صفحه 1 از 4 1234 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 34

موضوع: توضیحات علم بیوشیمی

  1. #1
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض توضیحات علم بیوشیمی

    علم بیوشیمی

    بيو شيمي

    بيو شيمي علم مربوط به ترکيب اجزاء و ساختار مواد موجود در سيستم هاي زنده و واکنشهاي شيميايي انجام شده در اين سيستم هاست .طي چهل سال اخير پيشرفتهاي مهمي در اين از شاخه از علم شيمي صورت گرفته است در اين مطلب و مطالب بعدي به اين شاخه از علم شيمي مي پردازيم
    آب جزء اصلي تشکيل دهنده ساختار بدن موجودات است کمی درصد مواد معدني
    بقيه ترکيبات آلي با ساختار پيچيد ه است

    پروتئين ها
    ماکرو مولکولهايي تشکيل شده از الفا-آمينواسيدها هستند تمام الفا-آمينواسيدها ها جز گليسيرين داراي ايزومر نوري اند در پروتئين ها واحد هاي الفا-آمينواسيدها به وسيله اتصالهايي موسوم به اتصالهاي پپتيدي به هم وصل شده اند و زنجيره پلي پپتيدي ايجاد کرده اند .


  2. #2
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    پليساکاريدها ، پليمر منوساکاريدها هستند. از نظر تنوع در ساختمان ممکن آنها ، بخصوص در اندازه زنجير و انشعاب ، قابل مقايسه با پليمرهاي آلکني هستند، ولي طبيعت در ساختن چنين پليمرهايي بسيار محافظهکار است. سه تا از فراوانترين پلي ساکاريدها ، سلولز ، نشاسته و گيلکوژن مي باشند که از منومر گلوکز مشتق شدهاند. ..
    گليکوژن ، منبع انرژي
    پليساکاريدي با ساختمان مشابه با آميلوپکتين ولي با شاخههاي بيشتر (يکي به ازاي هر واحد گلوکزي) و با ابعاد بزرگتر (با وزن مولکولي به بزرگي يکصد ميليون) ، گليکوژن است. اين ترکيب از نظر بيولوژيکي مهم است، زيرا يکي از پليساکاريدهاي اصلي براي ذخيره انرژي در انسان و حيوانات است و نيز به دليل اينکه در دسترسترين منبع گلوکز بين وعدههاي غذا و در مواقع فعاليت فيزيکي (سختکاري) ميباشد، از اهميت زيادي برخوردار است.

    اين ماده در مقادير نسبتا بالا ، بخصوص در جگر و در محلهاي غير فعال ماهيچهها ذخيره ميشود.
    مراحل تبديل گليکوژن به گلوکز
    روشي که سلولها از اين ذخيره انرژي استفاده ميکنند، داستان جالبي در بيو شيمي است. آنزيم خاصي به نام فسفريلاز ، ابتدا گليکوژن را به مشتقي از گلوکز d- گلوکوپيرانوزيل 1- فسفات تبديل مينمايد. اين تبديل ، در يکي از محلهاي غير کاهنده گروههاي قندي مولکول گليکوژن صورت ميگيرد و مرحله به مرحله پيش ميرود (يک مولکول در هر مرتبه).

    بدليل اينکه گليکوژن بسيار شاخهدار است، تعداد زيادي گروه انتهايي وجود دارد که آنزيم ميتواند آنها را گاز بگيرد و مطمئن باشد که در زمان نياز به انرژي زياد ، مقدار کافي گلوکز به سرعت آماده ميشود.
    محدوديت عمل فسفريلاز
    فسفريلاز ، پيوند 6,1- گليکوزيدي را نميتواند بشکند. به محض اينکه به چنين انشعابي نزديک شود (در حقيقت به محض اينکه به پايانه اي برسد که چهار واحد با چنين پيوندي فاصله دارد)، متوقف ميگردد.

    ترانسفراز
    در اين لحظه ، آنزيمي ديگري به نام ترانسفراز وارد عمل ميشود که ميتواند اين مجموعههاي سه واحدي گلوکوزيل پايانهاي را از يک شاخه به شاخه ديگر تغيير محل دهد. اين فرايند ، يک پسمانده گلوکزي را در انشعاب باقي ميگذارد.
    ..
    6,1- گليکوسيداز
    در اين حالت ، به سومين آنزيم نياز داريم تا آخرين مانع را براي بدست آوردن يک زنجير مستقيم جديد از ميان بردارد. اين آنزيم ، مخصوص نوع پيوندي است که بايد شکسته شود و آن ، 6,1-گليکوسيداز است که به نام آنزيم مستقيم کردن زنجير نيز شناخته شده است. زماني که اين آنزيم ، وظيفه خود انجام داد، فسفريلاز ميتواند به تجزيه زنجير گلوکز ادامه دهد تا به شاخه ديگر برسد و اين عمل ، ادامه پيدا ميکند.

    مسيرهاي گلوکز آزاد شده از گليکوژن
    گلوکز آزاد شده از گليکوژن به 2- اک****وپانوتيک (پروويک) اسيد ، از يک مسير پيچيده (گليکوليز) که شامل تعدادي آنزيم است، تبديل ميشود. سپس اين اسيد ، محصولهاي مختلفي بدست ميدهد که به ارگانيسم مربوط و شرايط موجود بستگي دارد. در يک محيط هوادار (پُراکسيژن) ، ادامه اکسيداسيون منجر به تشکيل h2o و co2 ، همراه حداکثر انرژي ميشود.

