حسین شهید زنده تا ابد.....................اربعین حسینی تسلیت
حسین شهید زنده تا ابد.....................اربعین حسینی تسلیت
10 . بعثت انبیاء در چهل سالگى
در روایت آمده است كه اكثر انبیاء در چهل سالگى به رسالت مبعوث شدهاند . (13) همچنان كه رسول گرامى اسلام صلى الله علیه و آله نیز در چهل سالگى به رسالت مبعوث گردید . (14) امام باقر علیه السلام فرمود:
« پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله در 63 سالگى از دنیا رفت، كه آخر سال دهم هجرت بود. آن حضرت بعد از تولد خویش هنگامى كه چهل سالش كامل گردید، به پیامبرى رسید و 13 سال دیگر در مكه بود كه در 53 سالگى به مدینه هجرت كرد و بعد از ده سال در مدینه به سراى جاویدان منتقل شد .» (15)
11 . حفظ چهل حدیث
حضرت رسول اکرم صلى الله علیه و آله در زمینه پاسدارى از فرهنگ و معارف اسلام مىفرماید:
« من حفظ من امتى اربعین حدیثا مما یحتاجون الیه من امر دینهم بعثه الله یوم القیامة فقیها عالما (16)؛
هر كس از امت من چهل حدیث از احادیث دینى مورد نیاز جامعه را حفظ كند خداوند متعال او را در روز قیامت به عنوان فقیه و دانشمند محشور خواهد كرد.»
براساس همین حدیث، دانشمندان بزرگ شیعه تلاش كردهاند كه كتاب هایى را به نام هاى الاربعین و چهل حدیث از خود به یادگار بگذارند تا شاید مشمول این كلام نورانى رسول گرامى اسلام بشوند، نظیر: اربعین شیخ بهائى، اربعین شهید اول، اربعین مجلسى دوم، اربعین جامى و چهل حدیث امام خمینى رحمه الله .
12 . آثار گناه تا چهل روز
آثار گناهانى كه انسان مرتكب مىشود تا چهل روز در روح و روان او باقى است . امام صادق علیه السلام فرمود:
«لا تقبل صلاة شارب الخمر اربعین یوما الا ان یتوب(17)؛
كسى كه از شراب و مسكرات حرام استفاده كند تا چهل روز نمازش پذیرفته نمى شود، مگر این كه حقیقتا توبه كند.»
13 . اصلاح تا چهل سالگى
اساسا افراد سعادتمند و كسانى كه به دنبال خوشبختى و كمال هستند تا سن چهل سالگى در اعمال و رفتارشان نشانههاى اصلاح پیدا مىشود؛ اما اگر تا سن چهل سالگى تغییراتى در رفتارهاى زشت و ناپسند آنان ایجاد نگردد، بعد از آن اصلاح آنان مشكل خواهد بود.
رسول گرامى اسلام صلى الله علیه و آله در این زمینه به مسلمانان هشدار داده و فرموده است:
« اذا بلغ الرجل اربعین سنة و لم یغلب خیره شره قبل الشیطان بین عینیه و قال: هذا وجه لایفلح (18)؛
هنگامى كه شخص به سن چهل سالگى پا مىگذارد و كارهاى نیك او از اعمال زشتش بیشتر نباشد، شیطان پیشانى او را بوسیده، مىگوید:
این چهرهاى است كه دیگر روى سعادت و خوشبختى را نخواهد دید .» و در حدیث دیگرى آن حضرت افراد چهل سالهاى را كه به سوى صلاح گام برنمىدارند از دوزخیان به شمار مىآورد و مىفرماید:
« فرد چهل سالهاى كه در اندیشه كارهاى نیك نباشد، براى ورود به آتش جهنم خود را آماده كند كه نجات او مشكل است.» (19)
14 . هشدار به چهل ساله ها
امام زین العابدین علیه السلام فرمود:
« اذا بلغ الرجل اربعین سنة نادى مناد من السماء دنا الرحیل فاعد زادا و لقد كان فیما مضى اذا اتت على الرجل اربعون سنة حاسب نفسه (20)؛
هر گاه شخصى به سن چهل سالگى برسد فرشتهاى از سوى خداوند در آسمان ندا مىدهد كه هنگام سفر نزدیك است، زاد و توشه سفر را مهیا كن و در گذشته هنگامى كه فردى به چهل سالگى مىرسید، با نفس خود محاسبه مىكرد.»
