خودپردازهایی که پول می خورند!!!
اگرچه خودپردازها در نخستین روزها با هدف رونق بانکداری الکترونیک در ایران به کار گرفته شدند اما نتوانستند چندان در این زمینه موفق عمل کنند. شاید برخی از دلایل آن عدم فرهنگ سازی مناسب در خصوص کارکرد دستگاه های خودپرداز و نبود کارت های اعتباری باشد که امکان خرید در زمان حال و پرداخت وجه را در ماه بعد فراهم می کنند.
با این حال نصب دستگاه های خودپرداز در شعب بانک ها هم چنان در حال افزایش است. آخرین آمار بانک مرکزی در این خصوص نشان می دهد تعداد دستگاه های خودپرداز تا پایان شهریور سال جاری به 18 هزار و 801 دستگاه بالغ می شود. این دستگاه ها در طول شبانه روز 4 تا 5 بار توسط متصدیان، پول گذاری می شوند. نتاج، مدیرعامل موسسه قرض الحسنه مهر ایران در گفتگو با خبرآنلاین میزان هر بار پول گذاری را بین 5 تا 20 میلیون تومان و رقم میانگین در هر بار پول گذاری را 10 میلیون تومان ذکر می کند.
به گزارش بانکی دات آی آر به نقل از انتخاب براساس گفته های نتایج اگر میانگین هر بار پول گذاری 10 میلیون تومان باشد و هر دستگاه نیز به طور متوسط 4 بار در طول شبانه روز پول گذاری شود، هر دستگاه در طول 24 ساعت به 40 میلیون تومان پول گذاری نیاز دارد. بنابراین بانک ها در طول یک شبانه روز به حدود 752 میلیارد تومان اسکناس درشت نیاز دارند تا در داخل خودپردازها قرار دهند. هم چنین بانک ها در طول یک ماه به طور میانگین 22 هزار و 561 میلیارد تومان نقدینگی را صرف تامین اسکناس های خودپردازها می کنند.
این حجم از اسکناس مورد نیاز خودپردازهای کشور در طول یک ماه معادل 9 درصد نقدینگی کل کشور است. حداکثر مبلغ مورد نیاز برای پول گذاری دستگاه های خودپرداز در طول یک ماه به 45 هزار میلیارد تومان بالغ می شود که حدود 18 درصد کل نقدینگی موجود است.
بنابراین بانک ها ماهانه چندین هزار میلیارد تومان را صرف تغذیه غول هایی می کنند که عمده کارکردشان تامین اسکناس های مورد نیاز افراد است و در این زمینه سیری ناپذیر به نظر می رسند. روشی که مدت ها از منسوخ شدن آن در بسیاری از کشورها می گذرد.
...
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)