مقدمه
کوچک و فشرده اما توانمند ، آرام اما برنده ، قدیمی اما جدید ، این ها مشخصه های Gratia هستند. با مجهز شدن به Froyo نسخه اروپایی Aria ، تغییراتی بیش از تغییر نام را شاهد بوده است ، این آندرویدی کوچک خود را برای حمله به قاره کهن آماده می کند.
دنیای آندروید جایی است که اندازه بزرگ صفحه نمایش ها فاکتوری تعیین کننده در آن به شمار می رود و همین امر یافتن گوشی مناسب برای کسانی که به دنبال اندازه کوچک گوشی ها هستند را دشوار می کند. Gratia به یک صفحه نمایش 3.2 اینچی مجهز است و از گوشی های آندرویدی دیگری که به چنین صفحه نمایشی مجهزند بسیار کوچکتر است.
پیش از ادامه بهتر است نگاهی مختصر به مشخصات گوشی بیاندازیم:
ویژگی های کلیدی
نقاط ضعف اصلی
- <LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">صفحه نمایش لمسی خازنی 3.2 اینچی با قابلیت نمایش 256000رنگ و پشتیبانی از رزولوشن HVGA ، پشتیبانی از مالتی تاچ
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">بدنه فشرده و طراحی مقاوم صنعتی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">سیستم عامل Android 2.2 Froyo به همراه رابط کاربری Sense
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پردازنده 600 مگاهرتزی Qualcomm MSM7227 به همراه 384 مگابایت حافظه RAM
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پشتیبانی چهاربانده از GSM و دو بانده از 3G با HSDPA با سرعت 7.2 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 2 مگابیت بر ثانیه
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پشتیبانی از Wi-Fi
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">گیرنده GPS به همراه پشتیبانی از AGPS
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">دوربین پنج مگاپیکسلی با فوکوس خودکار ، فوکوس لمسی ، قابلیت برچسب گذاری جغرافیایی و تشخیص چهره
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">ضبط ویدیویی VGA با نرخ 20 فریم بر ثانیه
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">اسلات کارت حافظه microSD (پشتیبانی تا ظرفیت 32 گیگابایت ، عرضه یک کارت حافظه 2 گیگابایتی به همراه گوشی)
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">مرورگر اسناد آفیس و فایل های PDF
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پد لمسی
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پورت استاندارد microUSB و بلوتوث v2.1 به همراه A2DP
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">سوکت صوتی استاندارد 3.5 میلی متری
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">رادیو اف ام استریو به همراه RDS
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پشتیبانی از فایل های فلش در مرورگر وب
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">نرم افزارهای اختصاصی یوتیوب ، فیس بوک و twitter
کیفیت صدای بسیار خوب
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عملکرد بسیار عالی در زمینه بلندی صدا- امکان گشت و گذار در وب با اتصال گوشی به رایانه ، امکان استفاده به عنوان Access Point
علیرغم به کارگیری خطوط ساده و مرتب ، Gratia به لطف پیچ های به کار رفته در کناره پشتی گوشی به خوبی قابل شناسایی است. شاید برخی آن را با HD mini اشتباه بگیرند که چنین طراحی دارد اما دوقلوهای آندرویدی Gratia/Aria در این زمینه نسبت به رقیب PocketPC خود برتر هستند.
- <LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">خوانایی بسیار ضعیف صفحه نمایش در برابر تابش نور آفتاب
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">پشتیبانی نه چندان کامل از فایل های فلش در مرورگر وب
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">قرار گرفتن اسلات کارت حافظه در زیر کاور باتری
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عدم پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX و XviD
<LI class=MsoNormal dir=rtl style="LINE-HEIGHT: 150%">عدم تعبیه دوربین ثانویه مخصوص تماس های ویدیویی- عدم تعبیه کلید اختصاصی دوربین ، پوشش محافظ برای لنز و فلاش برای دوربین
HTC جادوی خود را در مورد رابط کاربری HTC Gratia هم به کار بسته است. رابط کاربری Sense زیبا و بالغ است و با اتکا بر سرویس های شبکه های اجتماعی از قابلیت های به کارگیری بالایی هم برخوردار است. با تجهیز گوشی به Froyo سرعت آن هم افزایش پیدا کرده است. پشتیبانی از فایل های فلش در مرورگر وب هم به ندرت در گوشی های این رده دیده می شود.
نرم افزار Gratia به وضوح یکی از نقاط برجسته آن است اما سخت افزار آن هم شایسته تقدیر است. گوشی از استحکام بالایی برخوردار است و به خوبی ، بدون این زیاد سنگین وزن به نظر برسد ، در دست جای می گیرد.
خوب آماده شدن بس است ، بهتر است به اصل مطلب بپردازیم. در صفحه بعد ، به محتویات جعبه HTC Gratia نگاهی انداخته و آن ها را خواهیم آزمود. بعد از آن ، به طراحی سخت افزاری گوشی و ارگونومی آن می پردازیم.
محتویات جعبه
HTC Gratia در جعبه ای ساده به همراه آیتم هایی استاندارد عرضه می شود. یک کابل microUSB ، یک هدست یک تکه و یک شارژ فشرده و بسیار باریک از جمله این آیتم ها هستند. از کابل microUSB هم برای انتقال داده و هم برای شارژ گوشی استفاده می شود.
یک کارت حافظه microSD با گنجایش دو گیگابایت هم از دیگر لوازم عرضه شده به همراه گوشی است ، HTC Gratia توانایی پشتیبانی از کارت هایی تا گنجایش سی و دو گیگابایت را هم دارد. مثل همیشه کتابچه های راهنمای کار با گوشی هم در داخل جعبه قرار داده شده اند.
نمای 360 درجه HTC Gratia
HTC Gratia ابعادی معادل 11.7*57.7*103.8 م-یلی متر دارد که دقیقا آن را با HD mini و Aria از این نظر برابر می کند. گوشی از نظر قابلیت جایگیری در جیب رده بالایی را در میان سایر گوشی ها از آن خود می کند. وزن 115 گرمی آن کمی بیش از آنچه است که انتظار می رفت اما در ترکیب با پیچ ها و همین طور پوشش بی همتای گوشی ، سبب می شود که احساس استحکام فوق العاده ای به کاربر دست دهد.
Gratia شباهت بسیار زیادی به Aria دارد و به دلیل اینکه Gratia در واقع نسخه اروپایی آن است ، نباید این نکته چندان شگفت انگیز باشد اما با اینحال به غیر از نام گوشی تغییرات دیگری هم در آن دیده می شود که اغلب آن ها در بخش نرم افزاری صورت پذیرفته است.
طراحی
HTC Gratia از طراحی فوق العاده و نادری برخوردار است : یک گوشی مبتنی بر آندروید بسیار باریک. با اینکه دیگر مدل ها به دنبال بزرگتر شدن و تجهیز به صفحه نمایش های بزرگتر هستند ، Gratia بر روی قابلیت حمل و جایگیری آسان در جیب متمرکز شده است. بر خلاف دیگر گوشی های فشرده آندرویدی ، Gratia اندازه صفحه نمایش را فدای این نکته نمی کند.
اندازه صفحه نمایش برای یک گوشی کوچک و فشرده قابل توجه است ، اندازه آندرویدی های مجهز به صفحه نمایش های با اندازه 3.2 اینچی چند سانتی متری از Gratia بزرگتر است. رزولوشن HVGA هم برای قطر 3.2 اینچ مناسب به نظر می رسد اما اگر گوشی پیشین تان از رزولوشن WVGA پشتیبانی می کرده است ، حتما متوجه تفاوت در شفاقیت و میزان جزئیات تصاویر خواهید شد.