و از رسول گرامى اسلام نقل است كه
« خداوند فرشتهاى را مامور كرده است تا در هر شب صدا بزند:
« یا ابناء الاربعین ماذا اعددتم للقاء ربكم (21)؛
اى كسانى كه چهلمین بهار عمر خود را سپرى مىكنید! براى ملاقات با پروردگارتان چه چیزى آماده كردهاید [و چه پاسخى دارید] ؟!»
15 . تغذیه و اربعین
پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله فرمود: « من ترك اللحم اربعین صباحا ساء خلقه (22)؛ هر كس چهل روز از خوردن گوشت خوددارى كند، اخلاقش بد خواهد شد.»
16 . چهل نفر هسته اولیه
زمانى كه برخى از یاران امام حسن مجتبى علیه السلام از وى درخواست كردند كه در مقابل ظلم و ستم زمامداران جور به ویژه معاویه قیام و مبارزه نماید، امام حسن علیه السلام فرمود:
« لى اسوة بجدى رسول الله حین عبدالله سرا و هو یومئذ فى تسعة و ثلاثین رجلا فلما اكمل الله له الاربعین صاروا فى عدة و اظهروا امر الله فلو كان معى عدتهم جاهدت فى الله حق جهاده (23)؛
الگوى من در رهبرى امت، جدم رسول خدا صلى الله علیه و آله است، آن حضرت تا زمانى كه تعداد یارانش به سى و نه نفر رسیده بود، مخفیانه و غیرعلنى خدا را عبادت مىكرد [ و به مبارزه و تبلیغ علنى روى نیاورد]؛ اما از موقعى كه خداوند متعال تعداد مسلمانان را به چهل نفر رساند، [تبلیغ] دین خدا را آشكار كردند و اگر یاران من هم به تعداد آنها باشد، در راه خدا به جهاد و مبارزه شایسته دست مىزنم .»
17 . دریغ از چهل یاور راستین
على علیه السلام نیز با شكایت از مظلومیت و غربت خویش فرمود:« من بارها از مردم یارى خواستم اما به غیر از چهار نفر- زبیر، سلمان، ابوذر و مقداد - كسى جواب مثبت به من نداد.» سپس افزود:
« لو كنت وجدت یوم بویع (اخوتیم) اربعین رجلا مطیعین لجاهدتهم (24)؛
اگر من در روز بیعت چهل یاور گوش به فرمان [و راستین] داشتم، با آنان مقابله و مجاهده مىكردم .»
18 . حقوق همسایه
رسول گرامى اسلام به منظور سالم سازى و ایجاد روحیه اعتماد و اطمینان به همدیگر و همچنین تقویت وحدت و انس و الفت در جامعه اسلامى درباره حدود همسایگى و رعایت حقوق آنان مى فرماید:
« كل اربعین دارا جیران من بین یدیه و من خلفه وعن یمینه وعن شماله (25)؛
تا چهل خانه از چهار سوى منزل یك مسلمان، از رو به رو، پشت سر، از سمت راست و از سمت چپ، همسایه یك مسلمان به شمار مىآید .»
پیامبر صلى الله علیه و آله ضمن بیان این پیام حكیمانه، به حضرت على علیه السلام و سلمان و ابوذر و مقداد دستور داد كه در میان مسلمانان ندا دهند كه اى مردم! این حدود همسایگى است و: « انه لا ایمان لمن لم یامن جاره بوائقه (26)؛ كسانى كه همسایگانشان از شر و آزار آنان در امان نیستند، ایمان ندارند.»
19 . مهلت تا چهل روز
برخى از مسلمانان كه در رعایت مسائل دینى و حفظ ناموس خود اهل تسامح و تساهل هستند، مورد خشم و غضب الهى قرار مى گیرند و خداوند متعال به آنان چهل روز مهلت مىدهد كه خود و خانوادههایشان را اصلاح كنند و در صورت ادامه سهلانگارى و بىتفاوتى چشم و قلبشان وارونه شده و از دیدن حقیقت ناتوان مىگردند .
