کیهان نوشت:
خبرچین های سفارتخانه ها و کنسولگری های آمریکا در کشورهای همسایه ایران به جمع آوری اطلاعات می پردازند.نشریه فارین پالیسی اخیرا با اشاره به اسناد ویکی لیکس نوشت: آمریکا به روش های غیرمرسوم، اطلاعاتی درباره کشوری به دست آورده است که تماس مستقیم محدودی با آن دارد. در مرکز این تلاشها «مراکز دیده بان ایران» قرار دارد که آمریکا در بیش از 10شهر در کشورهای نزدیک ایران و غرب اروپا به راه انداخته است. کاندولیزا رایس، وزیر خارجه دولت جورج بوش، این مراکز جمع آوری اطلاعات از ایران را سال 2006 دایر کرد، میز ایران را در این وزارتخانه راه انداخت و بر استخدام دیپلمات های آمریکایی مسلط به زبان فارسی در وزارتخانه ها و کنسولگری های در خارج از این کشور پافشاری کرد.

فارین پالیسی می افزاید: این راهکار جدید آمریکا با دفتر منطقه ای ایران در دوبی شروع شد؛ منطقه ای که نزدیک به استان هرمزگان ایران در حاشیه خلیج فارس و در همسایگی تنگه هرمز قرار دارد. دفتر دوبی بزرگترین مرکز دیده بان ایران است و آمریکا از طریق این دفتر از اطلاعات به دست آمده که حاصل رفت و آمد افراد میان امارات متحده عربی و ایران است، استفاده می کند. دیگر دیدبانان آمریکا مامورانی هستند که در بغداد، باکو، برلین، استانبول، لندن، پاریس و تل آویو مستقر شده اند. جان لیمبرت مسئول پیشین دفترهای دیده بان ایران و دستیار معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، گفته است این مراکز دیده بان در ارائه اطلاعات واقعی درباره تحولات سیاسی ایران بسیار مفید و مهم هستند.

یادآور می شود جان لیمبرت از جاسوسان سفارت آمریکا در تهران بود که در ماجرای تسخیر سفارت توسط دانشجویان پیرو خط امام مدتی در بازداشت به سر می برد و سپس آزاد شد. خبر فارین پالیسی نشان می دهد که وی حتی در هنگام تصدی میز ایران- که تا همین چند ماه پیش ادامه داشت- و ظاهرا تحت عنوان جست وجوی راههای برقراری و بهبود روابط، باز هم دنبال جاسوسی و یافتن روزنه های خرابکاری بوده است!



منبع : خبرآنلاین