با اینحال ، صفحه نمایش LCD در Gratia خوب به نظر می رسد این صفحه نمایش به اندازه کافی روشن است و زوایای دید آن هم خوب هستند. خوانایی صفحه نمایش در برابر تابش مستقیم نور آفتاب را نمی توان جزو نقاط قوت آن دسته بندی کرد ، با تابش مستقیم نور به صفحه نمایش ، کار کردن با گوشی بسیار دشوار می شود.
کنترل های موجود در کناره جلویی گوشی را چهار کلید خازنی به همراه یک پد لمسی قابل کلیک کردن تشکیل می دهند. کلیدها همان کنترل های همیشگی آندروید یعنی Home ، Menu ، Back و Search هستند. پد لمسی گوشی کمی برآمده است و می توانید از آن برای تصحیح متن وارد شده کمک بگیرید. از پد لمسی می توان برای تایید عمل انتخاب شده هم استفاده کرد.
در بالای صفحه نمایش HTC Gratia گوشی خروجی صدای مخاطب در مرکز قرار گرفته است و LED نشانگر وضعیت در کنار آن جای داده شده است. این LED در هنگام شارژ شدن گوشی به صورت قرمز رنگ و در مواقعی که رویداد از دست رفته ای موجود باشد به صورت سبز رنگ به چشمک زدن می پردازد.
در سمت راست سنسور مجاورت و سنسور محدود کننده نور جلب توجه می کنند.
کناره سمت چپ HTC Gratiaمیزبان کلیدهای تنظیم صداست که در سرتاسر رابط کاربری برای کنترل میزان بلندی صدای سیستم و صدای زنگ ها کاربرد دارند. این کلیدها اندازه مناسب و بازخورد خوبی دارند.
کناره سمت راست گوشی کاملا خالیست ، تاکنون باید فهمیده باشید که HTC از کلید شاتر در گوشی های خود استفاده نمی کند. به جای این کلید باید به فوکوس خودکار مداوم و پد لمسی اتکا کنید. این گوشی از فوکوس لمسی هم پشتیبانی می نماید.
دهنی گوشی در پایین آن جای داده شده است و در کنار آن پورت microUSB به چشم می خورد. هیچ نوع پوششی برای محافظت از این پورت در برابر نفوذ گرد و غبار در نظر گرفته نشده است.
این مطلب در مورد سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد هم صادق است . این سوکت بر روی سطح شیب داری تعبیه شده است و به همین دلیل حتی اگر هدست را به درستی هم در جای خود قرار دهید ، باز هم قسمتی از آن بیرون خواهند ماند. در کناره بالایی گوشی ، کلید وشن/خاموش/قفل هم با رنگ روشن خود توجه شما را به خود جلب خواهد کرد.
کناره پشتی HTC Gratiaمیزبان لنز دوربین که بدون محافظ است اما تا حدی در بدنه گوشی فرو رفته است و اسپیکر گوشی است که هر دو در یک قسمت یکپارچه نقره ای رنگ تعبیه شده اند.هیچ نوع فلاشی در گوشی به کار گرفته نشده است و بنابراین ثبت عکس در فضاهای کم نور کار آسانی نخواهد بود.
مشخصه برجسته دیگری که در کناره پشتی گوشی توجه هر بیننده ای را به خود جلب خواهد کرد ، چهار پیچ در چهار گوشه گوشی است. چنین به نظر می آید که آن ها برای نگهداشتن کاور باتری به کار گرفته شده اند اما واقعا اینطور نیست ، با اینحال گوشی می تواند توان و تنومندی خود را با به کارگیری آن ها به خوبی انتقال دهد. با برداشتن کاور باتری ، در خواهید یافت که در زیر این کاور صیقلی ، پلاستیک مات زرد رنگ بدنه داخلی قرار دارد و حتی باتری گوشی هم به رنگ زرد است.
این سومین محصول HTC با چنین طراحی ای است، HD Mini ، Aria و حالا هم Gratia . ، رنگ زرد همانند رنگ ابزار ها می توانست پیچ ها را برجسته تر نشان دهد و به Gratia خشن ترین ظاهر موجود در میان گوشی های تلفن همراه را ببخشد.
به هر حال در این قسمت شیار جایگیری سیم کارت ،اسلات کارت حافظه microSD (با توانایی از کارت هایی تا گنجایش 32 گیگابایت) و باتری 1200 میلی آمپری گوشی دیده می شوند. علیرغم جایگیری اسلات کارت حافظه در زیر کاور باتری ، اسلات کارت حافظه MicroSD از قابلیت تعویض سریع برخوردار است.
به کاور باتری باز می گردیم ، این کاور حدود دو میلی متر به ضخامت گوشی می افزاید. این امر به دلیل گوشه های گرد است که تصور باریک بودن گوشی را برای بیننده ایجاد می کنند. به نظر معامله منصفانه ای می رسد.
HTC Gratia به یک باتری 1200 میلی آمپری مجهز است که گفته می شود پانزده و نیم روز در حالت آماده به کار و شش ساعت در حالت مکالمه دوام می آورد.
اندازه صفحه نمایش در گوشی ها و محصولا دیجیتال کوچک دیگر از جمله چیزهایی است که هیچگاه به اندازه کافی بزرگ تلقی نمی شود. اما همه گوشی های موبایل با مانع مشترکی در این راه روبرو هستند. HTC Gratia با اندازه کوچک و مناسب خود به آسانی در هر جیبی جای می گیرد .
صفحه نمایش به نظر بزرگترین نوعی می رسد که می توانست در کناره جلویی HTC Gratia جای داده شود. در کل ، حفظ اندازه صفحه نمایش با محدود کردن اندازه گوشی از جمله اولویت ها در ساخت گوشی بوده است و در نهایت منجر به نتیجه ای رضایت بخش هم شده است.
ابعاد فشرده به همراه گوشه های گرد سبب می شود که کار با HTC Gratia هم آسان و هم لذت بخش باشد. خطوط به کار رفته در طراحی گوشی ساده و مرتب هستند اما چهار پیچی که در کناره پشتی دیده می شود ، همه چیز را متفاوت می کنند. آنها به گوشی ظاهری خشن و محکم می دهند.
پلاستیک مات به کار رفته در کناره پشتی به خوبی اثرات انگشت را در خود پنهان می کند. کناره پشتی صیقلی به کار رفته در Aria با هر چند وقت یکبار تمیز و پاکیزه می شد.
رابط کاربری Senseدر Froyo
HTC Gratia به نسخه 2.2 Froyo سیستم عامل آندروید مجهز است که با اینکه جدیدترین نسخه این سیستم عامل به شمار نمی رود اما به همراه رابط کاربری Sense هنوز هم تجربه ای بالاتر از حد متوسط برای کاربر به ارمغان می آورد.
از آنجاییکه رابط کاربری گوشی دقیقا همان رابط به کار گرفته شده در Desire HD و Desire Z بود ما از بخشی از همان متون باز هم استفاده خواهیم کرد اما به شما اطمینان می دهیم که تفاوت ها و تمایز های رابط این گوشی ها را هم منعکس کنیم.
احتمالا پیش از این هم بارها رابط کاربری Sense را دیده اید اما این تصویری از این رابط در HTC Gratia است.