    اگر مقدار اکسيژن کم باشد، مثلا در ماهيچه اي که بهشدت منقبض شده است، از کاهش ناقص 2- هيدروکسي پروپانوتيک (لاکتيک) اسيد بدست ميآيد. بعضي از ارگانيسم هاي غير هوازي مانند مخمر 2- اک****وپانوئيک (پيروويک) اسيد را به اتانول تبديل ميکنند.


  3. #3
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    اکسير امگا 3*
    واژه امگا3 را اين روز ها بيشتر مي شنويم اين اسيد چرب از نوع چربي هايي با چند پيوند دوگانه(غير اشباع يا سيسو ترانس)ويکي از انواع اصلي چربي هاست که بدن انسان ان را از غذا تامين ميکند .امگا3 از انواع اسيد چرب هاي ضروري به شمار مي رودولي بدن انسان قادر ساخت ان نيست دانشمندان اولين بار ارطباط سلامت انسان با امگا3 رادر سال 1970ودر هنگام مطالعه روي بدن اسکيمو ها دريافتند.در اين مطالعه مشاهده شد که اسکيمو ها کمتر از اروپاييها به بيماري هاي قلبي عروقي-رماتيسم مفصلي –و همچنين ديابت دچار ميشوند با توجه به رژيم غذايي اسکيموها که نهنگ خوک دريايي و ماهي سالموناستفاده مي کنند در نهايت محققان در يافتند که همه اين غذاها غني از اسيد چرب امگا 3 هستند ودر جلوگيري از اين بيماري ها موثرند .روغن ماهي هاي سرد ابي مانند ماهي تون ماهي سالمون و ماهي کريل سرشار از امگا3 هستند .
    از ديگر مزاياي امگا 3:
    1-سطح کلسترول خون را پايين نگه ميدارد
    2-ضربان قلب را تنظيم ميکند
    3- فشار خون راپايين مي اورد
    براي جلوگيري از بيماري هاي قلبي عروقي مناسب اندونيز کاهش تري گليسريد(بخصوص الفا لينولنيک اسيد/روغن کلزا روغن دانه بزرک کتان روغن مايع و مارگارين نيمه جامد(در باره مارگارين اطلاعاتي در وبلاگ دارم)همچنين گردو برگ سبزسبزيجات نظير خرفه منابع يرشار از لينو لنيک اسيدند
    5-کاهش رشد غدد سرطاني
    6-بهبود افسردگي
    محققان توصيه مي کنند که در يک رژيم غذايي سالم بهتر است نسبت مصرف امگا3 به امگا6يک به دو ويا يک بهيک در شرايط بهينه باشد.(امگا6هم از ديگر اسيد چرب هاي ضروري است که در :حبوبات گياهان روغني ماکيان وتخم مرغ يافت مي شود و معمولا بيشتر از امگا3 مصرف مي شود
    اسيد چرب امگا3:نوعي اسيد لينولئک با دو پيوند دو گانه به فاصله 6 کربن از انتهاي متيلي]
    (18:2w6),CH3-(CH)4CH=CH-CH2-CH=CH
    نوع لينولنيک با سه پيوند دوگانه با فصله 3کربن از انتهاب متيلي(امگا6)
    CH3-CH2-CH=CH-CH2-CH=CH-CH2-CH=CH,(18:3w3)
    بيشترين مقدار امگا6براي ماهي کپورحدود13.2واحدوبراي امگا3حدودا 2.3واحدميباشد : ackman.(1973)
    روغن زيتون وخواص ان
    *رغن زيتون به نظر مي ايد قبل از روغن زيتون ابتدا کمي از خود رغن بدانيم پس: واژه يروغن براي آن دسته از مايعات به کار مي رود که با آب مخلوط نمي شوند و به دليل آن که چگالي آنها کمتر از آب است، روي آب شناور مي مانند. اصولاً روغن به چربي اطلاق مي شود که در دماي اتاق معمولاً به حالت مايع باشد.
    روغن ها هم همچون چربي ها متشکل از تري گليسريد، مونوگليسريد و مقداري هم دي گليسريد مي باشند. از آنجا که روغن حاوي مقدار زيادي چربي اشباع نشده است، در دماي اتاق مايع مي باشد. اصل واژه روغن لاتين است. روغن ها انواع مختلف دارند. مي توانند صنعتي بوده يا تنها براي مصارف خوراکي و پخت و پز مورد استفاده قرار گيرند. در اين بخش به توضيح در مورد روغن هاي خوراکي که معمولاً براي پختن غذاها مورد استفاده قرار مي گيرند، مي پردازيم.
    Aروغن هاي خوراکي
    روغن هاي خوراکي را معمولاً از چربي هاي نباتي يا حيواني به دست مي آورند. چربي هاي نباتي در دماي اتاق مايعند. اين نوع روغن ها را اغلب از گياهان، مغز ميوه، دانه گياه و... تهيه مي کنند. البته اغلب چربي هاي حيواني در دماي اتاق به حالت جامدند و بنابراين نمي توان آنها را جزو روغن به حساب آورد. اما برخي جانوران از جمله ماهي، وال و برخي از حيواناتي که در آب و هواي سرد زندگي مي کنند، چربي بدنشان به حالت روغن مايع مي باشد.
    معمولاً از روغن براي سرخ کردن و پختن غذا استفاده مي شود. گاهي به منظور نگهداري از مواد غذايي هم به آنها روغن مي زنند.
    Bروغن هاي نباتي
    روغن هاي نباتي (گياهي) را از گياهان يا دانه ي آنها استخراج مي کنند. برخي روغن هاي گياهي از جمله روغن دانه شلغم روغني يا روغن پنبه دانه، بدون انجام عمليات مخصوص بر روي آنها، براي مصرف انسان مناسب نيستند.
    روغن هاي نباتي همچون ديگر انواع چربي، از استرهاي گليسرين و همچنين از مخلوط انواع مختلف اسيد چرب تشکيل يافته اند. اين روغن ها در آب حل نمي شوند، اما در برخي حلال هاي آلي، محلول هستند.
    B-1منبع روغن نباتي
    معمولاً روغن هاي نباتي رايج را از دانه گياهان زير به دست مي آورند:
    دانه هاي روغني
    پنبه
    شاهدانه
    خردل
    دانه شلغم روغني
    کانولا (نوع خاصي شلغم روغني که ميزان مواد سمي آنرا به حداقل رسانده اند)
    کنجد
    آفتاب گردان
    کاجيره يا زرتک
    دانه انگور

