نیایشگاه خوربس - قشم بر سینه کوه شهید یا کوهستان باختری خرابه های خوربس، چند درگاه رو به جنوب دیده می شود که از کوه کنده شده اند
راهروی باختری که برای بالا رفتن به اتاقهای شمال باختری است، ویران شده و به همین دلیل ورود به آن ممکن نیست. راهروی جنوبی نیز خراب شده و کف آن، انباشته از خاکهای ریخته شده است و به سختی میتوان به درون اتاق*های جنوبی رفت. اتاقهای جنوبی دارای یک هال و یک سالن و دو اتاق جانبی خاوری ـ باختری است*که اتاق کوچکتر، در مرز خاوری اتاق کناری است. یک راهروی عمودی که به گونه حفره است، در کف اتاق خاوری کنده شده که شاید در هنگام ناچاری با استفاده از یک نردبان 10 متری به کف اتاقهای پایینی رفت و آمد میکردند. سالن اصلی به درازا و پهنای 5/5*7 متر است. اتاقهای خاوری و باختری به اندازه 5/2 5/3 متر است . اتاقها 5 درگاه رو به جنوب دارند که 3 درگاه ، ویژه سالن اصلی و 2 درگاه، ویژه اتاقهای کناری اند. در زمین*های جنوبی نیایشگاه، تکه سفال زیادی که ویژه دوران اشکانی است، دیده می شود. این نیایشگاه از مهرپرستان ایرانی بوده است زیرا این گونه دخمه ها، در آذربایجان ، کردستان ، لرستان ، بوشهر ، اهواز ، شوشتر و.... وجود دارند
چاه های بندر لافت - قشم در پشت قلعه لافت و در داخل گودال مجاور قلعه، به تعداد روزهای سال کبیسه ، 366 چاه کم عمق برای جمع آوری آب باران حفر شده اند.
برخی از محققین معتقدند این چاهها مربوط به دوران هخامنشی و ساسانی است.
پل لاتیدان - بندرعباس پس از اخراج پرتغالی ها از ایران رفته رفته از اهمیت بندری جزیره هرمز کاسته شد و بندر عباس جای آن را گرفت و مهمترین بندر ارتباطی ایران شد.
پل لاتیدان در مسیر کاروان روی لار بندر عباس در جهت گسترش امور بازرگانی احداث شد. این پل در 50 کیلومتری باختر بندر عباس بر روی رودخانه کل (کول) ایجاد شده و یادگار دوره صفوی است. بر خلاف پلهای دیگر دوره صفوی که آجری هستند این پل از سنگ بدون شکل ساخته شده و از طویلترین پلهای ایران است. این پل دارای صد دهانه بوده که در حال حاضر 33 دهانه آن مشهود است.در میان آنها چشمه تاقهایی در دو طبقه تعبیه شده اند. بنای این پل از عالیترین طرح های پل سازی ایران قدیم محسوب می شود.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)