نوار پیمایش موجود در پایین تنها برای نشان دادن اینکه کدامیک از صفحات اصلی فعال است ، به کار می رود و کار واقعی پیمایش را صورت نمی دهد.
Gratia روش جالبی برای دستیابی به صفحات اصلی مختلف بدون پیمایش آن ها در اختیار کاربر قرار می دهد. با یک ضربه و نیشگون ، Leap Views پیش نمایشی از هفت صفحه اصلی را به صورت همزمان در اختیار کاربر قرار می دهد. با فشردن و نگاه داشتن صفحه نمایش می توانید به مرتب سازی صفحات اصلی بپردازید.
هفت صفحه اصلی تمامی چیزی است که در اختیار شما قرار داده می شود و هیچ گزینه ای هم برای حذف یا افزودن صفحه ای دیگر تعبیه نشده است. با چنین تعداد ویجت هایی به نظر می رسد که به تمامی آن ها نیاز خواهید داشت.
رابط کاربری HTC Sense از صحنه ها - شش تنظیم متفاوت صفحه اصلی - استفاده می کند . هر صحنه تصویر پس زمینه و ویجت های موجود در صفحه اصلی را تغییر می دهد . برای مثال صحنه Work از ویجت سهام استفاده می کند در حالیکه صحنه Social از ویجت Twitter بهره می گیرد.
انتخاب صحنه ها اکنون از یک فضای سه بعدی انجام می گیرد اما به غیر از این ، کارآیی آن ها به همان شکل پیشین باقی مانده است. امکان تغییر دادن صحنه های پیش فرض وجود دارد و در صورت نیاز می توانید صحنه های دیگری را هم از HTC Hub دانلود نمایید.
سوییچ بین صحنه ها به چند ثانیه زمان نیاز دارد اما قابلیت های سفارشی سازی بسیاری را در اختیار کاربران قرار می دهد. حالت های شخصی و تجاری بسیاری از رقبا در برابر این قابلیت گوشی های HTC بسیار ناچیز محسوب می شود.
برای نمونه ، منوی اصلی از نمای مشبک معمول استفاده می کند اما می توانید از نمای لیستی هم استفاده کنید (همانند رابط TouchFLO 3D که در حال حاضر در گوشی های مبتنی بر ویندوز موبایل عرضه شده است).بدین وسیله می توانید از امکان پیمایش حرکتی یا پیمایش الفبایی که به یافتن نرم افزارها سرعت می بخشند ، هم استفاده نمایید.
با کلیک بر روی کلید Personalize به صفحه ای هدایت خواهید شد که در آن می توانید از میان عکس های پس زمینه ، صحنه ها ، ویجت ها ، میانبرها ، پوشه ها و ... آیتم هایی را برای صفحه نمایش تان انتخاب نمایید.
بخش ویجت ها متحول شده است و اکنون هر دو نوع ویجت ها (HTC و Android) در یک صفحه جای داده شده اند.تعداد این ویجت ها بسیار زیاد است و به همین دلیل ممکن است هفت صفحه اصلی را هم کم بدانید.می توانید ویجت هایی از HTC Hub هم دانلود کنید.
در هنگام افزودن یک ویجت به صفحه اصلی ، دو گزینه به شما نمایش داده می شود:Android Widgets و HTC Widgets. نسخه های مختلف ، اندازه های مختلف و با ظاهری متفاوت (برای مثال 12 ساعت متفاوت در این گوشی وجود دارد،درست خواندید :12 نوع ساعت) در این گوشی تعبیه شده اند.
و برخی از آن ها حتی قابلیت های عملیاتی متفاوتی هم دارند. برای نمونه ، ویجت Twitter را بررسی می کنیم:یک نسخه از آن به روز رسانی های افرادی را که دنبال می کنید ، نمایش می دهد اما نسخه دیگر تنها اجازه نوشتن مطلب را از صفحه اصلی به شما خواهد داد.هیچ چیزی نمی تواند مانع از استفاده از هردوی این ویجت ها به طور همزمان شود.
ناحیه یادآورها مانند گوشی های قدیمی است و لیست نرم افزارهای اخیر مورد استفاده که در Desire HD و Desire Z دیده بودیم ، در اینجا به چشم نمی خورد. و همین طور اثری از سوییچ های مخصوص Wi-Fi ، بلوتوث و ... هم در این بخش دیده نمی شود.
قابلیت دیگری که دو گوشی Desire از آن بهره می گرفتند اما اثری از آن در Gratia وجود ندارد ، امکان راه اندازی سریع است. با این حال گوشی های تلفن همراه به ندرت خاموش و روشن می شوند و بنابراین نمی توان نبود این قابلیت را ضعف عمده ای دانست.
اثری از یکپارچگی با HTCSense.com هم دیده نمی شود . این قابلیت به گوشی های جدید HTC تعلق دارد و به نظر می رسد که آن ها Gratia را شایسته برخورداری از آن ندانسته اند.
Froyo در مورد عملکرد نرم افزارها تاثیر فوق العاده ای دارد. دو آزمونی که ما صورت دادیم نشان داد که Gratia عملکردی دو برابر بهتر در اجرای نرم افزارها نسبت به Aria که مبتنی بر Ecliar بود دارد. حتی این گوشی توانست LG Optimus One P500 که از Froyo و پردازنده ای همتراز استفاده می کرد را هم پشت سر بگذارد. تصور می کنیم که نرم افزار آن به اندازه Gratia بهینه سازی نشده است.
دفترچه تلفن اجتماعی
HTC Gratiaاز دفترچه تلفنی با یکپارچگی زیاد با سرویس های شبکه های اجتماعی استفاده می کند. این دفترچه تلفن همه چیز را از از پیام های کوتاه گرفته تا آلبوم های عکس فیس بوک مرتب و سازمان دهی شده نگاه می دارد.
با انتخاب یک مخاطب اطلاعات اساسی آن چون نام ، عکس ، شماره ها ،ایمیل و مانند آن به نمایش در می آید. این اطلاعات تنها در لبه اول به نمایش در می آید و باقی لبه ها اطلاعات روش های ارتباطی دیگر چون ایمیل را نگاهداری می کنند و یا گزارشی از تماس ها را به نمایش در می آورند.
لبه بعدی پیام های متنی را که از آن مخاطب دریافت کرده اید نمایش می دهد.بسیار بهتر می شد که این لبه تمامی پیام ها را در خود نگاه می داشت اما برای دسترسی به آن باید به بخش پیام رسانی و نرم افزار Messages بروید.
لبه سوم لیستی از ایمیل ها را نگاهداری می کند که به آن مخاطب ارسال نموده اید یا از طرف وی دریافت نموده اید.
دو لبه بعدی بسیار جالب هستند و می توانند HTC Gratiaرا به یک ابزار قدرتمند شبکه های اجتماعی تبدیل کنند.نخستین لبه به روز رسانی های مخاطبین FaceBook را نگهداری می کند در حالیکه لبه بعد ،که Albums نام دارد تصاویر آلبوم هایی که آن مخاطبین در Flicker و FaceBook ایجاد کرده اند ، را در خود نگه داری می کند.
آخرین لبه تاریخچه تماس های مخاطب را در خود نگه می دارد.
تمامی نرم افزار People (یا همان دفترچه تلفن) هم به صورت لبه ای است و تعداد لبه های آن از نرم افزار پیش فرض Android بیشتر است . لبه های مخاطبین و مخاطبین مورد علاقه ، گزارش تماس ها ، گروه ها و « Online Directories » در آن دیده می شود.آخرین لبه هم پروفایل های دوستان آنلاین تان را در خود نگهداری می کند.