    دیگر انواع روغنهای گیاهی
    روغن بادام
    روغن آووکادو
    روغن ذرت
    روغن کرچک
    روغن پنبه دانه
    روغن نارگيل
    روغن فندق
    روغن زيتون
    روغن نخل (که از ميوه درخت نخل آفريقايي به دست مي آيد)
    روغن بادام زميني
    روغن کدو تنبل
    روغن برنج
    روغن دانه سويا
    روغن گردو

    از ميان اين روغن ها، اغلب افراد از روغن زيتون، روغن دانه آفتاب گردان و روغن نخل (که در دماي اتاق جامد است) براي تهيه غذاهاي خود استفاده مي نمايند.

    Cنحوه استخراج
    روش جديد استخراج روغن از دانه ي گياهان، به طريق شيميايي و با استفاده از حلال هاي خاصي مي باشد. اين روش، محصول بيشتري توليد مي کند، با صرفه تر است و سريع تر هم انجام مي پذيرد.

    روشي ديگر براي استخراج روغن از دانه گياهان، بدون استفاده از حلال صورت مي گيرد و به استخراج فيزيکي معروف است. در اين روش روغن را با روش هاي مکانيکي فشردن، استخراج مي نمايند. از اين روش معمولاً براي تهيه روغن هاي خوراکي استفاده مي شود.


    Dروغن زيتون olive oil
    روغن زيتون را از ميوه درخت زيتون استخراج مي کنند. اين درخت اولين بار در نواحي مديترانه اي پرورش يافت. روغن زيتون را با فشردن ميوه زيتون به دست مي آورند. روغن زيتون داراي مقدار زيادي چربي اشباع نشده مي باشد.



    D1طرز تهيه
    در قديم روغن زيتون را به اين طريق تهيه مي کردند:
    ابتدا به تنه درخت زيتون با چوب مي زدند تا ميوه هاي زيتون به زمين بيفتند. سپس آنها را با کمک سنگ داخل کاسه هاي چوبي له مي کردند تا به روغن بيفتند. امروزه ميوه زيتون را تکه هاي ريز مي کنند و از آن خميري به دست مي آورند. اين خمير را با آب مخلوط نموده و داخل دستگاه سانتريفوژ مي ريزند. در اين دستگاه ضمن چرخش، روغن زيتون از بقيه مواد جدا مي شود.



    D2طبقه بندي روغن زيتون
    روغن هاي زيتون صنعتي را مي توان بر اساس خواص شيميايي و روش تهيه به انواع مختلفي طبقه بندي نمود:


    D-2-1کاملاً خالص
    اين روغن زيتون را از مرحله ي ابتدايي فشردن زيتون به دست مي آورند و پ.هاش آن بين 5/0 تا 1 درصد مي باشد.


    D-2-2خالص
    اين روغن هم به طريقه روغن کاملاً خالص تهيه مي شود، فقط پ.هاش آن 5/1 تا 2 درصد است.


    D-2-3نيمه خالص
    مخلوطي از روغن کاملاً خالص و خالص که پ.هاش آن تا 3/3 درصد مي باشد.


    D-2-4خالص لامپانت
    روغن زيتون خالصي که پ.هاش آن بيش از 3/3 درصد باشد که يا آن را تصفيه مي کنند و يا براي مصارفي غير از مصارف خوراکي آن را به کار مي برند.


    D-2-5روغن تصفيه شده
    که از مخلوط روغن خالص و روغن تصفيه شده به دست مي آيد.

    روغن هاي زيتون خالص را تنها با استخراج به طريق فيزيکي تهيه مي کنند.
    در ميان روغن هاي زيتوني که توضيحشان در بالا آمد، روغن زيتون کاملاً خالص داراي ارزش غذايي بالايي بوده و براي سلامتي مفيد است. اين نوع روغن زيتون، مزه گل مي دهد.



    Eتاريخچه
    روغن زيتون، فراورده اي بود که ابتدا مردمان تمدن مينون (تمدني يوناني در عصر برنز در نواحي مديترانه اي) آن را توليد مي کردند. اين روغن براي آنها منشاء ثروت محسوب مي شد. اين مردمان، گوشت له شده ي ميوه ي زيتون را داخل مخزن ثابتي مي ريختند و پس از مدتي، روغن زيتون در قسمت بالا جمع مي شد و آنها آب و بقيه مواد را از قسمت انتهايي مخزن خارج مي کردند.
    ..
    امروزه از روغن زيتون در پخت و پز و همچنين در تهيه ي مواد آرايشي بهداشتي استفاده مي کنند. از اين روغن صابون هم تهيه مي نمايند. البته روغن زيتون را در صنايع دارويي و همچنين به عنوان سوخت چراغ هاي نفتي هم به کار مي برند.