رسول اكرم صلى الله علیه و آله فرمود: هر گاه مردى در محیط خانواده خود عمل ناپسند و زشتى را مشاهده كند و در مورد آن حساسیت و غیرت دینى از خود نشان ندهد و اعضاء خانوادهاش را از ارتكاب گناه و معصیت باز ندارد و در صدد اصلاح برنیاید، خداوند متعال پرندهاى سفید را مامور مىكند كه چهل صبح بر در خانه وى پرهایش را بگسترد و هنگام ورود و خروج آن مرد مسامحه كار، بگوید:
اصلاح كن! اصلاح كن! غیرت داشته باش! غیرت داشته باش! اگر خانوادهاش را اصلاح كرد كه چه بهتر وگرنه آن پرنده سفید بال هایش را به چشم هاى او مىكشد و بعد از آن بعد او وارونه مىبیند؛ یعنى خوبی ها را خوب نمىبیند و بدی ها را بد نمىبیند.» (27)
20 . بهداشت فرزندان
پیامبر بزرگوار اسلام صلى الله علیه و آله با اشاره به لزوم ختنه كردن نوزادان پسر مىفرماید:
« اختنوا اولادكم یوم السابع فانه اطهر و اسرع لنبات اللحم فقال ان الارض تنجس ببول الاغلف اربعین یوما (28)؛
نوزادان خود را در روز هفتم ختنه كنید، این عمل براى پاكیزگى و سلامت و رشد آنان تاثیر فراوان دارد و زمین از بول فردى كه ختنه نشده تا چهل روز آلوده مىماند .»
21 . تسبیح حیوانات
امام صادق علیه السلام فرمود:« حضرت داود علیه السلام در یكى از شب ها با حال خوشى زبور را تلاوت مىكرد و از حالات معنوى خود لذت مىبرد. آن شب به نظرش آمد كه شب زنده دارى خوبى داشته است و از این جهت شگفت زده شد . در آن حال قورباغهاى از زیر صخرهاى از سوى خداوند متعال به سخن آمد و گفت:
« یا داود تعجبت من سهرك لیلة و انى لتحت هذه الصخرة منذ اربعین سنة ماجف لسانى عن ذكر الله تعالی(29)؛
اى داود! آیا از شب زنده دارىات به شگفت آمدهاى؟ من چهل سال است كه در زیر این صخره زبانم به ذكر الهى مترنم است .»
22 . كرامت نام حضرت محمد صلى الله علیه و آله
حضرت على علیه السلام در ضمن روایتى طولانى در منقبت حضرت خاتم الانبیاء صلى الله علیه و آله فرمود
:« روزى یكى از علماء یهود به حضور پیامبر صلى الله علیه و آله آمد و سؤالات متعددى از آن حضرت پرسید و پاسخ هاى وافى دریافت كرد و مسلمان شد . سپس الواحى بیرون آورد و در مقابل پیامبر قرار داد و گفت: این از جمله صفحات توراتى است كه به حضرت موسى بن عمران علیه السلام نازل شده است.
من فضائل تو را در آنها مىخواندم و شك مىكردم و چهل سال تمام نام تو را پاك مىنمودم؛ اما قسم به آن خدایى كه تو را به حق و راستى مبعوث فرموده است، هر گاه نامت را از تورات پاك نمودم، دوباره آن را در آنجا ثبت شده مىیافتم .» (30)
23 . اربعین در قرآن
در برخى از آیات قرآن به واژه «اربعین» اشاره شده است، مثل: فرازى از قصه حضرت موسى علیه السلام كه مىفرماید:
« و اذ واعدنا موسى اربعین لیلة» (31)؛
« به یاد آورید آن هنگامى را كه با موسى علیه السلام ( براى یافتن پیام هاى آسمانى) چهل شب وعده قرار گذاشتیم .»
نیز مىفرماید:
« و واعدنا موسى ثلاثین لیلة و اتممناها بعشر فتم میقات ربه اربعین لیلة»
(32)؛
« و ما با موسى سى شب وعده گذاشتیم، سپس آن را با ده شب دیگر تكمیل نمودیم . به این ترتیب، میعاد پروردگارش با چهل شب تمام شد.»