صفحه ویرایش مخاطبین هم به طرزی زیبا آراسته شده است .هیچ کلید + مانندی برای افزودن جزئیاتی از یک نوع خاص وجود ندارد و تنها یک کلید حذف جزئیات در آن دیده می شود.این کار باعث می شود که مقداری در فضا صرفه جویی شود اما در هر بار که بخواهید جزئیات جدیدی به مخاطب بیافزایید باید به سمت پایین پیمایش کنید.
قابلیت های تلفنی ، پشتیبــانی از شماره گیری هوشمند
صدا در حین مکالمه با HTC Gratia واضح و بلند است و دریافت سیگنال ها هم بسیار خوب و بدون مشکل صورت می پذیرد.
شماره گیر یک صفحه کلید ،گزارشی از تماس ها و لیستی از مخاطبین را در زیر آن نمایش می دهد (می توانید صفحه کلید را مخفی کنید) .
Gratiaبه شماره گیری هوشمند هم مجهز است .شماره گیری صوتی هم در دسترس است و برای استفاده از آن باید کلید Search را نگاه داشته و دستور خود را اعلام کنید.
با توجه به برخورداری گوشی از سنسور شتاب سنج می توانید از قابلیت Turn To Mute هم بهره بگیرید.با برگرداندن روی گوشی به سمت پایین ، می توانید به سادگی صدای زنگ گوشی را قطع نمایید.در طی مکالمات با این کار ، می توانید از اسپیکر گوشی استفاده کنید.قابلیت دیگری که مبتنی بر شتاب سنج کار می کند ، به شما اجازه می دهد که با برداشتن گوشی در حین دریافت تماس صدای آن را قطع کنید ، با حرکت دادن گوشی صدای زنگ کاهش پیدا می کند.
یکی دیگر از قابلیت های مفید گوشی این است که با اتصال تماس شما ، ویبره آن فعال می شود. این قابلیت هم با اتکا بر سنسور مجاورت گوشی و در مواقعی که گوشی نزدیک صورت تان نیست ؛ کار می کند.
پیام رسانی
HTC Gratia می تواند به آسانی انوع رایج پیام ها ، SMS ، MMS و ایمیل را اداره نماید. از سرویس های شبکه های اجتماعی هم به وسیله چند نرم افزار و ویجت پشتیبانی شده و از Gtalk هم که می تواند شما را به سایر کاربران سرویس چت Google و شبکه های مرتبط چون Ovi Chat متصل سازد ، در این گوشی بهره گرفته شده است.
پیام های SMS و MMS به شکل حباب وار به نمایش در می آیند ، لیستی از مکالمات به همراه عکس ، نام ، زمان و بخشی از متن واقعی پیام نمایش داده می شوند. با ضربه زدن بر روی هر مکالمه ، لیست دیگری که تاریخچه کامل پیام با مخاطب را نمایش می دهد ، نشان داده خواهد شد.
این بخش هم از عکس های شما و هم مخاطبین تان استفاده می کند و بنابراین همه چیز شبیه به نرم افزار چت است. همانند آیفون در هنگام مشاهده یک مکالمه ، جدیدترین پیام در پایین نمایش داده می شود.
تبدیل یک SMS به MMS کاملا منطقی و اسان صورت می پذیرد. هنگامی که محتویات چندرسانه ای به پیام تان بیافزایید، پیام به طور خودکار به MMS تبدیل می شود. می توانید تنها به افزودن عکس یا فایل های صوتی اکتفا کنید یا بنا بر نیازهای تان ،اگر خواستید می توانید از ویرایشگر اختصاصی MMS هم استفاده کنید.
با فشردن و نگهداشتن کادر متنی می توانید به عملکردهایی چون Cut، Copy و Paste دست پیدا کنید.میتوانید متن کپی شده را در هر نرم افزاری که می خواهید همانند ایمیل ها ، یادداشت ها ، چت و ... Paste کنید.
انتخاب متن پیام ها بسیار شبیه به آیفون شده است. با فشردن صفحه و نگاه داشتن انگشت تان ، ذره بینی نمایان می شود گه امکان حرکت دقیق اشاره گر را مهیا می کند. انتخاب متن هم به همین روش کار می کند.می توانید از پد لمسی برای افزایش دقت بهره بگیرید.
تنها روش درج متن در HTC Gratia ، صفحه کلید QWERTY مجازی است. صفحه کلید آندروید یکی از بهترین صفحه کلیدهای موجود است اما اندازه صفحه نمایش کمی بر آن تاثیر گذارده است.
صفحه کلید در حالت عمودی نیمی از صفحه نمایش را اشغال می کند اما برای تایپ متون طولانی تر می توانید از حالت افقی صفحه کلید استفاده نمایید. گرچه در این حالت کلیدها به هم نزدیک ترند و ممکن است اشتباهات شما در حین تایپ افزایش یابد. گرچه قابلیت هایی چون تکمیل خودکار یا Auto Complete و تصحیح متون در این مواقع به کمک شما خواهند آمد.
ایمیل
HTC Gratia به همراه دو نرم افزار ایمیل یعنی نرم افزار قدیمی Gmail که مثل همیشه به نظر می رسد و نرم افزار HTC mail که تمامی حساب های کاربری ایمیل های تان را در یک صندوق منفرد به نمایش می گذارد ، عرضه می شود.
نرم افزار Gmail از حالت نمایش حباب وار ایمیل ها هم حمایت کرده و می تواند برای اداره همزمان چند حساب کاربری Gmail به کار برده شود. در صورتی که بخواهید بر روی چند ایمیل به صورت همزمان عملیاتی انجام دهید ، باید گفت که Gmail از این عملکردهای گروهی هم پشتیبانی می کند.
نرم افزار استاندارد HTC Mail هم بهبود پیدا کرده است.صندوق ورودی آخرین زمان همگام سازی ، نحوه مرتب کردن ، حساب کاربری ایمیل و البته پیام ها را نمایش می دهد.
در پایین صفحه پنج لبه وجود دارد که نمای صندوق ورودی را به حالت مکالمه ، تنها ایمیل هایی که ضمیمه دارند ، ایمیل های خوانده نشده و نمایش پیام های گروه VIP ایمیل شما، تغییر می دهد.
حالت مکالمه سعی در تقلید نمایش حباب مانند Gmail دارد که در صندوق ورودی نادیده گرفته شده بود. گزینه «تنها نمایش ایمیل های ضمیمه دار» هم اغلب بسیار مفید واقع می شود.فایل های ضمیمه به صورت پیش فرض به طور خودکار دانلود نمی شوند.
HTC mail هم توانایی پشتیبانی چند حساب کاربری ، و آن هم نه فقط از Gmail را داراست. با افزودن چند حساب کاربری ، امکان مشاهده تک تک آن ها به صورت مجزا وجود دارد و می توانید از بخش All برای دیدن همه آن ها به صورت همزمان هم استفاده نمایید.
هر کدام از حساب های کاربری با رنگ خاصی مشخص می شوند و بنابراین می توانید سریعا تشخیص دهید که کدام ایمیل به کدام حساب کاربری تان مرتبط است.
مرتب کردن ایمیل ها(هم به صورت صعودی و هم به صورت نزولی) بر طبق تاریخ ، موضوع ، فرستنده و اندازه امکانپذیر است .فیلتر انتخاب شده در گوشه بالای سمت راست نمایش داده می شود.