    Fاثرات روغن زيتون بر سلامتي
    تحقيقات نشان داده که مصرف روزانه دو قاشق غذا خوري (23 گرم) روغن زيتون، خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را کاهش مي دهد که اين امر، به دليل وجود چربي هاي اشباع نشده در اين روغن است.
    بنابراين براي جلوگيري از ابتلا به اين بيماري، بهتر است که به جاي چربي هاي اشباع شده از روغن زيتون استفاده شود تا ميزان مصرف کالري روزانه از حد لازم بيشتر نباشد. همچنين روغن گردو و اسيد چرب امگاــ3 که در گوشت ماهي و سبزيجات وجود دارد همچون روغن زيتون، اسيدهاي چرب اشباع نشده دارند و بنابراين براي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي مفيدند.

    Gروش نگهداري روغن زيتون : روغن زيتون به سرعت و سهولت در مقابل نور ، هوا و گرما فاسد مي شود لذا بايد در زيرزمين هاي خشك نگهداري شود . سرما و حرارت زياد هر دو زيانآور است . بهترين درجهي حرارت 12 الي 15 درجه سانتي گراد است . روغن زيتوني كه هنوز ترش نشده اگر به خوبي صاف شود ديرتر فاسد مي گردد .
    ارزش پزشكي : در اينكه روغن زيتون روغني مفيد و سالمي است جاي هيچ شكي نيست اما مسئله ارتباط آن را با تصلب شرايين و افزايش كلسترول خون جاي بررسي دارد اما آنچه گفتهاند و مشاهدات نشان مي دهد نمايانگر آن است كه افراد ساكن مديترانهاي كه از روغن تغذيه مي كنند كلسترول خون پايين تري نسبت به افرادي كه روغن حيواني مصرف مي كنند دارند ويتامين E موجود در روغن ارزش بيولوژيكي و كيفي خاصي به روغن زيتون داده است كه حاوي 75 الي 80درصد آلفاتوكوفرول است 6درصد بتاتوكوفرول 15درصد گاماتوكوفرول مي باشد . روغن زيتون داراي مقدار زيادي اسيد اولئيك (72درصد) اين مطالب يعني اينكه روغن زيتون منبع خوبي براي تأمين انرژي بدن و نيز جلوگيري كننده از بيماريهاي قلبي است . روغن زيتون منبع خوبي براي اسيد لينولئيك نيز مي باشد . كمبود اين اسيد در كودكان منجربه التهاب پوست و امراض پوستي مي شود . بنابراين اسيد لينولئيك از نظر بيولوژيكي بسيار فعال است . در بدن انسان مادهاي به نام پوستا كلاندين ميسازد كه هم از رسوب چربي در شريانها جلوگيري مي كند و هم باعث افزايش كلسترول خوب بدن ميشود با اين اوصاف يكي از مواد حياتي براي زنده ماندن انسان است . در ضمن با مصرف روغن زيتون از ضخم معده جلوگيري شده و از بافت مخاط آن محافظت ميشود . روغن زيتون در مقابل با روغنهاي حيواني اسباب كاهش كلسترول بد را فراهم ميكند .
    اين روغن به علت توان مقاومت در مقابل حرارتهاي بالا مناسبترين روغن براي سرخ كردن ميباشد بهترين استفاده از روغن زيتون استفاده از روغن خام يا بكر (تصفيه نشده) ميباشد .
    Hارزش پزشكي روغن زيتون
    · سالهاست دانشمندان بر اين باورند كه روغن زيتون در پيشگيري از سرطان پستان كمك ميكند تجربيات آزمايشگاهي ( شيمي آزمايشگاهي ) نشان ميدهد كه مهمترين اسيد چرب غيراشباع با يك باند دوگانه در روغن زيتون اسيد اولئيك است اين اسيد چرب ژنهاي ايجاد كننده سرطان پستان را سركوب ميكند . مطالعات نشان ميدهد كه شيوع سرطان پستان در ميان مردم نواحي مديترانه كمتر است زيرا مقادير زيادي روغن زيتون توليد و توسط مردم مصرف ميشود . در بيش از يك پنجم از مبتلايان به سرطان پستان مقدار ژن Her – 2nueزياد است . هر چه Her – 2nue بيشتر سرطان وخيمتر و شيمي درماني اثر كمتري خواهد داشت . اسيد اولئيك ، اسيد غالب زيتون قادر است سطح آن را به 46% كاهش دهد . اين اسيد چرب اثر بخشي داروهايي را كه هدف اصلي آنها سركوب Her – 2nue ميباشد سركوب ميكند .
    · اثر مقابلهاي خوبي با بيماري پاركينسون دارد ( پاركينسون بيماري عصبي پيش رونده است ) چون روغن زيتون داراي تك غيراشباع است و نيز يك منبع غيربراي ويتامين E .
    Jارزش غذايي روغن زيتون
    روغن زيتون داراي مقادير متغيير اسيد چرب اشباع شده ميباشد كه بصورت گليسريدها بوده و پايين آمدن حرارت كم و بيش تهنشين ميشوند كه همان مارگارين زيتون ميباشد . به طور كلي روغن زيتون بدست آمده از مناظق مادهاي بيشتر و داراي مارگارين فراوانتري هستند كه در محل سردي قرار ميدهند و سپس صاف ميكنند تا مارگارين آنها گرفته شود . ..
    قسمت اعظم اسيدهاي چرب مايع روغن زيتون اسيد اولئيك حدود 80% و مقدار كم آن در حدود 12 ـ 7% از اسيد لينولئيك تشكيل شده است . همچنين روغن زيتون داراي مقدار زيادي ليستين ، مقدار كلروفيل و گزانتوفيل ميباشد .
    داخل خود هستند . مزيت برچسب RFID ان قدر کوچک است که مي توان ان را داخل خود محصول و نه روي بسته بندي ان را جاسازي کرد . اين برچسب قابليت ذخيره سازي اطلاعات بيشتري دارد و از فاصله دور هم قابل اسکن است ( مثلا از روي جعبه هاي کارتن يا ساير بسته بندي ها ) ، همچنين تعداد زيادي برچسب را مي توان به مي توان به طور همزمان اسکن کرد . اين برچسب را متوان به گوش حيوان وصل نمود و يا ان را به بدن حيوان تزريق کرد . اندازه کل برچسب حدود يک ذره خاک است . توليد کندگان اين فناوري معتقدند که (( هر نوع وسيله اي را مي توان در هر در مکاني به طور خودکار شناساي نمود . ))

