عطردرماني نقش مهمي در درمان بيماري ها دارد و در کاهش مداخلات دارويي و افزايش زايمان طبيعي موثر است.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، منطقه علوم پزشکي تهران، شهين سوادزاده، کارشناس ارشد مامايي دانشگاه علوم پزشکي گيلان پژوهشي را با هدف معرفي عطردرماني و نقش آن در عملكرد مامايي انجام داده است.
بر اساس اين پژوهش، طي دهه گذشته به كارگيري عطردرماني در جمعيت عمومي افزايش يافته و عقيده بر اين است كه عطردرماني فشار رواني و اضطراب ذهني را كاهش داده و آرام بخشي و كارايي فردي را بهبود مي بخشد. عطردرماني يكي از جنبه هاي كنترل باليني است كه در حيطه مراقبت مددجو مداري رشد كرده، با دادن آگاهي هاي لازم و فرصت هاي مناسب به بيماران آن ها را در مراقبت از خود تشويق مي كند.
اين مطالعه مروري بر مقالات موجود در سايت هاي معتبر علمي Elsevier ،Medline ،Science Direct Pub med از سال هاي 1996 تا 2007 است.
گياهان دارويي نقش مهمي در مراقبت هاي قبل و بعد از زايمان در اكثر مناطق جهان بر عهده دارند. استفاده درماني از اسانس هاي گياهي، «عطردرماني باليني» ناميده مي شود و تاثيرات درماني آن ها بر پايه تحقيقات باليني حمايت مي شود. اسانس هاي گياهي از گياهان معطر به روش تقطير با بخار آب به دست آمده و از هزاران سال قبل، براي درمان انواعي از بيماري ها به كار مي رفته است. اسانس ها با دارا بودن بو و تركيبات مختلف بر درمان بيماري ها مؤثرند. بررسي هاي انجام شده نشان داده كه ماماها حدود 34 درصد مكمل درماني را در حيطه شغلي و در بالين به كار برده اند.
نتايج اين مطالعه نشان داد كه فوايد به كارگيري اسانس ها، افزايش رضايت مصرف كننده، كاهش مداخلات دارويي و افزايش زايمان طبيعي است. اين موارد انگيزه اساسي براي توسعه سرويس هاي مكمل درماني در ارائه خدمات مامايي است.
با توجه به نكات ذكر شده، استفاده از عطردرماني در ميان مادران، ماماها و سيستم هاي ارائه دهنده خدمات پيشنهاد مي شود.
خلاصه اين پژوهش در فصلنامه علمي دنا به چاپ رسيده است.