به سختی می توان چیزی را یافت که HTC آنرا در بخش ایمیل نادیده گرفته باشد.تنظیمات سرویس دهنده مشهور ایمیل به صورت خودکار انجام می گیرد و از حساب های کاربری POP/IMAP و همین طور Active Sync پشتیبانی می شود.
گالری
گالری از ساختار لیست مانند منوی اصلی به همراه پیش نمایش ها استفاده می کند. نرم افزار Album به طور خودکار و بدون در نظر گرفتن محل ذخیره شدن تصاویر و ویدیو ها ، آنها را می یابد. عکس ها و ویدیوهایی که در پوشه های جداگانه ذخیره شده اند در پوشه های مجزایی در گالری قرار می گیرند و به طور خودکار نام آنها همنام با همان پوشه خودشان انتخاب می گردد . این امر کار کردن با گالری را بسیار اسان کرده و می توانید مانند File Manager با آن کار کنید.
متاسفانه در هر بار دسترسی به گالری ، این نرم افزار مجددا به فهرست کردن فایل ها می پردازد . این عمل در مواقع ساده ای چون مشاهده یک عکس و بازگشت به گالری هم صورت می پذیرد . در مواقعی که کارت حافظه شما پر از عکس و ویدیو باشد ، این مشکل بسیار آزار دهنده خواهد بود.
درست در کنار نام پوشه ها شمارشگری دیده می شود که تعداد عکس های ذخیره شده در آن را نشان می دهد.هر زیر آلبوم با پیش نمایشی از آخرین عکس ذخیره شده در آن مشخص می شود.منوی نرم افزار Album تنها میانبری به منوی تنظیمات این نرم افزار دارد.میانبری به دوربین هم در این بخش تعبیه شده است که تنها در هنگام مرور زیرپوشه ها فعال می شود.
در پایین آلبوم اصلی سه کلید مجازی قرار گرفته اند:یکی از آن ها امکان دسترسی به پوشه های واقعی تصاویر را مهیا می کند ، یکی برای FaceBook در نظر گرفته شده است و آخرین کلید هم میانبری به Flicker است.این دو میانبر آخر عکس های پست شده توسط هر حساب و یا ارسال شده توسط دوستان تان را نمایش می دهند.
و در آخر کلید Connected media به شما اجازه می دهد که از سرور مجهز به DLNA خودتان به پخش محتویات چند رسانه ای بپردازید.
در هر جایی از گالری به غیر از نمای اصلی می توانید به دوربین عکاسی و یا فیلمبرداری دست یافته و پس از ثبت عکس یا ضبط ویدیو آن ها را به اشتراک گذارید ، تنها کافی است بر روی کلید Share کلیک کرده و فایل مورد نظرتان را از طریق بلوتوث یا سایت هایی چون Flicker ،FaceBook ، Peep ، Picasa و یا از طریق Gmail ، HTC mail و ... به اشتراک بگذارید.امکان ارسال مستقیم ویدیوها به یوتیوب نیز وجود دارد.
در HTC Gratia و در داخل پوشه های عکس ها می توانید بین نماهای مشبک و نوار فیلم یکی را برگزینید. همچنین امکان حذف گروهی عکس ها وجود دارد اما امکان Copy و Paste کردن آن ها را به صورت گروهی ندارید.
در حالیکه نمی توانید عکس ها را از پوشه ای به پوشه دیگر Copy/Paste کنید ، هنوز هم خواهید توانست چندین عکس را از آلبوم های مختلف انتخاب کرده و در FaceBook ، Gmail ، Flicker ، HTC Mail ، Picasa و... به اشتراک گذارید.
HTC Gratia از فناوری مالتی تاچ پشتیبانی می کند و می توانید از تمامی مزایای این فناوری به هنگام مرور عکس ها بهره ببرید.افزایش و کاهش بزرگنمایی دقیقا به همان روشی که در Apple iPhone انجام می گرفت ، صورت می پذیرد.با استفاده از ضربات دوگانه بر روی صفحه می توانید بزرگنمایی را به 100% تنظیم کنید.پیاده سازی صورت گرفته عملکرد بسیار روانی دارد.
پخش کننده ویدیویی ساده
می توان از طریق زیر پوشه All Videos در گالری یا میانبر Videos در منو به ویدیوهای ذخیره شده بر روی گوشی دست پیدا کرد. می توان فایل های ویدیویی را در نماهای مشبک یا نوار فیلم مانند مشاهده کرده و آن ها را از طریق MMS ، ایمیل ، YouTube ، FaceBook و Flicker به اشتراک گذارد.
رابط کاربری پخش کننده ویدیویی HTC Gratia بسیار ساده است .حالت تمام صفحه ویدیوها را برای پر کردن صفحه نمایش کشیده و برش می دهد .
همانطور که انتظار می رفت این پخش کننده ویدیویی تنها قادر به پشتیبانی از فایل های 3GP و MP4 است که بدین معناست که برای تماشای بسیاری از ویدیوهای تان بر روی گوشی ، باید آن ها را تبدیل نمایید.
Gratia تمامی فایل های Mp4 انتقال داده شده به آن را بدون هیچ گونه مشکلی پخش کرد. ویدیوهای با رزولوشن VGA به خوبی توسط این نرم افزار پخش می شوند و حتی ما موفق شدیم ویدیوهایی با رزولوشن 480*800 را البته با نرخ فریم پایین به آسانی بر روی گوشی تماشا کنیم.
پخش کننده موسیقی
بخش استاندارد موسیقی با عنوان Artist Section مشخص شده است اما به آسانی می توانید به هر کدام از شش لبه موجود در زیر آن سوییچ کنید که عناوین Albums ، All Songs ، Playlists ، Genres ، Composers و Connected Media را یدک می کشند.
رابط کاربری Now Playing بسیار مشابه رابط Cover Flow شده است ، با کشیدن انگشت تان به طرفین می توانید به آهنگهای قبل یا بعد حرکت کنید. اگر می خواهید از بیش از یک آهنگ عبور کنید می توانید این حرکت را برای مشاهده کامل لیست پخش هم تنظیم کنید.
نبود قابلیت های جستجوی مفهومی و یافتن موارد مرتبط در یوتیوب یا Google ناامید کننده است. نیازی نیست به نقاط ضعف همیشگی پخش کننده موسیقی آندروید یعنی نبود اکولایزر یا پوسته های جایگزین اشاره کرد.
رادیو اف ام
HTC Gratia به یک رادیو اف ام هم مجهز است که از رابط بسیار ساده ای بهره می برد. این رادیو به طور خودکار به جستجوی ایستگاه ها پرداخته و اجازه برچسب گذاری آن ها را بعنوان علاقمندی ها و پیمایش آن ها را مهیا می سازد.این گوشی از RDS هم پشتیبانی کرده و از طریق اسپیکرهای گوشی هم قابلیت پخش را داراست.
اینکه رادیو برای اجرا به پنج تا شش ثانیه زمان نیاز دارد بسیار آزار دهنده است اما غیر از این مشکل ، نرم افزار رادیو بسیار خوب است.
کیفیت صدای بسیار خوب
عملکرد بسیار خوب HTC Gratia در آزمون کیفیت صدا توانست ما را خشنود کند. هنگامی که گوشی را به یک تقویت کننده صوتی خارجی چون سیستم صوتی اتومبیل یا منزل متصل کردیم ، گوشی موفق به کسب امتیازات فوق العاده ای شد که می توان آن را با بهترین های بازار مقایسه کرد.
