كشف قديميترين خط جهان در جيرفت
فعال ميراث فرهنگي، زيست محيطي و مدرس اکوتوريسم گفت: بتازگي الواحي در "کنارسندل" جيرفت توسط يکي از باستان شناسان کشور کشف شده که بيانگر وجود خطي قديمي تر از خطوط شناخته شده قبلي است.
به گزارش ايرنا، محمدعلي اينانلو دوشنبه شب در نشست تخصصي "زنده رود، ز زردکوه تا گاوخوني" در تالار آويني دانشگاه شهرکرد افزود: پيش از اين تصور مي شد که تاريخي ترين خط جهان خط ميخي و خط تصويري باشد، اما الواح گلي يافت شده در جيرفت وجود يک خط قديمي تر را اثبات مي کند.
وي گفت: خطوط اين الواح گلي هنوز خوانده نشده و اين فرضيه اکنون درحال اثبات و ثبت شدن است.
اينانلو خاطرنشان کرد: پيش از اين تصور مي شد تمدن تاريخ جهان از بين النهرين به ديگر سرزمين هاي جهان رفته که اين لوح ها در جيرفت نشان مي دهد تمدن از سرزمين ايران به نقاط ديگر جهان گسترش يافته است.
وي ادامه داد: نخستين بار ازسوي ايرانيان دستور حفر کانال سوئز در عصر باستان صادر شد و ايرانيان نخستين کساني بودند که خواستار حفر اين کانال شدند.
اينانلو گفت: نام اصلي درياي شمال "کاسپين" است و کلمه "خزر" براي اين دريا مطلوب نيست و معرب کاسپين نيز "قزوين" مي باشد و کاسپين نه اسم يوناني بلکه يک اسم ايراني است.
وي افزود: ايران جهاني در يک مرز است و بيشترين آثار تاريخي را داراست و درکنار يکي از رودخانه هاي فلات مرکزي آثاري 30هزار ساله وجود دارد.
اين محقق ميراث فرهنگي و محيط زيست گفت: منطقه "گندم بريان" ايران به عنوان گرمترين نقطه جهان به حساب مي آيد و با اين حال اقليم هاي متفاوتي در ايران وجود دارد.
اينانلو اضافه کرد: در زمينه طبيعت ايران اطلاع رساني مطلوبي صورت نمي گيرد و قالب مستندهاي تلويزيوني بيشتر از آفريقا و کشورهاي ديگر مي باشد و کمتر به ايران پرداخته شده است و به دليل اين بي اطلاعي سه يوزپلنگ ايراني در کوير نابود شد.
اين مستندساز گفت: ايران تنها کشوري است که داراي چهار گربه سان بزرگ شامل شير، ببر ، پلنگ و يوزپلنگ بود که نسل برخي از اين حيوانات نظير شير و ببر منقرض شده است.
وي خاطرنشان کرد: وجود هشت هزار و 200گونه گياهي ثبت شده، 500 گونه پرنده و 160گونه جانور بيانگر تنوع زيستي ايران مي باشدکه اين تنوع زيستي از کل اروپا بيشتر است.
به گفته وي، ذخاير نفتي روبه اتمام است و بايد به صنعت اکوتوريسم نگاه ويژه داشت و براي توسعه گردشگري بايد منابع و ذخاير طبيعي کشور حفظ شود.
وي تاکيدکرد: تخريب برخي چشمه ها در منطقه زاگرس و استفاده از مصالح سيمان و بتن براي حاشيه سازي اين چشمه ها نامطلوب است و بايد از اين کار جلوگيري شود.
در اين نشست که جمع زيادي از دانشجويان حضور داشتند ،برخي از دانشجويان سووالاتي در خصوص مناطق زاگرس ايران مطرح کردند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)