معرفي 10 آرامگاه باستاني چين



آرامگاه امپراتور زرد:

آرامگاه امپراتور زرد مقبره‌اي متعلق به امپراتور هوانگدي است کخه به عنوان يکي از امپراتورهاي افسانه‌اي چين شهرت دارد. امپراتور زرد که به نام ژوان يوان مشهور بود، سرسلسله يکي از خاندان‌هاي سلطنتي چين در دوران باستان محسوب شده و به عنوان جد ملت چين از احترام بالايي برخوردار بود. اين آرامگاه توسط امپراتور وودي از سلسله هان به عنوان يک محرب مقدس ساخته شد.

آرامگاه کيانلينگ:

آرامگاه کيانلينگ در سلسله تانگ و در سال 684 ميلادي بنا شد. اين بناه يکي از مجموعه‌ مقبره‌هاي سلسله تانگ است که در شهر کيان در استان شانکي قرار دارد. بناي ابتدايي اين آرامگاه در سال 684 ميلادي ساخته شد اما اضافه شدن بخش‌هاي جديد به آن تا سال 706 ميلادي به طول انجاميد. اين آرامگاه تنها متعلق به کيانلينگ نبوده و ديگر اعضاي خانواده سلطنتي همچون امپراتور گائوژئونگ از سلسله تانگ و همسر وي به نام وو زيتان، که تنها ملکه حاکم چين به شمار مي‌رفته نيز در اين آرامگاه مدفون شده اند.

آرامگاه اولين امپراتور سلسله کين:

آرامگاه اولين امپراتور سلسله کين را مقبره امپراتور کين شي هوانگ تشکيل داده است. اين آرامگاه در پنج کيلومتري شرق شهر لينتونگ در استان شانکسي قرار دارد. براساس اسناد و نوشته‌هاي مورخان بزرگ، وي پس از رسيدن به مقام پادشاهي در سال 246 پيش از ميلاد اقدام به ساخت اين آرامگاه کرد. امپراتور کين،‌ فردي است که در سال 221 پيش از ميلاد، 25 سال پس از به قدرت رسيدن موفق به متحد کردن شش ايالت شمال شرقي چين شده و سلسله کين را پايه ريزي کرد.

کار ساخت اين آرامگاه 36 سال طول کشيد و بيش از 7000 هزار کارگر که همه آنها از بردگان تشکيل شده بودند در ساخت آن شرکت داشتند.

مقبره‌هاي مينگ:

مقبره‌هاي مينگ در دامنه جنوبي کوهستان تيانشو در 50 کيلومتري شمال غرب پکن قرار دارند. اين مکان توسط سومين امپراتور سلسله مينگ به نام يونگل که پايتخت را از شهر نانجينگ به پکن منتقل ساخت، انتخاب شد. گفتني است امپراتور يونگل پس از ساخت کاخ امپراتوري يا شهر ممنوعه در سال 1420، مقبره خود را انتخاب و اقدام به بنا کردن آرامگاه مخصوص خود کرد.

آرامگاه چنگيز خان:

آرامگاه چنگيز خان در شهر اردوس در منطقه خودمختار مغولستان داخلي بنا شده است. دولت چين در فاصله سال‌هاي 1954 تا 1956 اقدام به ساخت آن کرده و از اينرو نمي‌توان آنرا در فهرست آرامگاه‌هاي باستاني چين قرار داد. براساس سنت ديرينه مغول‌ها اين آراگاه مقبره واقعي چنگيز خان نيست زيرا محل تدفين وي همچنان سري بافي مانده است. اين آرامگاه تنها مقبره‌اي خالي بودن جسد است که به جز سربند چنگيز خان و يک سري لوازم دکوري چيز ديگري در آن يافت نمي‌شود.

آرامگاه هانيانگ:

آرامگاه هانيانگ در دهکده‌اي به نام ژانجياوان و در 20 کيلومتري شمال شهر ژيان قرار دارد. اين آرامگاه که در منطقه‌اي به مساحت 20 کيلومتر مربع ساخته شده شامل مقبره‌‌هاي امپراتور جينگدي و همسر وي، حفره‌هاي تدفين شمالي وجنوبي،‌ قبرستان، محل قربانگاه و گورستان مجرمان است. سال ساخت اين آرامگاه را 153 پيش از ميلاد اعلام کرده اند. گفتني است در سال 2006 در اين منطقه نمايشگاهي به نام حفره‌هاي بيروني افتتاح شد که به عنوان اولين موزه زيرزميني چين معرفي شد.

آرامگاه شرقي سلسله کينگ:

آرامگاه شرقي سلسله کينگ در قله کوهستان چانگروي در شهر زونهوا استان هبي قرار دارد.اين آرامگاه شامل 15 مقبره سلطنتي است و در حدود 2500 کيلومتر مربع نيز مساحت دارد. از مهم‌ترين ‌بناهاي ساخته شده در آرامگاه شرقي سلسله کينگ، آرامگاه دينگدونگ و بانو دواجر، دو شخصيت معروف اين سلسله مي‌باشد. گفتني است اين آرامگاه در مدت شش سال ساخته و هزينه‌اي برابر با دو ميليون و 270 هزار سکه نقره در بر داشت.

مقبره‌هاي ژياي غربي:

مقبره‌هاي ژياي غربي در قله کوهستان هلان شهر يينچوان در منطقه خود مختار نينگژيا هوي قرار دارند. اين مقبره‌هاي منطقه‌اي به مساحت 40 متر مربع را پوشش داده و از هشت مقبره سلطنتي و 70 مقبره اقماري تشکيل شده اند. هر محوطه از مقبره‌ها داراي گروه معماري کاملي است که فضايي به مساحت 100 هزار متر مربع را پوشش داده است.

آرامگاه مائولينگ:

آرامگاه مائولينگ در دهکده مائولينک واقع در شهرک نانوي در 40 کيلومتري شمال شهر ژيان استان شانکسي است. آرامگاه مائولينگ مقبره امپراتور وودي از سلسله هان غربي بوده که در فاصله سال‌هاي 156 تا 87 پيش از ميلاد بر چين حکمراني مي‌کرده است. اين آرامگاه در سال 155 پيش از ميلاد و طي يک دوره 53 ساله ساخته شده است.

آرامگاه کيائولينگ:

آرامگاه کيائولينگ در دهکده آنوانگ شهر پوچنگ و در استان شانکسي قرار دارد. اين آرامگاه سلطنتي متعلق به امپراتور رويزونگ از سلسله تانگ مي‌باشد. علاوه بر وي، دو ملکه، پسران و دختران شاه نيز در آرامگاه مدفون شده اند. آرامگاه کيائولينگ زميني به مساحت 852 متر مربع را پوشش داده است.