شرایط در هنگام اتصال هدست ها به گوشی هم تغییر چندانی نمی کند. مثل همیشه ، میزان سیگنال های ناخواسته و انحراف بین فرکانسی افزایش می یابد اما با اینحال هنوز هم در سطحی قابل قبول باقی می ماند. دامنه پویا هم تا حدودی تحت تاثیر قرار می گیرد اما میزان انحراف حاصل شده تنها در شرایط آزمایشگاهی قابل تشخیص و شناسایی است. به دلیل سطح بلندی صدای بسیار بالا باید امتیاز ویژه ای هم برای Gratia در نظر بگیریم.
دوربین پنج مگاپیکسلی
HTC Gratia به یک دوربین پنج مگاپیکسلی مجهز است که قادر است عکس هایی با حداکثر وضوح 1936*2592 پیکسل ثبت کند . اثری از فلاش و یا کلید اختصاصی شاتر برای ثبت آسان تر عکس ها دیده نمی شود. وظیفه کلید شاتر به عهده پد لمسی گوشی گذارده شده است.
رابط کاربری دوربین چندان کاربرپسند نیست و اغلب گزینه ها در نواری کشویی در کناره سمت چپ رابط جای داده شده اند. با فشردن کلید منو و یا کشیدن انگشت بر روی صفحه می توان به آن ها دست پیدا کرد.
میانبرهایی به نوردهی و آلبوم دوربین در سمت راست منظره یاب دیده می شود. از منوی تنظیمات پیشرفته می توانید به کنترل عواملی چون روشنایی ، کنتراست ، اشباع رنگی و وضوح پرداخته و به جلوه های رنگی ، تراز سقیدی ، حساسیت نوری و حالت فاصله یابی دست یابید.
دوربین Gratia از برچسب گذاری جغرافیایی تصاویر و تشخیص چهره پشتیبانی می کند. قابلیت تشخیص لبخند یا چشمک در این دوربین تعبیه نشده است. گزینه ای برای ثبت عکس با تناسب 3:2 هم تعبیه شده است که سبب می شود منظره یاب تمامی صفحه را اشغال نماید. اگر این گزینه را غیرفعال کنید ، دو نوار سیاه رنگ در سمت راست و چپ منظره یاب به نمایش در می آیند.
عکاسی آنچنان که ما دوست داشتیم ، آسان نبود. هر بار که قاب بندی می کنید باید زمانی را هم برای فوکوس منتظر بمانید. اما از سوی دیگر فوکوس لمسی به خوبی کار می کند.
دوربین HTC Gratia تا حدی ناامید کننده است. به نظر می رسد که لنز دوربین ناقص و معیوب است ، عکس ها بسیار محو شده هستند و جزئیات چندانی در آن ها دیده نمی شود. همانطور که در ابزار مقایسه عکس ما می بینید ، این مشکل در فواصل نزدیک تر خیلی واضح نیست.
از سوی دیگر رندر رنگ ها و همین طور کنتراست تصاویر خوب بوده و با اینحال هنوز هم مقداری نویز در عکس ها به چشم می خورد. واضح سازی بیش از حد عکس ها هم در نمونه هایی که در استودیو ثبت کرده ایم به خوبی پیداست.
ضبط ویدیویی VGA با نرخی پایین تر از آنچه انتظار می رفت
همانند Aria ، Gratia هم قادر به ضبط ویدیوهایی با رزولوشن VGA است اما نکته عجیبی در اینجا دیده می شود. با اینکه Aria این ویدیوها را با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط می کرد ، Gratia تنها می تواند نرخ فریم آن ها را به 20 فریم بر ثانیه برساند.
حتی بدون در نظر گرفتن نرخ فریم ویدیوها ، ضبط ویدیویی گوشی باز هم نمی توانست امتیازی برای آن به ارمغان آورد. HTC Gratia ویدیوهایی با فرمت 3GP و با نرخ بیتی پایین تولید می کند که فشرده شدن و جلوه های مصنوعی در آن ها به وضوح دیده می شود.
رابط این بخش هم همانند رابط بخش عکاسی است و گزینه های بسیاری برای سفارشی سازی در اختیار کاربر قرار داده می شوند. می توانید رزولوشن ویدیوها ، نوع رمزگذاری و همین طور محدودیت ضبط را هم تعیین نمایید.
در مورد تنظیمات تصویر گزینه هایی چون نوردهی ؛ کنتراست ، اشباع رنگی و وضوح به همراه جلوه های رنگی و تراز سفیدی در اختیار شما قرار می گیرند.
امکانات ارتباطی
HTC Gratia از پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE و دو بانده از 3G(باندهای اروپایی ) با HSDPA برخوردار است.سرعت HSDPA به 7.2 مگابایت بر ثانیه وسرعت HSUPA به دو مگابایت بر ثانیه می رسد.
در مورد امکانات ارتباطی محلی هم این گوشی از USB v2.0 ، بلوتوث v2.1 با AD2P و Wi-Fi b/g پشتیبانی می کند.
با اتصال کابل MicroUSB به گوشی ، لیست طویلی از گزینه ها در اختیار شما قرار داده می شود. گزینه های ساده ای چون Charge only (تنها شارژ گوشی) ، Disk Drive (اتصال کارت حافظه microSD به عنوان یک درایو ذخیره سازی) و HTC Sync (برای همگام سازی گوشی با HTC PC Suite ) در این لیست دیده می شوند.گزینه دیگری هم در این لیست به چشم می خورد. USB Tethering اتصالات داده ای را از طریق گوشی به اشتراک می گذارد.
Android 2.2 Froyo امکان وبگردی توسط رایانه و با استفاده از Wi-Fi گوشی را در هسته خود دارد اما این نرم افزار بسیار توانمندتر از آن است.این نرم افزار امکان اتصال یک تا هشت ابزار دیگر را از طریق گوشی به اینترنت مهیا می کند.
می توانید شبکه تان را با استفاده از WEP ، WPA یا WPA2 رمزگذاری کرده و تنها اجازه اتصال کاربران مجاز را مهیا نمایید. می توانید در صورتی که پنج دقیقه تا ده دقیقه از نرم افزار استفاده ای نشود ، آن را برای خروج خودکار تنظیم نمایید. بدین گونه از هدر رفتن باتری هم جلوگیری خواهید کرد.
مرورگر وب با پشتیبانی از فلش
تجربه مرور لذت بخش وب همواره جزئی لاینفک از دنیای آندروید بوده است .با عرضه نسخه 2.2 این سیستم عامل و با عرضه رابط کاربری زیباتر و همچنین قابلیت های بیشتر ، همه چیز بهتر خواهد شد.
در نگاه اول هیچ رابط کاربری را نمی توان در این بخش دید. با وجود قابلیت Pinch zooming و پشتیبانی از فناوری مالتی تاچ ، نیازی به وجود کلید های +/- که در سایر گوشی های آندروید دیده می شد ،در اینجا حس نمی شود.
نوار آدرس در بالای صفحه قرار داده شده است و بنابراین می توانید به سمت پایین پیمایش کرده و آن را مخفی کنید. گرچه هر بار که نیاز به درج آدرس جدیدی دارید نیازی نیست که به سمت بالا پیمایش کنید.تنها کافیست که کلید منو را بفشارید و در هر جای صفحه که هستید به نوار آدرس منتقل شوید.