قرآن كریم در مورد نافرمانى بنىاسرائیل از حضرت موسى علیه السلام و سرپیچى آنان از دستورات الهى و مجازات آن گروه از یهودیان با چهل سال سرگردانى، مىفرماید:
« فانها محرمة علیهم اربعین سنة یتیهون فى الارض فلا تاس على القوم الفاسقین» (33) ؛
« این سرزمین مقدس تا چهل سال بر آنها ممنوع خواهد بود و آنان همواره در مدت چهل سال در این بیابان سرگردان هستند، پس تو درباره سرنوشت این جمعیت گناهكار ناراحت نباش!»
24 . مجاهد دار به دوش
دعبل بن على خزاعى، از شاعران متعهد و شجاع اهل بیت علیهم السلام است كه از دست مبارك حضرت رضا علیه السلام به كسب مدال افتخار و عطایاى مادى و معنوى نائل شد . او وصیت كرد قصیده معروف خود به نام « مدارس آیات» را - كه مورد تایید اهل بیت علیهم السلام قرار گرفت - در كفنش بنویسند . زبان گویاى وى آن چنان برنده بود كه حكمرانان ستمگر را به هراس مىانداخت .
ابن مدبر مىگوید:« روزى به دعبل گفتم: من مردى بىباك و با شهامت مثل تو ندیدهام كه این چنین بىپروا در اشعار خود به زمامداران ستمگرى، مثل مامون مىتازى و حقائق را در قالب شعرهاى گویا و بلیغ به گوش مردم مىرسانى .
دعبل در مقابل هشدار ابن مدبر، با صلابت خاصى كه از عشق او به اهل بیت علیهم السلام ریشه مىگرفت، چنین گفت:
« یا ابا اسحاق! انى احمل خشبتى مذ اربعین سنة ولا اجد من یصلبنى علیها (34)؛ اى ابا اسحاق!
من چوبه دار خودم را چهل سال است كه با خود حمل مىكنم، اما هنوز كسى را نیافتهام كه مرا بر آن بیاویزد.»
شیعه یعنى دعبل چشم انتظار مىكشد بر دوش خود چل سال دار
شیعه یعنى همچو امثال كمیل سر نهد بر خاك پاى اهل بیت
25 . ارزش عدالت گسترى
امام موسى بن جعفر علیهم االسلام در تفسیر آیه
« یحیى الارض بعد موتها»
فرمود: « خداوند زمین را با قطرات باران احیاء نمىكند، بلكه با مردان عدالت گستر زنده مىگرداند ... و این عمل از منافع مادى چهل روز باران بهتر و پربارتر است.» (35)
26 . هشدار به محتكران
امام صادق علیه السلام به تاجرانى كه براى منافع مادى خود اجناس مورد نیاز مردم را انبار كرده، با قیمت هاى گزاف مى فروشند، شدیدا هشدار مى دهد و مى فرماید:
« الحكرة فى الخصب اربعون یوما و فى الشدة و البلاء ثلاثة ایام فمازاد على الاربعین یوما فى الخصب فصاحبه ملعون و مازاد على ثلاثة ایام فى العسرة فصاحبه ملعون (36) ؛
مدت احتكار جنس هاى مورد نیاز مردم در روزگار فراوانى، چهل روز است و در روزهاى سخت فقط سه روز . اگر بازرگانى در ایام فراوانى جنس، بیش از چهل روز و در هنگام دشوارى بیش از سه روز انبار كند، لعنت خدا بر او باد .»
27 . چله نشینى براى حاجت
مولاى متقیان على علیه السلام فرمود:« خداوند متعال به حضرت داود وحى كرد:
« انك نعم العبد لولا انك تاكل من بیت المال ولا تعمل بیدك شیئا»؛
«اى داود! اگر از بیتالمال تغذیه نمىكردى و از دست رنج خودت امرار معاش مىنمودى، چقدر بنده خوبى بودى!»
حضرت داوود چهل صبح با ناله و زارى به درگاه احدیت استغاثه كرد و از خداوند خواست تا مشكل او را رفع نماید. خداوند متعال نیز مقدمات آهنگرى را در اختیار او گذاشت .
