين آن زوال عقل بوده و حتي كمبود آن نيز به من منجر مي‌شود.

    وي گفت: علائم عصبي ناشي از كمبود ويتامين B3 كاهش حافظه، آشفتگي‌هاي روحي، افسردگي و اضطراب است.

    اين متخصص تغذيه اضافه كرد: مخمر آب جو، پنير، بادام زميني، كنجد، برنج قهوه‌اي، آرد سبوسدار، جوانه گندم، نام سبوس‌دار جو و حبوبات اشاره كرد.

    درستي گفت: ويتامين D6 از جمله ويتامين‌هاي بسيار مهم در متابليسم مواد درشت مغذي به ويژه مواد پروتئيني كه كمبود آن موجب جنون و افسردگي مي‌شود.

    وي گفت: از منابع غذايي حاوي ويتامين 6 مي‌توان به عنوان گوشت، جوانه گندم، گندم كامل، جو، آرد جو دو سر، بادام زميني، گردو، سويا، عدس، لوبيا، آووكادو و كشمش اشاره كرد.

    اين متخصص تغذيه گفت: در برخي از مطالعات نشان داده شده است كه مردان ميانسال داراي سطح بالاتري از ويتامين D6 هستند نسبت به كساني كه سطوح كمتري از اين ويتامين را دارند در تست‌هاي حافظه دو برابر بيشتر امتياز كسب مي‌كنند.

  8. #18
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    ميوه را در صبحانه خود بگنجانيد
    جام جم آنلاين: آيا شما هم از آن گروه افرادي هستيد كه صبحها وقت كافي براي خوردن صبحانه در نظر نمي‌گيريد و براحتي آن را از برنامه غذايي خود حذف مي‌كنيد؟ اگر شما هم به هر دليلي و براحتي بدون صبحانه از خانه خارج مي‌شويد، بدانيد كه وعده غذايي مهم و پرخاصيتي را از دست داده‌ايد.
    100888684428

    اما براي انتخاب صبحانه‌اي متنوع و مغذي نيز بهتر است مواد غذايي سالم و خوشمزه را انتخاب كنيد. با اين كار هرچه بهتر و بيشتر از مصرف آن بهره و لذت خواهيد برد.
    ممكن است شما هم در برنامه روزانه خود و در ميان كارهايي كه صبح بايد انجام شوند، خوردن صبحانه را كم‌اهميت‌ترين بدانيد يا حتي بدتر از اين، شايد اين كار مهم(خوردن صبحانه) هيچ‌‌وقت در برنامه روزانه شما جايي نداشته باشد؛ اما يك صبحانه سالم و مغذي، انرژي كافي و مناسب براي كارهاي روزمره را فراهم مي‌كند، شروع روزي خوب را نويد مي‌دهد و براي سلامت كلي فرد ضروري است. پس اين وعده غذايي را ناديده نگيريد. مطمئن باشيد، خوردن صبحانه از آنچه فكر مي‌كنيد، مهم‌تر است.
    حتي اگر صبح زمان كافي نداريد، انتخاب گزينه‌هايي سريع‌تر و راحت‌تر به شما كمك مي‌كنند همچنان زماني براي اين وعده مهم داشته باشيد.
    فوايد صبحانه‌اي سالم و مغذي
    با خوردن صبحانه، شما روز خود را با وعده‌اي سالم و سرشار از مواد مغذي شروع مي‌كنيد؛ چرا كه محققان مي‌گويند صبحانه اساس سلامت كلي بدن در طول عمر خواهد بود.
    شايد برخي از ما به اشتباه تصور كنيم خوردن صبحانه تنها براي كودكان و نوجوانان مهم و ضروري است و بزرگسالان نياز چنداني به آن ندارند؛ اما متخصصان فوايد صبحانه براي بزرگسالان را نيز بسيار مهم مي‌دانند. به عنوان مثال، زماني كه شما صبحانه‌اي مغذي مي‌خوريد، ويتامين‌ها و مواد معدني مورد نياز را بيشتر دريافت مي‌كنيد. همچنين پيش از وعده ناهار كمتر از مواد غذايي چرب و حاوي كلسترول استفاده خواهيد كرد. در ضمن همان‌طور كه همه مي‌دانيم با خوردن اين وعده غذايي بهره‌وري و تمركز ما هم در طول روز افزايش مي‌يابد. به علاوه با خوردن صبحانه‌اي مناسب مي‌توانيد وزن خود را نيز كنترل كنيد. پس درمي‌يابيم كه با اين اقدام ساده، مي‌توانيم با حفظ وزني متعادل و كاهش كلسترول، خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را كاهش دهيم.
    و اما بچه‌ها؛ خوردن صبحانه به‌طور خاص براي كودكان و نوجوانان اهميت ويژه‌اي دارد. محققان در اين مورد به نتايجي قطعي رسيده‌اند؛ ازجمله اين‌كه بچه‌هايي كه صبحانه مي‌خورند، تمركز بهتري داشته، مهارت‌هاي بهتري براي حل مسائل مختلف دارند، هماهنگي دست‌ها و چشمشان بهتر است، هوشيارتر، آگاه‌تر و فعال‌تر هستند، روزهايي كمتري را در مدرسه غيبت مي‌كنند و فعاليت فيزيكي بيشتري هم دارند.
    اصول صبحانه‌اي سالم
    ممكن است شما بدانيد يا با خواندن مطالبي از اين دست دريافته باشيد خوردن صبحانه‌اي سالم و مغذي چه فوايدي در بر دارد؛ اما هنوز مطمئن نيستيد به چه صبحانه‌اي مي‌توان سالم و مغذي گفت.
    غلات: استفاده از غلات در وعده صبحانه بسيار مفيد خواهد بود. نان‌هاي سبوسدار يا فرآورده‌هاي تهيه شده از غلات هم مناسب هستند.
    لبنيات كم چرب: خوردن شير و پنير كم چرب هم از ديگر مواد غذايي مناسب صبحانه سالم هستند.
    ميوه و سبزيجات: شايد از اين مورد تعجب كنيد؛ اما خوردن ميوه و سبزيجات تازه يا آب‌ميوه صد در صد طبيعي و بدون شكر افزوده، مي‌تواند در تهيه يك صبحانه سالم به شما كمك كند.با خوردن اين خوراكي‌ها مي‌توانيد مواد غذايي مورد نياز از جمله كربوهيدرات‌هاي پيچيده، فيبر، پروتئين و مقدار كمي چربي را دريافت كنيد. اين تركيب غذايي نه تنها فوايد بيشماري براي شما دارد بلكه باعث مي‌شود تا ساعت‌ها احساس سيري هم داشته باشيد. صبحانه آنقدر مهم است كه متخصصان تغذيه مي‌گويند اگر فكر مي‌كنيد، صبح وقت كافي براي خوردن صبحانه نداريد، از شب قبل به فكر باشيد. اگر لازم است، 10 دقيقه زودتر از خواب بيدار شويد و از خوردن صبحانه لذت ببريد يا مي‌توانيد شب قبل براي خود لقمه‌اي آماده كرده و صبح همراه خود ببريد. به كودكان خود نيز اجازه ندهيد كه بدون خوردن صبحانه خانه را ترك كنند.