مرورگر وب Gratia از بزرگنمایی با ضربات دوگانه و چینش مجدد متن هم پشتیبانی می کند که خواندن صفحات طولانی وب را به طرز قابل ملاحظه ای آسان می کند.بدون این قابلیت هر بار برای خواندن متن باید بزرگنمایی را کاهش دهید تا متن در صفحه جای گیرد (که اندازه متن را کوچکتر کرده و خواندن آن را مشکل تر می کند) و یا اینکه از پیمایش های متوالی به طرفین استفاده کنید که بسیار آزار دهنده است.
رابط کاربری ساده این نرم افزار بسیار قدرتمند است. با زدن کلید منو ، شش کلید نمایش داده می شوند.می توانید لبه جدیدی باز کرده ، بین لبه های باز سوییچ نمایید، صفحه را Refresh کرده ، به سمت جلو حرکت کرده و یا اینکه Bookmark ها را باز کنید.کلید آخر گزینه های دیگری از قبیل کپی کردن متن ، جستجو در صفحه و ... را ارئه می کند.
لیست Bookmark ها پیش نمایشی از صفحات افزوده شده را نمایش می دهد . علاوه بر تاریخچه بازدیدهای معمول ، لیستی با عنوان Most Visited که صفحاتی را که بیشترین بازدید را داشته اند ، فهرست می کند هم در این مرورگر تعبیه شده است.
خبر بسیار خوب این است که مرورگر وب HTC Gratiaامکان پشتیبانی از فایل های فلش را هم دارد.گرچه این مرورگر کارکرد چندان خوبی در این بخش از خود به نمایش نمی گذارد اما به هر حال از عدم تعبیه این امکان بهتر است.باید بازی های فلش ساده تری را برای سرگرم شدن تان انتخاب کنید اما حداقل گوشی به خوبی از پس اجرای آن ها بر می آید.
پشتیبانی از فلش ویدیوها هم به دلیل اینکه HTC Gratiaنتوانست ویدیوهای Vimeo و Netcafe را باز کند ،مبهم است.فایل های YouTube به آسانی پخش می شوند اما برای این کار از نرم افزار از پیش نصب شده YouTube استفاده می شود .
مرورگر وب آندروید از HTML5 و تگ های ویدیویی آن پشتیبانی می کند اما از آنجاییکه چند سال(البته در بهترین حالت) تا رواج یافتن آن ها فاصله داریم ، نمی توانیم این قابلیت را امتیازی برای آن به شمار آوریم.
سازمان دهنده خوب، مرورگر اسناد آفیس
HTC Gratia با مجموعه معمول نرم افزارهای سازمان دهنده عرضه می شود. این گوشی به یک مرورگر اسناد از پیش نصب شده مجهز است که به خوبی از پس اداره فایل های آفیس بر می آید.
نرم افزاری که برای این منظور در نظر گرفته شده است QuickOffice است که از مرور فایل های Word، Excel ، PowerPoint و PDF و همین طور اسناد آفیس 2007پشتیبانی می کند.
برای اینکه بتوانید به ویرایش این فایل ها هم بپردازید باید هزینه ای برای خرید نسخه کامل این نرم افزار بپردازید.
نرم افزاری جداگانه برای مشاهده فایل های PDF هم به همراه گوشی عرضه می شود.
بهترین قسمت این نرم افزار ، یکپارچه شدن آن با Gmail است که باز کردن و مرور اسناد آفیسی را که بعنوان ضمیمه ایمیل ارسال شده اند را براحتی امکانپذیر می سازد. نمی توانید آنها را در حافظه گوشی ذخیره کنید. الصاق تمامی انواع فایل های ذخیره شده به ایمیل ها امکان پذیر است.
تقویم چهار حالت نمایش صورت جلسه ،روزانه ،هفتگی و ماهانه دارد. افزودن رویدادهای جدید اسان است و به سرعت انجام می شود. می توانید به هر رویداد هشداری را بعنوان یادآور تخصیص دهید.
حالت نمایش صورت جلسه، به شما اجازه می دهد که به مرور رویدادهای روزهای اخیر و یا آینده بپردازید.با استفاده از این حالت می توانید قرار ملاقات های چند روز آینده را چک کنید.
HTC Gratia یک ماشین حساب هم دارد . کلیدهای این ماشین حساب بزرگ هستند و کار کردن با آنها هم راحت است.
از یک نرم افزار Alarm هم در این گوشی استفاده شده است که امکان تنظیم هشدارهای زیاد با زمان شروع و الگوی تکرار اختصاصی را فراهم می کند.نرم افزار Desk Clock ، گوشی Aria شما را به یک ساعت رو میزی خوب تبدیل می کند. این نرم افزار ساعت و تاریخ را نمایش داده و به شما اجازه می دهد که نور صفحه را برای صرفه جویی در مصرف باتری ، خاموش کنید.
نرم افزار World Clock به شما اجازه می دهد که زمان را در چندین نقطه دنیا چک کنید .اگر بخواهید در هنگام ورزش کردن هم از Gratia استفاده کنید می توانید از کرنومتر و تایمر گوشی کمک بگیرید.
نرم افزار Stocks در واقع همان Yahoo Finance است که شما را از هر بار جستجو در وب بی نیاز می کند.
Voice Recorder برای تهیه یادداشت های صوتی بسیار خوب است و نرم افزار Weather هم از پیش بینی هوای Yahoo برای نمایش وضع هوا در منطقه شما تنها با یک کلیک استفاده می کند.
در نهایت اینکه هواداران FaceBook و Twitter قطعا از نصب نرم افزارهای FaceBook و Peep متشکر خواهند بود که به شما اجازه می دهند پروفایل تان را در دنیای بزرگ شبکه های اجتماعی تغییر دهید.امکان دانلود این نرم افزارها توسط کاربران هم وجود دارد اما باید از HTC به دلیل اینکه کاربران را از این کار بی نیاز کرده است ، تشکر کرد.
می توانید به روز رسانی های دوستان تان را در نرم افزارPeople مشاهده نمایید اما نرم افزار فیس بوک قابلیت های کامل تر در اختیار شما قرار می دهد. بوسیله این نرم افزار امکان به روز رسانی وضعیت ، مرور پروفایل های دوستان و دسترسی به جدیدترین فیدها ، رویدادها ، پیام ها و تقاضاهای دوستی را خواهید داشت.
نرم افزار Peep به خوبی با دفترچه تلفن یکپارچه می شود و بنابراین می توانید به روز رسانی های دوستان در Twitter را در آنجا هم مشاهده کرده و نیازی به اجرای نرم افزار وجود ندارد. این نرم افزار قابلیت های زیادی دارد که از آن میان می توان به میانبری برای ثبت عکس و ارسال آن به Twitter و برچسب گذاری جغرافیایی پیام ها اشاره نمود. این نرم افزار به صورت خودکار می تواند به تلخیص لینک ها با استفاده از TinyURL هم بپردازد.
مسیریابی GPS بدون راهنمای صوتی
Gratia به یک گیرنده داخلی GPS هم تجهیز شده است.این گیرنده در حدود دو دقیقه و بدون کمک AGPS می تواند بر روی ماهواره ها قفل شود که چندان هم بد نیست.
Google Maps به یکی از بخش های استاندارد گوشی های مبتنی بر آندروید شده است و مشخصا در HTC Gratia هم عرضه می شود.این نسخه از راهنمای صوتی مقصدیابی هم برخوردار است اما تنها در کشورهایی خاص می توانید از این قابلیت استفاده کنید.