  4. #4
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    با استفاده از برچسب هاي RFID بر روي بسته بندي مواد غذايي ، صندوقدار مي تواند در يک لحظه خريد يک مشتري را کنترل و همچنين اگر هم هر کدام از محصولات ، تاريخ مصرفشان گذشته بود و به مشتري ياد اوري نمايد . بر چسب هاي RFID حتي پس از اين محصول غذايي فروشگاه را ترک کرد . اطلا عات را به فروشگاه ارسال مي نمايند . اين امر باعث مي شود فروشگاه داران از رفتار مشتريان با ماده غذايي اگاه شوند . فروشگاه داران وال _ مارت در ايالات متحده و تسکو در پادشاهي انگلستان بر چسب RFID را بر روي بعضي از محصولات خود ازماي نمو ده اند .
    برچسب هاي ديگري در مقياس نانو طراحي شده اند که مشابهت بيشتري با UPC code دارند که به انها (( نانو بارکد )) گفته مي شود . اين برچسب از فاصله يک متري بار کد خوان خود کار ، خوانده مي شوند که اين روش براي خواندن بار کد در بنادر مناسب است .
    برچسب گذاري مواد غذايي با روش هاي ذکر شده فوق به اين معني است ، که غذا تا چنگال مصرف کننده در مراحل فراوري حمل ونقل ، غذا خوري هاي ، قفسه فروشگاه و حتي پس از خريد انها مشتريان توسط پايش نمود .
    افزودني هاي غذايي در مقياس نانو :
    براي مثال شرکت باسف يک نوع کارتنوئيد در مقياس نانو توليد کرده است . کارتنوئيد ها يک نوع افزودني غذايي هستند که به غذا ها رنگ نارنجي مي دهند و به طور طبيعي در هويج و گوجه فرنگي وجود دارند . بعضي از انواع کارتنويئد ها ضد اکسيد کننده مي باشند و در بدن به ويتامين A تبديل مي شوند . شرکت BASF اين کاروتنوئيد در مقياس نانو را ، به شرکت هاي بزرگ توليد کننده غذا و نوشابه در سراسر جهان مي فروشد تا در ليموناد ها ، ابميوه ها ، و مارگارين ها مورد استفاده قرار مي گيرد . فرمو لاسيون افزودني ها در مقياس نانو جذب انها را در بدن راحت تر کرده ، همچنين زمان نگهداري انها را افزايش مي دهد . شرکت BASF همچنين کاروتنوئيد صناعي ديگري به نام ليکوپن به عنوان يک افزودني غذايي توليد کرده است . ليکوپن به طور طبيعي در گوجه فرنگي وجود دارد .
    امروزه از دي اکسيد تيتانيوم توليد شده در مقيا س نانو ،در پوشش هاي شفاف پلاستيکي مواد غذا يي به عنوان محافظت کننده از اشعه ماوراي بنفش استفاده مي شود . اين ماده در سال 1966 توسط FDA در مقياس ميکرون به عنوان يک رنگ افزودني غذايي به شرط انکه در يک درصد ماده غذايي ----- ننمايد تائيد شده است و رنگ سفيد درخشاني را به عنوان روکش بيسک.ئيت ها و کيک ها ايجاد مي کند . در مقياس نانو اين ذرات ديگر سفيد نيستند بلکه شفاف مي باشند . اما هنوز هم نور ماوراي بنفش را مانند ترکيبات 2 TIO در مقياس بزرگتر عبور نمي دهند .
    دي اکسيد سيليکون که به نام سيلسکا نيز شناخته مي شود در مقياس نانو به عنوان (( پوشش غير الي خوراکي )) براي جلوگيري از رسيدن اکسيژن و رطوبت به محصولات غذايي زير پوشش به کار مي رود و بنابراين باعث افزايش مدت ماندگاري انها مي شود . اين پوشش از چسبيده شدن ابنبا ت هاي سخت به يکديگر ، بيات شدن کلوچه ها و وارفتن غلات صحبانه اي در شير و ساير موارد مشابه جلوگيري مي کند . ضخامت پوشش مناسب براي اين نوع مواد غذايي 0/5 تا 20 نانومتر است .
    5 _ غذا هاي داراي انتشار مخصوص در بدن :
    براي اينکه بدن ما بتواند از انتشار اجزاي غذا در ان سود ببرد ، چه جزء ويتامين C حاصل از يک سيب و يا ليکوپن صنايع داخل ليموناد با شد _ ماده مغذي بايد به محل خاصي از بدن رفته ، و وقتي به انجا رسيد فعال شود . کنترل و مهندسي انتشار مواد مغذي در بدن يکي از زمينه هاي تحقيقا تي نانو فنا وري است . اين مواد غذايي که (( غذا و دارو ناميده مي شوند اجزاي فعالشان توسط نانو کپسول در بدن توزيع مي گرندد . زيرا يکي از را ه هاي حفظ يک جز ء فعال غذايي ، قرار دادن ان در يک پوشش محافظ است . اين پوشش را مي توان طوري طراحي کرد که با تحريک شدن توسط محرک مناسبي حل شده و ماده فعال داخل ان از طريق پوشش انتشار يابد . به عنوان موسسه غذايي جورج وستون در استراليا نوعي نان به نام نان (( تيپ تاپ اپ )) توليد کرده که حاوي روغن از اسيد چرب امگا _3 حاصل از ماهي تن مي باشد . اما روغن ماهي تن در داخل ميکرو کپسول قرار داده شده است و بنابراين مصرف کننده طعم روغن ماهي را حس نمي کند و فقط وقتي اين روغن به معده رسيد و کپسول هظم شد ازاد مي شود . چنين فناوري ، در مورد ماست و غذاي کودک به کار گرفته شده است .
    با استفاده از نانوکپسول از جنس پليمر خوارکي مي توان مزه و بوي ملکو ل هاي غذا را از تخريب تدريجي حفظ نمود و با اين روش مدت زمان ماندگاري محصول را ، افزايش داد .
    تعدادي از شرکت هاي غذايي بر روي غذا هاي داراي تداخل کار مي کنند که بنا به تقا ضا ي مصرف کننده ويژگي ان تغيير مي يابد . به عنوان مثال نانو کپسول هاي که ديواره انها در بسامد هاي مختلف مايکروويو تخريب مي شود و بنا به تنظيم سوييچ مايکروويو توسط مشتري ، طعم و رنگ ان تغيير مي کند .
    شرکت کرافت نيز بر روي حسگر هاي کار مي کند که کمبود هاي غذا يي اشخاص را تشخيص مي دهند و سپس از طريق غذا هاي هوشمند ، که ملکو ل هاي مورد نياز تغذيه اي را ازاد مي کنند به اين کبود ها پاسخ مي دهند . بعضي از لوازم ارايش نيز به دنبال توليد غذا ارايش کننده که با استفاده از (( نانوزوم ها )) پس از خوردن ماده غذايي در پوست از داخل بدن سوراخ هاي بسيار ريز ايجاد شده و مواد مورد نياز ان مثال ويتامين E به پوست وارد مي شوند .
    روکش کردن انزيم ها
    يکي از دغدغه هاي شرکت هاي صنايع غذا يي جهان ، نگهداري غذا و مصون نگهداشتن ان از اسيب انزيم ها است . اگر بتوان به روشي انزيم ها را از محيط غذا يي دور کرد فرايند فساد مواد غذايي به تاخير مي افتد . با استفاده از نانو فناوري مي توان با روکش کردن انزيم ها ، انها را از محا فعاليت دور کرده ، مانع از اثر انها شد . يکي از اين روش ها ، روکش کردن انزيم توسط يک ساختار پليمري است . در اين روش يک شبکه نانوکامپوزيتي را با فرايند پليمريزاسيون در اطراف هر ملکول انزيم ايجاد مي کنند ، تا از تخريب ان جلوگير شود . اين نانو ذرات حاوي انزيم ، قطري حدود 8 درجه سانتيگراد تا 5 ماه عمر مي کنند . روکش کردن انزيم در صنايع غذايي ، يکي از فرايند ها مهم براي حفظ کيفيت و بهبود نگهداري مواد غذايي است