به این ترتیب، حضرت داوود، به كار زره سازى پرداخت. او هر روز یك زره مىساخت و به هزار درهم مىفروخت تا این كه با ساختن سیصد و شصت زره كه به مبلغ سیصد و شصت هزار درهم فروخت، سرمایهاى به دست آورد و از بیتالمال بى نیاز شد .» (37)
28 . زیارت اربعین از نشانههاى ایمان و تشیع
امام حسن عسكرى علیه السلام فرمود:
«علامات المؤمنین خمس: صلاة الاحدى والخمسین و زیارة الاربعین والتختم فى الیمین و تعفیرالجبین و الجهر ببسم الله الرحمن الرحیم (38)؛
نشانههاى مؤمنان (شیعیان) پنچ چیز است: خواندن پنجاه و یك ركعت نماز در هر روز (17 ركعت واجب و 34 ركعت نافله)، زیارت اربعین امام حسین علیه السلام، داشتن انگشتر در دست راست، و ساییدن پیشانى به خاك، و بلند خواندن بسم الله الرحمن الرحیم در نمازها .»
29 . چهل روز گریه بر امام حسین علیه السلام
امام صادق علیه السلام در روایتى به بیان گریه موجودات عالم بر سالار شهیدان پرداخته، به زراره مى فرماید:
« یا زرارة! ان السماء بكت على الحسین علیه السلام اربعین صباحا بالدم و ان الارض بكت اربعین صباحا بالسواد و ان الشمس بكت اربعین صباحا بالكسوف والحمرة ... و ان الملائكة بكت اربعین صباحا على الحسین علیه السلام (39)؛
اى زراره! آسمان چهل روز بر حسین علیه السلام خون گریه كرد و زمین چهل روز براى عزاى آن حضرت گریست به تیره و تار شدن و خورشید با كسوف و سرخى خود چهل روز گریست ... و ملائكه الهى براى آن حضرت چهل روز گریستند .»
[Only Registered Users Can See Links . Click Here To Register]
30 . فرازى از زیارت اربعین
صفوان بن مهران جمال مىگوید: مولایم حضرت صادق علیه السلام زیارت اربعین را به من آموخت و فرمود:
« در روز اربعین جدم حسین علیه السلام را این چنین زیارت كن:
السلام على ولى الله و حبیبه ...»
در بخشى از آن زیارت كه با مضامین عالى عرفانى و معنوى بیان شده است، چنین مىخوانیم:
« و بذل مهجته فیك لیستنقذ عبادك من الجهالة و حیرة الضلالة (40)
؛ [خداوندا! من شهادت مىدهم كه] حضرت حسین علیه السلام جان را در راه تو تقدیم كرد تا بندگان تو را از جهالت و بىخبرى رها سازد و از حیرت و سرگردانى و گمراهى نجات دهد .»
پىنوشت ها:
1- من لایحضره الفقیه، ج1، ص166، ح472/ مستدرك سفینة البحار، ج4، ص64 .
2- مستدرك الوسائل، ج2، ص471 .
3- الكافى، ج2، ص509، ح 5 .
4- بحارالانوار، ج90، ص389 .
5- كاشف الغطاء، ج1، ص246 .
6- الكافى، ج2، ص487 .
7- همان، ج3، ص174، ح1 .
8- احقاف/15 .
9- عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج1، ص74، ح321 .
10- الخصال، ج2، ص541، ح14 .
11- مكارم الاخلاق، ص465 .
12- الصراط المستقیم، ج2، ص181 .
13- بحارالانوار، ج13، ص50 .
14- تاریخ یعقوبى، ج2، ص22 .
15- كشف الغمه، ج1، ص14 .
16- الخصال، ج2، ص541، ح15 .
17- مستدرك الوسائل، ج17، ص57 .
18- مشكاة الانوار، ص295 .
19- همان .
20- مستدرك الوسائل، ج12، ص156/ مجموعه ورام، ج1، ص35 .
21- مستدرك الوسائل، ج12، ص157 .
22- همان، ج16، ص305 .
23- مستدرك الوسائل، ج11، ص77 .
24- همان، ص74 .
25- وسائل الشیعة، ج12، ص132 .
26- مستدرك الوسائل، ج 8، ص431 .
27- الجعفریات، شیخ صدوق، ص89 .
28- مكارم الاخلاق، ص230 .
29- بحارالانوار، ج61، ص50 .
30- الخصال، ج2، ص356 .
31- بقره/51 .
32- اعراف/141 .
33- مائده/26 .
34- العدد القویه، ص292 .
35- تهذیب الاحكام، ج10، ص146 .
36- الكافى، ج5، ص165 .