  9. #19
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    مصرف ميوه و سبزي همراه با غذا ولع گرسنگي را كم مي‌كند يك متخصص تغذيه در گفت‌و‌گو با فارس:
    مصرف ميوه و سبزي همراه با غذا ولع گرسنگي را كم مي‌كند


    خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: وارد كردن ميوه و سبزي به رژيم غذايي از احساس گرسنگي كم مي‌كند و در عين حال به دليل كم كالري بودن، به كاهش وزن هم كمك مي‌كند.

    A0606965


    سيد ضياءالدين مظهري در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: وقتي يك نوجوان، يك بسته چيپس 50 يا 70 گرمي مي‌خورد، حدود700 كيلوكالري يعني معادل يك سوم يا نصف كالري موردنياز روزانه يك مرد يا زن بالغ را دريافت كرده ولي سير نشده است و اين شيوه تغذيه موجب چاقي و بروز بيماري‌هاي غير واگير از جمله بيمار‌يهاي قلب و عروق در آينده مي‌شود.

    وي گفت: شير و لبنيات، نان و غلات، سبزي و ميوه، تخم مرغ و گوشت‌هاي قرمز و سفيد به حد تعادل بايد در رژيم غذايي همه افراد باشد، البته بهتر است كه ميوه و سبزي‌ها را در وعده‌هاي مختلف غذايي زيادتر باشد چون اين گروه كالري كمتري دارند.

    اين متخصص تغذيه افزود: بهتر است در وعده صبحانه مقداري خيار و گوجه فرنگي و ميوه فصل مصرف شود. ميوه‌ها را بهتر است به صورت كامل بخورند نه آب ميوه، چون ميوه كامل حجم بيشتري دارد و احساس سيري بيشتري نسبت به آبش به وجود مي‌آورد.

  10. #20
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    چرا با چلوکباب سماق می‌خوریم؟
    آفتاب: آیا می‌دانید چرا توصیه می‌شود که چلوکباب را با سماق نوش جان کنید پس باید خاصیت آن را بدانید.


    به گزارش سلامت‌نیوز، از گذشته‌های دور در ایران همراه چلوکباب و برخی از غذاها، سماق استفاده می‌شده است. امروزه مقالات متعددی حاكی از آن است كه این ماده خاصیتی چندکاره دارد و مواد موجود در آن خواص ضدمیکروبی بسیار قوی دارند.


    به عنوان نمونه، از آنجا كه گوشت مورد استفاده برای طبخ كباب چرب است، سماق موحب كاهش كلسترول و جذب چربی موجود در آن می‌شود.


    همچنین سماق آلودگی موجود در گوشت را از بین می‌برد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛ یعنی اگر التهابات یا زخم‌هایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی موجب بهبود آنها شده و محافظ خوبی برای كبد است.

صفحه 2 از 4 نخستنخست 1234 آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/