  5. #5
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    کربوهيدراتها
    قندها ، نشاسته ها و سلولز به گروهي از ترکيبات آلي موسوم به کربوهيدراتها تعلق دارند که هيدروکسي کتون ، هيدروکسي آلدهيد يا مواد مشتق شده از آن به شمار مي روند . مونو ساکاريدها يا قندهاي ساده ساده ترين کربوهيدراتها ست . دي ساکاريد ها از دو واحد مونو ساکاريد تشکيل شده اند .


  6. #6
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    چربي ها و روغن ها
    استرهاي تشکيل شده از گليسرول و ايدهاي چرب هستند . اسيدهاي چرب ، کربوکسيليک اسيدهاي راست زنجيري هستند که ممکن است پيوند 2 گانه کربن - کربن نيز داشته باشند در دماي متعارف چربي ها جامد و روغن ها مايع هستند .

  7. #7
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    آنزيم ها
    کاتاليزورهاي زيست شناختي بسيار کارامدي است در هر سلول بيش از 1000 آنزيم وجود دارد که امکان انجام واکنش ها در دماي ملايم بدن و pH خنثي را فراهم مي آورد . آنزيم ها کاتاليزورهاي سطحي هستند که واکنش سوبسترا در موضع هاي فعال ( جايي روي سطح آنزيم که واکنش در آنجا انجام مي شود ) موجود بر سطح آنزيم ها انجام مي گيرند