37- وسائل الشیعه، ج17، ص37 .
38- مصباح المتهجد، ص787 .
39- مستدرك الوسائل، ج10، ص314، با تلخیص .
40- تهذیب الاحكام، ج6، ص113 . منبع:
مجله مبلغان، شماره 52 ، عبدالكریم پاك نیا.
به یاد کربلا دلها غمین است .............. دلا خون گریه کن چون اربعین است
اینک قریب چهل روز از غروب غم فزای شهادت شقایقها میگذرد؛ و اینک از صدای نحص شلاق خزان بر پیكر آلالهها، اربعینی میگذرد و اسارت، سیلی، غربت، فریاد و بیدارگری سهم حاملان پیغام قاصدک های عترت و عظمت شد.
از آن روز تا امروز چهل روز در سوگ ابرمردی نشستیم كه حیات اسلام مدیون رگهای پاره پاره اوست. قصه سر و نیزه، قصه لبهای خونین و قرآن، قصه سیلی و صورت گلگون كودک غمگین و تمام حقیقت هایی كه هر سال از پرده چشمان ما می گذرد را شنیده ایم.
اربعینی با دختر كوچک حسین (ع) مهر را در آغوش گرفتیم، ناله زدیم، درد دلها گفتیم و شكوهها روانه كردیم. اربعینی از عمق جان، فریاد یا حسین كشیدیم، بر سینه زدیم و خنده را حرام كردیم.
کربلا؛ این خارستان خشک و بیآب، دریای انسانیت و کمال است، اقیانوس بی کرانهای است که در آن گوهر همه عظمتها و خوبیها به رنگ مظلومیت، یافتنی است؛ اما غواص قهار میطلبد. و هر کدام به فراخور حالمان از کربلا، محرم، عاشورا و اربعین، برداشتی داریم و بر اساس آن قضاوتی ....
در زیارت اربعین پیرامون فلسفه آن آمده است: و بذل مهجته فیک لیستنقذ عبادک عن الجهاله و حیرهالظلاله: حسین علیه السلام خون قلبش را به آستان الهی هدیه داد تا بندگان را از ظلمت جهل و نادانی و حیرت گمراهی رهایی بخشد.
و شیعه همیشه و در تمامى روزهاى سوگوارى حضرت سیدالشهداء علیه السلام و از آن جمله روز اربعین آن حضرت، در زیارت و اقامه ماتم و عزادارى كوتاهى نكرده و از اینجاست كه امام حسن عسكرى علیهالسلام زیارت اربعین را از علایم ایمان شمرده است.
آرى، تنها زیارت اربعین سیدالشهداء علیه السلام است كه مؤمن خالص را از دیگران تمیز مىدهد، و دوستان اهل بیت علیهم السلام را از غیر آنان جدا مى كند. و مؤمن واقعى كسى است كه نگذارد آثار نهضت حسین علیه السلام فراموش شود و در قدردانى و شركت در هدف آن حضرت كوتاهى نورزد.
پیروان و دوستان امام حسین علیه السلام امیدوارند تا از این طریق مشمول این حدیث نبوى شوند كه جابر بن عبدالله انصارى - از صحابه رسول خداصلى الله علیه و آله و سلم و نخستین زائر قبر حضرت اباعبدالله در اولین اربعین سیدالشهداء روایت كرده است: «كسى كه قومى را دوست دارد با آنها محشور مى شود و كسى كه عمل قومى را دوست دارد با ایشان شریک مىباشد».
دلهایمان بیتاب سالار شهیدان، و چشمانمان بر مظلومانه ترین شهادت تاریخ همواره درخشان و بارانی باد.
به مناسبت فرا رسیدن اربعین حسینی، اشعاری جهت تسلیت گویی از طریق ارسال پیامک ارائه میشود .
