نمایش نتایج: از شماره 1 تا 6 , از مجموع 6

موضوع: مکان های دیدنی استان هرمزگان

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #2
    سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تاریخ عضویت
    Feb 2010
    محل سکونت
    ایران زمین
    نوشته ها
    25,693
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4892
    Array

    پیش فرض

    قلعه خمیر - قشم این قلعه در نزدیکی بندر خمیر قرار دارد. از این قلعه امروزه به جز بقایای دو سر در شمالی و جنوبی و برج خاوری نیمه ویران آن، اثری بر جای نمانده است.



    سر درب شمالی قلعه که اکنون در کنار کوچه تنگی ممتصل به شهر خمیر جای دارد، به صورت شکوهمندی از سنگ و گچ و به سبک قلعه*های اروپایی ساخته شده است . در چهار گوشه قلعه چهار برج بنا شده و بین هر دو برج یک برج کوتاه نیز ساخته شده است . در جنوب باختری قلعه ، عمارت دو طبقه*ای وجود دارد . در وسط قلعه آب انباری ساخته شده که باقی مانده است . از عمر این قلعه حدود یک قرن می*گذرد.

    مسجد و مناره ملک ابن عباس - بندرلنگه
    این مسجد قدیمی که در قسمت باختری شهر بندر لنگه و در نزدیکی دریا واقع شده است توسط شخصی به نام «حاج*محمدبن*عباس» در سال 1280 هـ.ق احداث و به یادگار گذاشته شده است


    درحال*حاضر از تمامی بنای مسجد، یک شبستان بزرگ و نیمه ویران و یک مناره باقی مانده و مناره و شبستان این مسجد از نظر قدمت ساختمان با سایر بناهای تاریخی شهر یکسان نیست و سبک معماری آن ویژگی منحصر به فردی دارد. مناره مسجد که 22 متر طول و 5/3 متر قطر دارد از لحاظ سبک ساختمان با دیگر مناره*های ایرانی متفاوت است. طرح معماری بالای گل*دسته آن ترکیبی از طرح*های معماری هنری و ایرانی است و به شکل مارپیچ و ممانند مار حلقه شده*ای سر برافراشته و در بالای گنبد و بر انتهای گلدسته قرار گرفته است. ساختمان این مناره و محوطه آن با پنجره*های مشبک و کاملاً به سبک هندی چوب سازی شده است. کنده کاری*های روی چوب به صورت قوس*های تزیین و نماهای رواقی است. چتر سایبان روی مأذنه، تقلیدی از مرغان پر گشاده هندی است. شبکه*های*چوبی تحتانی آن مشبک و منطبق بر ترکیب*های کثیرالاضلاع هندی و از چوب است. سبک درب سازی آن ایرانی بوده و بقیه گل*دسته یعنی ستون استوانه*ای شکل و تزیینات آجرکاری و گچ*بری و ستون سازی زیر مأذنه دارای نقش و سبک دوران قاجار و متأثر از سبک معماری و تزییناتی دوران صفوی است. گچ*بری سقف شبستان و ایوان آن ، ترکیبی از قالب گیری و قطعات گل و بته است و نماسازی آن گچی است. در قسمت*های برجای مانده داخل بنا، به طور کاملاً آشکاری سبک نماسازی داخل معابد هندی به کار رفته است.

    مسجد کوشه - قشم
    وجود لوحه ای به خط کوفی، در مسجد کوشه (سرشناس به برخ) ، در دشت مرکزی جزیره قشم ، بیان گر آن است که این مسجد، در سال 244 هـ.ق تعمیر شده است.



    گمان می رود این مسجد ، در پیش از اسلام، آتشکده بوده که در زلزله سال 826 هـ.ق، خراب می شود. گویا مسجد در زمان خلیفه دوم ساخته شده است

    مسجد برخ - قشم
    ساختمان اولیه این مسجد، احتمالاً در سالهای اولیه اسلامی در خلال فتح جزایر و بنادر ایران به دست عمروبن عاص و به امر او در روستای کوشه قشم ساخته شده است.



    این مسجد در سال 244 هـ.ق یکبار تعمیر شده و در سال 736 هـ.ق بر اثر زلزله منهدم شده است . پس از چندی در سال 737 هـ.ق توسط سلطان فتح الله نواده سلطان محمود که احتمالاً یکی از پادشاهان هرمز و یا لارستان بوده، تجدیدبنا شده است. در محوطه اطراف مسجد،گورستان وسیع و نخلستان های متعدد جلب توجه می کنند.در کنار مسجد برخ، یک برکه دراز به صورت شمالی و جنوبی وجود دارد تا سال 1300 هـ.ق این مسجد در مرکز روستا قرار داشت و به عنوان مسجد جامع از آن استفاده می شد. محراب مسجد در قسمت شمالی واقع شده و در بالای محراب آثار قابی از گچ دیده می شود که در حدود 1 متر ارتفاع و 5/1 متر طول دارد. در حال حاضر فقط یکی از اضلاع این قاب بر روی دیوار باقی مانده است و سه ضلع دیگر آن فرو ریخته است ولی هنوز آثار آن پابرجاست. در این مسجد لوحی از چوب وجود داشته است که تاریخ بنا، انهدام و تعمیر مسجد بر روی آن قید شده بوده است. این لوح به تهران منتقل شده و در یکی از موزه ها نگهداری می شود.

  2. 2 کاربر مقابل از sorna عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.


برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/