  8. #8
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    نتايج نويد بخش واکسن ژنتيکى مقابله با آلرژى
    آزمايش هاى اوليه يک واکسن ضد آلرژى که پژوهشگران علوم پزشکى به کمک شيوه هاى مهندسى ژنتيک طراحى کرده اند،به نتايج اميدوارکننده اى منجر شده است .
    نشريه بولتن بيوتکنولوژى ،وابسته به دفتر همکاريهاى فناورى و رياست جمهورى ،در شماره خود افزود : در جريان اين آزمايش ها،که در اتريش ، سوئد و فرانسه انجام شد،اين واکسن به طور چشمگيرى از حساسيت افراد مورد آزمايش به گرده گياهان کاست
    اين گروه از پژوهشگران میگويد،هم اکنون سرگرم توسعه واکسن هاى ژنتيکى ديگرى براى مقابله با انواع ديگر آلرژى هاست .
    نتايج اين تحقيقات در نشريه "اقدامات آکادمى ملى علوم "منتشر شده است .
    بنا به تخمين ها هم اکنون يک چهارم جمعيت جهان از نوعى آلرژى رنج مىبرند، که برخى از آنها مانند "آسم " ،جان بيماران را تهديد مىکند.
    آلرژى اساسا ناشى از واکنش افراطى سيستم دفاعى بدن به ماده اى است که در واقع بیخطر است .
    کار واکسن هايى که براى مقابله با بيماريهايى مانند سرخک يا فلج اطفال تجويز مىشود، اين است که سيستم دفاعى بدن را تحريک کنند.اما واکسن آلرژى بايد عکس آن را انجام دهد وبه گفته سرپرست اين گروه از پژوهشگران از دانشکده پزشکى وين ،شعله سيستم دفاعى بدن را پايين بکشد. ..
    تيم تحقيقاتى به کمک مهندسى ژنتيک نمونه اى از گرده درخت غان را طراحى کرده است که در بدن افراد مبتلا به آلرژى ،پادتن هايى توليد مىکند که از شدت واکنش سيستم دفاعى بدن مىکاهد.
    اين محصول همچنين از شدت واکنش سيستم دفاعى بدن به برخى از انواع ديگر گرده هاى آلرژى زا میکاهد.
    البته شيوه هايى براى درمان آلرژى که از همين اصول استفاده مىکند وجود دارد اما با اين که اين شيوه ها میتواند کاملا موثر باشد اما گاه عوارض جانبى جدى به همراه دارد. ..
    پژوهشگران دانشگاه وين به کمک مهندسى ژنتيک موفق شده اند ضمن حفظ تاثيراين شيوه هاى درمانى ،عوارض جانبى آنها را حذف کنند.
    آنها همچنين نمونه هايى از ساير مواد الرژى زا را ساخته اند و قصد دارنداين مساله را که آيا اين مواد نيز به عنوان واکسن قابل استفاده هستند يا خير ،بررسى کنند.