امشب شب اربعین مصباح هداست/ دل یاد حسین بن علی شیر خداست
پروانه به گرد شمع حق پر زد و سوخت/ امشب شب یاد عشقیاء و شهداست
بسوز ای دل که امروز اربعین است/عزای پور ختم المرسلین است
قیام کربلایش تا قیامت /سراسر درس، بهر مسلمین است
بــاز دگر بـاره رســیــد اربـعـیــن/ جوش زند خـون حـسـیـن از زمیــن
شـد چـهـلـم روز عــزای حـسـیــن/ جــان جــهــان بـــاد فدای حـسین
دل را اگر از حسین بگیرم چه کنم /بی عشق حسین اگر بمیرم چه کنم
فردا که کسی را به کسی کاری نیست/ دامان حسین اگر نگیرم چه کنم
با آب طلا نام حسین قاب کنید /با نام حسین یادی از آب کنید
خواهید مه سربلند و جاوید شوید/ تا آخر عمر تکیه بر ارباب کنید
آبروی حسین به کهکشان می ارزد/ یک موی حسین بر دو جهان می ارزد
گفتم که بگو بهشت را قیمت چیست /گفتا که حسین بیش از آن میارزد
عالم همه محو گل رخسار حسین است/ ذرات جهان در عجب از کار حسین است
دانی که چرا خانه ی حق گشته سیه پوش/ یعنی که خدای تو عزادار حسین است
فرش بر رونق بازار حسین مینازد/ عرش بر جلوه رخسار حسین مینازد
ابر بر اشک عزادار حسین مینازد /قبر شش گوشه به زوار حسین مینازد
امشب شب اربعین مصباح هداست /دل یاد حسین بن علی شیر خداست
پروانه به گرد شمع حق پر زد و سوخت/ امشب شب یاد عشقیاء و شهداست
[SIGPIC][/SIGPIC]
۩●^●۩ چهل منزل عاشقی{ویژه نامه اربعین حسینی} ۩●^●۩
چهل روز گذشت.
نه اشکها در چشم دوام آوردند،
نه حرفها بر زبان!
روایت درد، آسان نیست.
خاکهای بیابان میدانند که سیلی آفتاب یعنی چه؟
تشنگی را باید از ریگهای ساحل پرسید
تا بگویند آب به چه میارزد؟
هم کوفه از سکوت پر بود و هم شام.
تنگ راههای شام، انتظار کشیدند
تا صدای قدمهای کسی بگذرد و دریغ!
مسلمانان شهر بیگانه اند،
غریبه اند با برادران خویش!
حرفها فاسد شده اند
پشت میله های زندان سینه ها.
دستی بیرون نمیآید که سلامی را پاسخ دهد.
فریاد را از قاموس کوفه و شام ربوده اند.
ارادهها را چپاول کرده اند.
دستها را بریده اند.
به آدمها یاد داده اند خم و راست شوند.
کسی نمیداند شجاعت چیست
و جوانمردی را با کدام قلم مینویسند؟
چهل روز گذشت؛ نه از آب خبری شد، نه بابا!
آسایش از فراز سرمان پر کشیده بود.
چشم هایمان به تاریکی خرابه عادت کرده بود.
اشکهایمان را چهل روز است که نشسته ایم!
چهل روز است که از پا ننشسته ایم.
زنجیر بر دستهایمان نهادند
و در میدانهای شهر گرداندند؛
غافل که چلچراغ را به دیار شب میبرند.
خواب کودکانمان را آشفتند تا بر مصیبتمان بیفزایند؛
غافل که ما صبر را سالهاست میشناسیم؛
ما صبر را در خانه علی علیه السلام آموخته ایم.
از دشنه و دشنام کم نگذاشتند.
از «گرد و خاک کردن» کم نگذاشتند
تا حقیقت پاکیمان پوشیده شود؛
ولی چه باک! حقیقت،
بی نیاز از این گرد و خاک کردن هاست.
حضرت دوست اگر با ماست،
چه باک از این همه دشمنی!
زبانها را دستور به سکوت دادند؛
ولی آنچه البته نمیپاید، سکوت است.
قلبها را نتوانستند باز دارند از اندوه.
مغزها را نتوانستند باز دارند از تأمل.
خطبه های زین العابدین علیه السلام قیام کرده بود
و قد برافراشته بود در جمعیت
تا پیام رسان خون تو باشد.
طنین شهادت تو، پردهها را لرزاند،
ریسمانها را گسیخت و قلبها را گشود؛
چهل روز گذشت.
اما چهل سال دیگر
چهارصد سال،... هم بگذرد،
صدای «هل من ناصر» تو
بی جواب نخواهد ماند.