حتی بدون راهنمای مقصدیابی باز هم راهنماهایی در آن دیده می شود:مسیر شما و محل فعلی تان بر روی صفحه نمایش داده می شود و برای یافتن مقصد به شما کمک می کند-البته اگر بتوانید نقشه ها را بخوانید.متاسفانه این بار امکان استفاده از قابلیت Pinch Zooming وجود ندارد و باید از کنترل های موجود بر روی صفحه یا ضربات دوگانه برای بزرگنمایی استفاده کنید.
به طور معمول ، Google Maps به حالت نمایش خیابانی هم مجهز است. احتمالا این حالت نمایش را می توان بهترین بخش نرم افزار Google Maps دانست. اگر در منطقه شما هم از این حالت نمایش پشتیبانی شود می توانید ازنمای 360 درجه منطقه تان نهایت لذت را ببرید. هنگامی که قطب نمای دیجیتال را فعال کنید ، این حالت نمایش مشابه تجربه یک تور مجازی خواهد بود.
نرم افزار مقصدیابی دیگری بر روی این گوشی نصب نشده است و اگر احساس می کنید به نرم افزار دیگری به این منظور نیاز دارید بهتر است نگاه به Android Market بیاندازید.
اگر در جستجوی نرم افزار رایگانی برای مقصد یابی ماهواره ای هستید ، HTC شما را مایوس می کند ، خبری از HTC Locations نیست. Android Market نرم افزارهای زیادی بدین منظور دارد اما اگر Locations به همراه Gratia عرضه می شد ، قطعا بر ارزش آن می افزود.
به هر حال این گوشی به همراه نرم افزار Car Panel عرضه می شود که کلیدهای بزرگی دارد و بنابراین کار با آن آسان است. گزینه ای مفید در این نرم افزار به نام Mark This Location وجود دارد که برای کسانی که اغلب محل پارک اتومبیل شان را فراموش می کنند بسیار مفید است.
Android Market و ادامه روند رو به رشد
HTC Gratia به صفحه نمایشی با توان پشتیبانی از رزولوشن رایج HVGA و همین طور سیستم عامل Android v2.2 مجهز است و به همین سبب Android Market محصولات متنوعی را برای آن تدارک دیده است.
ساختار Android Market بسیار ساده است ، نرم افزارهای برجسته در بالا قرار دارند و در زیر آن ها سه بخش Application ، Games و Downloads قرار گرفته است.
عنصر فوقانی بزرگترین تغییر Market به شمار می رود. با اینکه این بخش چشم نواز است اما فضای زیادی را اشغال کرده است. این بخش به نوعی اضافی است ، که نرم افزارهای برجسته را در خود جای داده است اما در زیر آن لیستی با همان مشخصات دیده می شود. خوشبختانه با رفتن به بخش های جزئی تر استفاده بهینه تری از فضای صفحه شده است.
بازی ها و نرم افزارها در دو قسمت مجزا جای گرفته اند و هر بخش زیر دسته های خاص خود را دارد.می توانید این نرم افزارها را بنا بر نیازتان فیلتر کنید. البته می توانید بدون فیلتر کردن هم آن ها را مشاهده کنید اما به نظرم برای این کار باید چندین روز زمان صرف کنید.
صفحه جزئیات هر نرم افزار هم مجددا طراحی شده است و قابلیت استفاده از آن افزایش پیدا کرده است. کلید Install به قسمت بالایی منتقل شده و اندازه آن هم بزرگتر شده است . این کلید همین طور به شما نشان خواهد داد نرم افزاری که می خواهید آن را نصب کنید ، رایگان است یا خیر.
البته در مواقعی هم این کلید گیج کننده است. هنگامی که در بخش Top Free هستید مشخصا چیزی به جز نرم افزار های رایگان به شما نمایش داده نخواهد شد. نصب نرم افزار ها به سادگی انجام می شود.
همه نوع نرم افزاری را می توانید در این بخش بیابید. از نرم افزارهای مدیریت فایل ها گرفته ، تا نرم افزارهای مقصدیابی و مرورگر های اسناد آفیس در این فروشگاه به چشم می خورند.
متاسفانه این گوشی به همراه HTC Likes که روش دیگری برای مرور Android Market است و HTC Hub که منبعی غنی از ویجت ها ، عکسهای پس زمینه ، صحنه ها ، پوسته ها و همین طور آهنگ های زنگ ، هشدار و صداهای خاص است عرضه نمی شود. این دو برای Desire HD و Desire Z در دسترس هستند.
سخن پایانی
ما امیدهای زیادی در مورد HTC Gratia داشتیم اما در پایان این گوشی نتوانست به اندازه ای که Aria ما را تحت تاثیر قرار داده بود ، به هیجان آورد.
تصور می کردیم به روز رسانی گوشی به Froyo ،قابلیت های بیشتری را برای آن به ارمغان آورد اما Gratia از نرم افزاری مشابه Eclair در Aria استفاده می کند که به طرحی جدید نیاز دارد.
البته بالاتر رفتن سرعت گوشی و همین طور قابلیت استفاده آن به عنوان یک Access Point ، افزونه های قابل توجهی هستند. نمی توان انتظار تغییر فوق العاده ای داشت. HTC Gratia نسخه محلی سازی شده از یک گوشی قدیمی است ، همین و بس.
با اینحال HTC Gratia گوشی کوچکی است و آنچه که می تواند در رقابت با رقبای خود در قاره کهن برایش گران تمام شود ، قیمت آن است. این گوشی کوچک مبتنی بر آندروید قیمت نسبتا بالایی دارد و با اینکه می تواند بسیاری از رقبا را پشت سر گذارد اما اوضاع کاملا هم بر وفق مراد آن نیست.
LG Optimus Chic E720 کمی ارزان تر است و حداقل بر روی کاغذ کمی از HTC Gratia برتر است. این گوشی سنگین تر است اما قیمت ارزان تری دارد. LG Optimus One P500 هم با قیمتی مشابه عرضه می شود و تنها دوربین آن نسبت به Chic رزولوشن پایین تری دارد .
در رده قیمتی Gratia گوشی هایی چون Motorola DEFY ، که در برابر رطوبت و گرد و غبار مقاوم است ، و از صفحه نمایشی 3.7 اینچی با رزولوشن HWVGA ، پردازنده ای سریعتر و فلاش LED برخوردار است ، دیده می شوند. Nokia C6-01 شاید سیستم عاملی همتراز نداشته باشد اما در عوض از صفحه نمایشی با رزولوشن بالا و قابلیت ضبط ویدیویی 720p برخوردار است.
بدنه استیل گوشی هم برای برخی مهم است ، اگر یکی از این افراد هستید بهتر است نگاهی به Legend بیاندازید. قابلیت های این گوشی بسیار شبیه به مشخصه های HTC Gratia هستند اما این گوشی از بدنه ای آلومینیومی استفاده می کند و نسخه مشکی آن واقعا زیباست.
Samsung I5800 Galaxy هم با مجهز بودن به بلوتوث v3.0 و همین طور Wi-Fi b/g/n رقیب توانمندی به نظر می آید. Samsung S7230E از دیگری رقبای قدرتمند است که به بادا مجهز است.
در پایان HTC Gratia را می توان یکی از بهترین گوشی های کوچک و فشرده مبتنی بر آندروید دانست اما این گوشی چندان ارزان قیمت نیست. اگر بتوانید بهای آن را بپردازید ؛ احتمالا می تواند شما را راضی کند اما پیش از رفتن به مغازه بهتر است ، به شرایط جیب تان هم بیاندیشید. با کمی صرفه جویی می توانید مدتی دیگر یکی از گوشی های پیشرفته بازار را به جای این گوشی خریداری نمایید.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)