احكام مالي شاه بايد به مهر ميرزا حسن مي رسيد. ناصرالدينشاه بدون در نظرگرفتن سن و سال احترام زيادي نسبت به او روا ميداشت. ميرزا حسن اهل سواركاري، شكار، جمعآوري كلكسيونهاي مختلف و در نهايت آسايش و همنشيني با زنان بود كه حاصلش ده بار ازدواج و ۲۳ فرزند بود.
ميرزا حسن در سال ۱۳۱۷ق براي تحصيل به اروپا رفت و تا سال ۱۳۲۵ق در پاريس، رم و ديگر شهرهاي اروپا در گردش بود. در اين سفر طولاني چيزي را از دست داد و چيزي را به دست آورد. آن چه از دست داد بخش عمدهاي از ثروتش بود كه در خلال يك زندگي اشرافي و بر سر سفرهاي كه مداوما براي ايرانيان مقيم اروپا پهن ميشد از دست رفت و آن چه بدست آورد افكار مترقيانه و گرايش به قانون و آزادي بود.
قصه زندگي او از اين جا تا زمان مرگش در ۱۳۵۱ق (۱۳۱۱ش) داستان دراز دامني است. چگونه مي توان در اين مختصر حكايت شش بار نخست وزيري و ۱۵ بار وزارت او را شرح داد؟ همين قدر بگوييم آن كودك اشرافزادهاي كه قدرت و ثروت بي حد و حصر ميتوانست زمينه تباهياش را فراهم كند، يكي از خوشنامترين رجال تاريخ معاصر ايران شد؛ هم از جهت سلوك شخصي و هم از حيث مسلك و مرام سياسي.
در گزارش صوتي اين صفحه دكتر محمدعلي اكبري، پژوهشگر تاريخ معاصر ايران و عضو هيأت علمي گروه تاريخ دانشگاه شهيد بهشتي درباره جايگاه حسن مستوفي در تاريخ معاصر سخن ميگويد.
گزارش تصويري اين صفحه نيز به معرفي خانه باشكوه او در چهار راه گلوبندك تهران اختصاص دارد. اين خانه در تاريخ معماري معاصر ايران حايز اهميت بسيار و يكي از نخستين خانههاي تماما فرنگيساز كشور است.
همچنين در گالري عكسها مي توانيد عكسهاي حسن مستوفي از كودكي تا پبري ونيز تصاويري از پدر و پدر بزرگ او را ببينيد.
ميرزا حسن مستوفي الممالك، پدر ميرزا يوسف و پدر بزرگ حسن مستوفي كه در زمان محمد شاه قاجار به مقام مستوفيالممالكي رسيد.
تابلوي چهره ميرزا يوسف مستوفيالممالك، پدر حسن مستوفي به قلم ميرزا رضاي آشتياني
تصويري از ميرزا يوسف مستوفيالممالك كه دو سال پيش از مرگ او در روزنامه دولتي شرف به چاپ رسيده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)