روزگار این چنین نخواهد ماند
دولتِ ظالمین نخواهد ماند
قرنها میروند و میآیند
پرچمت بر زمین نخواهد ماند
فرارسيدن اربعين سيد و سالار شهيدان ٬ آقا ابا عبدالله
الحسين عليه السلام و هفتاد دو لاله گلگون کفن دشت
کربلا بر عاشقان وشيفتگان خاندان عصمت و طهارت
عليهم السلام تسليت باد
یک عمر بود هجر تو ، یک اربعین نبود
ما را که غیر داغ غمت بر جبین نبود
نگذشت لحظه ای ، که دل ما غمین نبود
هر چند آسمان به صبوری چو ما ندید
ما را غمی نبود، که اندر کمین نبود
راهی اگر نداشت ، به آزادی و امید
رنج اسارت ، این همه ، شور آفرین نبود
ای آفتاب محمل زینب ! کسی چو من
از خرمن زیارت تو ، خوشه چین نبود
تقدیر، با سر تو مرا همسفر نمود
در این سفر مقدر من ، غیر از این نبود
گر از نگاه گرم تو ، آتش نمی گرفت
در شام و کوفه خطبه ی من آتشین نبود
گر شوق سر به چوبه محمل زدن نداشت
زینب پس از تو ، زینب محمل نشین نبود
در حیرتم که بی تو ، چرا زنده مانده ام
عهدی که با تو بستم از اول، چنین نبود
ده روزه ی فراق تو ، عمری به ما گذشت
یک عمر بود هجر تو ، یک اربعین نبود
سلام بر حسين و اربعينش،
سلام بر زينب و اندوه جانکاهش
سلام بر اشکهاي غريبانه سيد الساجدينش
سلام بر اربعين و زائرانش!
سلام بر کاروانيان به سوگ نشسته
كه به سوغات بر مزار كشتگان،
عشق بردند واندوه را به مويه نشستند.
يا ثار الله و ابن ثاره
به شوق زيارت صحن و سراي جان فزايت،
اربعين شهادتت را به سوگ مي نشينيم،
بازگشت به سجده گاه عشق
کاروان خاطرات، بازگشته است
از جایی که چهل روز گذشته است
از ماتمهای سرخ،
از عطشهای پرپر شده.
این آتشیادها،
چهل روز چون اسبان تاختهاند بر پیکر صبر آنان.
بازماندگانِ حادثه تیغ و تاول،
رسیدهاند به نقطهای از آغاز؛
به نگاههای در خون شناور،
به گلوهای بریده شده در دلِ تشنگیِ دشت.
کاروانِ اربعین، با خطبههای گریه،
از شام رسوا برگشته است
و تصاویر جراحت،
در سوزنده ترین بیان قاب میشود
و در سوزندهترین بیابان.
بغل بغل شعله ریخته میشود در صحرا.
دوبیتی های پرلهیب،
سطح مصیبتزده دشت را گلگونتر میکند.
اکنون چهل روز از آن سیل عطش، سپری شده است.
قافله ای زخم خورده،
وارد سرزمین چهلمین روز میشود.
اینان اربعین را با خود آوردهاند؛
با نقل خاطرات قطعه قطعه شده.
دنیای ادب نیز گل و ستاره آورده است
که به پای سربلندیشان بریزد.
سلام بر استواری غیرقابل ترسیم شما!
سلام بر آن گام های شکیباتان
که جادههای دراز شام را خسته کرد!
هر سال، چشمان غم بار اربعین که میآید،
اطراف ما پر میشود از هیئتهای مذهبی التماس
و دسته دسته گلهای اشک.
هر سال اربعین،
از لابهلای واژههای مذاب مداحان،
دلهای آسمانی شما دیده میشود
و علمهای ما از هوش میروند.
لباسهای مشکی تقویم،
بوی قتلگاه میگیرند.
اربعین! به یاد روشنیِ شما شمعگونه میسوزیم
و گریه سر میدهیم
برای فاصلههای خود و زجرهای شما.
خوشا زندگی در این گریستن و مردنهای پیاپی!
خوشا گریستن برای داغهای زینب علیهاالسلام ،
برای مصیبتهای سجاد علیهالسلام ،
برای بیتابی بچه های آسمان!
سلام بر اربعین که عاشورایی دیگر
از گریه را برای ما به راه میاندازد!
من برای گریستن، به آغوشت محتاجم
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)