untitled1298051124 محققان دانشگاه آریزونا موفق به چاپ عکسهایی ویژه شبکه های اجتماعی شده اند، به صورتی که افراد نابینا می توانند با استفاده از لمس کردن این تصاویر را ببینند.


محققان باور دارند عکس صورت در زندگی اجتماعی و عاطفی انسانها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و ابداع جدید آنها می تواند امکان مشاهده این عکسها را برای افراد نابینا به وجود آورد.

محققان برای ابداع این فناوری از محقق نابینایی الهام گرفته اند که هممواره آرزو داشت اطلاعات تصویری و گرافیکی بیشتری در اختیار داشته باشد. قابل دسترس کردن تمامی اطلاعات گرافیکی دیجیتال برای نابینایان چالش بزرگی است از این رو محققان تنها بر روی عکسهایی متمرکز شدند که افراد معمولا از آنها برای صفحات شبکه های اجتماعی استفاده می کنند.

برای ایجاد چنین عکسهایی باید توازن درست میان اطلاعات برقرار شود تا افراد از روی این عکسها قابل شناسایی باشند. محققان عکس را به گونه ای تغییر دادند تا تنها تمامی ویژگی های معرف شخص در آن حفظ شود، زیرا تغییر دادن تمامی عکس به شکلی که اجزای آن لمس کردنی باشد، منجر به بهم خوردن ساختار کلی عکس خواهد شد.

در عوض با استفاده از یک الگوریتم ریاضی بخشهای مهم عکس که منجر به شناسایی چهره فرد می شوند از دیگر بخشها جدا شده و در خروجی نهایی که از چاپگری ویژه بیرون خواهد آمد، عکسی با برجستگی های خاص که می تواند چهره فرد را برای کاربر نابینا قابل لمس کند، چاپ خواهد شد.

به بیانی دیگر این نرم افزار به کاربر نابینا امکان می دهد عکسی را به ثبت رسانده و آن را وارد نرم افزار کند تا عکس به صورت خودکار به نسخه ای جدید و قابل چاپ تبدیل شود که پس از چاپ نشانه های شناسایی و بخشهای مهم چهره فرد به صورت خطوطی برجسته خواهند بود.

معمولا چاپگرهای برجسته بسیار گران قیمت هستند و از این رو هر فردی نمی تواند برای استفاده روزمره به آنها دسترسی داشته باشد از این رو دانشمندان امیدوارند این نرم افزار بتواند با نمایشگرهای برجسته نما که در حال حاضر در دست تولید هستند، انطباق پیدا کنند تا به این شکل نیاز به چاپگرهای گرانقیمت از بین برود.

بر اساس گزارش قرار است این فناوری پا را از برجسته نگاری عکسهای ساده فراتر گذاشته و به نرم افزاری تبدیل شود که می تواند از وب سایتهای نقشه برداری عکسهای برجسته به وجود بیاورد.