کشف دو حباب عجیب در مرکز کهکشان راه شیری
تلسکوپ فضایی "فرمی" ناسا دو حباب عجیب پرتوهای گاما را در مرکز کهکشان راه شیری کشف کرد که تاکنون هرگز دیده نشده بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، تلسکوپ فضایی فرمی ناسا که حساس ترین آشکارساز پرتوهای گاما است توانست یک ساختار بی سابقه را که تاکنون هرگز در کهکشان راه شیری مشاهده نشده بود در مرکز این کهکشان شناسایی کند.
به گفته ستاره شناسان، این ساختار در ابعاد 50 هزار سال نوری است و می تواند بقایای فوران سیاه چاله غول پیکری باشد که در مرکز کهکشان قرار دارد.
دانشمندان مرکز "هاروارد- اسمیت سونیان" در کمبریج ماساچوست در این خصوص توضیح داد: "ساختاری که ما دیدیم در واقع دو حباب است که پرتوهای گاما تابش می کنند. این پرتوها در جهت شمال و جنوب مرکز کهکشان تا فاصله 25 هزار سال نوری گسترده می شوند ما هنوز نتوانسته ایم ماهیت و منشای این حبابها را درک کنیم."
این ساختار در بیش از نیمی از آسمان مرئی از صورت فلکی سنبله تا صورت فلکی درنا گسترده شده است و می تواند میلیونها سال عمر داشته باشد.
نتایج این کشف با پردازش اطلاعات جمع آوری شده توسط "تلسکوپ پهنه وسیع (LAT) فرمی به دست آمده است. این تلسکوپ فضایی پرتوهای گاما در سال 2008 پرتاب شد.
براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، سایر دانشمندانی که بر روی پرتوهای گاما مطالعه می کنند تاکنون هرگز این حبابها را به سبب "مه پرتوهای گاما" که آسمان را می پوشاند رصد نکرده بودند.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)