كاهش خطر سكته مغزي با مصرف مواد غني از پتاسيم متخصصان علوم پزشکي در آمريکا در يک تحقيق جديد تاكيد کردند كه مصرف مواد غذايي غني از پتاسيم خطر ابتلا به سکته مغزي و بيماري‌هاي قلبي را کاهش مي‌دهد.
به گزارش سرويس بهداشت ودرمان ايسنا، اين ماده معدني مهم در گوشت ماهي، گوشت مرغ، لبنيات و بسياري از ميوه‌ها و سبزيجات يافت مي‌شود.
اين متخصصان در آزمايشات جديد خود دريافته‌اند که مصرف اين گروه از مواد غذايي خطر بروز سکته مغزي را تا 21 درصد کاهش مي‌دهد و در پيشگيري از بروز بيماري‌هاي قلبي نيز مي‌تواند موثر و مفيد باشد.
موز يکي از مهمترين مواد خوراکي حاوي پتاسيم است. سيب زميني شيرين و گوجه فرنگي نيز در اين فهرست قرار دارند.
به گزارش سايت اينترنتي هلت دي نيوز، دکتر پاسکال استرازولو، استاد دانشکده پزشکي ناپلس در دانشگاه ايتاليايي «فدريکوي دوم» دراين تحقيق متذکر شد: ميانگين روزانه مصرف غذاهاي حاوي پتاسيم در بسياري از کشورهاي جهان کمتر از مقدار توصيه شده از سوي مقامات بهداشتي است در حالي که مقدار مناسب مصرف اين ريزمغذي خطر ابتلا به سکته مغزي و بيماري‌هاي قلبي وعروقي را کاهش مي‌دهد.
به گزارش ايسنا، پتاسيم يک عنصر معدني مهم در بدن است، چون تغييرات جزئي آن مي‌تواند مشکلات عصبي و قلبي ايجاد كند و بنابراين مقدار آن در خون بايد به دقت تنظيم ‌شود. علائم کمبود پتاسيم در بدن شامل خستگي، خواب آلودگي، ضعف عضلاني، يبوست، نامنظمي ضربان قلب و تأخير در تخليه معده هستند.
بهترين منابع غذايي حاوي پتاسيم نيز شامل آرد سويا، لوبيا سفيد، عدس، موز و اسفناج هستند اما اين عنصر در بيشتر مواد غذايي وجود دارد. رژيم غذايي غني از کلسيم، پتاسيم و منيزيم و نيز محدود در سديم باعث کاهش فشار خون بالا در افراد دچار فشار خون بالا مي‌شود.
شرح اين مطالعه در مجله كالج كارديولوژي آمريكا منتشر شده است.