رقابت شرکتهای بزرگ برای ساخت ابرکامپیوترهای توانمند همچنان ادامه دارد: «آکادمی علوم باواریا» در آلمان طی بیانیهای اعلام کرد قرارداد جدید خود با شرکت IBM برای ساخت ابرکامپیوتری با سرعت ۳ پتافلاپ(Petaflop) را به امضا رسانده است.
به گزارش تکورلد، طبق این بیانیه، این ابرکامپیوتر تا سال ۲۰۱۲ میلادی در این مرکز علمی به اتمام میرسد تا بر این اساس سریعترین ابرکامپیوتر جهان با سرعت ۳ پتافلاپ فعالیت خود را آغاز کند.
سریعترین ابرکامپیوتر جهان SuperMUC نام دارد و قرار است توسط «مرکز ابرکامپیوتر لیبنیز»(Leibniz Supercomputing Centre) آلمان کنترل و مدیریت شود. قرار است این ابرکامپیوتر فوقپرسرعت توسط محققان اروپایی در زمینههای مختلف از جمله تحقیقات پزشکی، ستارهشناسی و دیگر علوم تخصصی مورد استفاده قرار گیرد.
«مارتین جتر»(Martin Jetter) مدیر مرکز IBM در آلمان در این خصوص گفت: «با این ابرکامپیوتر جدید محققان آلمان و اروپا ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر برقرار خواهند کرد و در عرصههای بینالمللی به صورت رقابتیتر حضور خواهند یافت».
برای این ابرکامپیوتر ۱۴ هزار پردازنده Xeon اینتل در نظر گرفته شده است که در سرورهای System x iDataPlex فعالیت میکنند. این سرورها محصول جدید IBM هستند که در آنها سیستم خنککننده هوشمند Aquasar به کار گرفته شده و از آب برای خنک کردن پردازندهها استفاده میکند. این سیستم باعث میشود مصرف انرژی برای خنک کردن سرورها تا ۴۰ درصد کاهش یابد.
این سیستم پس از تکمیل، عنوان سریعترین ابرکامپیوتر جهان را از آن خود خواهد کرد و رتبه نخست لیست Top500 را به خود اختصاص خواهد داد. در آخرین نسخه منتشر شده از این لیست عنوان سریعترین ابرکامپیوتر دنیا به محصول چین با سرعت ۶۷/۲ پتافلاپ اختصاص یافت. لازم به ذکر است که هر پتافلاپ معادل انجام یک کادریلیون(Quadrillion) یعنی هزار تریلیون، محاسبه در هر ثانیه است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)