  9. #9
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    هورمون ها و دستگاه درون ریز
    1- هورمون ها توسط سلول های خاصی و فقط در خون ترشح می شوند و در واقع نوعی پیک شیمایی چرا که عملکرد سلول های مقصد را تغییر می دهد.
    2- دستور هورمون هم به نوع هورمون بستگی دارد و هم به سلول هدف و یکی از کار کرد های آن ایجاد هماهنگی بین تولید، مصرف و ذخیره ی انرژی است.
    3- موادی وجود دارند که بدون ورود به جریان خون بر روی سلول ها ی مجاور خود اثر می گذارند...این مواد هم به عنوان پیک شیمیایی عمل می کنند و بر عملکرد سلول هدف تاثیر می گذارند، اما معمولا به آنها هورمون گفته نمی شود..مانند انتقال دهنده های عصبی
    4- تفاوت انتقال دهنده های عصبی با هورمون ها در این است که عملکرد سریع و عمری کوتاه دارند در حالی که هورمون ها معمولا اثری کند تر و طولانی تر دارند. و انتقال دهند های عصبی از نورون ها (سلول های عصبی) تولید میشوند و بعد از عبور از سلول پیش سیناپسی و گذر از فضای سیناپسی به سلول پس سیناپسی می رسند و این در حالی است که هورمون ها از سلول های درون ریز و به درون مایع میان بافتی و سپس وارد جریان خون می شوند. ..
    5- هورمون سلول هدف را از روی گیرنده ی آن شناسایی می کند که گیرنده مولکولی است که بر روی غشا سلول و یا درون سلول(درون هسته یا سیتو پلاسم) قرار دارند و گیرنده از نظر شکل سه بعدی مکمل هورمون است. گیرنده پروتئینی است ولی هورمون می توان آمینو اسیدی و یا استروئیدی باشد.
    6- اندامهای ترشح کننده هورمون : کار اصلی غدد درون ریز ترشح هورمون است. علاوه بر غدد درون ریز بعضی از اندام های بدن علاوه بر کار تخصصی خود ترشح هورمون را نیز بر به عنوان وظیفه ای فرعی انجام می دهند.نمونه ی این اندام ها: معده(علاوه بر گوارش غذا گاسترین هم ترشح می کند که وارد خون می شود) – روده باریک( در کنار گوارش غذا هورمون سکرتین هم ترشح می کند که وارد مویرگ های خونی می شود) - کلیه (علاوه بر وظیفه دفع مواد هورمون های اپی نفرین و نورا اپی نفرین و همچنین آلدوسترون و کورتیزول را هم ترشح می کند) - کبد و مغز و قلب نیز هورمون هایی را ترشح می کنند که در این اندام ها ترشح هورمون ها توسط گروهی از سلول های خاص به نام سلول های درون ریز انجام می شود.
    7- غده های برون ریز غده هایی هستند که مواد ترشحی خود را درون ساختار های لوله مانند به نام مجرا می ریزند و این مجرا ها به درون و یا بیرون از بدن راه دارند. مثال هایی از این غدد برون ریز: غده های عرقی ، غده های بزاقی ، غدد ترشح کننده ی آنزیم های گوارشی ، پروستات و سمینال ویزیکول و...در این بین اندام هایی هستند که هم بخش درون ریز دارند و هم بخش برون ریز برای مثال: پانکراس اندامی است که هم قسمت درون ریز و هم برون ریز دارد. قسمت درون ریز آن هورمون های انسولین و گلوکاگون که وارد خون می شوند و مقدار قند خون را به ترتیب کاهش و افزایش می دهند و قسمت برون ریز آن آنزیم های گوارشی را وارد مجرایی مشترک بین پانکراس و کبد (بعد از کیسه صفرا) می کند.
    8- هورمون های آمینو اسیدیاز یک آمینو اسید تغییر شکل یافته یا تعدادی آمینو اسید که با هم پیوند پپتیدی تشکیل داده اند و به شکل پروتئین در آمده اند.هورمون های آمینو اسیدی: تحریک کنند ها مانند تحریک کننده ی رشد و تحریک کننده غده ی فوق کلیه – تحریک کننده ی تیروئیدی – هورمون های اکسی توسین – هورمون های lh و fsh – ضد ادراری adh – لاکتوژن - انسولین - گلوکاگون
    9- هورمون های استروئیدی دارای ساختار لیپیدی هستند و از کلسترول ساخته می شوند. هورمون های استروئیدی عبارتند از: استروژن – پروژسترون – تستوسترون که هورمون های جنسی هستند و همچنین آلدوسترون و کورتیزول.
    بخش قشری فوق کلیه هورمون های آلدوسترون و کورتیزول را ترشح می کند که استروئیدی هستند
    10- هورمون آلدوسترون باعث باز جذب یون های سدیم از کلیه ها می شود، در نتیجه افزایش فشار خون را سبب می شود و همچنین آلدوسترون دفع سدیم به درون ادرار را نیز کاهش می دهد تا فشار خون افزایش یابد. در مقابل باز جذب سدیم آلدوسترون باعث می شود کلیه دفع یون پتاسیم را به درون ادرار افزایش دهد در نتیجه مقدار پتاسیم خون کاهش می یابد. در مواقعی که مقدار آلدوسترون کم باشد پتاسیم خون زیاد می شود که این افزایش بر روی عصب و ماهیچه تاثیر گذاشته و برون ده قلب نیز کاهش می یابد و حتی ممکن است شخص با خطر مرگ مواجه شود... ..
    11- هورمون کورتیزول: مقدار قند خون را افزایش می دهد و باعث می شود پروتئین ها برای مصرف شکسته شوند و همچنین باعث کاهش التهاب و ترمیم زخمها و التیام روحی هنگام مصیبت ها می شود. هر عاملی که به بدن آسیب بزند مانند ضربه ، جراحت ، عفونت ، سوختگی و ... باعث ترشح کورتیزول می شود.
    12- هنگامی که هورمون پروتئینی به گیرنده ی خود در سطح غشا متصل می شود یک آنزیم غشایی به نام سیکلاز فعال می شود و در سمت داخل سلول باعث تبدیل atp به amp حلقوی می شود که در واقع پیک دومین است و amp باعث فعال یا غیر فعال شدن یک آنزیم یا زنجیره ای از آنزیم ها می شود، یعنی ممکن است پیک دومین آنزیم نخست را فعال و آن آنزیم به نوبه ی خود آنزیم دوم را فعال کندو ...سرانجام فعالیت سلول هدف در اثر تغییر عملکرد آنزیم یا آنزیم هایی که ذکر شد تغییر می کند – کورتیزول هورمونی استروئیدی است که از قشر فوق کلیه ترشح می شود و در پاسخ به موقعیت های تنش زا و روبرو شدن با خطر آزاد می شود.
    13- اگر مقدار هورمونی در بدن زیاد باشد بدن با مکانیسم خود تنظیمی منفی مقدار آنرا کم می کند و اگر میزان آن کم باشد مقدار آنرا افزایش می دهد. (در خود تنظیمی منفی مقدار زیاد هورمون باعث کاهش آن می شود و بر عکس) ولی در خود تنظیمی مثبت زیاد بودن مقدار هورمون باعث افزایش ترشح آن می شود.
    تهیه از: سعید ض نویسنده وبلاگ حجم عشق (گاهنامه زیست شناسی)

  10. #10
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    866
    Array

    پیش فرض

    اسید آمینه ..
    پروتئینها ، زنجیرههای خطی یا پلیمرهایی هستند که از ترکیب اسیدهای آمینه حاصل میشوند. اسید آمینهها ، حروف الفبایی پروتئینها را تشکیل میدهند و چون امکانات بالقوه نامحدودی در طرز توالی و طول زنجیره اسید آمینهها در تولید پروتئینها وجود دارد، از اینرو انواع بیشماری از پروتئینها نیز میتوانند وجود داشته باشند.

    اختلاف هر
    اسید با سایر اسیدهای آمینه ، در زنجیره جانبی هر یک از اسیدهای آمینه است. اسیدهای آمینه در آغاز تشکیل زمین ، به همراه سایر مواد آلی پیدا شدند. اسیدهای آمینهای که در حضور پرتوهای فرابنفش بوجود آمدند، گوناگونی بسیار داشتهاند. اما به دلایلی ناشناخته تنها بیست اسید آمینه ، آن هم از نوع l ، در یاخته زنده کاربرد پیدا کرد.


صفحه 1 از 4 1234 آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/