یک پژوهشگر امنیت کامپیوتر وسیله‌ای با هزینه تنها ۱۵۰۰ دلار ساخته است که می‌تواند تماس‌های تلفنی گوشی‌های موبایل را شنود کند و هر چیزی را که گفته می‌شود، ضبط کند.
GSM، یکی از پراستفاده‌ترین سامانه‌های برقراری تماس بین گوشی‌های همراه است و حالا با کاری که این پژوهشگر و هکر به نام «کریس پجت» کرده است، ضعف این سامانه نمایان شده است.
او این حمله را در همایش DefCon به نمایش گذاشت و هشدار داد که تبهکاران هم می‌توانند به سادگی برای رسیدن به نیات بدی که در ذهن دارند، کار مشابهی انجام دهند و متأسفانه مشتری‌ها در این میزان گزینه برای دفاع در دست ندارند. او ابراز امیدواری کرد که پژوهش او منجر به ایجاد استانداردهای ارتباطی تازه‌تر و ایمن‌تری شود.
البته سامانه GSM که موسوم به نسل دوم second generation یا به اختصار ۲G است، با سامانه ۳G یا ۴G که هم‌اکنون در بیشتر کشورهای غربی در دسترس است، تفاوت دارد و سامانه‌های اخیر به حملات مشابه حساس نیستند. کسانی هم که از گوشی‌های بلکبری استفاده می‌کنند، باید خیالشان از این حیث راحت باشد، چون تماس‌ها در این گوشی‌ها رمزنگاری می‌شوند.
روش پجت برای دزدیدن تماس‌ها را می‌توان به این ترتیب شرح داد: وسیله او تظاهر می‌کند که دکل قانونی و اصلی تماس‌های تلفن‌های همراه است، در نتیجه تماس‌ها از طریق وسیله او مسیریابی و برقرار می‌شوند. به علاوه پجت از یک فناوری مبتنی بر اینترنت برای کامل کردن تماس‌ها و دسترسی به همه حرف‌های رد و بدل شده استفاده می‌کند.
e73e9c2423fb4c8a531b69b1f849b280
البته در حال حاضر وسیله آقای پجت نقاط ضعف دارد که او امیدوار است با ارتقای نرم‌افزاری این مشکل را برطرف کند، مشکل این است که گیرنده تماس، شماره‌های متفاوت با شخص تماس‌گیرنده را روی کالر آی دی گوشی خود می‌بیند.
محدودیت دیگر هک به شیوه پجت این است که ابزار آنها باید نزدیک به گوشی همراه کاربران باشد. به علاوه وسیله پجت نمی تواند تماس‌های دریافت شده را استراق سمع کند و تنها قادر به شنود تماس‌های گرفته شده است.
توجه داشته باشید که نسخه‌های تجاری وسایل استراق سمع از گوشی‌های همراه، از دهه‌ها قبل در بازار وجود داشتند و از سوی مقامات قانونی مورد استفاده قرار می‌گرفتند. منتها اهمیت کار پجت این است که نشان داده، ‌ساختن چنین وسیله‌ای بسیار ساده‌تر و ارزان‌تر از چیزی است که قبلا تصورش می‌رفت و می‌توان همه قطعات مورد نیاز را از طریق اینترنت تهیه کرد.
در آمریکا شرکت AT&T و T-Mobile سرویس‌های تحت GSM ارائه می‌دهند که هنوز واکنشی به خبر خطر هک ساده این سیستم نشان نداده‌اند. در دنیا سه میلیارد نفر از سامانه GSM استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر سه چهارم کاربران گوشی همراه سیستم برقراری تماسشان، چیزی جز GSM نیست.